Slm arkadaslar öncelıkle soylemeylıyım cok güzel bı topic olmus benım bı basarı hıkayem yok sadce sızlerden moral alabılmek ıcın gırdım topıgınıze... Bende ıkı deneme yapım ıkısıde negatıf.... Dondurulmuslarımla üçüncüyü deneyecegım.... O kadar mutsuzumkı neden tutunmuyolar ... Doktor bı problem yok sende dediii hayat bebek olmadan anlamsız... Boş... Rabbım ısteyen herkesınkucagını doldursun... I günler...
Merhaba ,
Benim hikayem biraz farklı. 1,5 yıllık evliyiz eylül ayında bebek sahibi olmak için denemelere başladık ve mucize oldu eylül ayında korunmayı bıraktığım gibi hamile kaldım.Çok mutluyduk.Rutin doktor kontrolünde öğrendim daha 3 haftalıktı bebeğimiz. Her hafta kontrollere gittik. Önce kese sonda minicik kalbini gördük.Doktorumuzun istediği kan testlerinde kan sayımı normalin çok altındaydı.Sonrası malum her hamile kadında görülen demir eksikliği olduğu düşünüldü. İğneler,ilaçlar..Bu arada bebeğimiz 3 aylık olmuştu bile ama kan değerleri bir türlü düzelmiyordu. Önce dahiliye baktı sonra hematoloğa yönlendirdiler.kan testleri,kemik iliği biyopsi derken 18 haftalık oldu oğlumuz Doruk. Minicik kurtarıcı meleğim artık tekmeler atıyordu.O hafta MDS RAEB 1 (ön lösemi) hastası olduğumu öğrendik.Dünyamız yıkıldı. Doruk'umuzu almak zorunda kaldılar.Hastalığın ilik naklinden başka tedavisi yok ve doktorlar ilik nakli sebebiyle %99 kısır kalacağımı söylüyor.Şimdi Tüp bebek tedavisi görüyorum. İlik nakli öncesinde embriyo donduracağız. Hastalığı yenebilirsem Allahın izniyle dondurulmuş embriyolarla çocuk sahibi olmayı deneyeceğiz.
Şimdi tüp bebek tedavisini uygulayan doktorum yumurtalıklarımın normalden iyi çalıştığını söylüyor.Hatta ymurtalıklarımın hızına yetişemediğini bile söyledi. Ama ne faydası var ki.
BU da benden size farklı bir hikayeydi. Ne olursa olsun unutmayın ki alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.Tabi ki elimizden geleni yapmalıyız ama kendinizi hiç bir şey için üzmeyin. Hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor. Umarım bir gün ben de başarı hikayemi yazabilirim. Hikayeleriniz için teşekkürler
merhaba bizim sorunumuzda eşimin spermleri hem hareketsiz hemde sayısı düşük ümit bey sadece tüp bebek olur dedi. 2 ay önce tüp bebek denedik ama tutmadı. Şimdi benden alınan yumurtalar vardı onları yerleştirecekler. Salı günü doktora gitmeyi planlıyorum muane edip gün verecek ama benm rahim duvarımı katerral denilen bir aletle çizeceğini söyledi daha sonrada yerleştrme yapılacak donmuşlardan ama psikolojim hala berbat halde sizin gibi benmde yüzüm güler inş. Evladınız allah uzun ömür versin.Başarı hikayelerinde bende yazayım ve yazılarım sondan başa doğru olacaktır.
Emir doğduğu gün annesi ve oğlum hastanedeydi eve geldim tek başımayım yatağa sırt üstü uzandım ve "Allah'ım şimdi canımı alabilirsin" dedim. Böyle bir duyguymuş babalık. Kısacık bir anı ama dediğim gibi sondan başa doğru diğer süreçleride zaman zaman anlatacağım.
Bu duyguyu bu konuda tedavi gören herkesin tadması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum, neler yaşayacağınızı az çok biliyorum. Aynı süreçlerden bizde geçtik. Bir çok hastane ile yazıştım memorial hastanesi biraz ışık yaktı ama ışık bir kez daha yanmadı. İmkan olursa şu reklam anlaşmasını yapabilirsem her ay 1 üyeye ücretsiz tüp bebek denemesi için çalışmalarım devam etmektedir. Bu sonuçlanmadan yazmak istemiyordum ama içimde kalsın da istemedim.
Merhaba ,
Benim hikayem biraz farklı. 1,5 yıllık evliyiz eylül ayında bebek sahibi olmak için denemelere başladık ve mucize oldu eylül ayında korunmayı bıraktığım gibi hamile kaldım.Çok mutluyduk.Rutin doktor kontrolünde öğrendim daha 3 haftalıktı bebeğimiz. Her hafta kontrollere gittik. Önce kese sonda minicik kalbini gördük.Doktorumuzun istediği kan testlerinde kan sayımı normalin çok altındaydı.Sonrası malum her hamile kadında görülen demir eksikliği olduğu düşünüldü. İğneler,ilaçlar..Bu arada bebeğimiz 3 aylık olmuştu bile ama kan değerleri bir türlü düzelmiyordu. Önce dahiliye baktı sonra hematoloğa yönlendirdiler.kan testleri,kemik iliği biyopsi derken 18 haftalık oldu oğlumuz Doruk. Minicik kurtarıcı meleğim artık tekmeler atıyordu.O hafta MDS RAEB 1 (ön lösemi) hastası olduğumu öğrendik.Dünyamız yıkıldı. Doruk'umuzu almak zorunda kaldılar.Hastalığın ilik naklinden başka tedavisi yok ve doktorlar ilik nakli sebebiyle %99 kısır kalacağımı söylüyor.Şimdi Tüp bebek tedavisi görüyorum. İlik nakli öncesinde embriyo donduracağız. Hastalığı yenebilirsem Allahın izniyle dondurulmuş embriyolarla çocuk sahibi olmayı deneyeceğiz.
Şimdi tüp bebek tedavisini uygulayan doktorum yumurtalıklarımın normalden iyi çalıştığını söylüyor.Hatta ymurtalıklarımın hızına yetişemediğini bile söyledi. Ama ne faydası var ki.
BU da benden size farklı bir hikayeydi. Ne olursa olsun unutmayın ki alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.Tabi ki elimizden geleni yapmalıyız ama kendinizi hiç bir şey için üzmeyin. Hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor. Umarım bir gün ben de başarı hikayemi yazabilirim. Hikayeleriniz için teşekkürler
Merhaba ,
Merhaba ,
günaydın arkadaşlar ben de yeni üye olanlardanım takip ediyordum ama yeni üye oldum.allah izin verirse cumartesi tüp bebek tedavisi için başlıyoruz 6 yıllık evliyim 3 yıl önce 6 haftalıkken bir düşüğüm oldu şimdi tedavi için başlamaya karar verdik bu zorlu yola çıkmaya hem çok korkuyorum hemde başlamak istiyorum ama içim korku dolu ya tutmazsa diye ama szilerin yazdıklarını okuyupta yalnız olmadığımı görmek beni çok mutlu ediyo.neyse çok uzattım öyle yazmak geldi içimden allah isteyen herkese anne baba olmayı hayırlıca tattırsın ...
günaydın bend allah nasip kısmet ederse tüp bebek tedavisine başlıyorum bu ay ama pko(polikistik over) hastası olduğum için adetim çok düzensiz. Adet olmayı bekliyorum bide çok fazla sitres yapıyorum o yüzden olamıyorum galiba adet sancılarım var ama olamadım bir türlü olursam bende 2. Günü tedaviye başlıyorum. Aynı korkular bende de var ama güzel düşünmek istiyorum çünkü ben yavrumu çok özledim ve ona kavuşacağım günü özlemle çekiyorum. Rabbim tüm istiyenlere nasip etsin inş.
evet istanbulda olmaya başlayacağım.sen peki nerde oluyorsun peki?
allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın ilk denemen mi canım benm ilk denemem olacak ya tutmazsa die çok korkuyorum...
tamam canım hebreleşiriz.ben umut tüp bebek merkezinde başlaıyorum kısmet olursa cumartesi randevumuz var yarın ben hormon tahlillerimi yaptıracağım eşimde cumartesi bakalım hayırlısı canım.sen de bu kadar stres yapma ki adetin olsun ve tedavine başla stres yaptıkca bebişine kavuşman da uzuyor unutma canım..
bu site çok hoşuma gidiyo buraya girdiğimde biraz daha sitresimi atmış oluyorum umarım hayırlı haberler veririz birbirimze rabbim hayırlıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
tamam canım hebreleşiriz.ben umut tüp bebek merkezinde başlaıyorum kısmet olursa cumartesi randevumuz var yarın ben hormon tahlillerimi yaptıracağım eşimde cumartesi bakalım hayırlısı canım.sen de bu kadar stres yapma ki adetin olsun ve tedavine başla stres yaptıkca bebişine kavuşman da uzuyor unutma canım..