Merhaba,
Hikayelerinizi okudukça gözlerim doldu ve her biriniz için (sanki sizi yıllardır tanıyormuşcasına) yürekten sevindim. Kendi durumumu paylaşmadaan edemedim.
Eşimle daha yeni evliyiz (4ay). Daha yolun başındasın demeyin, durumummuz biraz farklı... Yıllarca endometriomadan (çikolata kisti) gitmediğim doktor kalmadı.
Birlikteliğimizin 3. yılında henüz evlilik hazırlıkları yapmamışken ağrılarım şiddetlendi. Bir yıl daha bir şekilde idare ettiler. En sonunda kistin 5,5 mm oldu almalıyız dediler. Ameliyatım abartmıyorum 4 saat sürdü. Toplamda 4 adet kist çıktı. Artık herşey tertemiz, tekrarlamaz, bir an önce evlen ve çocuk yap dediler. Bu sürede doğum kontrol hapı kullanacaktım.
Doktorun bize verdiği 'tekrarlamaz' güveni ile rahat rahat 1 yılda hazırlıkları yaptık. Ameliyattan tam 1 yıl sonra düğünümüz oldu. Balayında doğum kontrol haplarını kestim. Henüz 2 aylık evliyken ağrılarım tekrar başladı.
Tekrar aynı doktora gittim. Hastaneye yatırdılar ve tabii ki kistim tekrar etmişti. Tekrar ameliyata almak istediler. Yaşattıkları hayal kırıklığından dolayı hastaneden arkama bakmadan çıktım.
Yine doktor arayışları... En son güvendiğim ellere kendimi emanet ettim. Hem sağ hem solda toplam 3 tane kistim vardı. 21 haziranda ki birkaç gün öncesi apar topar ameliyata almak zorunda kaldılar. Çünkü iç kanama başlamıştı ve hayati tehlikem vardı.
Yani bir buçuk yıl içerisinde iki kere açık ameliyat oldum ve biri bekarken biri yeni evliyken... çok fark eder mi? Tek varkı şu ki pembe toz bulutları üzerinde geçireceğim vaktimi sağlık sorunlarıyla ve bıçak altına yatmakla geçirdim.
Sonuç mu? Doktorum kesinlikle tüp bebek diyor. Sağ over ölmüş. Kanallar çok geniş ve kist tekraarlaayacak diyor.
Geçen bir buçuk yılda psikolojik olarak çok yıprandım. Halen dikişlerim alınmadı ve önümde beni gerçekten aşırı sabırlı olmam gereken bir süreç bekliyor.
Evliliğime yorgun başlamış hissediyorum. 5 yıllık sevgili ve evlilik sürecinde sürekli yanımda olan eşime minnettarlığımı ve sevgimi kelimeler ile ifade edemem.
Önümde beni bekleyen süreç hakkında sizlerden öğrendiğim en önemli şey sabır ve dua! Ancak bu umutsuzluk ve korkularımı nasıl yenebilirim?
Tüp bebek konusundaki öneri ve desteklerinizi bekliyorum. Sanırım bizi bizden başkaa anlaybilecek yok