Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

eşimde sperm düşüklüğü var kızlar ramazan sonrası tüp bebek yatırmayı düşünüyorum ama tutmazsa diyede bi okadar korkuyorum çok şükür binlerce şükür kii benim hiç birşeyim yok ama eşimin durumu yüzünden tüp bebek diyo doktorlar

benim durumunda olanlar şansım nedir tutma olasıklığı nedir 3 aydır folik asit kullanıyorum kendime iyi bakmaya çalışıyorum ki olası bi tüp bebekte tutunma şansım yüksek olsun diyee
ama kızlaaaarrrr stressssssss bu belirsizlik beni bitirdiiii çok zor günler yaşıyorum çok şükür ki eşim okadar takmıyor belkide dışardan öle görüyorum ama benden daha sakin çok şükür daha önce iki kere depresyon geçiridm yine depresyonumun tetiklenmesinden ödüm kopuyooo ama bebek yok sorun var hiç anne olmayacağım dşüncesiii nasıl dayanıyorsunuz kendinizi nasıl teselli ediyorsunuz
bebek görünce sevince gözleriniz doluyomuu ağlamamak için kendinizi zor tutuğunuz oluyomuuu
stresten nasıl uzak duruyosunuz en kötüsü bu süreçte stres ama benim en yakınımda olan şeyde stressssss

seni en iyi anlayan kişilerden biri de benim aynı duyguları ve sorunları yaşadım ilk zamanlar hamile gördüğüm zaman ve bebek görünce ben bu duyguyu tadamayacağım diye çok ağladım üzüldüm hatta arkadaşım doğum yaptıda 1 ay gidemedim yanına .Bende senin gibi hiç problem yoktu ama eşimde 1 tane sperm vardı tüp bebekten başka çare yoktu yaptırmayı istememize rağmen asgari ücretle çalıştığımız için tutmazsa borcunu geri ödemekte zor olacaktı çok şükür rabbim yardım etti bu yola başladık birde şehirdışıydı gittik geldik derken çok kısa sürede gerçekleşti şimdi 14 haftalık hamileyim hiç kafanı takma rabbim bizi de bu şekilde sınıyor ama şükür ki çözülebilecek bir sorunumuz var istediğin zamanda soru sorabilirsin

RABBİM bu hayırlı günde tüm dualarımızı kabul etsin.kandiliniz mübarek olsun herkese hayırlı kandiller.

kızlar tüp bebekden elinde kalan menegon ve gonal f varsa ihtiyacım var bugün 5 günüm ignenin

elinde olan varsa lütfen özelden yazsın

sağol canım cevapladığın için çok araştırdım tüp bebeği çok sordum çok şükür öle defalarca yaptırma imkanımız yok ama bir iki kez yaptırabilicek durumumuz var ama yaa tutmazsaaa ben gerçekten yıkılırımkendimi tanıyorum o süreçte ne yaptın atatlım transferden sonra yattın mı nasıl beslendin ne biliyim nasıl sakin kaldın meselaaaa korkularını nasıl atlattın yada bişey hissetmiyomusun nasıl oluyo maşşalh senin sorunun yoktu ilk seferde tutttu çok şükür benimde yok bi sorunum yaşım 25 çok genç değilim ama yinede yaşımın genç olduğunu düşünüyorum hep olumlu yaklaşıyorum tüp bebeğe amaaaaaa işte kocaman bi amaaaa var ya tutmazsaaaaaa

ya sen başlamadan strese girmişsin stres herşeyın düşmanı sakın ha yapma sakinleş derim bu kadar stresle olacağı varsa zaten olmaz bak yaş bu konuda çok önemli bende 28 yaşındaydım başarıyı bu da etkılıyor .ben başka şehırde yaptırdım orda kalacak biryerimiz yoktu yavaş yavaş geldik işten izin aldım 12 gün o yatağı hiç kaldırmadım ama hep yatmadım yanımda kayınvalıdem kaldı herşeyı o yaptı ani hareket uzanma eğilme gibi yapma dediler 3 gün sonra ılık su ile banyo yaptım aslında bu işin tek püf noktası kendini 12 gün şımartmak bırak etrafında pervane olsunlar . korkuları okuyarak atlatmaya çalıştım 10 tane kitap 3 tane cüz okudum aklını dağıtacak birşeyler bul sende .ya tutmazsa bu borç nasıl ödenir dedim durdum canım birşey isterse söyle derlerdi olmazsa başıma kalkarsınız derdım ama rabbım istedikten sonra olmayacak birşey yok. şimdi aklıma bunlar geldı başka sorun olursa yazabılırsın

Amiiiin canim benim insallah. Burculumu galiba ayni gidiyoruz canim.benim de bugun 10. Gun oldu.nasipse yarin test yspacagiz. Sen ne zaman yapacaksin? Insallah hepimizi de sevindirir Yuce Rabbim imanli saglikli hayirli evlatlarla....

RABBİM bu hayırlı günde tüm dualarımızı kabul etsin.kandiliniz mübarek olsun herkese hayırlı kandiller.

mrb kızlar ben 31 yaşındayım 2 yıllık evliyim.eşimin sperm sayısı 4 milyon hareket %50.tüp bebek dediler anatoliaya gittik pek içimize sinmedi.kaan aydosa mail attık endol ve sudafet verdi.ne yapalım kızlar normal yoldan hamile kalma şansım varmı yada anatoliaya güvenelimmi?nolur bana yardımcı olun iyiki varsınız ya

Amiiiin canim benim insallah. Burculumu galiba ayni gidiyoruz canim.benim de bugun 10. Gun oldu.nasipse yarin test yspacagiz. Sen ne zaman yapacaksin? Insallah hepimizi de sevindirir Yuce Rabbim imanli saglikli hayirli evlatlarla....

benim olmadı bu seferde umarım sen iyi sonuç almışsındır.alışmak dayanmak çok zor.Rabim yardımcımız olsun.

sağoll canım çok güzel detaylı yazmışsın iyi ki rastladım sana sanki süreç kafamda canlandı böyle daha bi rahatladım inan şu an gülümsüyorum içime umut oldu yazdıkların bende çalışıyorum yıllık iznimi alıp kullanıcam nasipse hep yatma diyolar ama bende yatmayı düşünüyorum içim rahat etsin en azından. senin yaşında gençmiş canım üstelik daha çok stres altındaymışsın ama çok güzel sakin kaldın ve bebişin şimdi seninle maşallah canım arasıra aklıma takılan olursa sana sorabilirim diymi çok detaylı bilgi yazdın bana canım gerçekten çok sağol inş. bende senin gibi daha sonrakilere anılarımı anlatabilirimmm...

Arkadaslar ben 32 yaşındayım yumurta rezevlerim neredeyse yok diyor doktorum cok düzenli mens oluyorum oysa ilk denemende cok yüksek dozda ilaç kullanmam rağmen sadec uç yumurtam oldu onunda bir tanesi kaliteliydi benimle aynı sorunu yaşayan varmış arnızda cok morelim bozuk inanin

herkese merhabalar. arkadaşlar benim bi sıkıntım var yaaaa. bir kaç gun içerisinde adet olucam ve tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum ama kafam bi dunya olmuş durumda. tahlil ve muayenelere istanbul tüp bebek merkezinde başlayıp, başka bi arkadaşın tavsiyesi ile memorial de devam etmeye karar verdim (ki onda bile hala emin değilim bizden acil periferik kan testi yani kromozom testi istediler. özellerde çok pahalı, ama devlette de çok uzun sürüyor diyorlar. lütfen acil biri bana akıl versin (((

benim olmadı bu seferde umarım sen iyi sonuç almışsındır.alışmak dayanmak çok zor.Rabim yardımcımız olsun.
canim benim uzulme sakin.benimde olmadi.Rabbim boyle dilemis.imtihandir....sabredelim mukafati coktur insallah.yine deneriz insallah gulum.Rabbim buyuktur.bize de insallah saglikli imanli evlatlar nasib eder hayirlisiyla....dualarimdasin insallah.

canim benim uzulme sakin.benimde olmadi.Rabbim boyle dilemis.imtihandir....sabredelim mukafati coktur insallah.yine deneriz insallah gulum.Rabbim buyuktur.bize de insallah saglikli imanli evlatlar nasib eder hayirlisiyla....dualarimdasin insallah.

mavidüşüm cnm bcm nasılsın kaç gündür doğru düzgün giremiyorum
özledim sizi kızlar
cnm rabbim sabır versin bir gün mutlaka mükafatını alacaksın...
sizi seviyorum canlarım

üzüldüm inşallah ALLAH en yakın zamanda hayırlısıyla bebeklerimizin haberini almayı nasip etsin bizlere.gönlümüzdekileri hakkımızda hayırlı etsin inşallah

arkadaşlar mrb.aranıza yeni katıldım.inşallah birgün hepimizin bebişleri olacak.ben hsg çektirdim.iki tüpümde kapalı.laparoskopi yada tüp bebek dediler.tüp bebek tercih ettim.hsg çok kötüydü.5 kere aynı işlemi denediler.bilmiyorum.temmuzda başlıcaz tedaviye.hayırlısı olsun tek dileğim o.

herkese merhabalar nasılsınız... inşallah herkes olabildiğinin en iyisi kadar iyidir ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim aslında yeni konu açacaktım fakat başlığı görünce buraya yazmak istedim

ben 5. denememde mercimeğime kavuştum çok şükür rabbime ne olur sakın ama sakın vazgeçmeyin... evlendiğimde eşimin sorunu olduğunu biliyorduk o yüzen hiç korunmadık bir seneden daha fazla zaten çocuk isteğimiz yoktu ne çaresine baktık ne de başka bir şey yaptık. artık evimizin şenlenmesini çocuğumuz olmasını istiyorduk. eşim için tedavi arayışına girdik ankara da yaşıyorum belki gitmediğimiz özel hastanede üniversite hastanesi askeri hastaneler hiç biri kalmadı ama hepside tüp bebek dedi. yakın gidip gelmek kolay diye ankalife tüp bebek merkezinin yakındaki anlaşmalı özel hastanesinde başladık. her şey çok güzel rahim kalınlığı güzel ilerliyor yumurtalar 20 ye yakın sayıyoruz hormonlarım yükselmiyor tabi tarih 2010 un kasım aralık ayları. opudan çıktığımda sadece 5 yumurtam toplandığı söyledi tabii bende bir şok ultrasonlarda 20 ye yakın sayıyoruz bahaneleri neydi biliyor musunuz rahimle ve benimle ilgili hiç bir sorun yokmuş büyük olasılıkla tutuarmış tek embriyo transfer edeceklermiş ... o an çok büyük gürültü kopardım hastanede ama yaoacak bir şeyim yoktu o saatten sonra. 3. gün embriyosu transfer edildi sonuç tabi ki negatif. madi manevi büyük bi hüsran

tam bir ara verdim maddi manevi ancak kendimi toparladım aldığım kiloları verdim ve medicana hastanesine başladım. ekipten doktordan çok memnundum. ben ısrarla doktora nedenini araştırmak istediğimi soylüyordum o ise bana bi sorun olmadığını zaten tutuma olasılığının zaten %45 olduğunu söylüyorrdu. neyse dedik adetle birlikte tekrar iğnelere başladık gene 20 ye yakın yumurta sayıyoruz rahim kalınlığı 16 mm üzeri çok iyi. 18 yumurta toplandı 5. gün ik embriyo transfer edildi kurban bayramı arefe günü 5 kasım 2011. doktorum ikiz bekliyor ama sonuç gene negatif bu arada 4 embriyom da donduruldu.. hemen hormonlarım normal olduğu için donmuşlar için başladık ama oda negatif artık maddi manevi ciddi anlamda çökmüştük eşimde bende evden çıkmıyoruz arkadaşlarımızla görüşmüyoruz özellikle çoçuğu olan arkadaşlarla tamamen bağımızı kopardık yaptığımız hiç bir şey zavk almıyoruz eşim işten gelip yemek yiyorduk zaten ikimizde işlerde yoruluyorduk o bir kanepeye ben bir kanepeye yatıp salak salak tv izliyorduk bütün hayatımız buyduı. ne akraba ne arkadaş ziyareti ne sosyal faaliyetler sinema tiyatro konser gezi hiç bişey kalmadı... adet oldum doktorumla görüşmeye gittim çünkü hala orda 2 tane donmuşum vardı. ben ısrarla araştırmasını ist,yordum oda ısrarla boşuna zaman kaybetmeyelim hemen kalan donmuşuna başlayalım diyordu benim aklımdan hep tüplerimin kapalı olduğu iltahap olur sıvısının embriypru öldürdüğü aklıma geliyordu o ayki adetimle benim zorumla rahim filmi çekti. doktorumun dediği gibi hiç bir şey çıkmadı bana çok kızdı ham canını boşuna yaktın hem masref yaptın kendine diye. neyse o ayı da ole geçirdik

son donmuşlarım için adetimle birlikte yeniden başladım embriyomum bile çözülürkken kalitesini kaybetmişti pek umut yoktu ondan zaten sağlam olanda bir işe yaramadı çünkü sonuç gene negatif....
ömrümün en zor günlerini yaşıyordum sanki hiç geçmeyecek bitmeyecek sanıyordum.

burdan topicten tanıdığım arkadaşlarım bir kaçı ile çok yakın oturuyoruz ve şuan benim en yakın dostum olan kardeşim ablam olan arkadaşlarım sağolausnlar beni yeniden cesaretlendirdiler ve bu sefer hem araştırılsın istiyordum hemde rapor hakkımı kullanmak istiyordum zaten embriyo sıunırlamam kalkmıştı. artık devlet hastaneleri bile iki mebriyo transfer edecekti. hacettepe üniversitesine başladım hemde son negatiften sonra stres sıkıntı daha adet bile olmamıştım ön görüşmeye gittiğim zaman. RABBİM gerçekten çok büyük her şey nasıl yolunda gitti her şey o kadar kolay ilerledi ki ben bile anlamadım nasıl gelişti. doktorum ilk ofis istedi ultrasonda polip den şuphelendi. ve genetikler için konsiltasyon istedi. normalde genetik biliminde ağustosa gün veririken o gün gelmeyen hasta yerine beni aldılar.. hemen eşinde gelsin ikinizden kan alcaz dedi doktor eşimi aradım allahtan iş yeri hastaneye yakın hemen taksiye atlayıp geldii o gün kanları vermiştik biz çok şükür rabbime. her şey yolunda gidiyordu ... bi kaç gün sonra adet olup ofis için gün belirledik tabi bu arada bide bana suni transfer yapıldı rahim yaralama yapıldı bide üstüne ofis oldum.. bütün testlerim normal çıktı ofisim temiz çıktı genetiklerde bi sorun yok deli olmak üzereyim artık neden diye düşünmekten.. bulduğum her tüp bebek doktoruna merkezine mailler atıyorum kimisi arıyor kimisi grüşmeye çağırıyor kimisi maille cevap veriyor... hepsinin dediği şeyler aynı transferle ilgili sorun yaşanmış olabilir . transfer iyi yapılmamıştır.

hacettepe uzun protokol ile başladım 21 mart adet oldum 11 nisan lucrin başladım 19 nisan tekrar adet oldum gonal-f ve lucrinle devam ettim. adetimin 10. günü opu oldu. lokal anestezi ile yapıyor hacettepe opuyu. çok zor acılı bi gündü ama mercimeğim için değerdi her acıyı cekmeye bu arada E2 yükseldi onu dengelemek için bir ilaç ve antibiyotik kullanmaya başladım opudan bir gün önce. ikisi etkileşime giriyordu ve bende inanılmaz bi bulantı baş dönmesi yapıyordu kafamı yastıktan kaldıramıyordum.30 nisan da opu oldu. 15 yumurta toplantı. ve beşinci embriyosu iki tane transfer edildi. rapor aldım işe gitmedim. eşimde aldı oda benimle vede kaldı. kimseye soylemedik bu tedavimizi sadece benim ve eşimin abisi biliyordu aileler gelecek falan olursa veya ani bişey olursa yardım etmeleri için. opudan 14 gün sonraya test günü verdiler. 5 nisan 2012 cumartesi taransferim oldu. ben anneler gününden bi gün sonra test günümdü. ama benim salı günü inanılmaz bi bulantı ile uyandım ve hala aynı şekilde devam ediyor bulantılarım. hiç geçmeyen sürekli bana çıkarttıran bi bulantı tabi transferden bi güün önce ben vitamin ve fitilim hariç bütün ilaçları bıraktım. ilaçlardan edğil bu bulantılarım ama çok kötüyüm dayanamıyorum artık bulantılara sabahtan akşama bişey yemedden sürekli çıkarıyorum. hemşireyi aradım anlattım olabilir ama dedi midenide üşütmüş olabilrisin dedi bide opunun sonuna doğru ben dayanamadım doktorum son 3 küçük yumurtayı bırakmıştı onlardan da olabilir dedi.

haftasonu oldu cumartesi mayısın 12 si anneler gününden bi gün önce artık dayanamdım çok erken biliyorum ama diyorum ki eğer benim pazartesi günü değerimin 100 çıkması için bugün en azından 40 falan çıkması lazım gün aşırı yaklaşık ikiye katlıyor ya 50 çıkması için 25 falan çıkması lazım diyoru ve ağlaya ağlaya gittim bi tıp merkezine. çok korkuyorum ya sonuç gene negatifse ... trasferimin yedinci günü olupta çıkmama ihtimalide var daha. kan verdik yakında kaynımın dülkkanı vardı oraya gittik zaman geçsin diye eşim benden habersiz gidip sonucu alıyor ve çok şükür rabbime sonuç 33.85 mercimeğim benimle.... pazartesi kendi hastenemde verdim 108 sonraki sonucum 220 sonra 540 sonra 1678 doktorum tamam yeter dedi haftaya ultrason dedi. ne yapcan nasıl yapcam nasıl geçeçk zaman tabi bu arada işe de başladım okulda yazılı zamanı yazılı falan derken geçti çok şükür tabi bu arada 6. haftaya girdik ilk ultrason için gittik elhamdüriilah mercimeğimi gördüm kalp atışları başlamış kese embriyo büyüklüğü şekli her şeyi çok iyi.

MERCİMEK ŞİMDİ 7 HAFTALIK OLDU... ÇARŞAMBA GÜNÜ GENE GİDECEZ KONTROLE. RABBİM KİMSEYİ BENİM KADAR BEKLETMESİN UĞRAŞTIRMASIN ARATMASIN ... HEMN VERSİN İNŞALLAH... AMA NE OLUR SAKIN AMA SAKIN VAZGEÇMEYİN... BOL BOL DUA EDİN RABBİME SIĞINIIN ONUN HER ŞEYE GÜCÜ YETER... VAZGEÇMEDEN PES ETMEDEN İNANARAK DEVAM EDİN....

benim hala bulantılarım aynı şekilde devam ediyor çok şükür hiç şikayetçi değilim hatta midem bulandıkça mutlu oluyorum. rabbim en kısa zamanda hayırlısı ile isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarını nasip etsin... her duamda siz varsınız adınızı biliyim ya da bilmeyim isteyen herkes içi evlat hastretiyle yanan herkese ver rabbim diye...

SABREDİN SABRİNIZIN KARŞILIĞINI RABBİM ELBET VCERECEKTİR ASLA İSYAN ETMEYİN... VE AYNI KLİNİĞE DOKTORA TAKILIP KALMAYIN DEĞİŞTİRİN ARAŞTIRIN.

BU YOLDA RABBİM HERKESİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAHHHH...

arkadaşlar herkese merhabalarr..
ben aranıza yeni katıldım benim 4. tüp bebek denemem 31.05.2012 tarnsferim oldu 11. 06.2012 de test tarihim ben beliirtilere takılıp kaldım. bugün tranfer gününü saymazsak 3. gündür belirti yoktu sadece dün gece midem bulandı uykudan uyandım okadar hamile arkadaşlardan ricam belirtileri yazabilirlermi lütfen

çok mutlu oldum Allah Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı başımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…