Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Uzun süredir siteye girmiyordum aklıma geldi tüp bebek tedavilerim sırasında başarılı örnekler görünce o gün mutlu olduğumu hatırladım ve hikayemi sizinle paylaşmak istedim:Evliliğimin ilk yılları bebek istemedik biz isteyince de o gelmedi.Pimpirikli olduğumuz için üç ayın sonunda doktora gittik sonuç AZOSPERM.Aman Allahım o günü hatırlamak dahi istemiyorum ne demek hiç sperm yok yani hiç mi çocuğumuz olmayacak.Eve geldik eşim her zamanki gibi iyimser geçtim bilgisayarın başına KK ile o gün tanıştım o gece hiç uyumadım forumdakilerin söz ettiği doktordan randevu aldık.O bir buçuk ay nasıl geçti anlatamam.Arkadaşların da çoğunun ya yeni bebeği oldu ya da olacak bir yandan onlara da hediye alma zulmünü yaşıyorum.Kendi bebeğimin hiç olmayacağı ihtimali de hep ensemde.Eşim doktora gidince sperm kanallarının olmadığını öğrendik bu iyi haberdi bizim için büyük ihtimalle sperm var çıkış olmuyordu tesa pesa ile alınabilecekti.Yalnız böyle durumda olanlarda ölümcül bir kalıtsal hastalık olma ihtimali de vardı iki ay o genetik sonucun çıkmasını bekledik.Sonuç temiz çıktı Allaha şükür .Bizim doğal yol olma şansımız olmadığı için ilk tüp bebek tedavisine başladık negatif ikincisi negatif.Üçüncüsü için Ankaraya gitmeye karar verdik Genarta.Yazın sıcağında 7 -8 saatlik yola katlandık yeter ki olsun.Çok ümitlendim artan embriyoları dondurmak istiyorduk trasfer gerçekleşince elime embriyolarımın fotosunu verdiler öncekilerden kalite bakımından bir üstünlüğü yoktu diğerleri de dondurulacak kalitede değildi.Yanımızdaki çiftin çok kaliteliymiş hemen dondurdular boynu bükük kaldık biz .Ertesi gün beş saatlik yolculukla eve geldik.iki gün moralim bozuk yattım sonra veren Allah Ondan istemeliyim dedim .Geçen Ramazan ayında eşimle Selatı tefriciye okuduk Yasinler dualar okuduk.kalan on gün çok güzel geçti nasıl geçtiğini anlayamadım.Öncekilerde stresten saatleri sayıyordum .ve kadir gecesi günü güzel haberi aldık.Değerim çok yüksekti büyük ihtimalle ikizdi çift keseyi gördük bir sonraki randevuda süpriz üçüzdü.Embriyoların biri bölünmüş plesantaları ortakmış erken doğum riski hepsini kaybedebiliriz sakat olma ihtimalleri var cümleleri beynimde uçuştu verdiğimiz en zor karardı.İki bebeğime redüksiyon uygulandı.Stresli bir hamilelik sonrası savaşçı bebişim benimle 4,5 aylık çoook tatlı.Tüp bebekte çektiği bütün sıkıntıları unutuyor insan ancak iki bebişimin acısını her zaman çekeceğim.Rabbim günah yazmasın .Şimdi eşimle oğluşumuz kadın doğumcu olsun istiyoruz.hem de tüp bebek uzmanı bütün ailelere umut olsun.Dualarım yeni denemelere yelken açacaklarla .Doğumumda da çok dua ettim inanın.

Uzun süredir siteye girmiyordum aklıma geldi tüp bebek tedavilerim sırasında başarılı örnekler görünce o gün mutlu olduğumu hatırladım ve hikayemi sizinle paylaşmak istedim:Evliliğimin ilk yılları bebek istemedik biz isteyince de o gelmedi.Pimpirikli olduğumuz için üç ayın sonunda doktora gittik sonuç AZOSPERM.Aman Allahım o günü hatırlamak dahi istemiyorum ne demek hiç sperm yok yani hiç mi çocuğumuz olmayacak.Eve geldik eşim her zamanki gibi iyimser geçtim bilgisayarın başına KK ile o gün tanıştım o gece hiç uyumadım forumdakilerin söz ettiği doktordan randevu aldık.O bir buçuk ay nasıl geçti anlatamam.Arkadaşların da çoğunun ya yeni bebeği oldu ya da olacak bir yandan onlara da hediye alma zulmünü yaşıyorum.Kendi bebeğimin hiç olmayacağı ihtimali de hep ensemde.Eşim doktora gidince sperm kanallarının olmadığını öğrendik bu iyi haberdi bizim için büyük ihtimalle sperm var çıkış olmuyordu tesa pesa ile alınabilecekti.Yalnız böyle durumda olanlarda ölümcül bir kalıtsal hastalık olma ihtimali de vardı iki ay o genetik sonucun çıkmasını bekledik.Sonuç temiz çıktı Allaha şükür .Bizim doğal yol olma şansımız olmadığı için ilk tüp bebek tedavisine başladık negatif ikincisi negatif.Üçüncüsü için Ankaraya gitmeye karar verdik Genarta.Yazın sıcağında 7 -8 saatlik yola katlandık yeter ki olsun.Çok ümitlendim artan embriyoları dondurmak istiyorduk trasfer gerçekleşince elime embriyolarımın fotosunu verdiler öncekilerden kalite bakımından bir üstünlüğü yoktu diğerleri de dondurulacak kalitede değildi.Yanımızdaki çiftin çok kaliteliymiş hemen dondurdular boynu bükük kaldık biz .Ertesi gün beş saatlik yolculukla eve geldik.iki gün moralim bozuk yattım sonra veren Allah Ondan istemeliyim dedim .Geçen Ramazan ayında eşimle Selatı tefriciye okuduk Yasinler dualar okuduk.kalan on gün çok güzel geçti nasıl geçtiğini anlayamadım.Öncekilerde stresten saatleri sayıyordum .ve kadir gecesi günü güzel haberi aldık.Değerim çok yüksekti büyük ihtimalle ikizdi çift keseyi gördük bir sonraki randevuda süpriz üçüzdü.Embriyoların biri bölünmüş plesantaları ortakmış erken doğum riski hepsini kaybedebiliriz sakat olma ihtimalleri var cümleleri beynimde uçuştu verdiğimiz en zor karardı.İki bebeğime redüksiyon uygulandı.Stresli bir hamilelik sonrası savaşçı bebişim benimle 4,5 aylık çoook tatlı.Tüp bebekte çektiği bütün sıkıntıları unutuyor insan ancak iki bebişimin acısını her zaman çekeceğim.Rabbim günah yazmasın .Şimdi eşimle oğluşumuz kadın doğumcu olsun istiyoruz.hem de tüp bebek uzmanı bütün ailelere umut olsun.Dualarım yeni denemelere yelken açacaklarla .Doğumumda da çok dua ettim inanın.

allah oğlunuzu size bağışlasın ona güzel kardeşler nasip etsin bende 5 senedir savaştım ama malesef 4 aşılama ve sayısız tedavi sadece pkoluyum geri kalan herşey normal dr tüp bebege geç dedi yeter çok tedavi yaptın nasıl olacak bilmiyorum ama tüp bebek bana o kadar uzak geliyorki ne olacak bilmiyorum

rabbim oğlunuza uzun ömür versin bende yaklaşık 1 ay sonra bebişlerimi kucağıma alacağım inşallah çok zor süreçlerden geçtik bizde ama çekilen herşey unutuluyor şimdi sadece sağ salim doğmalarını istiyoruz oğluma soruyorum karnımda sende doktor olup bu sıkıntıyı yaşayanlara çare olacakmısın diye o da tekme atıyor sanırım tüp bebekle yaşadıklarımız bizi derinden etkiliyor ve çocuklarımızın da bu insanlara çare olmasını umuyoruz allah kimseyi bu yolda bekletmesin herkesin kucağını doldursun

arkadaşlar herkese merhaba..Size birşey sormak istiyorum, bende Ağustos ayında tüp bebekle hamile kaldım, çok şükür bugün kontrol vardı ve herşey yolundaymış..Soruma gelince şimdi ben progestan fitil ve estrofem kullanıyorum, fitil günde 3 kez, estrofem 2 kez..Yalnız estrofem hamilelikte X kategorisinde ve fetüs için zararlı ve anomali olur diyor..Doktor bunları 3. ayıma kadar kullanmamı söyledi, bu ankdaki tüp bebek doktorum, başka ilde olduğum için burda gittiğim doktorda gerek olmadığını söylüyor..bu estrofem konusunda çok endişeliyim..kullananlar ne zamana kadar kullandı ve benim gibi 3 ay kullanan olduysa bir sıkıntı oldu mu? nolur cevaplarınızı bekliyorum..teşekkürler..

arkadaşlar herkese merhaba..Size birşey sormak istiyorum, bende Ağustos ayında tüp bebekle hamile kaldım, çok şükür bugün kontrol vardı ve herşey yolundaymış..Soruma gelince şimdi ben progestan fitil ve estrofem kullanıyorum, fitil günde 3 kez, estrofem 2 kez..Yalnız estrofem hamilelikte X kategorisinde ve fetüs için zararlı ve anomali olur diyor..Doktor bunları 3. ayıma kadar kullanmamı söyledi, bu ankdaki tüp bebek doktorum, başka ilde olduğum için burda gittiğim doktorda gerek olmadığını söylüyor..bu estrofem konusunda çok endişeliyim..kullananlar ne zamana kadar kullandı ve benim gibi 3 ay kullanan olduysa bir sıkıntı oldu mu? nolur cevaplarınızı bekliyorum..teşekkürler..

ben clinone jel kullanmıştım günde 2 tane fitil yerine sonra haftalık iğnelere geçtik pruloton depot düşüğü ve erken doğumu önlemek için 12. haftadan beri her hafta iğne oluyorum
birde bantlar kullanmıştım climare forte isminde bacaklarıma yapışan 2 günde bir değiştiriyordum sonra onları da bıraktık 12. haftadan sonra herhangi bir yan etki görmedim
doktorun verdiyse kullanmak zorundasın canım estrofem ne işe yarıyor bilmiyorum ama içinde şüpe varsa doktorunu arayıp sor ve değiştirmesinin mümkün olup olmadığını sor içim rahat değil diye belirt ama muhtemelen başka hastalarda da kullanmıştır o ilacı ve bır etkı gormemıstır yoksa neden versin sonuçta bizim bebişler çok kıymetli ve zor elde ediliyor ancak normal gebelikle elde edilen bebeklerle bizimkilerin takibi biraz farklı sanırım sen tüp bebek doktorunla bağlantını kesme ve ona danışmadan birşey yapma

merhaba
benim hikayem 2 sene önce başladı ancak hep eksik tanılar yüzünden bugüne geldik..2011 in başında çektirdiğim rahim filmi ile sebebpsiz bildiğim infertilitenin aslında bir sebebi olduğunu öğrendik. tüplerim tıkalıydı birinin açılması olasılığı vardı ama düşüktü...laporoskopi ve histereskopi olmam gerketiğini söyledi doktorum...Ben işimi sağlam aldım aynı filmi ve aynı acıları çekmeyi göze alıp tekrar rahim filmi çekindim..çünkü ilk çektirdiğim rahim filmimde tıkalı olduğu bariz görülen tüpler için geçiş normal vs deyip rapor yazmıştı süleymaniye doğum evinin acımasız doktoru...İnsan muamelesi görmediğim o rahim filmi çektirme hikayem hala kabuslarıma giriyor...Allah orada rapor çıkarabilmek ümidiyle uğraşan çaresiz insanların yardımcısı olsun....2. filmde doktorum çok titiz bir şekilde filmi çekti biraz zorladı ama açılmayacağını nlayınca acı çekmeme göz yummayıp doğru teşhisi koydu laporoskopi diyen doktorumla görüşüp ameliyatımı hemen olmamı söyledi...
Ben dilim yandığı için bir kaç doktorla daha görüşüp filmleri gösterip fikir aldım...Sonuçta doktorumu ve teşhisi onayladılar ve bu ameliyat için en doğru tercihi yaptığımı Altay BEY in dalında uzman olduğunu söylediler...Doktorum güvenim tamamlandı bana tavsiye eden kuzenim şimdi 4 aylık hamile bir kızı olacak ,nşallah..onun sorunları için ameliyat kararı verdi ama son anda ameliyattan vazgeçip normal ilaç tedavisine devam etmişti..isabet etmiş ki tedavisi olumlu sonuç verdi...Gelelim benim hikayeme...biz tamam dedik operasyona hazırlandık..o ay ben bir sabah sancıyla uyandım ve acile gittim böbrek taşı düşürüyordum...bir süre ilaçlarla tedvim devam etti taşımı düşürdüm....aradan 2 ay geçti sonra madfdi bazı sorunlar oluştu pahalı bir ameliyattı nede olsa....sonraki dönemde memleketten ailem geldi kızkardeşime söz kestik....derken kısa bir tatil yaptık bodrumda ki kıştan planlayıp ödemiştik borcunu...ameliytı dönüşte olmaya karar verdim... dönüşte doktoruma ulaşamadım...ayağını kırmış..1 ay boyunca raporlu olduğu için ameliyatım ağustos başına kadar ertelendi ....Vradır bundada bir hayır dedik...çünkü ameliyatım adetimin hemen bitiminde olması gereken bir ameliyattı her aksilikte bir ay sarktı dolayısıyla....

ağustos başında adetimin 3.günü muayene oldum....yumurta sayımın ve büyüklüğünün çok iyi olduğunu söyledi doktorum ameliyattan hemen sonra tüp bebk yapılırsa şansımın çok yüksek olduğunu söyledi..nasıl sevindiğimizi anlatamam.....geçtiğimiz salı günü başarılı bir operasyonla 2 tüpüm de alındı...şimdi evdeyim ve iyileşmeyi bekliyorum...zor sancılı bir süreç ve halen devam ediyor.....2 saat kalmışım ameliyathanede doktorum tüpün birini açmış geçiş için sıvı vermiş beklemiş geçiş olmuş ama diğer tüpü aldıktan sonra tekrar sıvı geçişi için kontrol etmek istemiş.....geçişin azaldığınıgörünce aynı operasyonu 1 ay sonra tekrarlamak zorunda kalmamak için onuda almış ve yumurtalık bağlantısını kesmiş....ameliyathanede fazla kalınca grip oldum....Allahtan kızkardeşim hemşire ve sürekli başımdaydı...iğnelerle ilaçlarla bugün toparladım kendimi
Asıl hikaye bundan sonra başlıyor inşaallah....çarşamba günü dikişlerim alınacak.....PERŞEMBE GÜNÜ DE İstanbul tüp bebek Merkezine görüşmeye gideceğiz..gerçi doktorumuz bizim için görüştü uygun bir fiyata anlaştık ama biz yine de birebir görüşmek istiyoruz...ayın 21. inde hormon ilaçlarına başlıyorum..bir hafta sonra daadet olacağım peşinden iğnelere başalayacağız ve eylül ayında inşallah ilk denememiz gerçekleşecek....buradan sizinle paylaşmak istiyorum inşaalah aşama aşama

Merhaba canım, seninle hikayemiz o kadar benziyor ki bu kadar olur dedim :)
geçen ay dr. muayene sonrasında ameliyat kararı aldı, yalnız hastane değiştireceği için bir ay beklemem gerekiyordu.Bu arada ben moral depolamak için hem kafam dağılır düşüncesiyle bodruma tatile gittik.Tatil dönüşü dr.arayıp yeni yerinde göreve başladığını, hazır olduğumuz zaman ameliyatı yapabileceğini söyledi.
22 eylül tarihinde laparoskopik olarak sol tüpüm alındı.Sağ tüpümün durumu çok iyi olmasa da geçiş olduğu için almamış dr.Dün dikişlerimi aldırdım ve dr.tüp bebek tedavisi için bir ay beklemem gerektiğini söyledi.
inşallah bir sorun olmazsa eğer, bir ay sonra tüp bebek tedavisine geçeceğiz.
Sen şuanda ne aşamadasın ?

melisela ankara da tüp bebek doktorun kim? bana da ilk tüp bebek tedavimde bu ilaç yazıldı. ama sonuç negatif olunca bıraktım.seninle aynı kaygıyı ben de yaşamıştım.

melisela ankara da tüp bebek doktorun kim? bana da ilk tüp bebek tedavimde bu ilaç yazıldı. ama sonuç negatif olunca bıraktım.seninle aynı kaygıyı ben de yaşamıştım.

canım benim doktorum Batuhan Özmendi ve kendisinden gerçekten çok memnun kaldım ve sonuna kadar güveniyorum..Senin kim di? sendemi ank ünvdesinde yaptırmıştın?

merhaba arkadaşlar hikayelerinizi okurken çok duygulandım ve kendi hikayemi paylaşmak istedim benim 2002 yılında genç kızken sağ yumurtam alındı önce kanser olduğum söylendi alınan parça patoljiden geldikten sonra kanser olmadığım ama her an bu riski taşıdığımı söylediler bana daha o zamanlarda bile sağlığımdan çok çocuğumun olup olmayacağını düşünürdüm neyse aradan 4 yıl geçti ve ben aşık oldum ( tabi oda bana ) evlenmeye karar verdik ama ben ona hayatımdaki bu gerçeği anlattım birbirimizi o kadar seviyorduk ki bunların önemi yoktu sonra eşim ailesiyle konuşup istemeye gitmelerini söylemiş bizim için önemsiz olan şeyler eşimin ailesi tarafından epey irdelenmiş konuşulmuş ben sonradan öğrendim bunları nişanımız oldu 7 ay sonra düğün biz ilk günden çocuğumuz olsun istedik olmadı 6 ay sonra doktora gittik eşime varikosel teşhisi konuldu ameliyat oldu herşey normale döndü fakat bizim hala çocuğumuz yoktu yumurtlama takibi yapılmaya başlandı doktora gittiğimizde kan aldı test yaptı hamile olduğumu söyledi ne kadar mutlu olduğumuzu analtamam aradan 2 gün geçti benim kanamam başladı teşhis biyokimyasal gebelik o günden sonra kaç doktor değiştidim ne kadar para harcadık inanın bilmiyorum ama sonuç hiç değişmedi daha sonra 3 tane daha biyokimyasal gebelik geçirdim ve sonunda tüp bebeğe karar verdik merkez araştırdık birkaç tanesiyle görüştükten sonra birine karar verdik rahimde şekil bozukluğu olduğunu histereskopi ile ameliyat olmam gerektiğini söylediler çaresiz kabul ettik ameliyattan sonraki adetimle tedavime başlandı yolunda gitti herşey 13 tane yumurta toplandı 11 tnesi döllendi 5inci gün tek embriyo transfer edildi 9 gün sonra beta hcg yapmamı istediler dokuz gün bana dokuz sene gibi geldi sonuda büyük gün geldi ve sonuç 164 çıktı daha öncesinden acı tecrübelerim olduğu için sevinmedim 2 gün sonra 434 e çıktı sonra 1200 derken hamileliğim kesinleşti ben bebeğimin kalp atışını duyana kadar inanmadım şimdi 4,5 aylık hamileyim oğlumu bekliyorum inşallah rabbim nasir ederde sağ salim kucağıma alırım

merhaba arkadaşlar hikayelerinizi okurken çok duygulandım ve kendi hikayemi paylaşmak istedim benim 2002 yılında genç kızken sağ yumurtam alındı önce kanser olduğum söylendi alınan parça patoljiden geldikten sonra kanser olmadığım ama her an bu riski taşıdığımı söylediler bana daha o zamanlarda bile sağlığımdan çok çocuğumun olup olmayacağını düşünürdüm neyse aradan 4 yıl geçti ve ben aşık oldum ( tabi oda bana ) evlenmeye karar verdik ama ben ona hayatımdaki bu gerçeği anlattım birbirimizi o kadar seviyorduk ki bunların önemi yoktu sonra eşim ailesiyle konuşup istemeye gitmelerini söylemiş bizim için önemsiz olan şeyler eşimin ailesi tarafından epey irdelenmiş konuşulmuş ben sonradan öğrendim bunları nişanımız oldu 7 ay sonra düğün biz ilk günden çocuğumuz olsun istedik olmadı 6 ay sonra doktora gittik eşime varikosel teşhisi konuldu ameliyat oldu herşey normale döndü fakat bizim hala çocuğumuz yoktu yumurtlama takibi yapılmaya başlandı doktora gittiğimizde kan aldı test yaptı hamile olduğumu söyledi ne kadar mutlu olduğumuzu analtamam aradan 2 gün geçti benim kanamam başladı teşhis biyokimyasal gebelik o günden sonra kaç doktor değiştidim ne kadar para harcadık inanın bilmiyorum ama sonuç hiç değişmedi daha sonra 3 tane daha biyokimyasal gebelik geçirdim ve sonunda tüp bebeğe karar verdik merkez araştırdık birkaç tanesiyle görüştükten sonra birine karar verdik rahimde şekil bozukluğu olduğunu histereskopi ile ameliyat olmam gerektiğini söylediler çaresiz kabul ettik ameliyattan sonraki adetimle tedavime başlandı yolunda gitti herşey 13 tane yumurta toplandı 11 tnesi döllendi 5inci gün tek embriyo transfer edildi 9 gün sonra beta hcg yapmamı istediler dokuz gün bana dokuz sene gibi geldi sonuda büyük gün geldi ve sonuç 164 çıktı daha öncesinden acı tecrübelerim olduğu için sevinmedim 2 gün sonra 434 e çıktı sonra 1200 derken hamileliğim kesinleşti ben bebeğimin kalp atışını duyana kadar inanmadım şimdi 4,5 aylık hamileyim oğlumu bekliyorum inşallah rabbim nasir ederde sağ salim kucağıma alırım

inan canım çok duygulandım yazını okurken...meşakkatin ve sabrınızın meyvesini vermiş yaradan...ne mutlu sana...allahım kucağına almayı nasip etsin...biz de 6 yılık evliyiz yaşım 31...sebepsiz interfilite dendi...yaptırmadığımız şey kalmadı..5 yıldır çocuk hasretiyle yanıyoruz...hap,aşılamalar,tüp bebekler..en son yaptırdığımız tedavi pozitif çıktı ama bu kadar olumsuzluğun üstüne olumlu sonuç olabileceğine inanmıyoruz...tam sevindik hamileyim diye,bu seferde panik atak krizleri çıktı başıma..internette okuduğuma göre panik atak krizleri çocuk düşmesine sebep oluyormuş:KK43:(( yani hoşgeldin mutsuzluk...bir umut bekliyoruz...

inan canım çok duygulandım yazını okurken...meşakkatin ve sabrınızın meyvesini vermiş yaradan...ne mutlu sana...allahım kucağına almayı nasip etsin...biz de 6 yılık evliyiz yaşım 31...sebepsiz interfilite dendi...yaptırmadığımız şey kalmadı..5 yıldır çocuk hasretiyle yanıyoruz...hap,aşılamalar,tüp bebekler..en son yaptırdığımız tedavi pozitif çıktı ama bu kadar olumsuzluğun üstüne olumlu sonuç olabileceğine inanmıyoruz...tam sevindik hamileyim diye,bu seferde panik atak krizleri çıktı başıma..internette okuduğuma göre panik atak krizleri çocuk düşmesine sebep oluyormuş:KK43:(( yani hoşgeldin mutsuzluk...bir umut bekliyoruz...

en kötüsü ümitsiz olmak ümidini yitirme derim bak ne güzel pozitifmiş sonuçların rabbim ol dediyse ne panik atak nede başka bişey engel olamaz yavruna kavuşmana dilerim sende hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır mutlulukla ve sağlıkla büyütürsün

en kötüsü ümitsiz olmak ümidini yitirme derim bak ne güzel pozitifmiş sonuçların rabbim ol dediyse ne panik atak nede başka bişey engel olamaz yavruna kavuşmana dilerim sende hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır mutlulukla ve sağlıkla büyütürsün

güzel duaların için sağol cnm...inşallah rabbime sığınmaktan başka neyimiz var ki....

çok uzun zman sonra ilk defa bu siteye girip bu konuyu okudum ve çok duygulandım.2 sene önce yaşadıklarım gözü
mün önünden geçti.işte benim hikayem Eşimle 2002 yılında tanışmışdık 5 yıl süren inişli çıkışlı ilişkinin sonunda 2007 yılında evlendik. Hiç bir zaman korunmayı düşünmedim çünkü çok uzun yıllar polikistik over sendromu için tedavi görmüştüm ve o zamanlar doktor bu hastaalrın %40 oranında infertilite sorunu yaşadığını söylemişdi. Evlenmeden önce bu sorunun benim başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim.2 yıl denememize rağmen bir türlü hamile kalamadım zaten sürekli adet gecikmesi yaşadığım için her ay gebelik testi yapar sonrada büyük bir hayal kırıklığına uğrardım. Yavaş yavaş bu konuda endişelenmeye başlamışdım eşimse sorunun bende olduğunu düşündüğü için doktora gitmem konusunda ısrar ediyordu. Sonuç da Sakaryada bir kadın doğum uzmanına gittim. Doktor hamile kalamamın tek taraflı olmadığını çok fazla yumurtam olduğu için daha rahat hamile kalacağımı eşimin test yaptırması gerektiğini söyledi. Eşimi bu konuda ikna etmem çok zor oldu. o odaya girip sperm testi vermeyi redetti çünkü çıkacak sonuçdan korkuyordu. Benim işde olduğum bir gün sessiz sedası gitmiş ve testi yaptırmiş. Sonuçları hemen bana getirdi özel bir hastanede çalışdığım için hemen üroloji uzmanına gösterdik ve kötü haber eşimin sperm sayısı 300.000 di ve hareket azlığı vardı. Doktor açıkca normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söyledi. Eşimin yüzü sarardı kabullenmesi zor oldu bu durumu. Bebek sahibi olmayı herşeyden çok istiyordu ama bu süreci yaşayamayacağını söylüyordu çok uzun süre onu ikna etmeye çalışdım. Artık ayrılma noktasına geldiğimiz bir dönemde kabul etti.ve sonra başladık merkez aramaya çünkü tek bir şartı vardı bir sfer deneyecektik olmazsa şayet bir daha denemeyecektim. Benim psikolojim çok bozuktu. O kadar çok meerkez gezdikki tek şansımı kaybetmek istemiyordum sonunda hş klinikde karar kıldık. ANKarada olması bizim avantajımızdı kalacak yer problemlemimiz olmayacaktı.onun ve benim ailemi yazlığa gönderdik ve tek başımıza tedaviye başladık. desteğe ihtiyacım olduğu dönemde o kadar yalnızdım ki annemi istiyordum yanımda oysa eşim kabul etmiyordu Hemen kısa protokol uygulandı. iğneleri tek başıma yaptım en zoruda buydu aslında her iğneden sonra bir ağlama krizidir gidiyordu çünkü ben iğneden çok korkarım:) ve 15 günün sonunda 17 yumuta toplandı.yumurta sayım iyidi fakat döllenme sadece 3 tanesinde olmuşdu onlarında ikisi b kalite 7 hücreliydi. donduracak emriyom bile yoktu. 3 tanesi yerleştirilvi bekleme süreci başladı. Ama ne bekleme stres hat safhada.tabi ben 12.günü beklemeden test yaptırdım sonuç 0 çıktı. Tüm dünyam kararmışdı bağıra bağıra ağladığımı hatırlıyotum (bebeklerimi ne kadar üzmüşüm) kullandığım ilaçları bıraktım yotu işde. 15 gün tekrar eczaneden aldığım testi sessiz sedasiz ış yerinin tuvaletinde yaptım içimde hep bir ümit vardı veeeee belli belirsiz 2. bir cizgi belirdi ayaklarımın bağı çözüldü ve yine başladım ağlamaya hemen lab koştum ve kan verdim.sonuç 97 çıkmışdı yani hamileydim. Hissettiğim duygunun tarifi yok ama endişelerinde sonu yok. Ya dış gebelikse vs.... Kanamalarım oldu düşük tehlikesi yaşadım hiç kalkmadan yattım ve kese görmeye gittiğimizde iki tane olduğunu öğrendik. zor bir hamileleik yaşadım...ve 18 mart günü 34 haftalıkken gelmeye karar verdiler.şimid 1 kızım ve 1 oğlum var onlar benim meleklerim... Allah herkese nasip etsin...Annelik serüvenim başındayım...Bütün dünya onlar ve benden ibaret...sizlere tek tavsiyem umudunuzu yitirmeyin herşey inanmakdan geçiyor ve birde küçük melekler gelecekleri zamanı biliyorlar

Merhabalar..
Görüyorumki bircok kişi aynı dertden muzdaripmiş. Dilerim herkes hayırlısıyla evlat sahibi olur.
Ben yaklaşık 7 yıl önce evlendim. Hiç korunmadıgımız halde cocugumuz olmadı.
Evlendikten bir bucuk yıl sonra doktora görünmeye karar verdim. ama yaşadıgım şehrin yabancısı oldugum icin doktor secimimde cokta titizlenme şansım olamadı.
Uyduruk bir kan ve idrar tahlili sonucunda hicbirseyim olmnadıgını sabırlı olup beklemem gerektiğini söyledi.
1 yıl daha beklemeye karar verdik eşimle.
Sonrasında biraz daha araştırma yapmış ve bilinçlenmiş olarak başka bir doktora başvurdum.
Yumurtlama sorunum oldugunu ve yumurta çatlatma iğneleri vasıtasıyla tedavi görmem gerektiğini anlattı.
Ama bu süreç cok zorlu ve psikolojik olarak cok yıpratıcı bir süreçti.
Aklımı oynatma noktasına gelmiştim. Ailelerin sorularıda cabası tabii.
Eşimle birlikte tedaviyi bırakmaya karar verdik. cünkü ruh sağlığım bozulmaya başlamıştı.
Ve en sonunda gectiğimiz mayıs ayında tamamen hic beklemediğim bir anda tüp bebek yaptırmaya karar verdik.
Ve solugu Gürgan klinikte aldık :)
Sonrasında tahliller iğneler tetkikler derken yumurta toplama işlemim yapıldı 7 yumurta toplandı ve 7 side döllendi.
Bu arada konulan teşhis sebepsiz infertilite..
Neyse uzatmayayım embriyo transferim yapıldı ve 2 emriyodan bir tanesi tuttu şu anda 12 haftalık hamileyim.
Rabbime şükürler olsunki yüzümü güldürdü.
Önce bana karşı her zaman olağanüstü anlayışıyla destek olan eşim ve doktorum Timur hocadan Allah bin kere razı olsun..
Hiçbirşey için gec değil. Asla vazgecmeyin :)

kızlar merhabaa ben aaslında henüzz doktoa muayene bile olmadım ama kafama takılan şeyler var sizinle paylaşmak istedim..eşimle 5-6 ay önce bebeğe karar verdik eşim erkenden meraklandı ve kendisi hemen doktora gitti sperm hareketsizliği olduğu tespit edildi tedavi görüyor şimdi..aslında onun tedavisini bekliyorumm..ama bir yandan bende de bir sorun var mı diye muayeneye gidicem..öncelikle daha ilk noktadan sizden fikir almak istiyorum..muayene sürecinde acı veren sıkıntı veren bişey var mı..tahliller tetkikler uzun bir süreç mi..ayrıca tüp bebek deneyimi olanlardan da bana bu süreci anlatmaları konusunda yardım istiyorum..yanii acılı ağrılı mı olur..narkoz falan verirlir mii..paylaşırmısınız kızlar benimle..hepinize sevgiler..

kızlar merhabaa ben aaslında henüzz doktoa muayene bile olmadım ama kafama takılan şeyler var sizinle paylaşmak istedim..eşimle 5-6 ay önce bebeğe karar verdik eşim erkenden meraklandı ve kendisi hemen doktora gitti sperm hareketsizliği olduğu tespit edildi tedavi görüyor şimdi..aslında onun tedavisini bekliyorumm..ama bir yandan bende de bir sorun var mı diye muayeneye gidicem..öncelikle daha ilk noktadan sizden fikir almak istiyorum..muayene sürecinde acı veren sıkıntı veren bişey var mı..tahliller tetkikler uzun bir süreç mi..ayrıca tüp bebek deneyimi olanlardan da bana bu süreci anlatmaları konusunda yardım istiyorum..yanii acılı ağrılı mı olur..narkoz falan verirlir mii..paylaşırmısınız kızlar benimle..hepinize sevgiler..

Canım gecmis olsun öncelikle..
Muayene sürecinde vajinal ultrason yapılıyor ama jel kullanıldıgı icin canın yanmıyor sadece biraz tuhaf hissediyorsun ama acı yok korkma.
Tüp bebek tedavisindede aynı sekilde ultrasonlar. He yumurta toplama transfer vs bunlarda anestezi veriyorlar bizzat yasadıgım icin seni temin ederim canın yanmıyor sadece yumurta toplama işleminden sonra eve geldiginde filan hafif karnında sancılar olabiliyor ama korkulacak birsey yok.Ne kadar kendini kasar ve strese sokarsan o kadar kötü lütfen relax ol o zaman emin ol canın yanmayacak..

kızlar öncelikle herkese slmlar.umarım bebişlerinize en kısa zamanda kavuşursunuz.adana balcalı hastanesinde tüp bebek yaptıranlar görüşlerini ve tecrübelerini anlatabilirmi acaba?

selam kızlar

benim salı günü transferim gerçekleşicek şuanda istanbuldayım ve il dışından geldim
transferden 4-5 gün sonra uçakla evime dönmeyi düşünüyorum fakat 2 saat kadarda araba yolculuğumuz olucak

deneyimli arkadaşlar fikrinizi almak istedim
doktor sıkıntı olmazdedi ama yinede sormak istedim ben
sizce riske atmış olurmuyum yoksa daha fazlamı kalmalıyım

selam kızlar

benim salı günü transferim gerçekleşicek şuanda istanbuldayım ve il dışından geldim
transferden 4-5 gün sonra uçakla evime dönmeyi düşünüyorum fakat 2 saat kadarda araba yolculuğumuz olucak

deneyimli arkadaşlar fikrinizi almak istedim
doktor sıkıntı olmazdedi ama yinede sormak istedim ben
sizce riske atmış olurmuyum yoksa daha fazlamı kalmalıyım

Benim tedavim de şehir dışında olmuştu,transferden 3 ya da 4 gün sonra çıkmıştık yola,5 saat araba yolculuğu yaptım,bir kızım oldu canım,darısı sana,embryolar öyle boşlukta hemen düşüvereceklermiş gibi durmuyorlar bence,olacaksa da ilk 1-2 gün içinde sana tutunuyorlar diye düşünüyorum, şimdiden hayırlı olsun

Benim tedavim de şehir dışında olmuştu,transferden 3 ya da 4 gün sonra çıkmıştık yola,5 saat araba yolculuğu yaptım,bir kızım oldu canım,darısı sana,embryolar öyle boşlukta hemen düşüvereceklermiş gibi durmuyorlar bence,olacaksa da ilk 1-2 gün içinde sana tutunuyorlar diye düşünüyorum, şimdiden hayırlı olsun

maşallah inşallah bizde yaşarız o mutluluğu
çok sağolun cevabınız için
tecrübeli insanların fikri yol gösterici oluyor bana

Son düzenleme:
X