Merhabalar sonohisterogram konusunda bilginiz varmı.Bana daha önce histeroskopi ve laparoskopi yapıldı sorun çıkmadı ancak emb.kaliteli olmasına rağmen tutunmuyor ve nedeni bulunmuyor. Okuduğum bir yazıda şöyle deniyordu:
"Embriyonun anne rahmine tutunmasını (implantasyonu) engelleyen rahim içi faktörlerini şöyle sıralayabiliriz:
1. Rahim boşluğunun şeklinin (kontürünün) düzgün olmaması:
Rahim içindeki şekil bozukluklarının kısırlığa neden olması uzun süredir araştırılan bir konudur. Rahim duvarında iyi huylu tümörlerin yani miyomların varlığı her zaman kısırlığa yol açmazken, bu tümörlerin rahim boşluğunun şeklinde bozukluğa yol açtıkları ya da submukoz polip olarak endometriumun içine doğru büyüdükleri durumlarda kısırlığa neden oldukları saptanmıştır. Araştırmalar küçük submukoz tümörlerin bile implantasyonu olumsuz olarak etkileyebildiğini göstermiştir.
Rahim boşluğundaki küçük veya büyük herhangi bir yüzeysel lezyonun ve rahim içi yapışıklıkların, aynı spiral (rahim içi araçlar) gibi yabancı maddelerin oluşturduğu lokal enflamasyon etkisini yaratarak implantasyonu engellediği düşünülmektedir.
Ne yazık ki histerosalpingografi (HSG veya ilaçlı rahim filmi) ile bu tür vakaların %20'sine teşhis koyulamamaktadır. Bu tür lezyonların çok küçük de olsalar teşhis edilmesi ve değerlendirilmesi için en iyi yöntem sonohisterogram (SHG) ve histeroskopidir."
Benimde 4 başarısızlığım var embriyolarım kaliteliydi pgt bile yapılmıştı,hsg de çektirdim.sorun kan pıhtıllaşması,genetik yada immünolojik (bağışıklık sistemi)olabiliyormuş şimdi bu testleri yaptırmaya karar verdim
benim eşimin sperm sayısı hareketleri herşeyi mükemmel dedi doktor bi sorun yok yani ama bende pko var onun dışında rahim kalınlığı iyi kist falaan yok elhamdürillah ama ilk tüp bebek denemem tutmadı Rabbim nasip etmedi işte inşallah 1 ay dinlenelim 2. kez denicem bide ilk denememin kilodan tutmadığını düşünüyorum 118 kiloyum kilo versem şansım yükselirmi sizcede
Evet normal yolla oldu. Şuan 4 haftalık bebeğim var
Sezaryenden sonra dr senin hamile kalman mucize çünkü kanalların nereyse tıkalıydı dedi. Çok şükür, rabbim tüm isteyenlerin kucaklarını doldursun inşallah. Dualarım sizlerle. İnancınızı kaybeymeyin..