Bencede siz abartiyosunuz suanda.. tabiki herkes cocuk sahibi olucak bunda kiskanilacak birsey yok ama bunu surekli göze sokmak diye birsey var o insani yaralayan. Ve bu davranislar insani bile sogutur. Ben issiiz in yerine koyuyorm kendimi bende kaldiramazdim.. tabiki sevinirim mutlu olurum yegenim olucak ama buldumcuk olunmaz bu kadar da. Sonucta bu bayanda birseyler yasamis istiyor her an her dk bunu paylasmann anlami yok ayrica paylasiyosan grupta paylasma kisisel gonder.. bence cok yanlis Empati kurmak lazim bu konuda.. ben ıssız a hak veriyorum kesinlikle bu bencillik değil canım.. ailenin dusuncesizligi.Bence biraz abartiyorsunuz, daha önce yazdıklarınızı okumustum. Kardeşinizin hamileligine,sırf sizin çocuğunuz olmuyor diye sevinmesinler mi? Sonuçta siz de ne kadar çok istiyorsunuz çocuk , olsa havalara uçmaz mısınız? Başkasının acısını anlamaktan bahsediyorsunuz ama ne yapsınlar bütün gün sizinle oturup ağlasinlar mi, benim de arkadaşım tedavi gördü 3 düşük yaptı ama şimdi 2. Yiğeni olacak diye çok mutlu. Nerdeyse kardeşinizin size inat hamile kaldığını düşüneceksiniz. Hem o sizin yigeniniz , sizin canınız, kanınız varlığına üzülür hale gelmişsiniz yazık . Biraz kendini toparlayin , bence yardım almanız lazim
Canım hiç üzülme yanlış anlayanlar olur ama biz de seni çok iyi anlıyoruz . Kimse birileri hamile kaldı diye çekememezlik yapmaz hele de bizim gibi bekleyen defalarca deneyen ama olmayan kadınlar. Asla uzme kendini . Seni anlayanlar empati kuranlar da var . Biz birileri hamile kaldı diye üzülmüyoruz bunu herkes bilsin . Biz neden kalamıyoruz o duyguyu neden yaşayamıyoruz diye üzülüyoruz . Bunu anlamayacak olanlar da bi zahmet yazmasin . Herkes sevinir çocuğa ama göze sokup nispet yapmak başka . Bu ev diil araba diil . Çocuk bu . Bunla nispet yapılmaz . Bak benim oldu senin olmuyo gibi göze sokmak da olmaz . Allah var önce onu unutmamak lazım bugün var yarın yokuz . Kimseyi kırmadan herkes kendi sevincini çok güzel yaşayabilir . Üzülme vazgeçme bizim de olacak elbet .Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın lütfen tabiki bende mutlu oldum yeğenim olacak diye.. Allah kimseye göstermesin bu zorlu yolu kimseye aratmadan versin.. ama canı yanmış bir kadının da hergün hergün gözüne sokulmaz lütfen tabiki paylaşsın aileyiz ama gerçekten aşırı abartıyor.. ayrıca ben hamile olsam hiç bir yerde paylaşmayacağım yeminim var.. Daha 4 aylık ve iğnesinden ipliğine almış hergün başka bi foto la geliyor lütfen insan hiç mi düşünmez bu kadın acaba ne durumda...
Bu şekilde yanlış anlaşılacağını bildiğim için hiç bişey de demiyorum bak böyle insanlar da var empati yoksunu...
Diyecek lafim kalmadı çok üzgünüm böyle algılanmasına yazık gerçekten...
Canım hiç üzülme yanlış anlayanlar olur ama biz de seni çok iyi anlıyoruz . Kimse birileri hamile kaldı diye çekememezlik yapmaz hele de bizim gibi bekleyen defalarca deneyen ama olmayan kadınlar. Asla uzme kendini . Seni anlayanlar empati kuranlar da var . Biz birileri hamile kaldı diye üzülmüyoruz bunu herkes bilsin . Biz neden kalamıyoruz o duyguyu neden yaşayamıyoruz diye üzülüyoruz . Bunu anlamayacak olanlar da bi zahmet yazmasin . Herkes sevinir çocuğa ama göze sokup nispet yapmak başka . Bu ev diil araba diil . Çocuk bu . Bunla nispet yapılmaz . Bak benim oldu senin olmuyo gibi göze sokmak da olmaz . Allah var önce onu unutmamak lazım bugün var yarın yokuz . Kimseyi kırmadan herkes kendi sevincini çok güzel yaşayabilir . Üzülme vazgeçme bizim de olacak elbet .
Canim benimde bebeğim düşmeseydi temmuzda doğum olcakti . Kardeşim 4 aylık hamileydi benim dusugum oldugunda smdi de çok şükür bebeği oldu hergun o da foto atiyo kıyafet atiyo ben üzülmüyorum aksine seviniyorum.napalim Allah bize vermedi diye onun sevincini görmezden gelemem kardeşim.benim canım. Ben sadece kendime üzülüyorum keşke olsaydı diye ama napalim smdi bebeği de çok seviyorum her gün gormeye gidiyorum cok kendini kaptırma düşünme takıntı haline getirmeAynen öyle tamda bunları yazmak istedim sanırım yanlış yazdım yada yanlış anlaşıldım..
Her gün kendimi toparlayıp unutuyorum bu acıyı.. Her gün akşam yatarken kendimi daha çok motive ediyorum sabırlı ol ISSIZZ diye inşallah olacak birgün..
Ertesi sabah yine aynı foto lar mesajlarla dolu ekran...
Fotoları siliyorum canım acımasın kiyafetlerden...
Ertesi sabah yine aynı...
Tabiki yaşayacak sevincini bizde sevindik ilk duyduğum da yüreğimde müthiş bir ferahlik hissettim çok sevindim.. RABBİM kimseye yasatmasin çok zor yıllardır çaba veriyorum..
Hiç istermiyim kendi kardeşim de yaşasın o açıları çok mutlu oldum ögrendigim de..
Ama kardeşimin çocuğu olması acı vermiyor o kiyafetleri biberonu emziği beşiği görmek acı veriyor... zaten birileri beni anlamıştır eminim çok fazla yazmak istemiyorum..
Biliyorum ki bizi bizden başkası anlamaz zaten... Hiç birşey demesem de anlarsınız beni.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah sağlık lı hayırlı evlat versin Inşallah...
Keşke daha önce yazdıklarını doğru okusaydinizBence biraz abartiyorsunuz, daha önce yazdıklarınızı okumustum. Kardeşinizin hamileligine,sırf sizin çocuğunuz olmuyor diye sevinmesinler mi? Sonuçta siz de ne kadar çok istiyorsunuz çocuk , olsa havalara uçmaz mısınız? Başkasının acısını anlamaktan bahsediyorsunuz ama ne yapsınlar bütün gün sizinle oturup ağlasinlar mi, benim de arkadaşım tedavi gördü 3 düşük yaptı ama şimdi 2. Yiğeni olacak diye çok mutlu. Nerdeyse kardeşinizin size inat hamile kaldığını düşüneceksiniz. Hem o sizin yigeniniz , sizin canınız, kanınız varlığına üzülür hale gelmişsiniz yazık . Biraz kendini toparlayin , bence yardım almanız lazim
Ama sizde arkadaşın cok üstüne geliyosunuz Allah bizi sinarken böyle bir şeyle bu tavır da hoş değil. Cocuk hasreti çekiyoruz şahsen ben düşük de yaptim ama napalim kardeşim foto da atiyo atacak tabi ben de olsam ben de atacağım ben de sevinecegim bundan daha doğal ne var. Belki akraba konu komşu olsa nispet yapar da kardeş icin böyle şeyler şahsen ben dusunememKeşke daha önce yazdıklarını doğru okusaydiniz
Çocuğunuz var mı
Defalarca başarısız tüp bebek yaptınız mı
Yıllarca çocuk hasreti çektiniz mi
Bence saçmalamayın
Hiç bilmiyorum doktora göre değişiyor mu, her doktor yapıyor mu? Ama kendi doktoruna sor tabi faydalı bişeyse neden yapmasın ki? Ben Bülent Tıraş a gidiyorum O yaparız dedi.♥diyorum ki mesela ben tedaviye baslıcam ya allah izin verirse kendi doktoruma söylesem aşıyı bana da yapar mı kişinin isteğine bağlı yapıyorlar mı
Seni o kadar iyi anlıyorum ki inan hiç abartmıyorsun biz çok hassasız her kimden hamilelik aldıysam o günüm berbat geçti yani neden ben diyorum neden herkes bu kadar kolay hamile kalırken bir de gözümüze soka soka bişeyler yaşamaları... Bir gece yarısı kuzenim beni arayıp hastanede giyeceği sabahlığı taş döşeyecekmiş bunu nasıl yapabilirim diyor ya ya ben hiç bir sekilde hamile kalamamışım bir de gece yarısı onun acelesi mi kesinlikle kasti yaptığını düşünüyorum bende bilmiyorum YouTube tan bak dedim kapattım evet alıngansak alınganız sizde ona göre davranın demek istiyorum herkeseHer gün e bebek aksesuarı ile uyanmak...
2 kez tüp bebek tedavisi negatifi almış birinin her gün bebek kıyafeti.. aksesuarı... beşiği ile gün e başlaması ne kadar acı veriyor keşke bunu bilebilse ailem.. hicmi merhamet duyulmaz bu kadar mı sıfır empati yoksunu benim ailem.. ben napayım yüreğim yanıyor sesim çıkmıyor... hepsi o kadar mutlu ki kimsenin umrunda bile değilim...
Neden neden insan bu kadar mı bencil olur..
Yıllardır ne kadar acı çekiyorum biliyorlar bu kadar mı gözüme sokulur... ben ne yapayım arkadaşlar söyler misiniz caresizim...
Acı duyuyorsan canlısın.. başkasının acısını duyuyorsan INSANSIN...
Pardon da bunu nasıl söylüyorsunuz ne yani siz nereden bileceksiniz neler yaşadığımızı neler çektiğimizi tabiki allahtan ve bizde olması için elimizden geleni sonuna kadar yapıcaz.. biz bu süreçte bu kadar dikkatliylen hem maddi hem manevi birazda çevreye rol düşmüyor mu? Düşünsene çocugun olmuyor defalarca deniyorsun ve kız kardeşin en yakının hamile tabiki çok seviyorsun o senin kanın canın ama birazda saygı insanın gözüne sokularak olmaz birazcık empati tedavi oluyorsun ama %100 olumlu sonuç diye birşey de yok ve bunu en yakından ailende biliyor birazcık empati kurmaları lazım bu normal birşey mi bebekten bahsediyoruz evlat sevgisi sahip olamamak ne kadar kötü hiç yaşadınız mı bu durumu kendine vurduğun iğneleri onları acısını vurduğun yerlerin yağ bezesi bağlamasını ama herşeye transferden sonra o psikolojiyi tuttumu tutmadı mı düşüncesini ve sonunda aldıgın negatifi dünyanın başına yıkılmasını yaşadın mı hiç....... 3 senedir ugrasıyorum ben en yakınlarım çocugumun olmadıgını bildiği halde bana neden acele ediyorsun diyorlar işte bu ne biliyor musun karsındakinin duygularını hiçe sayma çocuk hasretini yaşamayan anlayamaz o yüzden hiç abartıyorsunuz diyemezsin öle bir hakkın yok kusura bakmaBence biraz abartiyorsunuz, daha önce yazdıklarınızı okumustum. Kardeşinizin hamileligine,sırf sizin çocuğunuz olmuyor diye sevinmesinler mi? Sonuçta siz de ne kadar çok istiyorsunuz çocuk , olsa havalara uçmaz mısınız? Başkasının acısını anlamaktan bahsediyorsunuz ama ne yapsınlar bütün gün sizinle oturup ağlasinlar mi, benim de arkadaşım tedavi gördü 3 düşük yaptı ama şimdi 2. Yiğeni olacak diye çok mutlu. Nerdeyse kardeşinizin size inat hamile kaldığını düşüneceksiniz. Hem o sizin yigeniniz , sizin canınız, kanınız varlığına üzülür hale gelmişsiniz yazık . Biraz kendini toparlayin , bence yardım almanız lazim
Herkesin ailesi sizin aileleriniz gibi değil genelleyerek yorum yapmayın lütfen... bizzat yaşadım herkes bir değilKonu komşu arkadaş için haklısınız çok acımasızlar benimde başıma gelmiyor değil.ama ailelerimizi bu gruba sokmayalım.bizi bizim kadar onlardan başka inanın kimse düşünmez.gerisini boşverin gitsin.takmamaya çalışın.inanın zamanla insanın içş nasırlaşıyor amaan diyorsun.yoksa kendimize yapıyoruaz inanın elalemin umrunda bile değiliz.
Asıl siz saçmalamayın ve laflariniza dikkat edin, bazıları çocuk sahibi olamıyor diye , olanlar kendilerini suçlu mu hissetsin. Hem istemiyorsa WhatsApp grubundan çıkar olur biter. Hem söz ettiği kardeşinin çocuğu , benim kardeşim daha evli değil ama evlense çocuğu olsa deli gibi severim ve sanırım abla si olduğum içinde her eşya alımında her hazırlığa karisirim . Ben tüp bebek falan denemedim, normal yolla oldu, ama bunun kardeşimin çocuğuna duyacağım sevgiyle ne alakası var ki. Hem o zaman benim babam öldü diye babasıyla foto çekenlere mi kizayim, ya da onlardan anlayış bekleyeyim. O çocuk doğduğunda ne olacak, alınan emzikten eşyayı görünce bu kadar üzülen , çocuk doğduktan sonra paylasilanlara hiç dayanamaz çünkü ozaman 10 katına çıkıyor paylaşım .Keşke daha önce yazdıklarını doğru okusaydiniz
Çocuğunuz var mı
Defalarca başarısız tüp bebek yaptınız mı
Yıllarca çocuk hasreti çektiniz mi
Bence saçmalamayın
Sen çok yanlış anlamışsın konuyu kadın ne diyor okuyor musun yeğenine seviniyor tek sıkıntı gördüğü eşyalar onlara üzülüyor kardeşinin hamile olmasına değil kardeşinin çocuguna neden sevgi duymasın neden böyle bir algı yaratıyorsunuz ben anlamadım hamile kalmasına değil o hisleri yaşayamadığı için üzgünnn..............Asıl siz saçmalamayın ve laflariniza dikkat edin, bazıları çocuk sahibi olamıyor diye , olanlar kendilerini suçlu mu hissetsin. Hem istemiyorsa WhatsApp grubundan çıkar olur biter. Hem söz ettiği kardeşinin çocuğu , benim kardeşim daha evli değil ama evlense çocuğu olsa deli gibi severim ve sanırım abla si olduğum içinde her eşya alımında her hazırlığa karisirim . Ben tüp bebek falan denemedim, normal yolla oldu, ama bunun kardeşimin çocuğuna duyacağım sevgiyle ne alakası var ki. Hem o zaman benim babam öldü diye babasıyla foto çekenlere mi kizayim, ya da onlardan anlayış bekleyeyim. O çocuk doğduğunda ne olacak, alınan emzikten eşyayı görünce bu kadar üzülen , çocuk doğduktan sonra paylasilanlara hiç dayanamaz çünkü ozaman 10 katına çıkıyor paylaşım .
Evet insan yaşamadığı acıları bilemez, ben de babamı kaybettim ama baskasinin babasını paylaşmasını hiç bozulmadim . Bu acıları yaşamanız , çocuk sahibi olanların suçu değil. Anlayış nedir size göre çocuğunu abladan saklamak mi , mutluluğunu paylasmamak mi? Hayat bu insanı ne acılarla nelerle sınıyor , ben yanında babası olan ve bununla gurur duyan hiç bir arkadasimi kiskanmadim . İnşallah daha uzun süre babaları yanlarında olur dedim. Benim babam yok diye anlayissizlar ya da acıma saygı duymuyorlar diye düşünmedim. Sizin çocuğunuz olsa da olmasa da dünya dönmeye devam edecek. Şimdi sizin dönen dünyaya kiziyorsunuz. Ve söz konusu olan kardeşin çocuğu olunca daha başka , kardeşim elimde büyüdü yaş farkımız fazla, hayatında biri var , ben hemen evlwnip çocukları olsun isterim örneğin , minik yiğenimi seveyim diye. çünkü o bebek halasının kıymetlisi bı tanesi olurPardon da bunu nasıl söylüyorsunuz ne yani siz nereden bileceksiniz neler yaşadığımızı neler çektiğimizi tabiki allahtan ve bizde olması için elimizden geleni sonuna kadar yapıcaz.. biz bu süreçte bu kadar dikkatliylen hem maddi hem manevi birazda çevreye rol düşmüyor mu? Düşünsene çocugun olmuyor defalarca deniyorsun ve kız kardeşin en yakının hamile tabiki çok seviyorsun o senin kanın canın ama birazda saygı insanın gözüne sokularak olmaz birazcık empati tedavi oluyorsun ama %100 olumlu sonuç diye birşey de yok ve bunu en yakından ailende biliyor birazcık empati kurmaları lazım bu normal birşey mi bebekten bahsediyoruz evlat sevgisi sahip olamamak ne kadar kötü hiç yaşadınız mı bu durumu kendine vurduğun iğneleri onları acısını vurduğun yerlerin yağ bezesi bağlamasını ama herşeye transferden sonra o psikolojiyi tuttumu tutmadı mı düşüncesini ve sonunda aldıgın negatifi dünyanın başına yıkılmasını yaşadın mı hiç....... 3 senedir ugrasıyorum ben en yakınlarım çocugumun olmadıgını bildiği halde bana neden acele ediyorsun diyorlar işte bu ne biliyor musun karsındakinin duygularını hiçe sayma çocuk hasretini yaşamayan anlayamaz o yüzden hiç abartıyorsunuz diyemezsin öle bir hakkın yok kusura bakma
Ay lütfen yorum yapma daha fazla sen çok farklı yerden bakıyorsun konuya kimse kimseyi kıskanmıyor anların mı kıskanma yokkkk önce şunu bir aklından çıkar kıskançlık yokkkkkkkkEvet insan yaşamadığı acıları bilemez, ben de babamı kaybettim ama baskasinin babasını paylaşmasını hiç bozulmadim . Bu acıları yaşamanız , çocuk sahibi olanların suçu değil. Anlayış nedir size göre çocuğunu abladan saklamak mi , mutluluğunu paylasmamak mi? Hayat bu insanı ne acılarla nelerle sınıyor , ben yanında babası olan ve bununla gurur duyan hiç bir arkadasimi kiskanmadim . İnşallah daha uzun süre babaları yanlarında olur dedim. Benim babam yok diye anlayissizlar ya da acıma saygı duymuyorlar diye düşünmedim. Sizin çocuğunuz olsa da olmasa da dünya dönmeye devam edecek. Şimdi sizin dönen dünyaya kiziyorsunuz. Ve söz konusu olan kardeşin çocuğu olunca daha başka , kardeşim elimde büyüdü yaş farkımız fazla, hayatında biri var , ben hemen evlwnip çocukları olsun isterim örneğin , minik yiğenimi seveyim diye. çünkü o bebek halasının kıymetlisi bı tanesi olur
Bence çık gruptan . Telefonum arıza verdi de sil watsappı . Bi müddet kapalı kalsın ne olacak ben kapattim herşeyi inan zor diil ilk 2 gün aradım sadece sonra buraya yazdım . Şimdi canımı sıkan hiç bişey yok. Çok mu canım sıkıldı bahçeye çıkıyorum yemek yapıyorum . Duş alıyorum çok iyi geliyor . Meditasyon dinliyorum bak duş ve meditasyon ruhuma çok iyi geliyor onu belirtmeden gecemicem. Hamile kalmak için meditasyon yaz youtube a dinle daha bissuru sey var . Canın isteyince tekrar yuklersin watsap ı . Dene bence bişey kaybetmezsin . Mesaj var ordan yaz eşine annene falan.Aynen öyle tamda bunları yazmak istedim sanırım yanlış yazdım yada yanlış anlaşıldım..
Her gün kendimi toparlayıp unutuyorum bu acıyı.. Her gün akşam yatarken kendimi daha çok motive ediyorum sabırlı ol ISSIZZ diye inşallah olacak birgün..
Ertesi sabah yine aynı foto lar mesajlarla dolu ekran...
Fotoları siliyorum canım acımasın kiyafetlerden...
Ertesi sabah yine aynı...
Tabiki yaşayacak sevincini bizde sevindik ilk duyduğum da yüreğimde müthiş bir ferahlik hissettim çok sevindim.. RABBİM kimseye yasatmasin çok zor yıllardır çaba veriyorum..
Hiç istermiyim kendi kardeşim de yaşasın o açıları çok mutlu oldum ögrendigim de..
Ama kardeşimin çocuğu olması acı vermiyor o kiyafetleri biberonu emziği beşiği görmek acı veriyor... zaten birileri beni anlamıştır eminim çok fazla yazmak istemiyorum..
Biliyorum ki bizi bizden başkası anlamaz zaten... Hiç birşey demesem de anlarsınız beni.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah sağlık lı hayırlı evlat versin Inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?