Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Merhabalar,ben daha önce de yazmıştım.16 Nisan'da.HSG filmi çektirdikten 1 ay sonra tüp bebek tedavisine başlayacağım hafta hamile olduğumu öğrenmiştim mucize eseri.Şimdi 17 haftalık hamileyim.Allah sizlere de nasip etsin inşallah.
Ben Adana'da Prof.Dr Turan ÇETİN Tüp bebek Merkezinde tedaviye başlayacaktım.HSG çekildi,sonraki ay randevumuz vardı.Tabi ben hamile kalınca gitmedik.Aradan bunca ay geçti fakat bir kezz bile arayıp,niçin gelmediniz veya randevunuz şu gündü,hatırlatmak için aradık diye aramalarını bekliyordum.Ama hayır, aramadılar bile.Merkezin hasta ilişkileri çok zayıf.Adan'da tedavi göreceklere asla ama asla tavsiye etmiyorum.Bir de eşimin spermiyogramını da onlar yapmıştı,sonucun mlde 34 milyon olduğunu eşime telefonda söylemişler(daha önce 9 ve 12 milyon çıkmıştı),fakat bu sonucun normal yoldan bile hamile kalmaya uygun olduğundan falan hiç bahsetmemişler.HAMİLE KALMASAM TÜP BEBEK İÇİN BOŞU BOŞUNA PARA VERECEKTİK YANİ.Kesinlikle tavsiye etmiyorum bu merkezi.Zaten Dr Turan ÇETİN bile yapmıyor tedaviyi,sadece adı var o kadar.

Çok haklısın canım.Biz 4 kez Turan Çetin de tüp bebek tedavisi yaptırdık.Sonuç alamadık.Şimdi Ankara da yaptırdık.Transferin 8. günü.Anne olacağım inşallah.Umarım benim ve tüm anne olmak isteyenlerin kucağını boş bırakmasın Yüce Rabbim.Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine.

Çok haklısın canım.Biz 4 kez Turan Çetin de tüp bebek tedavisi yaptırdık.Sonuç alamadık.Şimdi Ankara da yaptırdık.Transferin 8. günü.Anne olacağım inşallah.Umarım benim ve tüm anne olmak isteyenlerin kucağını boş bırakmasın Yüce Rabbim.Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine.

susnaz sorun neydi? ankarayı neden tercih ettiniz?bizim ilk denememiz adana başkentte oldu sonuç negatif.ikinci deneme için tereddütüm var fiyat iyi, doktorlar çok iyi ama başkent çok yoğun özel ilgi gösteremiyorlar.

susnaz sorun neydi? ankarayı neden tercih ettiniz?bizim ilk denememiz adana başkentte oldu sonuç negatif.ikinci deneme için tereddütüm var fiyat iyi, doktorlar çok iyi ama başkent çok yoğun özel ilgi gösteremiyorlar.

Tüm m esele her hastayı müşteri gibi görmeleri.Tedaviye başlayana kadar bir ilgi bir ilgi.Sonra bir rutine bağlıyorlar her işlemi.Her hastanın kendine özel bir durumu var.Ki bu tedavi esnasında hassaslaşıyor insan.Hem ilgi istiyor,hem de yapılan işlemlerin gerçekten kendi durumu için en uygun en doğru karar olduğunu bilmek istiyor.Özen gösterildiğini bilmek istiyor.Biz 5. denemeyi Ankara da yaptırmak istediğimizde Osmaniye de yaşıyorduk.Özenle araştırdığımız halde en son teknolojileri kullandıklarını öğrenmemize rağmen yoğunlukdan dolayı istediğim ilgiyi görememiştim.2009 senesiydi ve sonuç yine olumsuzdu.Ocak ayından beri Ankara gölbaşı nda yaşıyoruz.Son kez deneyelim diye karar verince kliniğe tüm düşünce ve hislerimi anlatan bir mesaj attım.doktorla görüşürken de eşimle birlikte kendimizi çok iyi ifade ettik.Dr çok ilgilendi.Zaten çok tatlı bir hanım.Bir de eskiye göre daha sakin klinik.Bugün saat 15 gibi sonucu alacağız inşallah.Eğer özel yaptırıyorsanız tavsiye ediyorum.Gürgan clinic:emir_bebek:

Tüm m esele her hastayı müşteri gibi görmeleri.Tedaviye başlayana kadar bir ilgi bir ilgi.Sonra bir rutine bağlıyorlar her işlemi.Her hastanın kendine özel bir durumu var.Ki bu tedavi esnasında hassaslaşıyor insan.Hem ilgi istiyor,hem de yapılan işlemlerin gerçekten kendi durumu için en uygun en doğru karar olduğunu bilmek istiyor.Özen gösterildiğini bilmek istiyor.Biz 5. denemeyi Ankara da yaptırmak istediğimizde Osmaniye de yaşıyorduk.Özenle araştırdığımız halde en son teknolojileri kullandıklarını öğrenmemize rağmen yoğunlukdan dolayı istediğim ilgiyi görememiştim.2009 senesiydi ve sonuç yine olumsuzdu.Ocak ayından beri Ankara gölbaşı nda yaşıyoruz.Son kez deneyelim diye karar verince kliniğe tüm düşünce ve hislerimi anlatan bir mesaj attım.doktorla görüşürken de eşimle birlikte kendimizi çok iyi ifade ettik.Dr çok ilgilendi.Zaten çok tatlı bir hanım.Bir de eskiye göre daha sakin klinik.Bugün saat 15 gibi sonucu alacağız inşallah.Eğer özel yaptırıyorsanız tavsiye ediyorum.Gürgan clinic:emir_bebek:
inşallah olumlu sonuç alırsınız paylaşımınız için teşekkür

slm arkadaslar. 5 sene her yolu denedik maalesef.ilac yutmaktan bikmistim.sonunda tup bebege karar verildi yumurtalari buyutmek ve guclendirmek icin ignelere basladim.kendim vuramam diyordum ama hic caniniz acimiyor hatta hissetmez oluyorsunuz iki gun sonra.ben hep gobegime vurdum bacaktanda vurabilecegim soylenmisti.yumurtalarin buyudugunu gormek icin haftada kontollere gittim. bu islem kan testiyle hormon kontrolu oldu her seferinde.vajinadan ultrasyon yapildi her seferinde.hergun 1 igne yapiyordum. daha sonra diger igneye gectim.kalem seklinde olan.belli bir dozajda ve hergun ayni saatte vurdum .toplamda 1 aya kayin bi sure bu devam etti ve son kontolumde yumurtaler yeterince guclenmis deyip 13 yumurta alindi.3 gun sonra transver icin gidildiginde 6 tanesinin iyi sonuc verdigi soylendi ve transver gerceklesti. her iki asamada da (toplama,transver) her hangi bir agri sanci hissetmedim. cunku yarim saat oncesi yutmam icin agri kesici verdiler evde yutup gidiyordum.transver islemini ekrandan bire bir izledik.iki embiriyo istedik ne olur ne olmaz birinden biri tutmazsa digeri kalir diye ,oylede oldu biri tuttu.transverden sonra kucuk boncuk seklinde fitiller verildi onlarida gunluk kullandim.sonra bekleme surecine girdik.15 gun sonra dediler test icin. ama dayanamadim 8-9gundu evde yaptim test .hic birsey cikmadi, olmamis tutmamis diye baya uzuldum ama didiklerini tutmadigim icin bu uzuntuyu yasadim.15 gun sonra once idrar sonra hormon testi yapildi ardindan ultrasyon ayni gun ve kucucuk bir nokta kalp atisi dediler ekranda yanip yanip sonuyordu.inanamadik ikincisi nerde dedik o yok birtane kalp gorunuyor deyip kutladilar.boncuk seklindeki fitilleri 1 ay daha kullandim dusmesini engelleyen bir fitildi.sonra 1 ay daha yani iki aylik olana kadar kontrollere devam edildi ve artik hicbir dusme riski olmadi soylendi, ve hamilelik surec baslamis oldu benim icin. 30 nisanda dogum yaptim suan 3 aylik bir kizim var bal kizim kaymak kizim allah olmayanlarada nasip etsin insallah.toplam 1 aydan az bir surede bitiyor islem. ama bizlerin umutlarini paraya cevirenlerin kotu niyetleriyle karsilasmazsak eger.

...............................................................................................................

2007 yılında tedaviye başlamış ve olumlu sonuçllanmış biri olarak sizlere yazmak istedim. bu süreçten bende geçtim.uzun yorgun tedirgin ve bi o kadarda belirsizlikti bekleyiş....
yılmadık...tükenmedik ama hep bekledikkkk belki birgün bizimde olur diye...
en büyük süprizimi açıklayayımmı size....
...şuan 2,5 yaşında dünya tatlısı bir erkek evlada sahibim....
aradan iki geçti üzerine normal yolla hamile kaldım ve şuanda 8 aylık hamileyim.

DARISI SZLERİN BAŞINA....
ÜMİDİNİZİ HİÇ KAYBETMEYİN EMİ....

mrb arkadaşlar bende 18 temmuzda başladım tedaviye.bende sorun yok eşimin morfolojisi sıfır.ama doktor morfoloji önmeli değil onlar internet bilgisi dedi.........inşallah öyledir........hepimizin tedavisi hayırlı olsun.......

merhaba
benim hikayem 2 sene önce başladı ancak hep eksik tanılar yüzünden bugüne geldik..2011 in başında çektirdiğim rahim filmi ile sebebpsiz bildiğim infertilitenin aslında bir sebebi olduğunu öğrendik. tüplerim tıkalıydı birinin açılması olasılığı vardı ama düşüktü...laporoskopi ve histereskopi olmam gerketiğini söyledi doktorum...Ben işimi sağlam aldım aynı filmi ve aynı acıları çekmeyi göze alıp tekrar rahim filmi çekindim..çünkü ilk çektirdiğim rahim filmimde tıkalı olduğu bariz görülen tüpler için geçiş normal vs deyip rapor yazmıştı süleymaniye doğum evinin acımasız doktoru...İnsan muamelesi görmediğim o rahim filmi çektirme hikayem hala kabuslarıma giriyor...Allah orada rapor çıkarabilmek ümidiyle uğraşan çaresiz insanların yardımcısı olsun....2. filmde doktorum çok titiz bir şekilde filmi çekti biraz zorladı ama açılmayacağını nlayınca acı çekmeme göz yummayıp doğru teşhisi koydu laporoskopi diyen doktorumla görüşüp ameliyatımı hemen olmamı söyledi...
Ben dilim yandığı için bir kaç doktorla daha görüşüp filmleri gösterip fikir aldım...Sonuçta doktorumu ve teşhisi onayladılar ve bu ameliyat için en doğru tercihi yaptığımı Altay BEY in dalında uzman olduğunu söylediler...Doktorum güvenim tamamlandı bana tavsiye eden kuzenim şimdi 4 aylık hamile bir kızı olacak ,nşallah..onun sorunları için ameliyat kararı verdi ama son anda ameliyattan vazgeçip normal ilaç tedavisine devam etmişti..isabet etmiş ki tedavisi olumlu sonuç verdi...Gelelim benim hikayeme...biz tamam dedik operasyona hazırlandık..o ay ben bir sabah sancıyla uyandım ve acile gittim böbrek taşı düşürüyordum...bir süre ilaçlarla tedvim devam etti taşımı düşürdüm....aradan 2 ay geçti sonra madfdi bazı sorunlar oluştu pahalı bir ameliyattı nede olsa....sonraki dönemde memleketten ailem geldi kızkardeşime söz kestik....derken kısa bir tatil yaptık bodrumda ki kıştan planlayıp ödemiştik borcunu...ameliytı dönüşte olmaya karar verdim... dönüşte doktoruma ulaşamadım...ayağını kırmış..1 ay boyunca raporlu olduğu için ameliyatım ağustos başına kadar ertelendi ....Vradır bundada bir hayır dedik...çünkü ameliyatım adetimin hemen bitiminde olması gereken bir ameliyattı her aksilikte bir ay sarktı dolayısıyla....

ağustos başında adetimin 3.günü muayene oldum....yumurta sayımın ve büyüklüğünün çok iyi olduğunu söyledi doktorum ameliyattan hemen sonra tüp bebk yapılırsa şansımın çok yüksek olduğunu söyledi..nasıl sevindiğimizi anlatamam.....geçtiğimiz salı günü başarılı bir operasyonla 2 tüpüm de alındı...şimdi evdeyim ve iyileşmeyi bekliyorum...zor sancılı bir süreç ve halen devam ediyor.....2 saat kalmışım ameliyathanede doktorum tüpün birini açmış geçiş için sıvı vermiş beklemiş geçiş olmuş ama diğer tüpü aldıktan sonra tekrar sıvı geçişi için kontrol etmek istemiş.....geçişin azaldığınıgörünce aynı operasyonu 1 ay sonra tekrarlamak zorunda kalmamak için onuda almış ve yumurtalık bağlantısını kesmiş....ameliyathanede fazla kalınca grip oldum....Allahtan kızkardeşim hemşire ve sürekli başımdaydı...iğnelerle ilaçlarla bugün toparladım kendimi
Asıl hikaye bundan sonra başlıyor inşaallah....çarşamba günü dikişlerim alınacak.....PERŞEMBE GÜNÜ DE İstanbul tüp bebek Merkezine görüşmeye gideceğiz..gerçi doktorumuz bizim için görüştü uygun bir fiyata anlaştık ama biz yine de birebir görüşmek istiyoruz...ayın 21. inde hormon ilaçlarına başlıyorum..bir hafta sonra daadet olacağım peşinden iğnelere başalayacağız ve eylül ayında inşallah ilk denememiz gerçekleşecek....buradan sizinle paylaşmak istiyorum inşaalah aşama aşama

bende bu ay tedaviye baslıyorum, ilk deneyimim olacak, bikaç güne regl olmayı bekliyorum, inşallah hayırlısı olur...başarı hikayelerini okudukça içime su serpiliyor, Allah tüm isteyenlere sağlıkla sağlıklı bebekler nasip etsin..
aynı dönemde başlayacak arkadaşlar birbirimizden haberdar olalım:):)

bende bayramdan sonra başlıcam...haberleşelim de en azından bırbırımıze destek olalım...

evliliğimizin ilk gününden beri çocuk istiyorduk biraz zamana bıraktık,üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen olmadı ve dr.'a gittik.ilk dr deneyimimde eşimden spermiogram istendi ve tahlil sonucunu bekledik,sonucu aldığımız gibi doktora gösterdik biz bişey anlamıyorduk,doktorun kapısında beklerken bizi çağırdılar girdik içeri dr baktı hemşirelere dışarı çıkmalarını söyledi hiç bişey anlamadık eşimle ikimizde ayaktayız dr. Bize hiç boşuna uğraşmayın hayatta çocuğunuz olmaz dedi biz beynimizden vurulmuşa döndük doktorlar alışmış nede olsa şak diye yüzümüze yapıştırdı eve nasıl gittiğimizi hatırlamıyoruz ağlıya ağlıya yürüyerek eve varmışız….

Daha sonra bir üroloji uzmanına gittik eşimde varikosel olduğunu söyledi oda neki dedik kendi kendimize eşim 2 ameliyat geçirdi ve ardından 2 kere aşılama yapıldı ve sonuç ikisindede negatifti…

hiç unutmuyorum 20 kasım 2005 edirnede bir derneğin konferansına gittim orada çekilişe katıldım ama bana çıkmadı olsun üzülmedim başkasına çıktı onlar bizden daha yaşça büyüktü
aradan 15 gün sonra o dernek bizi özel bir hastaneye götürdü konferansa katılan doktorun çalıştığı hastaneye gittik istanbula bir otobüs dolusu çocuk sahibi olmak isteyen çift ile birlikte..

Orda dr. Bizden ilaçlar için heyet raporu almamız gerektiğini söyledi tüp bebek için
edirneye döndüğümüzde hemen rapor almak için uğraştık bu uğraş tam 6 ay sürdü dile kolay 6 ayyy eşimden 15 günde bir spermiogram,bana rahim filmi allahım o rahim filmini çektirmek ölüm gibiydi ölüyorum sandım ama artık acılara alışmıştım,ve bir sürü test yaptık 6 ay boyunca bunları tabi fakülte hastanesinde yaptırıyoruz ve infertilite biriminin hocasıda alanında uzman ve birazcıkta ters biriydi ama bizim için her şey yolunda gitti ve hoca sizi hiç uğraştırmıycam dedi ve bize hangi hastaneye gitmek istersiniz dedi bizde daha önceden araştırdığımız için hemen cerrahpaşa dedik

bütün evraklarımızla cerrahpaşa’nın yolunu tuttuk ilk güttüğümüz gün ön görüşme ve muayeneden sonra dr. Bana şu tahliller gerekli dedi bende hepsi var dedim dr gülümseyip keşke her hasta sizin gibi olsa dedi
daha sonra bize tarih verdi o gün gelmemizi söyledi ordaki insanları gördüm kii o kadar kalabalık kii yalnız olmadığımızı anladım

geçmiş zaman bazı şeyleri tam hatırlıyamıyorum bana iğne verdiler göbekten ve koldan ilk zamanlar koldan ben yapamıyordum eşim yapıyordu sonra alıştım hem göbekten hem koldan kendim yaptım ,ben arada annemde kalıyordum istanbulda iki günde bir gidip gelmek olmasın diye edirne istanbul arasında kaç kitap bitirmişimdir neyse konuya dönelim hastane kontrollerinde yumurtalarıma bakıyolar ve en uygun zamanı bekliyoruz

veeeeeeee beklenen gün geldi yumurtalarım toplanıcakkkk bende bir korku çünkü narkoz istedim narkoz veriidi bana tamam hocam gelin diyolar ben ise durun daha gitmedim derken gittim  yumurta toplama esnasında ben sürekli sayıklamışım kaç tane topladınız diye sonra ayıldıktan sonrada hasta bakıcıya sordum selvi yeter dedi kaç kere sordun dedi bana ve benden 18 yumurta toplanmıştı ve orda bir tesadüf daha var edirnede gittiğim hastanedeki biolog konferans için ogün cerrahpaşadaydı ve bütün müdahele boyunca yanımdaydı ayıldıktan sonra öptüm onu sımsıkı sarıldım sibel hanıma ve ben giricem döllendirme işlemine dedi 18 yumurtadan 15 tanesi döllenmişti 3 tanesi bozuk çıkmış olsun dedik 3 tane transfer ediceklerdi 3 gün sonra tarnsfer var çok heyecanlıyız…

10 haziran 2006 transfer günü

ben ogün oldukça heyecanlıydım yine içimde bir korku bilmediğim bir şey tabiki bana su iç dediler kese dolu olucakmış ama çok tuvaletim geldi olmaz dediler yapamazsın ben ağrıdan çok kıvrandım herkes bana bakıyor umrumda değilki beni içeri aldılar yatmam için çok kötüydüm çünkü hemşire geldi hocaya bir sorayım dedi hocada azıcık yapsın demiş anam azıcık nasıl olur neyse ucundan azıcık yaptım bende sancı 2 katına çıktı neyse hoca geldi beni aldılar hemşire temizledi vajinayı ve ben bir ara rahatladım noldu dedim hemşireye sonda taktım sana dedi hiç hissetmedim dedim demekki dedi hemşire elim hafifmiş dedi beni sonda
takılırken çok acıtıyolar diye korkutmuşlardı yada artık acı denen o şey beni etkilemiyodu hoca geldi tamamı dedi hemşire tamamız hocam dedi ve işlem başladı bana 1 2 3 say dedi bende bir yandan dua ediyorum ve ağlıyorum hoca bana evlatlarına iyi bak dedi transfer oldu bitti dedi ben daha çok ağlamaya başladım beni yatağıma aldılar 2 saat yattım elimde telefon kapıda olan eşime mesaj çekiyorum bitti diye sonra anneme geldik orda 1 gece kaldık ve ertesi gün edirneye döndük ama o gün ben idrarımı yaparken çok acı çektim sanırım enfeksiyon kaptım

1 hafta sonra bizi kontrole çağırdılar heyecanla gittik kan değerlerim çok güzeldi ama daha belli olmaz dediler haftaya tekrar gelin dediler çünkü kanda 15 günde çıkıyomuş dönüşte otobüste bir koku ne kokusu olduğunu yazmıyorum hamişlerimiz var canları çeker eşime dedim bu kokuyo yok canım dedi ne ara burada o dedi vallahi dedim kokuyo

tarih 28 haziran 2006 sabah hastaneye gittim sevk almak için doktorum sordu neden dedi dedim cerrahpaşaya gidicez belli olucak dedim buradada yapıyoruz demezmi bana benim kahverengimsi akıntım vardı onu söyledim tutmamıştır dedi bana ben çok üzüldüm saat 1 buçukta sonuç çıkıcaktı ben gitmedim sonucu almaya görümcem gitti görümcemi bekliyorum saatler geçmiyo pencerede beklerken görümcem gözüktü elinde bişey yiyerek sallana sallana geliyor hemen kapıyı açtım noldu dedim ya berna hanım yoktu dedi başka doktorda bakmadı dedi kimse dr.un ona göster dediler dedi bana ben yine üzüldüm tabi içeri girdi ve bana hamilesiiiiiiiiiiiiiiin dedi başladım ağlamaya sarıldım görümceme sımsıkı ama nasıl ağlamak hıçkırıklara boğuldum aynı şekilde eşimde merak ediyo ama görümcem abisine söylememiş benim söylememi istemiş ve bende hemencik eşimi aradım aşkım hamileyim dedim oda başladı ağlamaya ben bir yanda görümcem bir yanda annelerimizi aradık hemen doktorumu aradık randevu aldık ama kızım daha çok küçük olduğu için gözükmedi ama kesin hamileydim doktorum istanbula gitmmi yasakladı ve hiçbir iş yapmadan yatmamı söyledi hemen cerrahpaşayı aradım ve hamileyim dedim onlarda tamam artık tedavinize orda devam edebilirsiniz dediler…cerrahpaşayı çok seviyorum orasının benim için ayrı bir yeri var türküsüne hastayım cerrahpaşaya koydum canımın yarısını canımın yarısını…….

Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın…..
hikayeni okurken ağladım.ama bu forumda anladımki çogumuz aynı şeyleri yaşıyoz,yanlız değiliz.allahım kimsenin kucaganı boş bırakmasın.bende bayramdan sonra tedaviye başılıcam....

tüp bebek yolunda olan arkadaşlar allahtan hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin ben debu yollardan geçtim ve evlatlarıma kavuştum 2 sene yumurtlama tedavisi gördüm o iki sen içerisinde her türlü dr karşılaştım kimisi olur dedi kimisi olmaz dedi kimisi ameliyat etmeye kalkıştı yani zor bir sınavdı çevredekilerin sözlerini duymazcılıktan gelmekte ayrı bir sınavdı... 2 kez aşılama denedik olmadı.Doktorumuz çok istiyorsanız tüp bebek yapalım dedi ve tedaviye başladık uzun protokol uygulandı lukrin kullandığım için adet olamadım(gerçi kullanmadan öncede adetim gecikirdi)ve ilacımın bittiği gün dr gittik kist oluşmuş dedi oyüzden adet olamıyorsun kisti almamız gerekir 3 tane büyük kist lokal olarak alındı ve 3 gün içinde adet oldum ve iğnelere başladık 3o yumurta toplandı geriye 6 tane kalmıştı 3 ü transfer oldu diğer üçüde ölmüş.3embriyodan allahıma çok şükür birtanesi tuttu.Ama ne acılar çektim toplanan yumurtaların yerine ödem oluştu tam 6 kilo su nefes bile alamıyordum hiçbirşey yiyemiyor yürüyemiyor sürekli istifra ediyordum transferden 1 gün sonra hastaneye zor yetiştim istifra etmekten halim kalmamıştı tabiki ümidimde 1 hafta hast serum aldım 1 hafta kadarda evde gene böyle fenalaşıp hastanede yattığım gün dr um geldi kan alıncak dedi zaten sürekli kan alıyorlar ödemin vücuda zarar vermemesi için bakıyorlar kan alındı ve ardan 3-4 saat sonra dr um geldi nasılsın diye soruyor bende çok kötü bir durumdayım yaahabire bu suyu içimden boşaltın diyorum başka birşey demiyorum dr gebesin diyor anlamıyorum sonra ne gerçek mi diyerek koptum hıçkırmaktan konuşamıyordum eşim desen sevincinde elinde telefon herkese haber veriyor:KK49:hamile olduğumu duyunca ağrılarım da kalmadı sanki zamanla idrarla attım ve sonunda 1 oğlum oldu murathanım :emir_bebek:haa buarada normal doğum yaptım çokta kolay oldu Oğlum 1 yaşına geldiğinde mevla bize bir hediye verdi birde kızım oldu:emir_bebek:: nisanurum şimdi oğlum 3 yaşında kızımda 16 aylık şimdi düşünüyorumda oacıları hiç çekmemişim mevlam nasip edince ediyor sabredin ve dua edin arkadaşlar rabbim sizlerin de kucağını doldurur inş sonra benim gibi yaramazlıklarından yakınırsınız inşallah:79:

MERHABA ARKADAŞLAR..BİZ 5 SENELİK EVLİYİZ.DOĞAL YOLLA MALESEF ÇOCUK SAHİBİ OLAMIYORUZ.DOKTORUMUZ TÜP BEBEK YAPTIRMAMIZI ÖNERDİ.BİZDE HACETTEPE(ANKARA)HASTANESİNDE TÜP BEBEK İŞLEMLERİNE BAŞLADIK..22 TEMMUZDA YUMURTALRIM TOPLANDI.15 YUMURTA TOPLANDI..3 ADET EMBİRİYO ELDE EDİLDİ.27 TEMMUZDA BİR ADET EMBİRYO TRANSFER EDİLDİ..DİĞER İKİSİNİ DONDURMA İŞLEMİ UYGULANDI..3 AĞUSTOSTA DAYANAMAYIP İDRAR TESTİ YAPTIM NEGATİF ÇIKTI..5 AĞUSTOSTA MERKEZİMİZE KAN TESTİ İÇİN GİTTİĞİMİZDE BETA HCG DEĞERİNİN 127 OLDUĞUNU YANİ POZİTİF OLLDUĞUNU MÜJDELEDİ HEMŞİRE HANIM.8 AĞUSTOSTA TEKRAR BETA HCG TESTİ YAPTIRDIM 504 ÇIKTI.10 AĞUSTOSTA TEKRAR YAPTIRDIM 825 ÇIKTI.12 AĞUSTOSTA TEKRAR YAPTIRDIM 1504 ÇIKTI..26 AĞUSTOSTA ULTRASON İÇİN MERKEZE DAVET ETTİLER ŞİMDİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM..:emir_bebek:

senin adına çok sevindim inşallah allah dünya gözüyle görüp büyütmeyi nasip eder sağlklı hayırlı evlat nasip etsin....darisi bana ve diğer arkadaşlara olur inşallah...

Merhaba,
Yazım biraz dağınık olacak ama size zahmet 2. kez okuyun toparlayın. Şimdi gelelim sperm bozukluğuna. Bu normal gebe kalma yönteminde evet etkisi çok önemlidir ama tüp bebek denemelerinde etkisi azdır. Yoktur demiyorum yalnız azdır diyorum. Nedenine gelince milyonlarca sperm arasından sadece kaliteli olan 1(kaç adet yumurta döllencek ise o kadar) adet alınmakta. Kaldıki 0 (sıfır) dahi olsa bu rakam bu sefer yumurtalıklardan dahi alabiliyorlar bu konuda endişen olmasın. 100 milyon sperme sahip biri olsa eşide sağlıklı olsa ama 3. veya 4. safhada sperm hareketliliği kötü olursa bunda da hamilelik şansı çok az. Bu açıdan sperm sayısına veya kalitesinin bozuluğuna takılmayın 1 tane olsun sağlıklı olsun kafi. Bu sanırım aradığn cevaptı.

Gelelim aklıma gelen diğer konuya. Bu başlık "Tüp bebek deneyimleri ! başarı hikayeleri... " adı altında ve tüp bebek denemeleri yapanların sonuçlarını veya deneme yapmak isteyenlerin paylaşım yaptıkları başlık. Bu yüzden aşağıdaki yazdıklarımı bu yolda olan herkezin iyi okumasını istiyorum.

Bugün doktora gittiğinizde rahimin iç yapısındaki zayıflık, kanallardaki tıkanıklık veya yumurta azlığı gibi problemler yerine KANSER üzerine bir konuşma olsaydı ne halde olurdunuz ? Bu yüzden öncelikle sağlık sloganınız olsun ! Sonra sağlıklı bebek !

Lütfen bu konuyu aklınızda çok büyütmeyin kafanızdan herşeyi temizleyin BEN SAĞLIKLIYIM fikrini sokun aklınıza ve şükredin bugün rahim kanserini konu etmediğinize.

Biliyormusunuz bilmem ama sitede tek bilinen erkek üye benim ve bu tüp bebek yolunu bizde yürüdük eşimle. Kaç sene harcadık kaç para harcadık(yukarıda yazılan rakam komik kalır). Unutmayın önce siz sonra eşiniz ikinizden daha ötesi yok !

Tüp bebek sonrasında çocuk olmadı diye üzülmeyin aldığınız ilaçların ne gibi yane etkileri olacağını biliyormusunuz ? Tedavi sürecinde HORMONlarınızın dengelerinin nasıl ilaçlarla oynandığını ? Ben hep eşim derdim olmassa olmaz ona birşey olmasın varsın çocugumuz olmasın.

Şuna hazır olun çocugunuz olmaz ise çocugu olmayan ne ilk çift nede son çift siz olacaksınız !

Psikolojinizin ilaçlarla alt üst olacağını biliyormusunuz bilmem. Bu aşamada eşinize çok iş düşüyor, çok büyük sabır gerektirir bu adımlar. Kafanızı boşaltın her konudan rahatlayın akrabaların komşuların aa bak kaç sene oldu nerde çocuk sorularına kulak tıkan AMA etraftan kendinizi asla soyutlamayın ! Sizin durumunuzda ki çiftler ile diyaloğa girin bunu doğal bir konu kabul edip herkesle paylaşın. Mutlaka paylaşın içinize atmayın.

Bu konudan dolayı ilişkilerinizdeki kopmalar ruhsal sorunlara yol açacaktır bunu unutmayın ilişkinizi yıpratacaktır. Bu yüzden sağlam durun. Eşiniz size siz ona mutlaka destek olun. Gerisi iyi bir doktor, tıbbi açıdan yapılacak en iyi işlem sonrasında Allahın da izni ile sonuca ulaşacaktır.

Hiç unutmuyorum geçen sene temmuz ayında hastane yönetimine şöyle bir yazı yazmıştım ;

Doktorumuza teşekkür ettiğim bir bölüm, bizimle ilgilenen hemşireye ve halkla ilişkilerdeki arkadaşa teşekkür eden bir bölüm. arkasından;
"Tıbben yapılabilecek herşeyin yapıldığına inanıyorum yarın Allah yardımcımız olsun" diye ekledim. Ertesi gün transfer yapıldı. Kaçıncı deneme artık sayıları karıştırdım her seferinde ümitliydik hepsi yıkım olmuşta ama şimdi dünya tatlısı tam 9 aylık bir oğlum var.

Umarım hepinizin Allah gönlüne göre verir.

devam edecek.....

Not : Yakında bu konuda güzel bir gelişmeyide paylaşacağım. henüz sponsorluk anlaşmasına imzayı atmadım ama sözlü bir anlaşma yapıldı. Umarım herkes için hayırlı olur.

2006 yılında neler yazmışım hiç okuma fırsatınız olmuşmuydu ?

rabbim bu yolda olan herkezin yardımcısı olsun inşallah.
bende tüp e başlıyorum gibi görünüyo.
herhengi bi sebep yok bebeğimizin olmaması için ama olmuyo işte,rabbimin ol deme zamanı gelmemiş,bunun farkındayım ama sebeplere sarılmak gerektiğini düşünüyorum,önümde 1,en fazla 2 ayım var normal yolla olma yönünden.
ama 47 aydır olmayan bu iki ayda olur mu,çok mu ümitvarım bilemiyorum.
benim sorum,acaba tüp bebekte çift embriyo için 35 yaşı doldurmak mı gerekli,yoksa 35 den gün alındığında da koyuyorlar mı?
ben ocak ayında 35 den gün alıyorum ve eğer böyle bi durum söz konusuysa çift embriyo için beklemeyi düşünüyorumda.

Allah razi olsun senden bizim icin yazdigin bu dua icin.Insallah bebegin sana SIMSIKI tutancak.Stres yapma lutfen benim verecegim en buuyk tavsiye.Darisi bizim basimiza insallah..

teşekür edrim canım. Allah sizlerede nasip etsin. Şuanda 21 hafta 5 günlük anneyim. allah tüm isteyenlere nasip etsin.

Bende tüp bebek yöntemi ile hamile kalanlardanım,eşimin ileri hareketli sperm sayısı çok az ve kalitesizdi,1 başarısız transferden sonra 2. denemede hamile kaldım ve çok şükür şuan oğlum kollarımda,dilerim isteyen herkese Allah nasib eder bu eşsiz duyguyu kesinlikle pes etmeyin ve umutsuzluğa kapanmayın

MERHABA ARKADAŞLAR..BİZ 5 SENELİK EVLİYİZ.DOĞAL YOLLA MALESEF ÇOCUK SAHİBİ OLAMIYORUZ.DOKTORUMUZ TÜP BEBEK YAPTIRMAMIZI ÖNERDİ.BİZDE HACETTEPE(ANKARA)HASTANESİNDE TÜP BEBEK İŞLEMLERİNE BAŞLADIK..22 TEMMUZDA YUMURTALRIM TOPLANDI.15 YUMURTA TOPLANDI..3 ADET EMBİRİYO ELDE EDİLDİ.27 TEMMUZDA BİR ADET EMBİRYO TRANSFER EDİLDİ..DİĞER İKİSİNİ DONDURMA İŞLEMİ UYGULANDI..3 AĞUSTOSTA DAYANAMAYIP İDRAR TESTİ YAPTIM NEGATİF ÇIKTI..5 AĞUSTOSTA MERKEZİMİZE KAN TESTİ İÇİN GİTTİĞİMİZDE BETA HCG DEĞERİNİN 127 OLDUĞUNU YANİ POZİTİF OLLDUĞUNU MÜJDELEDİ HEMŞİRE HANIM.8 AĞUSTOSTA TEKRAR BETA HCG TESTİ YAPTIRDIM 504 ÇIKTI.10 AĞUSTOSTA TEKRAR YAPTIRDIM 825 ÇIKTI.12 AĞUSTOSTA TEKRAR YAPTIRDIM 1504 ÇIKTI..26 AĞUSTOSTA ULTRASON İÇİN MERKEZE DAVET ETTİLER ŞİMDİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM..:emir_bebek:

canım benım adına cok sevındım kendımı gordum sende,bizde 4 yıllık evliyiz geciyo hatta dördü,bi asilama islemi yaptik sonra kaldı tedavim,tüp bebek istiorum bende hacettepeye gidiyorum simdi merak ettim doktorun kim?

X