Tüp bebek de tutmazsa...

Seninkilerde abartmış cidden. Bazıları kötü kalbinden yapıyordur bazıları da cidden düşünemiyordur. En doğrusunu sen yazmışsın canım ateş düştüğü yeri yakar. Canım şunu söyleyim sana 34 kötü bir yaş değil. 33 yaşımda evlendim 36ya kadar çocuk aklıma bile gelmedi. Korunmayı bıraktıktan 4 ay sonra hamile kaldım, kalbi durdu o ayrı ama çok üzüldüğüm ve hemen olsun istediğim için 2 senedir bir daha olmuyor. Doktorlar stresten olmuyor sizin değerlerinizle kendiliğinden olması gerekiyor diyor. Ben şuan 38 olduğum İçin çok üzülüyorum. Senin yaşında olsam hiç takılmam. Şöyle derin bir nefes al Zihni’ni boşalt. Sebepsiz infertikite ise kendini rahatlatabilirsen hamile kalırsın.

Sebebsiz infertilite değil canım ama bütün sebebleri ortadan kaldırdık.. tibben yüzde 200 şans var nasıl olmaz anlamiyorum diyor doktor.. ama elimde değil stresliyim..
Hamile haberi aldıkça çok geç kaldın diyor içimdeki ses...
Ister istemez acele ediyorum..8 yıllık evliyim..
Ben rahat olsam bile densizin biri geliyo laf atiyo laf vuruyor.. O sözler beynime kazınıyor ve stres yüzünden hormonum bile yüksek di.. şuan ilaç kullanıyorum düşmesi için...
RABBİM sizede tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar versin Inşallah...

Inşallah bu sefer olur canim vardir herseyde bi hayir bu virusten cogu iş ertelendi insallah bundada vardir bir hayir. Belki virus olmasaydi nisanda tup bebegin tutmucakti ama virusten sonra belki de tutacak. Boyle dusunmek lazim rabbim herseyi bilendir. Bende virusten sonra gidicem ama ne zaman orasi mechul :))

Aynen bide o var. Boyle yaparsan zaten olmaz.. sanki biz bilmiyoruz hic biseyi cok bilmişler. Demekki her tup bebek oncesi bu dusunce olusuyor insanda yanliz degilmisim :)

Benimde negatif 2 aşılamam var bizde tüp bebeğe geçecektik malum virüsten dolayı bende çok ümitsizim sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın
Amin canim insallah vardir herseyde bir hayir. Insallah tutar da daha ugrasmayiz..

Hiç olmicakmış hissi bu sorunu yaşayan herkesde var sanırım, bende öyle düşünüyorum 2 senedir uğraşıyoruz psikolojik olarak iyi hissetmiyorum artık kendimi

Dogru soyluyorsun arkadasim.. bizi sadece bunlari yasayan bilir. Benimde benden sonra evlenip hemen hamile kalan arkadaşim var. Gruba surekli cocugunun resmini atiyor. Artik ben mesaj yazmiyorm gruptakiler ayy masallah fln yaziyolar. Onu gectim instada da surekli cocugun agzini yuzunu kulagini tek tek paylasiyo. Artik b... cikartti. Bizim gibi arasa neyse dicem ama bu cok abarti. Tmm eyvallah evladin seviyosun ama milletin gozune sokmaya gerek yok

Aynen bide o var. Boyle yaparsan zaten olmaz.. sanki biz bilmiyoruz hic biseyi cok bilmişler. Demekki her tup bebek oncesi bu dusunce olusuyor insanda yanliz degilmisim :)
Aynen ya yalnız diiliz biz bize yeteriz. Bu ayin 4 ünden sonra yasaklar esnetilecekmis. Mayıs sonuna gelecek sonraki adetim o zamana yapcaz inşallah tüp bebegi. Olsun nolurr yaaa isteyen herkese sağlıklı bi şekilde versin

Aynen ya yalnız diiliz biz bize yeteriz. Bu ayin 4 ünden sonra yasaklar esnetilecekmis. Mayıs sonuna gelecek sonraki adetim o zamana yapcaz inşallah tüp bebegi. Olsun nolurr yaaa isteyen herkese sağlıklı bi şekilde versin
Hadi bakalimm inşallah tez vakitte tutsun hemide ikizzz insallahhh şu ramazanin yuzu suyu hurmetine

Benimde hem yan komşum hem de arkadasimdi. Çocukluğumdan beri biliyordu çocuğum olursa ismini ne koyacağımı. O hiç böyle şeyler düşünmezdi şunu yada bunu koyucam demezdi ama çocuk doğduğu gibi gidip benim düşündüğüm ismi koydu. Sonrada çocuğun odasını boyarken utanmadan gelip bana hadi çocuğun ismini sen yaz dedi. Üstelik görüntülü aramalarında da sürekli çocuğu gosteriyodu. Sildim hiç bi şekilde konuşup görüşmüyorum. Öyle acımasız öyle insafsız insanlar var ki böyleleri bile çocuk sahibi olurken....... neyse işte

AMİN AMİN AMİN . öyle ihtiyacım var ki. Valla her şeye sinir oluyorum ya. Sizde de böyle mi . Kayinvalidemle bile görüşmüyorum sinir oldum
Yok benim o kadar degil daha :) sadece arada bir hüzün çöküyor üstüme.. içleniyorum kendimce. Eşime bile belli etmem ben asla aklıma düsünce. Kendi kendime düşünür dururum müzik dinlerim sonra uyurum geçer :)

Ay ne güzel valla ben biraz dışardan yaşıyorum sanırım duygularımı. Üzülünce söyleniyorum beni uzerlerse de. Gıcıklık yapanı da silip atıyorum inşallah bi hamile kalayım ben de sakin biri olcam 2 sene önceki ben gibi değiştiriyorlar insanı

Belli etme kimseye boşver. Kimseyede anlatma derdini bence. Kimsenin faydasi olmuyor sadece boş boş dinliyolar laf alma peşinde cogu. O yuzden ben ailem disinda kimseye cocuk istedigimi tedavi gordugumu soylemiyorm bi de bi kac arkadaşim var. Ama oyle her anini her detayini anlatmiyorum kimseye aileme bile. Sorarlarsa net soyluyorm mesela şu gun asilama olacam veya oldum diye. O da sorarlarsa. Sormazlarsa anlatmiyorm

Valla haklısın ben onu bi kaç aydır yapmaya başladım çok cahilce güvenerek anlatmistim oysaki ama anlatmamaliymişim. Ama artık yok anlatmıyorum. Hamile kaldığımı da kimseye söylemicem ailem dışında görünce ogrensinler o kadar umursamiyorum ki artık arkadaş eş dost hepsi yalan. Çok isyankar oldum dimi şimdi de sorarlarsa da anlatmicam

Bu abartılardan heryerde var arkadaşım..
Bi maşallah inizi alırız başlık da ...
Sonra ağzı eli ayağı...
Empati kim yapabilir ki yaşamadığı sürece..
Ben hiç bir yerde paylaşmayacağım bebeğimi inşallah Allah nasip ederse...
Markette bir gün bi abla ile karşılaştım..
Merhaba ISSIZZ nasılsın dedi iyim dedim sen nasılsın uzaktan tanıyor beni...
Iyi çocukları Okul dan alacağım dedi..
Senin kaç çocuğun var dedi.. yok dedim benim çocuğum..
Bikac adım attı... geri döndü
ISSIZZ ÖZÜR DİLERİM ÇOK ÖZÜR DILERIM dedi ... niçin dedim...
Ben bu soruyu sormiycam diye yemin etmiştim benim 13 yıl çocuğum olmadı dedi...
Gözleri doldu boş bulundum nolur kusura bakma dedi...
Önemli değil abla dedim ben alışkınım...
Yani bu derdi çeken anlar.. gerisini hikaye gibi gelir...

Malesef canım o yüzden diyorum hep burda..
Bizi bizden başkası anlamaz..
Ailemiz bile yeri geliyor bizi derdimizden vuruyo..
Ablam bana senin ev tabi kirlenmez çocuksuz ev mobilyacı dükkanı gibi bozulmuyorki dedi..
Basimdan aşağı kaynar su indi..
Bir gün de derdimi anlattım..
Napalim canım sanada ALLAH evlat nasip etmedi sende yalniz yaşarsın ne var dedi...
Artık hiç kimseye birşey anlatmıyorum sadece burda paylaşıyorum çünkü biliyorum ki burdaki arkadaşlarım beni çok çok iyi anlar...
Hiç bişey yazmasam bile iliklerine kadar hisseder acımı... iyiki burası var iyiki sizler varsınız.. zor zamanlarimiz da destek oluyoruz bir birimize....

Kızlar okuyorum hepimizin derdi de ortak hisleri de korkuları da. Şu hiç anne olamayacak mıyım korkusunu bi bende sanırdım. Şimdi sizde okuyunca şaşırdım. Şu mübarek gün de Allah yardımcımız olsun. Dünyanın en zor durumlarından biri bence sanki ölüm döşeğinde çocuğunun başını beklemek gibi çok can yakan bir his. Ben de aynen sizin gibi bazen çok korkuyorum bazen çok umutlu oluyorum. Aslında bu konuda kendimi herkesten soyutladım kimseyle konuşmuyorum, eşimle bile konuşmuyoruz evin içinde bu mevzuları ama kaçmak mümkün değil insanlardan. İşyerine yeni bir kadın gelmişti daha adını bilmiyorum bi kaç gün olmuş, bir gün yanıma geldi senin çocuğun olmuyormuş evlatlık al bari ama kız al erkek alma erkekler büyüyünce anasını babasını öldürüyor dedi. Hayatımın şokunu yaşadım. Cehalete, cesarete, hadsizliğe bakar mısınız? İşyerinde nifak yuvası bir oda vardır, gittim orayı dağıttım, herkes kendi derdine baksın, bi daha benim dedikodumu yapanın Allah belasını versin diye. Sonra döndüm sinirden odamda ağlıyorum, odadaki güya en yakın arkadaşım ağza alınmayacak sözler söyledi, her zaman işyerinde herkes ağzıma bakar, bana sormadan tuvalete gidemezler, bir kere ağladım diye, zayıf karakterli olmakla suçlandım. İnanamadım duyduklarıma. Bana bunu söyleyen kız ben olmasam beş dakika çalışamaz orda, geldiğinden beri sırtını bana dayıyor. Baktım insanların bana olan kıskançlıkları zirveymiş meğer, ben üzgün olunca tatmin olmuşlar. O gün işte kendime acımayı bıraktım, çünkü ben ne kadar belli etmediğimi sansam da ben ne hissedersem insanlar da onu alıyor bizden. O günden sonra eski güçlü karakterime dönüş yaptım, bi silkelendim kendime geldim, gittim bahçeciye başvurdum hemen, doktorum şu meşhur Cem hoca. Bıraktım endişe etmeyi o düşünsün şimdi nasıl pozitif sonuç alacak. Ben inanıyorum hepimiz anne olucaz ama olmazsa da bu Allahtan gelen bişey. Biz anne olmaktan ibaret değiliz, bu bizi eksik yapmaz, ama artık bunları hiç düşünmüyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz, çocuklarımıza kavuşucaz. Allah böyle bir emeği bu kadar duayı karşılıksız bırakmaz.

Okuduklarıma şaşırdım, benim ne ailemde ne arkadaş çevremde çocuk konusunda hiç incinmedim. Ve hiç bir zamanda bir kişiye çocuğunuz olmuyor mu, çocuğunuz var mı gibi salakça sorular sormadım. İnsanları yaralamanın incitmenin anlamı yok. O dört duvar arasında neler yaşanıyor allah bilir.
Çocuk konusunda canım annem baskı yapmıştı. Kızım bir tane bari evladın olsun, yaşlandığın zaman bir bardak su verir derdi. Eşimin isteğiyle başladık tüp bebek sevdasına. Bu yolda nerdeyse ölüyordum, yoğun bakımlarda kaldım. Psikolojim bozuldu,2 yıl hiç çocuk kelinesini ağzıma alnadımsonra tekrardan başladık. Elhamdülillah kızım oldu. Şimdi tüp bebekle tekrar hamileyim rabbim nasip ederse.
kolay bir yol mu? Hayır, insanın taş gibi psikolojisi olması lazım. Dikenli yollar, zor işler, hayal kırıkları, aynaya bir bakıyorsun eski halinden yeller esiyor, aynadaki kendini tanıyamıyorsun, o kadar yıpratıyor, o kadar kişilğini değiştiriyor ki sen çok sonra farkediyorsun.
rabbim bu yolda emek veren, yüreği evlat hasretiyle yanan herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Kesinlikle böyleleri çocuk sahibi olurken biz sadece bakakalıyoruz 2 buçuk yıldır çevremde hamile kalmayan kalmadı herkesin haberini aldım tabi bazıları gözüme sokarcasına bir de olmadığını bildiği halde bebek var mı hamile misin diye soranlar var bi hamile kalayım ultrason kağıdını alnıma yapıştırıp gezeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…