Uzun süredir siteye girmiyordum aklıma geldi tüp bebek tedavilerim sırasında başarılı örnekler görünce o gün mutlu olduğumu hatırladım ve hikayemi sizinle paylaşmak istedim:Evliliğimin ilk yılları bebek istemedik biz isteyince de o gelmedi.Pimpirikli olduğumuz için üç ayın sonunda doktora gittik sonuç AZOSPERM.Aman Allahım o günü hatırlamak dahi istemiyorum ne demek hiç sperm yok yani hiç mi çocuğumuz olmayacak.Eve geldik eşim her zamanki gibi iyimser geçtim bilgisayarın başına KK ile o gün tanıştım o gece hiç uyumadım forumdakilerin söz ettiği doktordan randevu aldık.O bir buçuk ay nasıl geçti anlatamam.Arkadaşların da çoğunun ya yeni bebeği oldu ya da olacak bir yandan onlara da hediye alma zulmünü yaşıyorum.Kendi bebeğimin hiç olmayacağı ihtimali de hep ensemde.Eşim doktora gidince sperm kanallarının olmadığını öğrendik bu iyi haberdi bizim için büyük ihtimalle sperm var çıkış olmuyordu tesa pesa ile alınabilecekti.Yalnız böyle durumda olanlarda ölümcül bir kalıtsal hastalık olma ihtimali de vardı iki ay o genetik sonucun çıkmasını bekledik.Sonuç temiz çıktı Allaha şükür .Bizim doğal yol olma şansımız olmadığı için ilk tüp bebek tedavisine başladık negatif ikincisi negatif.Üçüncüsü için Ankaraya gitmeye karar verdik Genarta.Yazın sıcağında 7 -8 saatlik yola katlandık yeter ki olsun.Çok ümitlendim artan embriyoları dondurmak istiyorduk trasfer gerçekleşince elime embriyolarımın fotosunu verdiler öncekilerden kalite bakımından bir üstünlüğü yoktu diğerleri de dondurulacak kalitede değildi.Yanımızdaki çiftin çok kaliteliymiş hemen dondurdular boynu bükük kaldık biz .Ertesi gün beş saatlik yolculukla eve geldik.iki gün moralim bozuk yattım sonra veren Allah Ondan istemeliyim dedim .Geçen Ramazan ayında eşimle Selatı tefriciye okuduk Yasinler dualar okuduk.kalan on gün çok güzel geçti nasıl geçtiğini anlayamadım.Öncekilerde stresten saatleri sayıyordum .ve kadir gecesi günü güzel haberi aldık.Değerim çok yüksekti büyük ihtimalle ikizdi çift keseyi gördük bir sonraki randevuda süpriz üçüzdü.Embriyoların biri bölünmüş plesantaları ortakmış erken doğum riski hepsini kaybedebiliriz sakat olma ihtimalleri var cümleleri beynimde uçuştu verdiğimiz en zor karardı.İki bebeğime redüksiyon uygulandı.Stresli bir hamilelik sonrası savaşçı bebişim benimle 4,5 aylık çoook tatlı.Tüp bebekte çektiği bütün sıkıntıları unutuyor insan ancak iki bebişimin acısını her zaman çekeceğim.Rabbim günah yazmasın .Şimdi eşimle oğluşumuz kadın doğumcu olsun istiyoruz.hem de tüp bebek uzmanı bütün ailelere umut olsun.Dualarım yeni denemelere yelken açacaklarla .Doğumumda da çok dua ettim inanın.