Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Merhaba arkadaşlar, tedavi ile bebek sahibi olacağımı öğrendiğimde kadınlar kulubunde bu konu ile ilgili okumadığım bölüm kalmamıştı. Beni en çok umutlandıran ve okurken gözlerimin dolduğu konular ise başarı hikayeleriydi. Bende eğer bir gün evlat sahibi olursam başkalarına umut olsun diye hikayemi burada anlatacağıma dair kendime söz vermiştim.
Bende PKOS var. Dört kere yumurta geliştirici ilaçlarla yumurta takibi yapıldı dördüncüsünde dış gebelik yaşadım çekilen HSG ile tüpümün birinin kapandığını öğrendim. PKOS üzerine tüpün biride kapanınca şansım iyice azalmıştı. Ama pes etmedim doktor değiştirdim ve onun tavsiyesi ile üç defa daha yumurta geliştirici ilaç kullanıp yumurta takibi yapıldı, olmadı. Ardından aşılama yapıldı, olmadı. Sonra kısa bir süre ara verdim. Tavsiye üzerine başka bir doktora gittim tekrar aşılama denedik olmadı ayrıca bu aşılama sırasında ciddi enfeksiyon kaptım ve de hatalı tedavi nedeniyle yumurtalıklarımı kaybetme tehlikesiyle karşılaştım. Bu enfeksiyonu tedavi etmesi için başka bir doktora gittim, iyileştim ve diğer tedavi yöntemleri ile zaman kaybetmeyip tüp bebek tedavisine başlamamızı tavsiye etti ve bizi bir merkeze yönlendirdi. Oradan tekrar HSG istendi, HSG sonucuna göre tüpte oluşan dış gebelikten sonra hidrosalpenks oluşmuş ve tedaviye başlamadan önce ameliyat olmam gerektiği söylendi. Laparoskopi yöntemi ile ameliyat oldum ve bir kaç ay sonra tüp bebek tedavisine başladık. İlk denememizde olumlu sonuç aldık. Şimdi dünyalar tatlısı bir kızım var. Anlatması çok kısa sürüyor ama hem maddi hem manevi çok yıpratıcı bir süreçti. Allah'ın izniyle kızımı kucağıma aldığımda tüm sıkıntılar bittiiiiii gittiiiiiiii................ Allah sizlerede burada başarı hikayenizi yazmayı nasip etsin.

2010 senesine kadar yumurta çatlatma v.s. İle uğraştım .. 33yaşındaydım ve zaman kaybetmeden tüp bebek merkezine gittim..ilk muayenemde doktor dünyamı başıma yıkacak şeyler söyledi..sokakta ağlaya ağlaya evime gittim..Allah'ın hikmeti doktorum tatile çıktığı için farklı biriyle devam ettik.. Ben hiç bir şey denemeden direkt tüp bebek istedim..dünyamı başıma yıkan doktorun laflarının aksine, işlemlerim yolunda gitti.Anccaakk 2.şok yumurtalarım toplanıp döllenmeden sonra geldi..Tek embriyom iyiydi ve o elimizdeki tek şanstı..kiiiii tek embriyoda şans çok daha azalıyor dendi..5 Ağustos 2010 tarihinde embriyo nakli oldum ve o gün nakli gerçekleşen tek bendim.. Hastahanede eşim ve benden başka sadece nöbetçi çalışanlar vardı.. Uzattım mı :)). Sonuç : şu an 3 yaşında cadı ama bir o kadar da dünya tatlısı bir kızım var.. Demem o kiii olacağı varsa kısmetse oluyor..Kısmet ederse Mevla el getirir,yel getirir sel getirir. Kısmet etmezse Mevla el götürür,yel götürür, sel götürür..

İnşallahhh :))) bi ikinciyi göreyim deee.... İlki de tüp bebekti benim.. Şimdi 2. Yi istiyorum inşallah

selam lotus53 ..bende ılk bebegını tup bebek yontemı ıle kucagına alanlardanım yazını okuyunca ısmını hatırladım o donemde yazılarını okumustum bende 2010 da dogum yaptım oğlum var 3 yasında...bızde ıkıncı ıcın tekrar yollara düşücez allahın iznıyle ...sen hangı merkeze gıtmıstın...ıkıncıde nereye gıtmeyı dusunuyorsun...

trabzonda özel karadeniz hastahanesinde yaptırmıştım. Gidersem aynı doktoruma gideceğim çok memnun kaldım
selam lotus53 ..bende ılk bebegını tup bebek yontemı ıle kucagına alanlardanım yazını okuyunca ısmını hatırladım o donemde yazılarını okumustum bende 2010 da dogum yaptım oğlum var 3 yasında...bızde ıkıncı ıcın tekrar yollara düşücez allahın iznıyle ...sen hangı merkeze gıtmıstın...ıkıncıde nereye gıtmeyı dusunuyorsun...

Sevgili arkadaşım yeterli msj yazmamış olduğum için özelden yazamıyorum umarım burayı okursun

Benim hormonlarımda sorun vardı.herkes bir şeyler der sakın dinleme.. Beni çok korkuttular ama inan hiiçç korkulacak bir şey yok.adet sancısından başka bir sancı yaşamadım.zaten yumurta toplama işlemi anesteziyle oluyor anlamıyorsun bile. Nakilde hiç bir şey yok. Tek sıkıntı çektiğim şey nakil olmadan önce bol su içmen ve idrarın birikmesi gerekiyor ki rahim aşağı bassın.. Çok sıkıştım patlayacak gibi oldum.. Yanii bunun haricinde hiç bir zorluğu yok. Benim çok şükür ilk denememde tuttu yazdığım olumsuzluklara rağmen.senin de tek sorun sperm hareketsizliği ise bir sorun yaşamazsın bence. İlaçlarında hiç yan etkisi olmadı. 1 ay gibi bir süred hamile kaldım. Zaten verilen ilaçlar yumurtayı geliştirici hormonlar ama hiç yan etkisi olmadı.. Sakın internette yazılanlara güvenme . Ben ilk orada yazılanları kurcaladım durdum ve moralim sıfırlara indi.. Kısacası internete ve milletin lafına assla ama asla inanma..

Sevgili arkadaşım yeterli msj yazmamış olduğum için özelden yazamıyorum umarım burayı okursun

Benim hormonlarımda sorun vardı.herkes bir şeyler der sakın dinleme.. Beni çok korkuttular ama inan hiiçç korkulacak bir şey yok.adet sancısından başka bir sancı yaşamadım.zaten yumurta toplama işlemi anesteziyle oluyor anlamıyorsun bile. Nakilde hiç bir şey yok. Tek sıkıntı çektiğim şey nakil olmadan önce bol su içmen ve idrarın birikmesi gerekiyor ki rahim aşağı bassın.. Çok sıkıştım patlayacak gibi oldum.. Yanii bunun haricinde hiç bir zorluğu yok. Benim çok şükür ilk denememde tuttu yazdığım olumsuzluklara rağmen.senin de tek sorun sperm hareketsizliği ise bir sorun yaşamazsın bence. İlaçlarında hiç yan etkisi olmadı. 1 ay gibi bir süred hamile kaldım. Zaten verilen ilaçlar yumurtayı geliştirici hormonlar ama hiç yan etkisi olmadı.. Sakın internette yazılanlara güvenme . Ben ilk orada yazılanları kurcaladım durdum ve moralim sıfırlara indi.. Kısacası internete ve milletin lafına assla ama asla inanma..

arkadaşım çok çokkk saol.beni nasıl rahatlattın bilemezsin...:)umarım çok fazla beklemeden bende kavuşurum bebeğime.ilgin için çok teşekkür ederim cnm.allahım isteyen herkese nasip etsin anneliği.umarım sende ikinci bebeğine tez zamanda kavuşursun..allahım sağlıkla hayırlısıyla versin inşallah.çok memnun oldum gerçekten çok mutlu oldum...:)

Herkese merhaba kızlar,

Benim eşimde sperm sayısında ve morfolojide sorun vardı. Tüp bebek için merkez araştırmaya başladık ve uzun araştırma sonucunda Bahçeci kliniğine karar verdik. Emre Bakırcıoğlu ile tanıştık. Erkek üreme sağlığı konusunda çok başarılı bi doktor. Eşim Emre Beyde tedavi gördü ve bu tedavi sonucunda tüp bebeğe geçtik şuanda hamileyim :)) Rabbim en kısa zamanda sizlerede nasip etsin. Yani diyeceğim eşinde problem olan bayanlar mutlaka Bahçeciden Emre Bey ile görüşün bişey kaybetmezsiniz. Herkese tavsiye ederim ben.

çok çok mutluyum..en iyi dedikleri klinik doktor aşamalarını atlayıp(çok zorlu süreçler sonrası) bir arkadaş tavsiyesiyle malatya da nihayet buldu..meger umudum yanı basımdaymış...eşim asker oldugu için doğuda hep görev yeri..ankara istanbulu arşınladık fakat umudumuz malatya da oldu nihayettt..umudumuzu bekliyoruz..umudunuzu kaybetmemeniz dileğiyle..

çok çok mutluyum..en iyi dedikleri klinik doktor aşamalarını atlayıp(çok zorlu süreçler sonrası) bir arkadaş tavsiyesiyle malatya da nihayet buldu..meger umudum yanı basımdaymış...eşim asker oldugu için doğuda hep görev yeri..ankara istanbulu arşınladık fakat umudumuz malatya da oldu nihayettt..umudumuzu bekliyoruz..umudunuzu kaybetmemeniz dileğiyle..ek olarak doktor hakkında isteyen arkadaslara msj yazabilirim..

Kızlar bugün beşinci gün .daha haftaya test yaptircim ...acaba ilk gunler tuple hamile kalanlar nasıl belirtiler oluyor yazabilirmi

hanımlar 19 haziranda dondurulmuş 1 tane embriyom transfer edildi.dayanamadım bugun transferin 7. günü ve kan tahlili yaptırdım. bhcg : 19.7 progestranda : 16.3 çıktı sizce bebeğim benimlemdir? cuma gunu tekrar test yaptırcam 9. gün olcak bu arada 3 temmuz asıl test tarihim yani doktorumun beklediği tarih :)

Kızlar bugün beşinci gün .daha haftaya test yaptircim ...acaba ilk gunler tuple hamile kalanlar nasıl belirtiler oluyor yazabilirmi

benimde transferimin 7.günü bugün.bende 2 gündür kuru bir mide bulantısı var.ayrıca transferin ikinci gününden beri sağ yumurtalığımda hep bir baskı ve ağrı var arada birde tıp tıp atıyor bir damar o ksıımda.birde yumurta akı gibi bir akıntı geliyor arada ama hep değil.ben bugun test yaptırdım dayanamadım var gibi bebek ama tabi değer artarmı bilemiyorum.hayırlısı bakalım.

hanımlar 19 haziranda dondurulmuş 1 tane embriyom transfer edildi.dayanamadım bugun transferin 7. günü ve kan tahlili yaptırdım. bhcg : 19.7 progestranda : 16.3 çıktı sizce bebeğim benimlemdir? cuma gunu tekrar test yaptırcam 9. gün olcak bu arada 3 temmuz asıl test tarihim yani doktorumun beklediği tarih :)

Çok acele ediyorsunuz..doktorun verdiği zamanı bekleyin.. Biliyorum beklemesi zor. Ben de aynı yollardan geçtim..verdiğin değer güzel ama zaman içinde ne olacak bilinmez.. Ben bir kere yaşadım erken test sonucunda hamile gözüktüm sonra "kimyasal gebelik" yani ilaçların etkisi çıktı. Beni yanlış anlamayın amacım moralinizi bozmak değil .. Çok umutlanıp benim gibi hüsrana uğramamanız.. Bakılınca değeriniz çok iyi çıkmış ama dediğim gibi bir sebebi olmasa doktorlar tahlil gününü geciktirmezler

merhaba canım daha yeniymiş ama senin yani belirti olmayabilir şimdiden. Bide bence belirtilere fazla takılma derim çünkü belirti yaşayıp negatif sonuç alanda var. Hiç belirtisi olmayıp pozitifi görende var belli olmuyor yani :)) bende kasıklarda adet olcak gibi ağrı vurup geçiyordu canım yani göğüste ağrı falan hiç olmadı mesela.

Herkese merhaba kızlar,

Benim eşimde sperm sayısında ve morfolojide sorun vardı. Tüp bebek için merkez araştırmaya başladık ve uzun araştırma sonucunda Bahçeci kliniğine karar verdik. Emre Bakırcıoğlu ile tanıştık. Erkek üreme sağlığı konusunda çok başarılı bi doktor. Eşim Emre Beyde tedavi gördü ve bu tedavi sonucunda tüp bebeğe geçtik şuanda hamileyim :)) Rabbim en kısa zamanda sizlerede nasip etsin. Yani diyeceğim eşinde problem olan bayanlar mutlaka Bahçeciden Emre Bey ile görüşün bişey kaybetmezsiniz. Herkese tavsiye ederim ben.

merhaba canım Rabbim hayırlı doğum nasip etsin inşallah. Emre Beyin bizde de yeri başkadır. Onun sayesinde bizde anne baba olduk. Çok çok başarılı ve harika bi doktor. herkese tavsiye ederim. Allahım isteyen herkese nasip etsin. Dualarım sizlerle arkadaşlarım...

evet arkadaşlar hayal gibi, 4 kere aşılama ve 2 kere tüp bebek denemesinden sonra allaha çok şükür ki benim de bir bebeğim var. hatta şu anda uyutmaya çalışıyorum ipeğimi. kendisi 4,5 aylık oldu bile.

umudunuzu kaybetmeyin, daima pozitif düşünün, allah bir gün elbette yüzünüze gülecek

allah bağışlasııınnnnnnnn
evet arkadaşlar hayal gibi, 4 kere aşılama ve 2 kere tüp bebek denemesinden sonra allaha çok şükür ki benim de bir bebeğim var. hatta şu anda uyutmaya çalışıyorum ipeğimi. kendisi 4,5 aylık oldu bile.

umudunuzu kaybetmeyin, daima pozitif düşünün, allah bir gün elbette yüzünüze gülecek

X