Uzun süredir siteye girmiyordum aklıma geldi tüp bebek tedavilerim sırasında başarılı örnekler görünce o gün mutlu olduğumu hatırladım ve hikayemi sizinle paylaşmak istedim:Evliliğimin ilk yılları bebek istemedik biz isteyince de o gelmedi.Pimpirikli olduğumuz için üç ayın sonunda doktora gittik sonuç AZOSPERM.Aman Allahım o günü hatırlamak dahi istemiyorum ne demek hiç sperm yok yani hiç mi çocuğumuz olmayacak.Eve geldik eşim her zamanki gibi iyimser geçtim bilgisayarın başına KK ile o gün tanıştım o gece hiç uyumadım forumdakilerin söz ettiği doktordan randevu aldık.O bir buçuk ay nasıl geçti anlatamam.Arkadaşların da çoğunun ya yeni bebeği oldu ya da olacak bir yandan onlara da hediye alma zulmünü yaşıyorum.Kendi bebeğimin hiç olmayacağı ihtimali de hep ensemde.Eşim doktora gidince sperm kanallarının olmadığını öğrendik bu iyi haberdi bizim için büyük ihtimalle sperm var çıkış olmuyordu tesa pesa ile alınabilecekti.Yalnız böyle durumda olanlarda ölümcül bir kalıtsal hastalık olma ihtimali de vardı iki ay o genetik sonucun çıkmasını bekledik.Sonuç temiz çıktı Allaha şükür .Bizim doğal yol olma şansımız olmadığı için ilk tüp bebek tedavisine başladık negatif ikincisi negatif.Üçüncüsü için Ankaraya gitmeye karar verdik Genarta.Yazın sıcağında 7 -8 saatlik yola katlandık yeter ki olsun.Çok ümitlendim artan embriyoları dondurmak istiyorduk trasfer gerçekleşince elime embriyolarımın fotosunu verdiler öncekilerden kalite bakımından bir üstünlüğü yoktu diğerleri de dondurulacak kalitede değildi.Yanımızdaki çiftin çok kaliteliymiş hemen dondurdular boynu bükük kaldık biz .Ertesi gün beş saatlik yolculukla eve geldik.iki gün moralim bozuk yattım sonra veren Allah Ondan istemeliyim dedim .Geçen Ramazan ayında eşimle Selatı tefriciye okuduk Yasinler dualar okuduk.kalan on gün çok güzel geçti nasıl geçtiğini anlayamadım.Öncekilerde stresten saatleri sayıyordum .ve kadir gecesi günü güzel haberi aldık.Değerim çok yüksekti büyük ihtimalle ikizdi çift keseyi gördük bir sonraki randevuda süpriz üçüzdü.Embriyoların biri bölünmüş plesantaları ortakmış erken doğum riski hepsini kaybedebiliriz sakat olma ihtimalleri var cümleleri beynimde uçuştu verdiğimiz en zor karardı.İki bebeğime redüksiyon uygulandı.Stresli bir hamilelik sonrası savaşçı bebişim benimle 4,5 aylık çoook tatlı.Tüp bebekte çektiği bütün sıkıntıları unutuyor insan ancak iki bebişimin acısını her zaman çekeceğim.Rabbim günah yazmasın .Şimdi eşimle oğluşumuz kadın doğumcu olsun istiyoruz.hem de tüp bebek uzmanı bütün ailelere umut olsun.Dualarım yeni denemelere yelken açacaklarla .Doğumumda da çok dua ettim inanın.
Uzun süredir siteye girmiyordum aklıma geldi tüp bebek tedavilerim sırasında başarılı örnekler görünce o gün mutlu olduğumu hatırladım ve hikayemi sizinle paylaşmak istedim:Evliliğimin ilk yılları bebek istemedik biz isteyince de o gelmedi.Pimpirikli olduğumuz için üç ayın sonunda doktora gittik sonuç AZOSPERM.Aman Allahım o günü hatırlamak dahi istemiyorum ne demek hiç sperm yok yani hiç mi çocuğumuz olmayacak.Eve geldik eşim her zamanki gibi iyimser geçtim bilgisayarın başına KK ile o gün tanıştım o gece hiç uyumadım forumdakilerin söz ettiği doktordan randevu aldık.O bir buçuk ay nasıl geçti anlatamam.Arkadaşların da çoğunun ya yeni bebeği oldu ya da olacak bir yandan onlara da hediye alma zulmünü yaşıyorum.Kendi bebeğimin hiç olmayacağı ihtimali de hep ensemde.Eşim doktora gidince sperm kanallarının olmadığını öğrendik bu iyi haberdi bizim için büyük ihtimalle sperm var çıkış olmuyordu tesa pesa ile alınabilecekti.Yalnız böyle durumda olanlarda ölümcül bir kalıtsal hastalık olma ihtimali de vardı iki ay o genetik sonucun çıkmasını bekledik.Sonuç temiz çıktı Allaha şükür .Bizim doğal yol olma şansımız olmadığı için ilk tüp bebek tedavisine başladık negatif ikincisi negatif.Üçüncüsü için Ankaraya gitmeye karar verdik Genarta.Yazın sıcağında 7 -8 saatlik yola katlandık yeter ki olsun.Çok ümitlendim artan embriyoları dondurmak istiyorduk trasfer gerçekleşince elime embriyolarımın fotosunu verdiler öncekilerden kalite bakımından bir üstünlüğü yoktu diğerleri de dondurulacak kalitede değildi.Yanımızdaki çiftin çok kaliteliymiş hemen dondurdular boynu bükük kaldık biz .Ertesi gün beş saatlik yolculukla eve geldik.iki gün moralim bozuk yattım sonra veren Allah Ondan istemeliyim dedim .Geçen Ramazan ayında eşimle Selatı tefriciye okuduk Yasinler dualar okuduk.kalan on gün çok güzel geçti nasıl geçtiğini anlayamadım.Öncekilerde stresten saatleri sayıyordum .ve kadir gecesi günü güzel haberi aldık.Değerim çok yüksekti büyük ihtimalle ikizdi çift keseyi gördük bir sonraki randevuda süpriz üçüzdü.Embriyoların biri bölünmüş plesantaları ortakmış erken doğum riski hepsini kaybedebiliriz sakat olma ihtimalleri var cümleleri beynimde uçuştu verdiğimiz en zor karardı.İki bebeğime redüksiyon uygulandı.Stresli bir hamilelik sonrası savaşçı bebişim benimle 4,5 aylık çoook tatlı.Tüp bebekte çektiği bütün sıkıntıları unutuyor insan ancak iki bebişimin acısını her zaman çekeceğim.Rabbim günah yazmasın .Şimdi eşimle oğluşumuz kadın doğumcu olsun istiyoruz.hem de tüp bebek uzmanı bütün ailelere umut olsun.Dualarım yeni denemelere yelken açacaklarla .Doğumumda da çok dua ettim inanın.
arkadaşlar herkese merhaba..Size birşey sormak istiyorum, bende Ağustos ayında tüp bebekle hamile kaldım, çok şükür bugün kontrol vardı ve herşey yolundaymış..Soruma gelince şimdi ben progestan fitil ve estrofem kullanıyorum, fitil günde 3 kez, estrofem 2 kez..Yalnız estrofem hamilelikte X kategorisinde ve fetüs için zararlı ve anomali olur diyor..Doktor bunları 3. ayıma kadar kullanmamı söyledi, bu ankdaki tüp bebek doktorum, başka ilde olduğum için burda gittiğim doktorda gerek olmadığını söylüyor..bu estrofem konusunda çok endişeliyim..kullananlar ne zamana kadar kullandı ve benim gibi 3 ay kullanan olduysa bir sıkıntı oldu mu? nolur cevaplarınızı bekliyorum..teşekkürler..
merhaba
benim hikayem 2 sene önce başladı ancak hep eksik tanılar yüzünden bugüne geldik..2011 in başında çektirdiğim rahim filmi ile sebebpsiz bildiğim infertilitenin aslında bir sebebi olduğunu öğrendik. tüplerim tıkalıydı birinin açılması olasılığı vardı ama düşüktü...laporoskopi ve histereskopi olmam gerketiğini söyledi doktorum...Ben işimi sağlam aldım aynı filmi ve aynı acıları çekmeyi göze alıp tekrar rahim filmi çekindim..çünkü ilk çektirdiğim rahim filmimde tıkalı olduğu bariz görülen tüpler için geçiş normal vs deyip rapor yazmıştı süleymaniye doğum evinin acımasız doktoru...İnsan muamelesi görmediğim o rahim filmi çektirme hikayem hala kabuslarıma giriyor...Allah orada rapor çıkarabilmek ümidiyle uğraşan çaresiz insanların yardımcısı olsun....2. filmde doktorum çok titiz bir şekilde filmi çekti biraz zorladı ama açılmayacağını nlayınca acı çekmeme göz yummayıp doğru teşhisi koydu laporoskopi diyen doktorumla görüşüp ameliyatımı hemen olmamı söyledi...
Ben dilim yandığı için bir kaç doktorla daha görüşüp filmleri gösterip fikir aldım...Sonuçta doktorumu ve teşhisi onayladılar ve bu ameliyat için en doğru tercihi yaptığımı Altay BEY in dalında uzman olduğunu söylediler...Doktorum güvenim tamamlandı bana tavsiye eden kuzenim şimdi 4 aylık hamile bir kızı olacak ,nşallah..onun sorunları için ameliyat kararı verdi ama son anda ameliyattan vazgeçip normal ilaç tedavisine devam etmişti..isabet etmiş ki tedavisi olumlu sonuç verdi...Gelelim benim hikayeme...biz tamam dedik operasyona hazırlandık..o ay ben bir sabah sancıyla uyandım ve acile gittim böbrek taşı düşürüyordum...bir süre ilaçlarla tedvim devam etti taşımı düşürdüm....aradan 2 ay geçti sonra madfdi bazı sorunlar oluştu pahalı bir ameliyattı nede olsa....sonraki dönemde memleketten ailem geldi kızkardeşime söz kestik....derken kısa bir tatil yaptık bodrumda ki kıştan planlayıp ödemiştik borcunu...ameliytı dönüşte olmaya karar verdim... dönüşte doktoruma ulaşamadım...ayağını kırmış..1 ay boyunca raporlu olduğu için ameliyatım ağustos başına kadar ertelendi ....Vradır bundada bir hayır dedik...çünkü ameliyatım adetimin hemen bitiminde olması gereken bir ameliyattı her aksilikte bir ay sarktı dolayısıyla....
ağustos başında adetimin 3.günü muayene oldum....yumurta sayımın ve büyüklüğünün çok iyi olduğunu söyledi doktorum ameliyattan hemen sonra tüp bebk yapılırsa şansımın çok yüksek olduğunu söyledi..nasıl sevindiğimizi anlatamam.....geçtiğimiz salı günü başarılı bir operasyonla 2 tüpüm de alındı...şimdi evdeyim ve iyileşmeyi bekliyorum...zor sancılı bir süreç ve halen devam ediyor.....2 saat kalmışım ameliyathanede doktorum tüpün birini açmış geçiş için sıvı vermiş beklemiş geçiş olmuş ama diğer tüpü aldıktan sonra tekrar sıvı geçişi için kontrol etmek istemiş.....geçişin azaldığınıgörünce aynı operasyonu 1 ay sonra tekrarlamak zorunda kalmamak için onuda almış ve yumurtalık bağlantısını kesmiş....ameliyathanede fazla kalınca grip oldum....Allahtan kızkardeşim hemşire ve sürekli başımdaydı...iğnelerle ilaçlarla bugün toparladım kendimi
Asıl hikaye bundan sonra başlıyor inşaallah....çarşamba günü dikişlerim alınacak.....PERŞEMBE GÜNÜ DE İstanbul tüp bebek Merkezine görüşmeye gideceğiz..gerçi doktorumuz bizim için görüştü uygun bir fiyata anlaştık ama biz yine de birebir görüşmek istiyoruz...ayın 21. inde hormon ilaçlarına başlıyorum..bir hafta sonra daadet olacağım peşinden iğnelere başalayacağız ve eylül ayında inşallah ilk denememiz gerçekleşecek....buradan sizinle paylaşmak istiyorum inşaalah aşama aşama
arkadaşlar herkese merhaba..Size birşey sormak istiyorum, bende Ağustos ayında tüp bebekle hamile kaldım, çok şükür bugün kontrol vardı ve herşey yolundaymış..Soruma gelince şimdi ben progestan fitil ve estrofem kullanıyorum, fitil günde 3 kez, estrofem 2 kez..Yalnız estrofem hamilelikte X kategorisinde ve fetüs için zararlı ve anomali olur diyor..Doktor bunları 3. ayıma kadar kullanmamı söyledi, bu ankdaki tüp bebek doktorum, başka ilde olduğum için burda gittiğim doktorda gerek olmadığını söylüyor..bu estrofem konusunda çok endişeliyim..kullananlar ne zamana kadar kullandı ve benim gibi 3 ay kullanan olduysa bir sıkıntı oldu mu? nolur cevaplarınızı bekliyorum..teşekkürler..
melisela ankara da tüp bebek doktorun kim? bana da ilk tüp bebek tedavimde bu ilaç yazıldı. ama sonuç negatif olunca bıraktım.seninle aynı kaygıyı ben de yaşamıştım.
merhaba arkadaşlar hikayelerinizi okurken çok duygulandım ve kendi hikayemi paylaşmak istedim benim 2002 yılında genç kızken sağ yumurtam alındı önce kanser olduğum söylendi alınan parça patoljiden geldikten sonra kanser olmadığım ama her an bu riski taşıdığımı söylediler bana daha o zamanlarda bile sağlığımdan çok çocuğumun olup olmayacağını düşünürdüm neyse aradan 4 yıl geçti ve ben aşık oldum ( tabi oda bana ) evlenmeye karar verdik ama ben ona hayatımdaki bu gerçeği anlattım birbirimizi o kadar seviyorduk ki bunların önemi yoktu sonra eşim ailesiyle konuşup istemeye gitmelerini söylemiş bizim için önemsiz olan şeyler eşimin ailesi tarafından epey irdelenmiş konuşulmuş ben sonradan öğrendim bunları nişanımız oldu 7 ay sonra düğün biz ilk günden çocuğumuz olsun istedik olmadı 6 ay sonra doktora gittik eşime varikosel teşhisi konuldu ameliyat oldu herşey normale döndü fakat bizim hala çocuğumuz yoktu yumurtlama takibi yapılmaya başlandı doktora gittiğimizde kan aldı test yaptı hamile olduğumu söyledi ne kadar mutlu olduğumuzu analtamam aradan 2 gün geçti benim kanamam başladı teşhis biyokimyasal gebelik o günden sonra kaç doktor değiştidim ne kadar para harcadık inanın bilmiyorum ama sonuç hiç değişmedi daha sonra 3 tane daha biyokimyasal gebelik geçirdim ve sonunda tüp bebeğe karar verdik merkez araştırdık birkaç tanesiyle görüştükten sonra birine karar verdik rahimde şekil bozukluğu olduğunu histereskopi ile ameliyat olmam gerektiğini söylediler çaresiz kabul ettik ameliyattan sonraki adetimle tedavime başlandı yolunda gitti herşey 13 tane yumurta toplandı 11 tnesi döllendi 5inci gün tek embriyo transfer edildi 9 gün sonra beta hcg yapmamı istediler dokuz gün bana dokuz sene gibi geldi sonuda büyük gün geldi ve sonuç 164 çıktı daha öncesinden acı tecrübelerim olduğu için sevinmedim 2 gün sonra 434 e çıktı sonra 1200 derken hamileliğim kesinleşti ben bebeğimin kalp atışını duyana kadar inanmadım şimdi 4,5 aylık hamileyim oğlumu bekliyorum inşallah rabbim nasir ederde sağ salim kucağıma alırım
inan canım çok duygulandım yazını okurken...meşakkatin ve sabrınızın meyvesini vermiş yaradan...ne mutlu sana...allahım kucağına almayı nasip etsin...biz de 6 yılık evliyiz yaşım 31...sebepsiz interfilite dendi...yaptırmadığımız şey kalmadı..5 yıldır çocuk hasretiyle yanıyoruz...hap,aşılamalar,tüp bebekler..en son yaptırdığımız tedavi pozitif çıktı ama bu kadar olumsuzluğun üstüne olumlu sonuç olabileceğine inanmıyoruz...tam sevindik hamileyim diye,bu seferde panik atak krizleri çıktı başıma..internette okuduğuma göre panik atak krizleri çocuk düşmesine sebep oluyormuş(( yani hoşgeldin mutsuzluk...bir umut bekliyoruz...
en kötüsü ümitsiz olmak ümidini yitirme derim bak ne güzel pozitifmiş sonuçların rabbim ol dediyse ne panik atak nede başka bişey engel olamaz yavruna kavuşmana dilerim sende hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır mutlulukla ve sağlıkla büyütürsün
kızlar merhabaa ben aaslında henüzz doktoa muayene bile olmadım ama kafama takılan şeyler var sizinle paylaşmak istedim..eşimle 5-6 ay önce bebeğe karar verdik eşim erkenden meraklandı ve kendisi hemen doktora gitti sperm hareketsizliği olduğu tespit edildi tedavi görüyor şimdi..aslında onun tedavisini bekliyorumm..ama bir yandan bende de bir sorun var mı diye muayeneye gidicem..öncelikle daha ilk noktadan sizden fikir almak istiyorum..muayene sürecinde acı veren sıkıntı veren bişey var mı..tahliller tetkikler uzun bir süreç mi..ayrıca tüp bebek deneyimi olanlardan da bana bu süreci anlatmaları konusunda yardım istiyorum..yanii acılı ağrılı mı olur..narkoz falan verirlir mii..paylaşırmısınız kızlar benimle..hepinize sevgiler..
selam kızlar
benim salı günü transferim gerçekleşicek şuanda istanbuldayım ve il dışından geldim
transferden 4-5 gün sonra uçakla evime dönmeyi düşünüyorum fakat 2 saat kadarda araba yolculuğumuz olucak
deneyimli arkadaşlar fikrinizi almak istedim
doktor sıkıntı olmazdedi ama yinede sormak istedim ben
sizce riske atmış olurmuyum yoksa daha fazlamı kalmalıyım
Benim tedavim de şehir dışında olmuştu,transferden 3 ya da 4 gün sonra çıkmıştık yola,5 saat araba yolculuğu yaptım,bir kızım oldu canım,darısı sana,embryolar öyle boşlukta hemen düşüvereceklermiş gibi durmuyorlar bence,olacaksa da ilk 1-2 gün içinde sana tutunuyorlar diye düşünüyorum, şimdiden hayırlı olsun