• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek de tutmazsa...

Banada doktorlar şuan aynısını söylüyor çok stres var diyo hatta stresten prolaktin hormonunu yükselmiş... ilaç kullanıyorum şuan... elimde değil Benim sorunum yaş...
34 yaşındayım içimdeki ses acele ediyor çok geç kaldın çok geç kaldın diyor.. kendime engel olamıyorum...
Bazen diyorumki imkansız olmayacak boşa çaba veriyorum.. bazende diyorumki herşey çok iyi yumurta sperm rahim embriyolar 5. Gün embriyosu iyi kalitede olur birgün ALLAH büyük.. çok karmasigim.. bir gün iyisem birgün kötüyüm.. Bazen sabaha kadar düşünüyorum bu işin sonu nolacak nereye kadar böyle sürecek...
Gerçekten stres cok önemli ama o dönemde gercekten düşünmemek elde degil.ben de kimseyle görüşmek istemiyordum .sanki herkes çocuk hakkında konusuyordu. Bir de çocuk yapıcaz falan diyenlere sinir oluyordum sanki onların elindeymiş gibi . Çok sükür bunları yasadık ve ögrendik .bu hatalara düşmeyelim inşallah.ben de kimseyle paylaşmadım durumumu.sadece annem biliyordu tedavi sürecimi.inanın olacağına dua edin bol bol Rabbim sabır versin.en kısa zamanda müjdeli haberler alırsınız inşallah 🤲

Kızlar okuyorum hepimizin derdi de ortak hisleri de korkuları da. Şu hiç anne olamayacak mıyım korkusunu bi bende sanırdım. Şimdi sizde okuyunca şaşırdım. Şu mübarek gün de Allah yardımcımız olsun. Dünyanın en zor durumlarından biri bence sanki ölüm döşeğinde çocuğunun başını beklemek gibi çok can yakan bir his. Ben de aynen sizin gibi bazen çok korkuyorum bazen çok umutlu oluyorum. Aslında bu konuda kendimi herkesten soyutladım kimseyle konuşmuyorum, eşimle bile konuşmuyoruz evin içinde bu mevzuları ama kaçmak mümkün değil insanlardan. İşyerine yeni bir kadın gelmişti daha adını bilmiyorum bi kaç gün olmuş, bir gün yanıma geldi senin çocuğun olmuyormuş evlatlık al bari ama kız al erkek alma erkekler büyüyünce anasını babasını öldürüyor dedi. Hayatımın şokunu yaşadım. Cehalete, cesarete, hadsizliğe bakar mısınız? İşyerinde nifak yuvası bir oda vardır, gittim orayı dağıttım, herkes kendi derdine baksın, bi daha benim dedikodumu yapanın Allah belasını versin diye. Sonra döndüm sinirden odamda ağlıyorum, odadaki güya en yakın arkadaşım ağza alınmayacak sözler söyledi, her zaman işyerinde herkes ağzıma bakar, bana sormadan tuvalete gidemezler, bir kere ağladım diye, zayıf karakterli olmakla suçlandım. İnanamadım duyduklarıma. Bana bunu söyleyen kız ben olmasam beş dakika çalışamaz orda, geldiğinden beri sırtını bana dayıyor. Baktım insanların bana olan kıskançlıkları zirveymiş meğer, ben üzgün olunca tatmin olmuşlar. O gün işte kendime acımayı bıraktım, çünkü ben ne kadar belli etmediğimi sansam da ben ne hissedersem insanlar da onu alıyor bizden. O günden sonra eski güçlü karakterime dönüş yaptım, bi silkelendim kendime geldim, gittim bahçeciye başvurdum hemen, doktorum şu meşhur Cem hoca. Bıraktım endişe etmeyi o düşünsün şimdi nasıl pozitif sonuç alacak. Ben inanıyorum hepimiz anne olucaz ama olmazsa da bu Allahtan gelen bişey. Biz anne olmaktan ibaret değiliz, bu bizi eksik yapmaz, ama artık bunları hiç düşünmüyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz, çocuklarımıza kavuşucaz. Allah böyle bir emeği bu kadar duayı karşılıksız bırakmaz.

Insanların acıları ile beslenen insancıklar var malesef.. banada ablam dedi evlatlık alsanıza..
Yumurta var sperm var rahim var 5. Gün embriyosu oluşuyor.. kaliteli de.. çok şükür çaresiz degiliz.. insan derki korkma çok şükür bi sıkıntı yok olur inşallah allahın nasip edeceği bi zaman var sabret der..
Evlatlık al demek.. boşuna uğraşma senin çocuğun olmaz bari evlatlık al demek.. benmi yanlış algılıyorum alınganım bilmiyorum...
Böyle dediler mi hepten ümitsizliğe düşüyorum.. doktorum çok güveniyor kendine herşey çok iyi durumda... biz sana yardım edeceğiz korkma dedi... bugün merkezi aradım hala başlamayacaklar tedavilere..
Belki haziranı bile bulur... bende bazen aşırı güçlü oluyorum bazen de çok güçsüz.. gitgeller le yaşıyorum.. ama asla pes etmeyeceğim o bücür buraya gelecek 😂🤣😂🤣 RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...

Insanların acıları ile beslenen insancıklar var malesef.. banada ablam dedi evlatlık alsanıza..
Yumurta var sperm var rahim var 5. Gün embriyosu oluşuyor.. kaliteli de.. çok şükür çaresiz degiliz.. insan derki korkma çok şükür bi sıkıntı yok olur inşallah allahın nasip edeceği bi zaman var sabret der..
Evlatlık al demek.. boşuna uğraşma senin çocuğun olmaz bari evlatlık al demek.. benmi yanlış algılıyorum alınganım bilmiyorum...
Böyle dediler mi hepten ümitsizliğe düşüyorum.. doktorum çok güveniyor kendine herşey çok iyi durumda... biz sana yardım edeceğiz korkma dedi... bugün merkezi aradım hala başlamayacaklar tedavilere..
Belki haziranı bile bulur... bende bazen aşırı güçlü oluyorum bazen de çok güçsüz.. gitgeller le yaşıyorum.. ama asla pes etmeyeceğim o bücür buraya gelecek 😂🤣😂🤣 RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...
Çok haklısın canım. Aynen ben olsam derim ki en fazla daha iyi bir doktor bul, daha iyi bir merkez seç falan; o da benimle dertleştiyse. Yaşım nerdeyse 40 oldu bir kere bile insanların hayatına burnumu sokmadım, merak bile etmedim. Herkesin hayatı kendine. Dediğin gibi tamam şuana kadar olmadı, ama bi kere kendiliğinden hamile kalabildim, kimyasal da olsa ilk tüp bebek denememde tutunabildiğini gördüm, birinci kalite olmasa da iki embriyom var. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum. Şuanki üzüntüm henüz kavuşamamak çocuğuma, hasret çekiyorum resmen. Aynen gitgellerim oluyor ama ben pes etmiyorum, başkasına ne ki.

Çok haklısın canım. Aynen ben olsam derim ki en fazla daha iyi bir doktor bul, daha iyi bir merkez seç falan; o da benimle dertleştiyse. Yaşım nerdeyse 40 oldu bir kere bile insanların hayatına burnumu sokmadım, merak bile etmedim. Herkesin hayatı kendine. Dediğin gibi tamam şuana kadar olmadı, ama bi kere kendiliğinden hamile kalabildim, kimyasal da olsa ilk tüp bebek denememde tutunabildiğini gördüm, birinci kalite olmasa da iki embriyom var. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum. Şuanki üzüntüm henüz kavuşamamak çocuğuma, hasret çekiyorum resmen. Aynen gitgellerim oluyor ama ben pes etmiyorum, başkasına ne ki.

Biz 2018 de başladık tüp bebek tedavisine..
Merkeze gittik doktor şahin zeteroglu..
Tam doktorla konuşurken telefonu çaldı..
Izlinizle açmam lazım dedi.. doktor hasta ile konuşuyordu... hastası 40 yaşında ve 2 kere tüp bebek tedavisi görmüş negatif olmuş...
Ve kendiliğinden hamile kalmış doktoru arıyor haber vermek için.. orda gözlerim doldu.. çok şükür RABBİM dedim... çok sevindim o telefondaki bayan adına.. O anı asla unutmuyorum.. Benim de 2 negatif tüp bebek deneyimim var.. RABBİM nasip ederse olacak inşallah hepimiz mutlu sona ulaşırız inşallah..

Biz 2018 de başladık tüp bebek tedavisine..
Merkeze gittik doktor şahin zeteroglu..
Tam doktorla konuşurken telefonu çaldı..
Izlinizle açmam lazım dedi.. doktor hasta ile konuşuyordu... hastası 40 yaşında ve 2 kere tüp bebek tedavisi görmüş negatif olmuş...
Ve kendiliğinden hamile kalmış doktoru arıyor haber vermek için.. orda gözlerim doldu.. çok şükür RABBİM dedim... çok sevindim o telefondaki bayan adına.. O anı asla unutmuyorum.. Benim de 2 negatif tüp bebek deneyimim var.. RABBİM nasip ederse olacak inşallah hepimiz mutlu sona ulaşırız inşallah..
Amin canım benim. İnşallah biz de burdan teker teker pozitif haberleri vericez birbirimize, Beren’de sevinicez Allah’ın izniyle. Sonuçta hepimizin doğacağı öleceği tarih yazılmış, Allah bilir. Şu ana kadar vakti saati değilmiş demek ki.

Kesinlikle böyleleri çocuk sahibi olurken biz sadece bakakalıyoruz 2 buçuk yıldır çevremde hamile kalmayan kalmadı herkesin haberini aldım tabi bazıları gözüme sokarcasına bir de olmadığını bildiği halde bebek var mı hamile misin diye soranlar var bi hamile kalayım ultrason kağıdını alnıma yapıştırıp gezeceğim😄
Sosyal medya kapattım kullanmiyorum artık o hale getirdiler :KK5: ya gercekten bi benim sanıyordum demekti sizin de etrafınızda var böyle bişey evli olan herkes hamile bi bende yok :skandal:

Sosyal medya kapattım kullanmiyorum artık o hale getirdiler :KK5: ya gercekten bi benim sanıyordum demekti sizin de etrafınızda var böyle bişey evli olan herkes hamile bi bende yok :skandal:

Bende kapatmak istiyorum ama başka faliyet de yok.. işe git gel hep aynı.. görüştüğüm ınsanları da sınırlandırdım... ailemde arkadaşlarım da silinen çok oldu.. ne kimseyi görmek istiyorum nede duymak...
Zaten anlamıyorlar beni... 😢

Malesef canım o yüzden diyorum hep burda..
Bizi bizden başkası anlamaz..
Ailemiz bile yeri geliyor bizi derdimizden vuruyo..
Ablam bana senin ev tabi kirlenmez çocuksuz ev mobilyacı dükkanı gibi bozulmuyorki dedi..
Basimdan aşağı kaynar su indi..
Bir gün de derdimi anlattım..
Napalim canım sanada ALLAH evlat nasip etmedi sende yalniz yaşarsın ne var dedi...
Artık hiç kimseye birşey anlatmıyorum sadece burda paylaşıyorum çünkü biliyorum ki burdaki arkadaşlarım beni çok çok iyi anlar...
Hiç bişey yazmasam bile iliklerine kadar hisseder acımı... iyiki burası var iyiki sizler varsınız.. zor zamanlarimiz da destek oluyoruz bir birimize....
Valla çok acı biliyorum sosyal medyada gezerken karşına çıkan bebek görüntüsü yada bebege dair herşey bile canını bu kadar yakarken yakınlarımizin böyle demesi çok acı. Neyseki sizler varsınız yalnız dilim. Birileri beni de anlıyo diyorum

Bende kapatmak istiyorum ama başka faliyet de yok.. işe git gel hep aynı.. görüştüğüm ınsanları da sınırlandırdım... ailemde arkadaşlarım da silinen çok oldu.. ne kimseyi görmek istiyorum nede duymak...
Zaten anlamıyorlar beni... 😢
Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Ama üzme kendini ben kendime uğraş buldum. Görünce dayanamıyorum çünkü sosyal medyada bile olsa. Bide youtube a sardim. Ordan tup bebek konularını izliyorum sahura kadar. İyi geliyor bana. Sabahları da boya aldım eve boyuyorum orayı burayı. Sürekli bi şey çıkarıyorum kendime senin iş var Allahtan kafanı dağıt orda ise odaklamaya çalış kendini. biz eve tikildik kaldık korona yüzünden o yüzden uğraş buluyorum günlük

3.tüp denenemde oğluma kavuştum umutsuz olmayacaksınız ve çok fazla kafaya takmayın biliyorum çok zor ama düşünmemeye çalışın
Allah yardımcınız olsun inşallah

3.tüp denenemde oğluma kavuştum umutsuz olmayacaksınız ve çok fazla kafaya takmayın biliyorum çok zor ama düşünmemeye çalışın
Allah yardımcınız olsun inşallah

Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı sağlıklı evlat olsun.. haklısın ama ister istemez insan panik yapıyor acaba Hicmi olmayacak diye...
Sizin problem neydi acaba?

Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Ama üzme kendini ben kendime uğraş buldum. Görünce dayanamıyorum çünkü sosyal medyada bile olsa. Bide youtube a sardim. Ordan tup bebek konularını izliyorum sahura kadar. İyi geliyor bana. Sabahları da boya aldım eve boyuyorum orayı burayı. Sürekli bi şey çıkarıyorum kendime senin iş var Allahtan kafanı dağıt orda ise odaklamaya çalış kendini. biz eve tikildik kaldık korona yüzünden o yüzden uğraş buluyorum günlük

Bende evdeyim canım.. burda iş yerlerinin çoğu çalışmıyor.. korona yüzünden...

Valla yakın çevremde 15 tane hamile vardır abartısız çoğuyla görüşmüyorum çagırıyorlar bahane bulup gitmiyorum sanki bana nispet yapıyorlarmış gibi geliyor bende kapatmak istiyorum sosyal medyayı ama o zaman da canım sıkılıyor

Kızlar merhaba sızden yasca büyüğüm bir nevi ablanız sayılırım 40a gidiyorum, bizde kalabalık bir aileyiz kardes olarak. Ikı kardesim evlendi kendılgınden bebekleri oldu benim olmadı, 3.5yıl olmus zaman nasıl gecıyor, koronadan Dolayı cocukları olanlara izin verdiler ben ıse devam ediyorum. Ocak ayında denememiz yarım kaldı tup bebekte döllenme olmadı, kendılgınden olur dedik benimkide sebepsiz ınfertılıte. Burda takviye ne varsa arastırdım 4aydır devam edıorım tam martta baslıcak tık ki korona cıktı, raporum da hazıran da sona eriyor devlette denemiştim artık rapor olmazsa yine para biriktirip ozele gitmeye calısıcam, raporlar askıda kaldı umarım süreyi uzatırlar. İyi doktor ilgili doktor bulmakta zor. Ve yumurta toplama cok zorladı benı. Transfer olamadan da yarım kaldı baya üzüldük ama elden bısey gelmez. Ben tup bebek yakın akrabam dahil Hıc görmedim ilk deneyen benim annem kardesılerım cok istediği ıcın basladım. Ikı yakın arkadasım dısında kimseye soylemedımde sizleri okurken okadar iyi anlıyorum ki bazı geceler içim buruklasıyor üzülüyorum.
Komşuma bayram temizliği yapıcam dedim evde cocuk mu var güya evde çoluk cocuk ne kirlenmesi demeye getirdi, bir ark da bır kızı var hemen hamile kalacakmış gibi plan yapıyor benim ıcınde olur olur diyor sanane demek istiyorum konusu dahi açmıyorum hele iş ortamlarında su koronadan sonra ıse de gitmesem gözümde yok. Herseyden izole edilmek istiyorum kimselerle konusmak ta istemiyorum kostur kostur tedavı olurken ıse gitmekte istemiyorum ne meraklı milletiz
Yazmakla bitmez konuyu okuyunca da uzun yazdım buraya da bakmayı azalttım ruhum yoruluyor yasımda ileride artık. En cok esım ıcın üzülüyorum cunku o dunya iyisi baba olmayı cok hakkediyor Rabbim inşallah bir evlat bahşeder

Valla yakın çevremde 15 tane hamile vardır abartısız çoğuyla görüşmüyorum çagırıyorlar bahane bulup gitmiyorum sanki bana nispet yapıyorlarmış gibi geliyor bende kapatmak istiyorum sosyal medyayı ama o zaman da canım sıkılıyor
Biliyorum ben de yaşadım hepsini. Hatta çok maruz kaldım. Ama baktım uykularım kaçıyo iyice kafaya takmaya başladım gecenin bi yarısı kalkıp bilgisayarı açtım ve ne varsa hepsini tek seferde kapattım. Ya aslında çok olmadı daha 1 haftayi bile doldurmadı kapatalı. İlk günler ben de zorlandım ama bi bahane buldum mesela ev temizliği çok yapmıyorum 2 kişiyiz diye ama artık günlük yapıyorum. Boya falan yapıyorum oraya buraya. İnanır mısın tablo yaptım bitane çok da yakıştı. Çocuk görüp hamile görüp kafayı yiyeceğime böyle daha iyi oldu. Hem alışıyor insan ya valla sadece denemeye korkuyoruz ben aylar önce karar vermisim kapatmaya ama elim gitmiyordu. Bir gece kafamın tasi atana kadar :KK55:

Kızlar merhaba sızden yasca büyüğüm bir nevi ablanız sayılırım 40a gidiyorum, bizde kalabalık bir aileyiz kardes olarak. Ikı kardesim evlendi kendılgınden bebekleri oldu benim olmadı, 3.5yıl olmus zaman nasıl gecıyor, koronadan Dolayı cocukları olanlara izin verdiler ben ıse devam ediyorum. Ocak ayında denememiz yarım kaldı tup bebekte döllenme olmadı, kendılgınden olur dedik benimkide sebepsiz ınfertılıte. Burda takviye ne varsa arastırdım 4aydır devam edıorım tam martta baslıcak tık ki korona cıktı, raporum da hazıran da sona eriyor devlette denemiştim artık rapor olmazsa yine para biriktirip ozele gitmeye calısıcam, raporlar askıda kaldı umarım süreyi uzatırlar. İyi doktor ilgili doktor bulmakta zor. Ve yumurta toplama cok zorladı benı. Transfer olamadan da yarım kaldı baya üzüldük ama elden bısey gelmez. Ben tup bebek yakın akrabam dahil Hıc görmedim ilk deneyen benim annem kardesılerım cok istediği ıcın basladım. Ikı yakın arkadasım dısında kimseye soylemedımde sizleri okurken okadar iyi anlıyorum ki bazı geceler içim buruklasıyor üzülüyorum.
Komşuma bayram temizliği yapıcam dedim evde cocuk mu var güya evde çoluk cocuk ne kirlenmesi demeye getirdi, bir ark da bır kızı var hemen hamile kalacakmış gibi plan yapıyor benim ıcınde olur olur diyor sanane demek istiyorum konusu dahi açmıyorum hele iş ortamlarında su koronadan sonra ıse de gitmesem gözümde yok. Herseyden izole edilmek istiyorum kimselerle konusmak ta istemiyorum kostur kostur tedavı olurken ıse gitmekte istemiyorum ne meraklı milletiz
Yazmakla bitmez konuyu okuyunca da uzun yazdım buraya da bakmayı azalttım ruhum yoruluyor yasımda ileride artık. En cok esım ıcın üzülüyorum cunku o dunya iyisi baba olmayı cok hakkediyor Rabbim inşallah bir evlat bahşeder
Amin canım isteyen herkese nasip etsin. Bahçeciye bi danışsan ben de gittim oraya yaklaşık 13 bine denk geliyor herşey dahil ve çok ilgililer ama benim yaptırma zamanında korona belası çıktı. Şimdi mayıs 24 te başlıcaz biz de. Ozeller hemen hemen aynı fiyat aralığında . Çocuğu olanlar zaten anlamiyo bizi beklemek de zaman kaybı oluyor malesef.

Biliyorum ben de yaşadım hepsini. Hatta çok maruz kaldım. Ama baktım uykularım kaçıyo iyice kafaya takmaya başladım gecenin bi yarısı kalkıp bilgisayarı açtım ve ne varsa hepsini tek seferde kapattım. Ya aslında çok olmadı daha 1 haftayi bile doldurmadı kapatalı. İlk günler ben de zorlandım ama bi bahane buldum mesela ev temizliği çok yapmıyorum 2 kişiyiz diye ama artık günlük yapıyorum. Boya falan yapıyorum oraya buraya. İnanır mısın tablo yaptım bitane çok da yakıştı. Çocuk görüp hamile görüp kafayı yiyeceğime böyle daha iyi oldu. Hem alışıyor insan ya valla sadece denemeye korkuyoruz ben aylar önce karar vermisim kapatmaya ama elim gitmiyordu. Bir gece kafamın tasi atana kadar :KK55:
Çok iyi yapmışsın ben kendi kendime çok kuruyorum neden olmadı hiö olmayacak mı diye hersey den soyutlasam kendimi eltim yeni doğum yaptı yine etrafımda uyarıcı etken var temmuzda evlendi şıp diye hamile kaldı doğurdu bile bende işte öyle dolanıyorum ortalıkta 😁benimle aynı zamanda evlenenler ikinciye hamile kaldı

Çok iyi yapmışsın ben kendi kendime çok kuruyorum neden olmadı hiö olmayacak mı diye hersey den soyutlasam kendimi eltim yeni doğum yaptı yine etrafımda uyarıcı etken var temmuzda evlendi şıp diye hamile kaldı doğurdu bile bende işte öyle dolanıyorum ortalıkta 😁benimle aynı zamanda evlenenler ikinciye hamile kaldı
Ay sorma aynen valla millet büyüttü bile evlendirecek artık. Bu arada sen kaç yillik evlisin canım ne kadardır istiyorsun.

Back