çok uzun zman sonra ilk defa bu siteye girip bu konuyu okudum ve çok duygulandım.2 sene önce yaşadıklarım gözü
mün önünden geçti.işte benim hikayem Eşimle 2002 yılında tanışmışdık 5 yıl süren inişli çıkışlı ilişkinin sonunda 2007 yılında evlendik. Hiç bir zaman korunmayı düşünmedim çünkü çok uzun yıllar polikistik over sendromu için tedavi görmüştüm ve o zamanlar doktor bu hastaalrın %40 oranında infertilite sorunu yaşadığını söylemişdi. Evlenmeden önce bu sorunun benim başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim.2 yıl denememize rağmen bir türlü hamile kalamadım zaten sürekli adet gecikmesi yaşadığım için her ay gebelik testi yapar sonrada büyük bir hayal kırıklığına uğrardım. Yavaş yavaş bu konuda endişelenmeye başlamışdım eşimse sorunun bende olduğunu düşündüğü için doktora gitmem konusunda ısrar ediyordu. Sonuç da Sakaryada bir kadın doğum uzmanına gittim. Doktor hamile kalamamın tek taraflı olmadığını çok fazla yumurtam olduğu için daha rahat hamile kalacağımı eşimin test yaptırması gerektiğini söyledi. Eşimi bu konuda ikna etmem çok zor oldu. o odaya girip sperm testi vermeyi redetti çünkü çıkacak sonuçdan korkuyordu. Benim işde olduğum bir gün sessiz sedası gitmiş ve testi yaptırmiş. Sonuçları hemen bana getirdi özel bir hastanede çalışdığım için hemen üroloji uzmanına gösterdik ve kötü haber eşimin sperm sayısı 300.000 di ve hareket azlığı vardı. Doktor açıkca normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söyledi. Eşimin yüzü sarardı kabullenmesi zor oldu bu durumu. Bebek sahibi olmayı herşeyden çok istiyordu ama bu süreci yaşayamayacağını söylüyordu çok uzun süre onu ikna etmeye çalışdım. Artık ayrılma noktasına geldiğimiz bir dönemde kabul etti.ve sonra başladık merkez aramaya çünkü tek bir şartı vardı bir sfer deneyecektik olmazsa şayet bir daha denemeyecektim. Benim psikolojim çok bozuktu. O kadar çok meerkez gezdikki tek şansımı kaybetmek istemiyordum sonunda hş klinikde karar kıldık. ANKarada olması bizim avantajımızdı kalacak yer problemlemimiz olmayacaktı.onun ve benim ailemi yazlığa gönderdik ve tek başımıza tedaviye başladık. desteğe ihtiyacım olduğu dönemde o kadar yalnızdım ki annemi istiyordum yanımda oysa eşim kabul etmiyordu Hemen kısa protokol uygulandı. iğneleri tek başıma yaptım en zoruda buydu aslında her iğneden sonra bir ağlama krizidir gidiyordu çünkü ben iğneden çok korkarım:) ve 15 günün sonunda 17 yumuta toplandı.yumurta sayım iyidi fakat döllenme sadece 3 tanesinde olmuşdu onlarında ikisi b kalite 7 hücreliydi. donduracak emriyom bile yoktu. 3 tanesi yerleştirilvi bekleme süreci başladı. Ama ne bekleme stres hat safhada.tabi ben 12.günü beklemeden test yaptırdım sonuç 0 çıktı. Tüm dünyam kararmışdı bağıra bağıra ağladığımı hatırlıyotum (bebeklerimi ne kadar üzmüşüm) kullandığım ilaçları bıraktım yotu işde. 15 gün tekrar eczaneden aldığım testi sessiz sedasiz ış yerinin tuvaletinde yaptım içimde hep bir ümit vardı veeeee belli belirsiz 2. bir cizgi belirdi ayaklarımın bağı çözüldü ve yine başladım ağlamaya hemen lab koştum ve kan verdim.sonuç 97 çıkmışdı yani hamileydim. Hissettiğim duygunun tarifi yok ama endişelerinde sonu yok. Ya dış gebelikse vs.... Kanamalarım oldu düşük tehlikesi yaşadım hiç kalkmadan yattım ve kese görmeye gittiğimizde iki tane olduğunu öğrendik. zor bir hamileleik yaşadım...ve 18 mart günü 34 haftalıkken gelmeye karar verdiler.şimid 1 kızım ve 1 oğlum var onlar benim meleklerim... Allah herkese nasip etsin...Annelik serüvenim başındayım...Bütün dünya onlar ve benden ibaret...sizlere tek tavsiyem umudunuzu yitirmeyin herşey inanmakdan geçiyor ve birde küçük melekler gelecekleri zamanı biliyorlar
Merhabalar..
Görüyorumki bircok kişi aynı dertden muzdaripmiş. Dilerim herkes hayırlısıyla evlat sahibi olur.
Ben yaklaşık 7 yıl önce evlendim. Hiç korunmadıgımız halde cocugumuz olmadı.
Evlendikten bir bucuk yıl sonra doktora görünmeye karar verdim. ama yaşadıgım şehrin yabancısı oldugum icin doktor secimimde cokta titizlenme şansım olamadı.
Uyduruk bir kan ve idrar tahlili sonucunda hicbirseyim olmnadıgını sabırlı olup beklemem gerektiğini söyledi.
1 yıl daha beklemeye karar verdik eşimle.
Sonrasında biraz daha araştırma yapmış ve bilinçlenmiş olarak başka bir doktora başvurdum.
Yumurtlama sorunum oldugunu ve yumurta çatlatma iğneleri vasıtasıyla tedavi görmem gerektiğini anlattı.
Ama bu süreç cok zorlu ve psikolojik olarak cok yıpratıcı bir süreçti.
Aklımı oynatma noktasına gelmiştim. Ailelerin sorularıda cabası tabii.
Eşimle birlikte tedaviyi bırakmaya karar verdik. cünkü ruh sağlığım bozulmaya başlamıştı.
Ve en sonunda gectiğimiz mayıs ayında tamamen hic beklemediğim bir anda tüp bebek yaptırmaya karar verdik.
Ve solugu Gürgan klinikte aldık :)
Sonrasında tahliller iğneler tetkikler derken yumurta toplama işlemim yapıldı 7 yumurta toplandı ve 7 side döllendi.
Bu arada konulan teşhis sebepsiz infertilite..
Neyse uzatmayayım embriyo transferim yapıldı ve 2 emriyodan bir tanesi tuttu şu anda 12 haftalık hamileyim.
Rabbime şükürler olsunki yüzümü güldürdü.
Önce bana karşı her zaman olağanüstü anlayışıyla destek olan eşim ve doktorum Timur hocadan Allah bin kere razı olsun..
Hiçbirşey için gec değil. Asla vazgecmeyin :)
selam kızlar
benim salı günü transferim gerçekleşicek şuanda istanbuldayım ve il dışından geldim
transferden 4-5 gün sonra uçakla evime dönmeyi düşünüyorum fakat 2 saat kadarda araba yolculuğumuz olucak
deneyimli arkadaşlar fikrinizi almak istedim
doktor sıkıntı olmazdedi ama yinede sormak istedim ben
sizce riske atmış olurmuyum yoksa daha fazlamı kalmalıyım
çok uzun zman sonra ilk defa bu siteye girip bu konuyu okudum ve çok duygulandım.2 sene önce yaşadıklarım gözü
mün önünden geçti.işte benim hikayem Eşimle 2002 yılında tanışmışdık 5 yıl süren inişli çıkışlı ilişkinin sonunda 2007 yılında evlendik. Hiç bir zaman korunmayı düşünmedim çünkü çok uzun yıllar polikistik over sendromu için tedavi görmüştüm ve o zamanlar doktor bu hastaalrın %40 oranında infertilite sorunu yaşadığını söylemişdi. Evlenmeden önce bu sorunun benim başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim.2 yıl denememize rağmen bir türlü hamile kalamadım zaten sürekli adet gecikmesi yaşadığım için her ay gebelik testi yapar sonrada büyük bir hayal kırıklığına uğrardım. Yavaş yavaş bu konuda endişelenmeye başlamışdım eşimse sorunun bende olduğunu düşündüğü için doktora gitmem konusunda ısrar ediyordu. Sonuç da Sakaryada bir kadın doğum uzmanına gittim. Doktor hamile kalamamın tek taraflı olmadığını çok fazla yumurtam olduğu için daha rahat hamile kalacağımı eşimin test yaptırması gerektiğini söyledi. Eşimi bu konuda ikna etmem çok zor oldu. o odaya girip sperm testi vermeyi redetti çünkü çıkacak sonuçdan korkuyordu. Benim işde olduğum bir gün sessiz sedası gitmiş ve testi yaptırmiş. Sonuçları hemen bana getirdi özel bir hastanede çalışdığım için hemen üroloji uzmanına gösterdik ve kötü haber eşimin sperm sayısı 300.000 di ve hareket azlığı vardı. Doktor açıkca normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söyledi. Eşimin yüzü sarardı kabullenmesi zor oldu bu durumu. Bebek sahibi olmayı herşeyden çok istiyordu ama bu süreci yaşayamayacağını söylüyordu çok uzun süre onu ikna etmeye çalışdım. Artık ayrılma noktasına geldiğimiz bir dönemde kabul etti.ve sonra başladık merkez aramaya çünkü tek bir şartı vardı bir sfer deneyecektik olmazsa şayet bir daha denemeyecektim. Benim psikolojim çok bozuktu. O kadar çok meerkez gezdikki tek şansımı kaybetmek istemiyordum sonunda hş klinikde karar kıldık. ANKarada olması bizim avantajımızdı kalacak yer problemlemimiz olmayacaktı.onun ve benim ailemi yazlığa gönderdik ve tek başımıza tedaviye başladık. desteğe ihtiyacım olduğu dönemde o kadar yalnızdım ki annemi istiyordum yanımda oysa eşim kabul etmiyordu Hemen kısa protokol uygulandı. iğneleri tek başıma yaptım en zoruda buydu aslında her iğneden sonra bir ağlama krizidir gidiyordu çünkü ben iğneden çok korkarım:) ve 15 günün sonunda 17 yumuta toplandı.yumurta sayım iyidi fakat döllenme sadece 3 tanesinde olmuşdu onlarında ikisi b kalite 7 hücreliydi. donduracak emriyom bile yoktu. 3 tanesi yerleştirilvi bekleme süreci başladı. Ama ne bekleme stres hat safhada.tabi ben 12.günü beklemeden test yaptırdım sonuç 0 çıktı. Tüm dünyam kararmışdı bağıra bağıra ağladığımı hatırlıyotum (bebeklerimi ne kadar üzmüşüm) kullandığım ilaçları bıraktım yotu işde. 15 gün tekrar eczaneden aldığım testi sessiz sedasiz ış yerinin tuvaletinde yaptım içimde hep bir ümit vardı veeeee belli belirsiz 2. bir cizgi belirdi ayaklarımın bağı çözüldü ve yine başladım ağlamaya hemen lab koştum ve kan verdim.sonuç 97 çıkmışdı yani hamileydim. Hissettiğim duygunun tarifi yok ama endişelerinde sonu yok. Ya dış gebelikse vs.... Kanamalarım oldu düşük tehlikesi yaşadım hiç kalkmadan yattım ve kese görmeye gittiğimizde iki tane olduğunu öğrendik. zor bir hamileleik yaşadım...ve 18 mart günü 34 haftalıkken gelmeye karar verdiler.şimid 1 kızım ve 1 oğlum var onlar benim meleklerim... Allah herkese nasip etsin...Annelik serüvenim başındayım...Bütün dünya onlar ve benden ibaret...sizlere tek tavsiyem umudunuzu yitirmeyin herşey inanmakdan geçiyor ve birde küçük melekler gelecekleri zamanı biliyorlar
Kızlar merhaba bende bu topıkte yenıyım :)
Kendı hıkayemı anlatmak ıstıyorum 36 yasındayım yumurta azlıgı sorunumuz vardı.3 kere bir negatıf denemem oldu.Daha sonra hastanemi degıstırdım ve 4.denememde gebe kaldım ve 2 hafta sonra konrolum var
Bu arada fıyat soran arkadasa da tedavıler ve ılaclar toplamda 6000-6500 tl yi bulabılıyor...
merhaba arkadaşlar ben topikte yeniyim.2 negatif aşılama 3 ay klomen tedavisi ve sonuçta ocakta tüp bebeğe karar verdik ALLAHIN izniyle.ama hangi hastane iyi ücretler nasıl bilemiyorum bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.bu arada bizimki sebepsiz infertilite.ilk başlarda eşimin sperm hareket azlığı vardı ama şimdi o da tedavi oldu sorun yok ama bebekte yok :))
allah bağışlasın....hayırlı ömrü uzun bir evlat olsun inşallah....merhaba,
yazım biraz dağınık olacak ama size zahmet 2. Kez okuyun toparlayın. şimdi gelelim sperm bozukluğuna. Bu normal gebe kalma yönteminde evet etkisi çok önemlidir ama tüp bebek denemelerinde etkisi azdır. Yoktur demiyorum yalnız azdır diyorum. Nedenine gelince milyonlarca sperm arasından sadece kaliteli olan 1(kaç adet yumurta döllencek ise o kadar) adet alınmakta. Kaldıki 0 (sıfır) dahi olsa bu rakam bu sefer yumurtalıklardan dahi alabiliyorlar bu konuda endişen olmasın. 100 milyon sperme sahip biri olsa eşide sağlıklı olsa ama 3. Veya 4. Safhada sperm hareketliliği kötü olursa bunda da hamilelik şansı çok az. Bu açıdan sperm sayısına veya kalitesinin bozuluğuna takılmayın 1 tane olsun sağlıklı olsun kafi. Bu sanırım aradığn cevaptı.
gelelim aklıma gelen diğer konuya. Bu başlık "tüp bebek deneyimleri ! Başarı hikayeleri... " adı altında ve tüp bebek denemeleri yapanların sonuçlarını veya deneme yapmak isteyenlerin paylaşım yaptıkları başlık. Bu yüzden aşağıdaki yazdıklarımı bu yolda olan herkezin iyi okumasını istiyorum.
bugün doktora gittiğinizde rahimin iç yapısındaki zayıflık, kanallardaki tıkanıklık veya yumurta azlığı gibi problemler yerine kanser üzerine bir konuşma olsaydı ne halde olurdunuz ? bu yüzden öncelikle sağlık sloganınız olsun ! sonra sağlıklı bebek !
lütfen bu konuyu aklınızda çok büyütmeyin kafanızdan herşeyi temizleyin ben sağlıklıyım fikrini sokun aklınıza ve şükredin bugün rahim kanserini konu etmediğinize.
Biliyormusunuz bilmem ama sitede tek bilinen erkek üye benim ve bu tüp bebek yolunu bizde yürüdük eşimle. Kaç sene harcadık kaç para harcadık(yukarıda yazılan rakam komik kalır). Unutmayın önce siz sonra eşiniz ikinizden daha ötesi yok !
Tüp bebek sonrasında çocuk olmadı diye üzülmeyin aldığınız ilaçların ne gibi yane etkileri olacağını biliyormusunuz ? Tedavi sürecinde hormonlarınızın dengelerinin nasıl ilaçlarla oynandığını ? Ben hep eşim derdim olmassa olmaz ona birşey olmasın varsın çocugumuz olmasın.
şuna hazır olun çocugunuz olmaz ise çocugu olmayan ne ilk çift nede son çift siz olacaksınız !
Psikolojinizin ilaçlarla alt üst olacağını biliyormusunuz bilmem. Bu aşamada eşinize çok iş düşüyor, çok büyük sabır gerektirir bu adımlar. Kafanızı boşaltın her konudan rahatlayın akrabaların komşuların aa bak kaç sene oldu nerde çocuk sorularına kulak tıkan ama etraftan kendinizi asla soyutlamayın ! Sizin durumunuzda ki çiftler ile diyaloğa girin bunu doğal bir konu kabul edip herkesle paylaşın. Mutlaka paylaşın içinize atmayın.
Bu konudan dolayı ilişkilerinizdeki kopmalar ruhsal sorunlara yol açacaktır bunu unutmayın ilişkinizi yıpratacaktır. Bu yüzden sağlam durun. Eşiniz size siz ona mutlaka destek olun. Gerisi iyi bir doktor, tıbbi açıdan yapılacak en iyi işlem sonrasında allahın da izni ile sonuca ulaşacaktır.
Hiç unutmuyorum geçen sene temmuz ayında hastane yönetimine şöyle bir yazı yazmıştım ;
doktorumuza teşekkür ettiğim bir bölüm, bizimle ilgilenen hemşireye ve halkla ilişkilerdeki arkadaşa teşekkür eden bir bölüm. Arkasından;
"tıbben yapılabilecek herşeyin yapıldığına inanıyorum yarın allah yardımcımız olsun" diye ekledim. Ertesi gün transfer yapıldı. Kaçıncı deneme artık sayıları karıştırdım her seferinde ümitliydik hepsi yıkım olmuşta ama şimdi dünya tatlısı tam 9 aylık bir oğlum var.
Umarım hepinizin allah gönlüne göre verir.
devam edecek.....
not : Yakında bu konuda güzel bir gelişmeyide paylaşacağım. Henüz sponsorluk anlaşmasına imzayı atmadım ama sözlü bir anlaşma yapıldı. Umarım herkes için hayırlı olur.
merhaba,
bende 35 yaşındayım ve 2 senedir bebeğimiz olmuyor. geçen sene selman beye ücretsiz muayeneye gitmiştim. memnun kalmıştım. yarım saat benle ilgilendi ve hemen tüp bebek denememde fayda olacağını, yumurta rezervimin azaldığını söyledi. ama genel olarak belli bir sebebi yok bebek olmayışının. geçen sene hem maddi durum hemde henüz bebek isteyeli 1 sene olduğu için biraz daha bekleyelim dedik. beklememize rağmen bir gelişme olmadı. maddi olarak eylül ayında ancak tüp bebek deneyebileceğiz. ama ben şimdiden panik haldeyim. tüp bebek aşamalarını düşündüğümde şimdi bile acaip heyecanlanıyorum. kendimi hiç hamile hayal bile edemiyorum. o kadar uzak ve ulaşılması zor geliyor ki? bunu yaşamayan anlamaz. bizler gerçekten şansızız. forumları okuduğum da bazıları o kadar ilginç ki korunmayı bıraktığı ay hamile kalıyorlar. Allahın vardır bir bildiği . ne diyebilirz ki? Allah hepimize sağlıklı, eli ayağı düzgün, akıllı, hayırlı, uzun ömürlü, kaderi güzel evlatlar hayırlı kılar inşallah.
işime yakın olduğu için muhtemelen medicana beylikdüzünde tüp bebek denicez. tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
hamile olan arkadaşlarıma da duacıyım Rabbim bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin inş.
merhaba arkadaşlar ben topikte yeniyim.2 negatif aşılama 3 ay klomen tedavisi ve sonuçta ocakta tüp bebeğe karar verdik ALLAHIN izniyle.ama hangi hastane iyi ücretler nasıl bilemiyorum bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.bu arada bizimki sebepsiz infertilite.ilk başlarda eşimin sperm hareket azlığı vardı ama şimdi o da tedavi oldu sorun yok ama bebekte yok :))