• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek de tutmazsa...

Asilamada ihtimalin düşük oldugunu biliyordum zaten ama tüp bebekte devlet destegini alabilmk icin en az 2 asilama gerekiyor diye biraz da yapildi. Simsi tup bebek yaptircam tabi. Umutsuzlugumun sebebi de bir yandan adenomyozis olmasi. Bebegin tutunmasini engelleyn bisey ya da dusuk ihtimalini yukselten bisey.
Pardon ben onceki mesaji gormemisim ustume alindim. Kusura bakmayin

Ah ne güzel yazmişsin öyle.. tam duygularimi anlatmişsin. Tüp bebek tek son çaremmiş gibi hissediyorum o da olmazsa demekki cocugum olmaz diye dusunuyorum yaşim 25 eşiminde 33 oldu 3 senelik evliyim ikimizinde degerleri guzel diyor doktorlar bi sikinti gozukmuyo diyolar ama bilmiyorum 2 kez kendiligimden tedavisiz hamile kaldim ama bidaha olmadi.. asilamalarin hic biriside tutmadi. Amh 2.6 simdi bende korkuyorum en son asilamami 2 ay once yaptirdim biraz vucudum dinlensin diyorum hemde şu corona geçsin oyle giderim bidaha doktora tüp bebek icin diyorum ama korkuyorum corona bitincede hemen gitmem diyorum eşim bi an önce gidip tüpüşümüzü alalim diyor :) tabi tutarsa. Tutmazsa o da yıkılır bende.. cocukları çok seviyoruz ve bizimde bi cocugumuz olsun cok istiyoruz hakkimizda hayirlisi şu mubarek gunlerde insallah dualarimiz kabul olur hepimizin
Canım yaşın çok genç bu çok büyük bir avantaj, iki kere doğal yolla hamile kalabilmen de çok çok büyük avantaj ama iki buçuk yıl hastane hastane gezince şunu öğrendim ki, durum Allah nasip etmedi hamile kalamadım, Allah nasip etmedi kimyasal gebelikler geçiriyorumla bitmiyor. Hepsinin biyolojik nedenleri var. Canım öncelikle içini çok ferah tut yaşın şuan bu işteki en büyük avantaj. Bence şu karantina günleri bitince tüp bebeğe başlamadan yaptırmadıysan git bi üniversite hastanesinde kan pıhtılaşması ve genetik test yaptır, eşin içinde sperm testiyle yetinmeyin sperm DNA hasar testi yaptırın. Öyle tedaviye başlayın. Hatta doktoru da sıkıştırın başka ne test yapalım diye. Bunlarda sorun varsa tüp bebek denemelerinde başarısız olabilir. Hem bu arada dediğin gibi dinlenmiş olursun hem de kafayı toplarsın.

Evet bir de boyle bir durum var. Hamilelik haberlerini paylasirken insallah Allah sana da naaip eder falan diye iyi dileklerde bulunup yavas yavas sessizlige gömülenler. Ya nazar degdircegimizden korkuyolar dedigin gibi ya da hamileyken ya da cocuklariyla bizim canimizi daha cok acitacaklarini dusundukleri icin uzaklasiyolar belki de.
Eşin hakli, bence de bir an önce yaptirin cunku birden bi deger dusuyo ya da bir sorun cikiyor. Daha erken yaptirmadigina pisman oluyosun. Ben keske daha erken yaptirsaydim diyorum. Soyle dusun, negatif de olsa sonuc ucunda ölüm yok. En fazla bikac gun aglariz, sonra birdahaki tup bebek icin toparlaniriz insallah
Nazar değdireceğimizi de düşünüyorlar, kıskanacağımızı da düşünüp korkuyorlar, üzüleceğimizi de düşünüp endişe de ediyorlar. Biz nasıl karmaşık haldeysek onlar da bize karşı karmaşık halde. İlk düşük yaptığımda işyerinde odadaki arkadaşlardan biri de hamileymiş yeni, herkes biliyormuş üzülürüm diye benden saklamışlar, çok sinirlenmiştim ben zayıf biri değilim bana bu muameleyi yapamazsınız diye bana normal davranın dedim. Sonra hamile kalamadıkça bebek görmek ben de yara gibi olmaya başladı. Allahtan sınav işte odada dört bayanız birinin bir diğerinin iki öbürünüz üç yaşında bebeği var, hergün bebek muhabbeti aralıksız, hergün işe gelen bebekler kafayı yiyecek gibi oldum. Bu sefer de düşünceli olmalarını bekledim. Yakın zamanda dayanamadım söyledim bebeklerinizi az uzak tutun benden diye. Ona da hak verdiler. Oda arkadaşlarımdan çok memnunum, çok anlayışlılar ama işyerinin geri kalanı bayanlarını Allah’a havale ediyorum. Yüzüme yüzüme otuzdan sonra çocuk mu yapılır yaptığın bencillik diyen oldu, çocuğun olmuyorsa git evlatlık al diyen oldu ki bunların hiç biriyle samimiyetim yok, kendi kendilerine bana bulaşıyorlar. Beni arkamdan konuşmaları sinirlendiriyor. Hadlerine düşmeden acımaya kalkıyorlar, ben kendime acımıyorum. Geçen gün dedim beni bırakın siz kendi halinize bakın sen MS hastası değil misin, bilmem kimin babası ölüm döşeğinde değil mi siz kendi derdinizle uğraşın beni rahat bırakın, bundan sonra benim dedikodumu yapanın Allah belasını versin dedim. Ki normalde asla bela okumam, ama işe yaradı. Normalde ne kendi ailem ne eşimin ailesi bi tane dedikodumuzu yapan yok, karışan yok. Çok samimi arkadaşımlarımdan da anormal davranan yok. Onlar açısından çok şanslıyım beni işyerimdeki gereksiz insanlar yıpratıyordu artık kafam rahat. Sonuçta bu çok insanın yaşadığı bir sorun artık günümüzde, keşke bununla sınanmasaydık ama bizim de sınavımız buymuş. Şu hayatta neye inanırsan o gerçek olur. Hepimizin çocuğu olacak Allah’ın izniyle.

Hayir yanlis anlasilmasin asilama gerektigi noktada yararlidir
Morfoliji dusuk olur sperm az olur tuplerin biraz tikalidir bu durumlarda tabiki gerekli ama senin durumun icin gerekli degil malesef. Esinle iliskiye girmekle ayni sey asilama. Devletteki zoraki olmus ozaman mecbur prosedur.korkma ben tup bebekle hamileyim seninde olacaktir
Ah keşke.. bi umutlaniyorm bazen, bazende ümitsizleniyorum çok. Yaşamadan bilemiycem anlaşilan

Canım yaşın çok genç bu çok büyük bir avantaj, iki kere doğal yolla hamile kalabilmen de çok çok büyük avantaj ama iki buçuk yıl hastane hastane gezince şunu öğrendim ki, durum Allah nasip etmedi hamile kalamadım, Allah nasip etmedi kimyasal gebelikler geçiriyorumla bitmiyor. Hepsinin biyolojik nedenleri var. Canım öncelikle içini çok ferah tut yaşın şuan bu işteki en büyük avantaj. Bence şu karantina günleri bitince tüp bebeğe başlamadan yaptırmadıysan git bi üniversite hastanesinde kan pıhtılaşması ve genetik test yaptır, eşin içinde sperm testiyle yetinmeyin sperm DNA hasar testi yaptırın. Öyle tedaviye başlayın. Hatta doktoru da sıkıştırın başka ne test yapalım diye. Bunlarda sorun varsa tüp bebek denemelerinde başarısız olabilir. Hem bu arada dediğin gibi dinlenmiş olursun hem de kafayı toplarsın.
Suan gittigim hastane universite hastanesi prof. Dr a gidiyorum ilk gittigimde bana bir sürü test yaptı kan hücreleri beyaz kan fln hepsine bakti. Ama digerlerine baktimi bilmiyorum. Eşimde özel urolojiye gorundu. 2 3 defa oldu ztn onun testi baska hastanelerde. Hep iyi diyolar onada. Ama kafama takilan bi soru var hep aşilamada yumurtam iğneyle geç büyuyo ve 1 tane oluyodu. Bu son asilamamda gene gec buyudu ama nasiil olduysa 2 yumurtam olustu. Ama gene olmadi tabi

Nazar değdireceğimizi de düşünüyorlar, kıskanacağımızı da düşünüp korkuyorlar, üzüleceğimizi de düşünüp endişe de ediyorlar. Biz nasıl karmaşık haldeysek onlar da bize karşı karmaşık halde. İlk düşük yaptığımda işyerinde odadaki arkadaşlardan biri de hamileymiş yeni, herkes biliyormuş üzülürüm diye benden saklamışlar, çok sinirlenmiştim ben zayıf biri değilim bana bu muameleyi yapamazsınız diye bana normal davranın dedim. Sonra hamile kalamadıkça bebek görmek ben de yara gibi olmaya başladı. Allahtan sınav işte odada dört bayanız birinin bir diğerinin iki öbürünüz üç yaşında bebeği var, hergün bebek muhabbeti aralıksız, hergün işe gelen bebekler kafayı yiyecek gibi oldum. Bu sefer de düşünceli olmalarını bekledim. Yakın zamanda dayanamadım söyledim bebeklerinizi az uzak tutun benden diye. Ona da hak verdiler. Oda arkadaşlarımdan çok memnunum, çok anlayışlılar ama işyerinin geri kalanı bayanlarını Allah’a havale ediyorum. Yüzüme yüzüme otuzdan sonra çocuk mu yapılır yaptığın bencillik diyen oldu, çocuğun olmuyorsa git evlatlık al diyen oldu ki bunların hiç biriyle samimiyetim yok, kendi kendilerine bana bulaşıyorlar. Beni arkamdan konuşmaları sinirlendiriyor. Hadlerine düşmeden acımaya kalkıyorlar, ben kendime acımıyorum. Geçen gün dedim beni bırakın siz kendi halinize bakın sen MS hastası değil misin, bilmem kimin babası ölüm döşeğinde değil mi siz kendi derdinizle uğraşın beni rahat bırakın, bundan sonra benim dedikodumu yapanın Allah belasını versin dedim. Ki normalde asla bela okumam, ama işe yaradı. Normalde ne kendi ailem ne eşimin ailesi bi tane dedikodumuzu yapan yok, karışan yok. Çok samimi arkadaşımlarımdan da anormal davranan yok. Onlar açısından çok şanslıyım beni işyerimdeki gereksiz insanlar yıpratıyordu artık kafam rahat. Sonuçta bu çok insanın yaşadığı bir sorun artık günümüzde, keşke bununla sınanmasaydık ama bizim de sınavımız buymuş. Şu hayatta neye inanırsan o gerçek olur. Hepimizin çocuğu olacak Allah’ın izniyle.
Cok dogru soyluyosun canim cevre baskisi asil insani yipratan. Ben kimseye soylemiyorum tedavi gördüğümü bebek düşündügümü. Cok samimi arkadaslarima aileme anlatiyorum digerlerine belli etmiyorum soran olursa düşnmuyoruz diyorum falan. Ama tabiki artik insanlarda saf degil anliyorlar. Ama artik soramiyolar anladiklari icin sanirim. Soran olursada gerekeni soyluyorum eskiden olsa susardim uzulurdum icim icimi yerdi sorduklarinda ama artik dik durmaya calisiyorum. Bebekli ortamlara girmek istemiyorumm ama cevremdeki herkesin cocugu var:) bu biraz zor oluyor illaki cocuklu ortama giriyorum dusunuyorum keske benimde simdi bi tane olsaydi diye ama olsun diyorm sonra zamani var. Toparlaniyorum işte. Bakalim ne zamana kdr bu boyle devam edicek..

Cok dogru soyluyosun canim cevre baskisi asil insani yipratan. Ben kimseye soylemiyorum tedavi gördüğümü bebek düşündügümü. Cok samimi arkadaslarima aileme anlatiyorum digerlerine belli etmiyorum soran olursa düşnmuyoruz diyorum falan. Ama tabiki artik insanlarda saf degil anliyorlar. Ama artik soramiyolar anladiklari icin sanirim. Soran olursada gerekeni soyluyorum eskiden olsa susardim uzulurdum icim icimi yerdi sorduklarinda ama artik dik durmaya calisiyorum. Bebekli ortamlara girmek istemiyorumm ama cevremdeki herkesin cocugu var:) bu biraz zor oluyor illaki cocuklu ortama giriyorum dusunuyorum keske benimde simdi bi tane olsaydi diye ama olsun diyorm sonra zamani var. Toparlaniyorum işte. Bakalim ne zamana kdr bu boyle devam edicek..
Bence çok az kalmış aynılarını yasadım . Bak bugün dogum günü hazırlıkları yapıyoruz 🥰inarark bolca dua edin lütfen.zaten elinizden gekeni yapıyorsunuz. Ve en kısa zamanda müjdeli haberi bize de verin. Ben çok inanıyorum . Rabbim kucagınızı Bos bırakmasın 🤲🤲

Bu hisleri yaşamayan bilemez. Hiçkimse anlamıyor beni annem bile. Bi tek işyerimde bi kadın var üç kere düşük yapmış, şimdi iki çocuğu var. Tek o anlıyordu beni bizim yaşadıklarımızı yaşamış. Bi onunla konuşunca biraz ferahlıyordum. Başka kimseyle hiç bişey konuşamıyorum. Aslında onların ne düşündüğü de umrumda değil. Tek umurunda olan kollarımın boş kalması. Evde tek başıma iyiydim haftada bir işe gidiyorum. Son gidişimde arkadaşım başladı haline şükret iyiki hamile değilsin eltimde korona çıktı hamikeymiş meğer, kuzenim tüp yaptı ilk denemede tuttu hamile şimdi korkuyor virüs bulaşacak diye, arkadaşım yeni doğurdu o da korkuyor diye anlatmaya. Çok iyi niyetli biliyorum ama moralim çok bozuldu, sanki şu dünyada benden başka herkes hamile kalıyor. Herkes hamile bi ben değilim gibi geliyor. Kuzenimin yaz sonunda düğününe gitmiştik hamileymiş şimdi. Onlar adına çok mutluyum Allah çocuklarına uzun ömürler versin ama hamilelik haberleri çok üzüyor beni. Hele bebek görmek ömründen ömür götürüyor. Stres mahvetti beni. Karantina başında bakmıştım 10 kilo almışım bişey yediğim de yok hep kendimi sıkmaktan. Evde bir aydır kendimi izole ettim, kimseyle görüşmüyorum, hiç bişey düşünmüyorum. Hiç diyet miyet de yapmadım dün bi tartıldım 5 kilosu gitmiş. Stres bu kadar mahvediyor bizi işte. Kendimizi üzmemenin bi yolunu bulmak lazım.

Bence çok az kalmış aynılarını yasadım . Bak bugün dogum günü hazırlıkları yapıyoruz 🥰inarark bolca dua edin lütfen.zaten elinizden gekeni yapıyorsunuz. Ve en kısa zamanda müjdeli haberi bize de verin. Ben çok inanıyorum . Rabbim kucagınızı Bos bırakmasın 🤲🤲
Keşke o haberi verebilsem cok tesekkur ederim sizin ilk tup bebeginizde tutmusmuydu

Bu hisleri yaşamayan bilemez. Hiçkimse anlamıyor beni annem bile. Bi tek işyerimde bi kadın var üç kere düşük yapmış, şimdi iki çocuğu var. Tek o anlıyordu beni bizim yaşadıklarımızı yaşamış. Bi onunla konuşunca biraz ferahlıyordum. Başka kimseyle hiç bişey konuşamıyorum. Aslında onların ne düşündüğü de umrumda değil. Tek umurunda olan kollarımın boş kalması. Evde tek başıma iyiydim haftada bir işe gidiyorum. Son gidişimde arkadaşım başladı haline şükret iyiki hamile değilsin eltimde korona çıktı hamikeymiş meğer, kuzenim tüp yaptı ilk denemede tuttu hamile şimdi korkuyor virüs bulaşacak diye, arkadaşım yeni doğurdu o da korkuyor diye anlatmaya. Çok iyi niyetli biliyorum ama moralim çok bozuldu, sanki şu dünyada benden başka herkes hamile kalıyor. Herkes hamile bi ben değilim gibi geliyor. Kuzenimin yaz sonunda düğününe gitmiştik hamileymiş şimdi. Onlar adına çok mutluyum Allah çocuklarına uzun ömürler versin ama hamilelik haberleri çok üzüyor beni. Hele bebek görmek ömründen ömür götürüyor. Stres mahvetti beni. Karantina başında bakmıştım 10 kilo almışım bişey yediğim de yok hep kendimi sıkmaktan. Evde bir aydır kendimi izole ettim, kimseyle görüşmüyorum, hiç bişey düşünmüyorum. Hiç diyet miyet de yapmadım dün bi tartıldım 5 kilosu gitmiş. Stres bu kadar mahvediyor bizi işte. Kendimizi üzmemenin bi yolunu bulmak lazım.
Aynen canim ben o kadar takmiyorum gene eskisi gibi kendimi yipratmiyorum ha illaki uzuluyoruz aklimiza geliyo keske bizimde olsaydi dedigimiz anlar yasiyoruz ama sureklide onu dusunmuyorum stres cok buyuk etken. Sende o kadar takilma birak kim ne diyosa desin cevrenede cocuk dusunmuyoruz de herkes herseyi bilmek zorunda degil ailen bilse yeterli cevren bilse hem dedikodu oluyor hemde surekli soruyolar naptin diye. Bide kolay hamile kalan insanlarsa seni hiçten anlamazlar bosuna anlatma yani sadece boş boş dinlerler onunda sana faydasi olmaz. Ben kimseye anlatmiyorum cocuk mevzulari acildiginda konuya katilmiyorum sessiz kaliyorum. Konuyu dagitiyorum bi sekilde ayarliyorm

Herkese hayirli geceler arkadaşlar.. gece gece bi hüzünlendim yazıları okurken bende yazmak istedim.. kez negatif aşilama yaptirdim 2 kez aşılama dışında kimyasal gebelik gecirdim kendiliginden oldu. En son kimyasal gebeligim 8 9 ay oluyor. Yani saglikli bi bebek olsaydi belkide simdi kucagimdaydi ama rabbim boyle uygun görmüs. En son ki aşilamam da 2 ay oluyor. Artik aşilama defterini kapattık bu corona belası gidince tüp bebege gecmeyi dusunuyoruz artik. Bu sürede vucudumun biraz dinlenmesi de iyi olucak hem. Ama korkuyorum.. 3 aşilama tutmadı. Tüp bebek de tutmazsa ne yaparım.. sanki son çarem tüp bebekmiş ama oda tutmazsa ne yaparım diyorum simdi bile sanki hiç bizim cocugumuz olmucakmiş gibi hissediyorum.. hep boyle yanliz kalicakmişiz gibi.. bu bir iç döküş benim gibi hissedenler olduysa yazarmisiniz.. bu arada hiç bir tıbbı rahatsizligimiz yok gibi gozukuyor testler vs hersey yapildi.. herşey Allahtan. Ama ben çaremi arayım gerisi rabbimin takdirine kalmis.. hayirli geceler tekrardan yorumlarinizi bekliyorum. Benim gibi dusunüp ayni seyleri yaşamis olanlar varsa bana destek olurmusunuz. Rabbim bu mübarek ayın hürmetine tüm isteyenlere de banada kendiliğinden tedavisiz hamile kalip sağlikli bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah..

Sizin le aynı düşüncedeyim...
Içimdeki ses hiç bir zaman anne olamayacağım diyor...
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
3. Tüp bebek Tedavisine Nisan da başlayacaktık iptal oldu korona dan dolayı...
Yine negatif olursa diye yüreğim ağzımda..
Aslında şuan bütün engelleri kaldırdı doktor..
Korkma biz sana yardım edeceğiz olacak güven dedi.. ama bazen ya yine negatif olursa diye korkuyorum...
Ben pes etmeyeceğim olana kadar devam edeceğim.. ilerde keşke demek istemiyorum..
Sonuna kadar savaşacağım inşallah mutlu sona ulaşacağım.. RABBİM herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin Inşallah...

Sizin le aynı düşüncedeyim...
Içimdeki ses hiç bir zaman anne olamayacağım diyor...
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
3. Tüp bebek Tedavisine Nisan da başlayacaktık iptal oldu korona dan dolayı...
Yine negatif olursa diye yüreğim ağzımda..
Aslında şuan bütün engelleri kaldırdı doktor..
Korkma biz sana yardım edeceğiz olacak güven dedi.. ama bazen ya yine negatif olursa diye korkuyorum...
Ben pes etmeyeceğim olana kadar devam edeceğim.. ilerde keşke demek istemiyorum..
Sonuna kadar savaşacağım inşallah mutlu sona ulaşacağım.. RABBİM herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin Inşallah...
Doktorunuz nasil engelleri kaldirdi me yapti. Insallah 3de tutar.hemde ikiz :)

Doktorunuz nasil engelleri kaldirdi me yapti. Insallah 3de tutar.hemde ikiz :)

1. Tüp bebek de hidrosalpenks vardı..
Hidrosalpenks Tüp de sıvı rahme akıp embriyoyu öldürüyor...
Sonra ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür normal yolla da çocuğunuz olur dedi doktor ama olmadı tüp bebek tedavisine geçtik tekrardan..
2. Tüp bebek de hormonlarım yükselmiş hiç kan almadan transfer yaptı ve yine negatif oldu..
Şimdi merkez değiştirdim..
3. Tüp bebek tedavisinde doktor önce prolaktin hormonunu düzene sokmamiz lazım sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız dedi..
Tam bütün hormonlar düzene girdi nisanda transfer olacaktım korona dan dolayı iptal oldu...
Ne zaman başlanır belli değil tekrardan tedaviye.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah... zor bir süreç sonu güzel olsun inşallah bütün emek veren bekleyen herkese RABBİM tez zamanda kucağını doldursun inşallah...

Aynen oyle. Kimine göre bu dusuncelerimiz abartıymis gibi geliyor. Bana abartma sanki hic cocugun olmucak mi daha yeni evli sayilirsin diyen bile oldu yuzume karsi. Bu 3 senenin her ayinda hamilelik hayali kurmak ne zor 3 yil basit geliyo olabilir ama benim icin zordu.. bunu ancak yaşayan bilir. O yuzden derdini ayni dertten olanla paylasmak gerek.. benimde benden sonra evlenen kisilerin cocuk haberlerini aldikca moralim bozuluyor. Tabiki kiskandigmdan falan degil.. üzülüyo insan eksik hissediyo. Dügününe gitmistim diyosun ama evine cocuguyla geliyo falan.. koyuyo insana bazen
Resmen gözlerim doldu yazdikalriniz okurken. Benim de 3 sene oldu evlenelı 2 senedir deniyoruz sebepsiz infertilite. Ocak ayında aşılama yapıldı 6 yumurta vardı olmadı bu ay soğan suyu yaptım dün adet oldum. Bo sonraki adetimde bende tüp bebek denicem ama aynı sizin gibiyim ya olmazsa ne yaparım diye. Çok korkuyorum kızlar :KK42: kimseyle paylaşamıyorum herkes saçmalama sen böyle yaparsan zaten olmaz diyince daha ağzımı da açamıyorum. İçimde kalıyor resmen

Herkese hayirli geceler arkadaşlar.. gece gece bi hüzünlendim yazıları okurken bende yazmak istedim.. 3 kez negatif aşilama yaptirdim 2 kez aşılama dışında kimyasal gebelik gecirdim kendiliginden oldu. En son kimyasal gebeligim 8 9 ay oluyor. Yani saglikli bi bebek olsaydi belkide simdi kucagimdaydi ama rabbim boyle uygun görmüs. En son ki aşilamam da 2 ay oluyor. Artik aşilama defterini kapattık bu corona belası gidince tüp bebege gecmeyi dusunuyoruz artik. Bu sürede vucudumun biraz dinlenmesi de iyi olucak hem. Ama korkuyorum.. 3 aşilama tutmadı. Tüp bebek de tutmazsa ne yaparım.. sanki son çarem tüp bebekmiş ama oda tutmazsa ne yaparım diyorum simdi bile sanki hiç bizim cocugumuz olmucakmiş gibi hissediyorum.. hep boyle yanliz kalicakmişiz gibi.. bu bir iç döküş benim gibi hissedenler olduysa yazarmisiniz.. bu arada hiç bir tıbbı rahatsizligimiz yok gibi gozukuyor testler vs hersey yapildi.. herşey Allahtan. Ama ben çaremi arayım gerisi rabbimin takdirine kalmis.. hayirli geceler tekrardan yorumlarinizi bekliyorum. Benim gibi dusunüp ayni seyleri yaşamis olanlar varsa bana destek olurmusunuz. Rabbim bu mübarek ayın hürmetine tüm isteyenlere de banada kendiliğinden tedavisiz hamile kalip sağlikli bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah..
Benimde negatif 2 aşılamam var bizde tüp bebeğe geçecektik malum virüsten dolayı bende çok ümitsizim sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın

Ben de 2 negatif aşilama gecirdim. Ben de ayni endiseyi taşiyorum. Olmazsa yikilirim gibi geliyo. Senin en azindan kimyasal da olsa biseyler olmus. Benim bebege yakin hic tecrubem olmadi. 4 yildir deniyoruz. Bi ara adenomyozis teşhisi kondu. 3 ay gecici menopoz tedavisi gordum. Sonra duzelme var dedi doktorum ve aşilama yapti. 2 guzel yumurtam vardi ve buna ragmen tutmadi. O kadar dua etmistimki.. icimden bu kadar duayla olmazsa artik hic olmaz heralde dedim. Simdi umutsuzlugun dibindeyim. Yetmiyomus gibi bir de etrafimda benim gibi hamile kalamayan arkadaslarimin teker teker hamilelik haberlerini aliyorum. Onlar adina sevinirim tabi ama kendi adima daha da umutsuzluga kapiliyorum. O yuzden yazini okudugumda icimdeki sese tanidik geldin. Insallah ilerde bu yazdiklarimizi okurken yanimizda cocuklarimiz olur da güler geçeriz bu endişeli hallerimize. Insan kendi gibi problemlere sahip olan insanlarla dertlesmek istiyor. Baskasi bizi anlayamiyorki 😔
Öyle çok gebe haberi gördüm ki tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım. Seni çok iyi anlıyorum. Bu kıskançlık diil. Benim de olsun istiyo insan ne eksiğim var ki diyoruz ama bi bakıyoruz yine gebelik yok yine adet. Etrafımdaki herkes hamile benden önce evlenenler benden sonra evlenenler herkes. Sanki evrendeki herkes hamile çocuklu bi bende yokmuş gibi bi his berbat bişey

5 senedir mücadele veriyorum etrafım da kimse kalmadı.. en yakın arkadaşım positif çubukla geldi.. ve her 2 haftada bir ultrason video sunu yolladı.. sildim bana empati yapamayan benimle arkadaş olamaz..
Ailemde 3 ikiz var...
Hepside bendem sonra evlendi...
Wha...up grubuna ultrason resmini paylaşıp.
Altına da AILEMIZ GENİŞLİYOR yazdılar..
Kimse bana empati yapmadı içimde herkes
Silindi ne aile ne arkadaş.. kimse kalmadı..
Belki ben çok alıngan olmaya başladım belki onlar çok gözüme soktu...
Bu 5 yılda şunu çok iyi anladım.. ateş sadece düştüğü yeri yakar bu gerçek...
Ve bu derdi sadece yaşayan anlar bizi bizden başkası anlamaz...

Evet.benim de sizin gibi bi problemimiz yoktu . Ama cok stres vardı. Hiç olmuyacak gibi geliyordu.

Banada doktorlar şuan aynısını söylüyor çok stres var diyo hatta stresten prolaktin hormonunu yükselmiş... ilaç kullanıyorum şuan... elimde değil Benim sorunum yaş...
34 yaşındayım içimdeki ses acele ediyor çok geç kaldın çok geç kaldın diyor.. kendime engel olamıyorum...
Bazen diyorumki imkansız olmayacak boşa çaba veriyorum.. bazende diyorumki herşey çok iyi yumurta sperm rahim embriyolar 5. Gün embriyosu iyi kalitede olur birgün ALLAH büyük.. çok karmasigim.. bir gün iyisem birgün kötüyüm.. Bazen sabaha kadar düşünüyorum bu işin sonu nolacak nereye kadar böyle sürecek...

Back