Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

mrb arkadaslar 2008 de hsg-laparaskopı su bu derken umutsuzcada olsa (%10 ıhtımal verılıyrdu) raporumu aldım ve yaptırdım ılk denememı heyecanlı ve korku dolu bı ardı. hergun 2 saat yol gıdıyr daha snra ısyerınde mesaıye devam edıyrdm. uzatmaya gerek yok bır hafta negatıf sonuc gordum, oyle bır korku kı ıdrarda negatıfı gordukten snra kan tahlılını bır hafta snra yaptırm. oda arkadasmn zoruyla. ve o mukemmel sevınc sonuc pozıtıf. sımdı ıkı yasında bır oglum var. cok sukur. sımdı bunları yazarken gerıye donup baktıgımda cok zor gunler gecırdım. o psıkolojı. cevre. o ruh halı. ıgneler ılaclar. vs vs vs. dogumumdan snra amelıyatımı yapan doktor bıdaha cocugumun olmayacagnı olsa bıle tup bebekle olma ıhtımalının cok cok daha zor oldugunu syledı. ama o anda oglum kucagımda bn goklerdeydım :)
oglum altı aylıkken 2 bebegıme hamıle kalmısım adetım gecıkınce basta onemsemedm sonra oksuruk ıcın doktora gıttımbıde hsg yaptırayımddm ve7 haftalık hamıleyım?! o hanı hep dısardan dıger kısılerden duyulan -hadı bee- denılen ımkansızlıkların bıtanesıde bnm basıma geldı ve rabbıme ck sukur sımdı ıkı evladım var. rabbım herkese versın ınsallah o mukemmel duyguyu.umudunuzu yıtırmeyın..ınsallah sızlerde ve tum ısteyenlerınde duası kabul olur.. DUA İLE, SEVGİLER.....

nilü çok sagol Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin. Pozitif sonucunu aldıgımız gün bayram havasındaydık, herkese telefon edip haber verdik duyanlar bile agladılar bizim ne kadar ugrastıgımızı bildikleri icin. Şuan 8 haftayı bitirdik inşallah sorunsuz bir şekilde kucağıma sağlıklı bir bebek alabilirim. Bende inanılmaz bi korku var acaba bisey olacakmı? acaba dr gittigimizde aksilik cıkacakmı? sanki heran kötü bi haber alacakmısım gibi geliyor.

benim bi akrabam var aynı durumdaydılar. Eşinin sperm sayısı cok düşük olduğu için bebekleri olmamıştı. Tüp bebekle ikiz bebekleri oldu. Onlar ankarada tedavi oldular. İkizler iki yaşındayken kendiliğinden hamile kaldı ve suanda ücüncü bebekleride dünyaya geldi. Allahtan ümit kesilmez canım. Sen dr una ve merkeze güveniyorsan devam et bence cünkü dr a güven cok cok önemli. Ama sakın tedaviyi bırakma cünkü eninde sonunda Allah sanada nasip edecektir.
Biliyorum negatif sonucunu aldığında doktorununda hatasının olabileceğini düşünüyorsun. Bende yaşadım aynı şeyleri doktorumu cok sevdigim güvendiğim halde acaba dedim acaba değiştirsemmi? ama yapamadım. Daha önce başka doktorlarada gitmiştim çok araştırdım prof.lara gittim ama bu doktorum kadar hiçbirisi ilgilenmedi hepsi ticari duygularla yaklaşıyolardı. İkinci tüp bebek denememide Aynı doktoruma yaptırdım ve sonuc pozitif çıktı. Şuanda 8 haftalık hamileyim ve aynı doktorla devam kararı aldık doğumumada kendisi girecek. Ama ben tedavi öncesi cok dr arastırmıstım ve sonunda kendi dr karar vermiştim ilk denemede negatif oldugu halde ben ikincisi icinde onda karar kıldım ve doğru karar aldığımı gördüm. Çünkü dr um benim sorunumu, neye takıntılı oldugumu, kullandıgım ilac dozlarının hepsini aklına negeliyorsa hepsini biliyordu.Başka bir dr gitmiş olsaydım sil baştan bazı seyleri anlatmak ve yaşamak zorunda kalabilirdim.

Merhaba arkadaşlar ben geçen sene aralıklarla üç kere micro denemesi yaşadım ve sonuç negatif oldu.Eşimin sperm sayısı çok az ve morfoloji bozuk.Son deneme altı ay kadar önceydi ve bugünlerde yeni bir denemeye -inşallah sonuncu olur-niyetleniyoruz .İlk üç denemeyi izmir irenbe de yaşadık dr. aral özbal ile.Merkezden de ,doktorumdan da çok memnun kaldım sonuç negatif olmasına rağmen ama bu sefer yeni bir merkez ve dr denemelimiyim diye düşünüyorum.Erkek infertilitesinde başarılı sonuç aldığınız merkez ve doktorları paylaşırmısınız lütfen?

sağol canım senin için çok sevindim allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...
benim bi akrabam var aynı durumdaydılar. Eşinin sperm sayısı cok düşük olduğu için bebekleri olmamıştı. Tüp bebekle ikiz bebekleri oldu. Onlar ankarada tedavi oldular. İkizler iki yaşındayken kendiliğinden hamile kaldı ve suanda ücüncü bebekleride dünyaya geldi. Allahtan ümit kesilmez canım. Sen dr una ve merkeze güveniyorsan devam et bence cünkü dr a güven cok cok önemli. Ama sakın tedaviyi bırakma cünkü eninde sonunda Allah sanada nasip edecektir.
Biliyorum negatif sonucunu aldığında doktorununda hatasının olabileceğini düşünüyorsun. Bende yaşadım aynı şeyleri doktorumu cok sevdigim güvendiğim halde acaba dedim acaba değiştirsemmi? ama yapamadım. Daha önce başka doktorlarada gitmiştim çok araştırdım prof.lara gittim ama bu doktorum kadar hiçbirisi ilgilenmedi hepsi ticari duygularla yaklaşıyolardı. İkinci tüp bebek denememide Aynı doktoruma yaptırdım ve sonuc pozitif çıktı. Şuanda 8 haftalık hamileyim ve aynı doktorla devam kararı aldık doğumumada kendisi girecek. Ama ben tedavi öncesi cok dr arastırmıstım ve sonunda kendi dr karar vermiştim ilk denemede negatif oldugu halde ben ikincisi icinde onda karar kıldım ve doğru karar aldığımı gördüm. Çünkü dr um benim sorunumu, neye takıntılı oldugumu, kullandıgım ilac dozlarının hepsini aklına negeliyorsa hepsini biliyordu.Başka bir dr gitmiş olsaydım sil baştan bazı seyleri anlatmak ve yaşamak zorunda kalabilirdim.

nilü çok sagol Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin. Pozitif sonucunu aldıgımız gün bayram havasındaydık, herkese telefon edip haber verdik duyanlar bile agladılar bizim ne kadar ugrastıgımızı bildikleri icin. Şuan 8 haftayı bitirdik inşallah sorunsuz bir şekilde kucağıma sağlıklı bir bebek alabilirim. Bende inanılmaz bi korku var acaba bisey olacakmı? acaba dr gittigimizde aksilik cıkacakmı? sanki heran kötü bi haber alacakmısım gibi geliyor.

Canım bende sonucumu öğrendiğimde havalara uçtum herkese telefon ettim senin gibi aradığım herkes ağladı ben şaşkınlıktan ağlayamadım bile çünkü negetif sonuca kendimi o kadar hazırlamıştımki sonuca kendim bile inanamadım.Sadece bu korku sende yok canım hepimiz bizm gibi olanlar o kadar zor yollardan geçiyoruzki biz kolay anne olmuyoruz emin ol senin gibi bende korkuyorum bu korkuda bebişlerimizi kucağımıza almadan bitmeyek canım.RABBİM hepimize bebişlerimiz sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

selam arkadaşlar ..işte benim hikayem:
16 aylık evliyim bizim maceramız temmuz ayında başladı ... 1 yıl boyunca çocuk istemeyip 1 yıl sonunda hadi zamanı geldi artık dedik ve ön muayene için doktora gittim daha önce isim vermemiştim ama arkadaşlarımın yanlış yönlendirilmesini engellemek adına hastane ve doktor ismi vererek anlatacağım. ankara özel akay hastanesi'nde doktor tolga ecemiş'e gittik. smear testi tüm kan tatlillerim yapıldı SORUN YOK 3 ay deneyin olumlu olmazsa tekrar gelin dedi. biz 4 ay sonra olumlu bir gelişme olmayınca kasım ayında eşimle gittik. ben yine aynı kontrollerden geçtim sanki beni daha önce kendisi muayene etmemiş gibi! ve bana yumurtalık rezerviniz çok az bir de eşinizden semen analizi alalım sizden de AMH testi alalım dedi. kendisi akay'da doktor ama orada tüp bebek merkezş olmadığından farklı bir hastanede kısırlık tedavisine devam ediyordu. neyse ben ankaranın hatta türkiyenin en ünlü lab.larından olan DÜZEN'de amh için kan verdim eşim de doktorun çalıştığı diğer hastane olan HRS'de sperm örneği verdi. ( HRS'yi tenzih ediyorum ) ben amh testimi ancak bayramdan sonra yani 15 gün sonra alabildim. düzen lab.ın bu kadar dikkatsiz davranacağına olasılık vermediğimden sürenin uzunluğu beni hiç endişelendirmemişti. eşimin sonucu ise hemen 2 gün sonra çıktı.ama hrs bize vermeyip direk doktora faksladı sonucu öğrenmek istiyoruz diyoruz anlaşmaları gereği doktora yönlendiriyor. doktoru arıyoruz randuvu alamıyoruz. neyse bayram ikimize de zehir oldu bayram sonrası akaydan yine randevu aldık gittik artık tüp bebek merkezimiz açıldı dediler iyi dedik ama tolga bey'in konuşma tarzını anlamanız için duymanız gerekirdi yani kelime yok anlatacak. benim amh değerim 0.12 çıktı bu neredeyse ön menopoz sayılıyor dedi test tekrarına farklı bir teste gerek görmedi ( abim genetikçi ona başkasıymış gibi çok beklemesi sonucu etkiler mi diye sordum uzun süreli beklemede lab. ortamı sıcaklığı vs gibi uygun ortam sağlanmasında aksaklık olduysa test tekrarı gerekir dedi. kendisi düzen lab.da staj yapmıştı ) ama doktor ısrarla hayır yaşınız 31 ama siz 38-39 yaşındasınız vücut olarak dedi!! eşimde de ielri derecede morfoloji ve sayı sıkıntısı vardı tüp bebek deneyelim ama şansınız yüzde 1 çok şey beklemeyin dedi. ve en önemli kısım HASTANENİN SSK ANLAŞMASI OLDUĞU HALDE BİZE SSK'DEN FAYDALANAMAYACAĞIMIZI EN AZ 3 YIL EVLİLİK ŞARTINA UYMADIĞIMIZ söylendi. ve biz akay defterini kapattık çok ağladık yıprandık ve en sonunda anatoli- bülent hocayı bulduk tavsiye üzerine inanılmaz tatlı babacan ve bilgili bir hekim. amh sonucumu dikkate almadı ben gözümle gördüğümem inanırım ve ultrasonda yumurtalık rezerviniz iyi görünüyor dedi. hatta hastalığımın 2.günü gitmiştim E2 baktırdım gayet iyi dedi. ve bizde çift taraflı olan sorun eşimdeki soruna indi. sevindik tabii. buna da şükür dedik ve ocak ayında tedaviye başladık kısa protokol ilgi ve alaka gerçekten çok iyiydi. bülent hocanın cep telefonunda da ulaşıp sorabiliyorsunuz aklınıza takılanı. 10.01'de yumurtalarım toplandı 6 adet,5 tanesi döllenme için ayrıldı spermm sıkıntısı nedeniyle ancak 3 tanesi döllendi maalesef donduramadık ama transferimi 1.kalite olan 2 emb. ile oldum. eşimde sperm sıkıntısı ciddi olduğundan 2 emb. transfer edildi 13.01'de.şimdi ise 24'ünde test yaptıracağım.

madem tecrübelerimizi paylaşalım bu başlıkta dedik,ben de yaşadıklarımı yazmak istedim.sakın umutsuzluğa kapılmayın ve tek doktorun yorumuyla yetinmeyin.
Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah.

hepimiz şimdilik deneyim aşamasındayız:) inşallah yakında başarı hikayesi de olacak...

buraya bır basarı hıkayesı yazmak nasp olmadı :KK43:

esracığım moralini sakın bozma rabbim çok büyük ikinci denemende olur inşallah. ben sana ilkinde pek başarılı olunmadığını söylemek istedim ama moralin bozulmasın diye söyleyemedim benim embriyoların 1. kalite olduğu halde ilkinde tutmadı ikincisinde iki embriyo transfer edildi ikiside tuttu ama bir tanesi 3. hafta düştü şükğrler olsun ki şuanda diğeri duruyor 12 haftalık oldum ve kısmetse bir oğluşum olacak sende sabırlı ol ve bol bol dua et dualarım seninle canım...

merhaba ben yeni uyey oldum ve yazdiklarini okudum cok uzuldum inan cunku bende bir dis gebelik ve 3 dusuk yasadim disgebelikte sol kanal alindi 1 bucuk yilik evliyim yinede denedik ve 2 dusuk oldu bu sure icinde morelim cok kotu oluyordu kendimi yanliz dislanmis hisediyordum ve tup bebek denedik istanbulda ilk tup bebk denememdi doktorlar cok umutluydu kesin demeselerde olur sorun yok diyorlardi tabi bende kendimi evete hazirlamistim ama ne yazikki olmadi yikildim kolum kanadim kirildi esim bana yansitmak istemesede oda cok uzuldu ama bana destek icin kendi hislerini unutum bana odaklandi ben fransada kalyiorum simdi burda deneyecegoz hic bir problemim yok ama olmuyor tek kanal oldugu icinmi ne dir anlamadim bakalim insallah allahim hepimize nasip kismet eder umarim seninde tup bebek tutar inan biz birbirimizi ancak anlaya billiriz ve seni cok iyi anliyorum bu siteye uye olma sebebim kimse beni sizler kadar iyi anlayamaz ve mutlulugunuzu pahlasmak cok istiyorum bazen arkadaslar evet tup bebek denedik oldu dedikleri zaman inan kendimis kadar mutlu oluyorum allah emanet olun

arkadaşlar 11.gün beta hcg değerim 514, bugün 2. testimi verdim sonucumu 2 saate kadar alacağım.
inşallah başarı hikayelerinden olur benim hikayem de..
Rabbim herkes için hayırlısını versin dualarımızı kabul etsin.

arkadaşlar 13.gün 1260 çıktı beta-hcg değerim ,Allah'a şükürler olsun.

nasıl birşeydir bu ya kim pozitif sonuç olsa mutluluktan ağlar oldum nekadar büyük bir moral oluyor bizlere..... inşallah 9 ay su gibi akar geçer bir an önce minnaklarını kucağına alırsın canım.... çoğul kullanıyorum hep bunu diliyorum bu yolda yürüyen tüm kardeşlerimin inşallah sağlıklı ikizleri üçüzleri olur da onlarla uğraşmaktan bu acıları unuturuz.....

arkadaşlar 13.gün 1260 çıktı beta-hcg değerim ,allah'a şükürler olsun.
tebrik ederim hayrlı olsun ınş,yukarda okuduğum kadaryla anatoliada yaptrmşsın ne güzel bende orayı istrydum ama pahalı geldi diye mayaya gittim ne oldu pahalı bulduğum fiyatıda geçti ama yinede olmadı nasip değilmiş,sen şanslıymışsın ne güzel,ınş bende yaşarım bu güzel duyguyu..

canım benım rabbım hayırlı ugurlu etsın.... kucagına almayıda nasıp etsınnnn cok sevındım darısı bızlerın basınaaa. bariz belırtılerın oldumu? bızlerede anlatırmısın?

merhabalar arkdşlr allah hepinizin gonlune gore versin cabalarımız boşa cıkmasın inşallah bende bu hafta başladım tedaviye gobek ignelerini vuruluyorum inşallah sonuc guzel olur hepimizin iyi akşamlar

Bende başlıycam arbkadaşlar banada yardım edin 2 ay sonra inşallah başlıycaz tedaviye neler kullanmam lazım tedavide sadece iğne vurcaklarmış sonra yumurta toplama sonrada yerleştirme bu kadar dedi doktor...

X