Ya canım benim valla çok üzülüyorum böyle deme. Allah hepimize nasip etsin. Çok zor gerçekten. Çocugu olan bilmez derdimiziDaha yolun başındasın bak ilk tedavin olacak böyle başlama inşallah iyi olacak bak bana 3 tedavi ama boş beni düşün moralin düzelsin :)
Kayınvalidem demis ki paylasma resim üzülürler cevap ne biliyo musun bakmasınlar banane.. Dedim kalbine rabbim merhamet versin..Eminim bizimki de aynısını yapacak.. kıyafetleri yatağı a dan z ye gözümüze sokacak eşim çık gruptan dedi.. ama aile grubu ben napayım.. insanın ailesi bile anlamıyorsa kime ne diyeyim ben..
Gruptan çıksam kıskandı diyecekler.. anlatamıyorum kendimi sadece yaşayan anlar...
Bir derdim var da konu açtım.. ve insanların yarısı aynı fikirde.. Kendimi ölçüp tartıyorum bende mi Bi sorun var diye ... biz mi alınganız..Kayınvalidem demis ki paylasma resim üzülürler cevap ne biliyo musun bakmasınlar banane.. Dedim kalbine rabbim merhamet versin..
Genetik test yaptırdık kanim düşük çıktı ama yinede gebeliğe sorun olmaz dedi ben carsi pazar gezdim sorun bende değil nasılsa çocuğa bişi olmaz diye biraz ağır kaldırdım ondan iki gün sonra kanamam başladı durduramadik 3 gün sonrada düşürdüm keşke 9 ay cikmasaydim evden yatsaydim diye kendimi sucladim hep nasip sonrakide kimyasal olmuş bidaki seneye artık insallh gerek kalmazda rabbim nasıp eder kendilinden olurCanım gebeliğimde kalbi durduktan sonra ben de kendimi çok suçladım. Ama o öyle olmuyormuş. Örneğin merdivenden filan yuvarlanmadıysan ya da çok şiddetli bir kaza geçirmediysen o öyle kolay kolay düşmüyor. Sağlıksız gebeliktir. Hatta doktorum kürtajdan önce inşallah kendi düşer de kürtajdan kurtulursun demişti, bir hafta neler yaptım düşmedi. İkizlerinin kalbi durduysa sağlıksızdırlar ya da kan pıhtılaşması vardır, baktırdın mı?
Yok cnm oyle düşünme. Yaşamayan anlamaz nasil bi aci olduğunu..Bir derdim var da konu açtım.. ve insanların yarısı aynı fikirde.. Kendimi ölçüp tartıyorum bende mi Bi sorun var diye ... biz mi alınganız..
Yok cnm oyle düşünme. Yaşamayan anlamaz nasil bi aci olduğunu..
AL.bendende o kdr... bazen diyorm elbet bizimde olucak daha yeniyiz ya olur illaki falan.. bazende olmucak galiba diyorum..Kızlar beni yine aldı bi korku Hiç hamile olamayacakmisim gibi geliyor. İnişli çıkışlı bi dönem geçiriyorum resmen
Aynen oyle belki gerçekten hassasiz ama insanlar cok düşüncesiz cokk.. Amin ins hepimiz kavuşuruz mucizeleeimize..Ates düştüğü yeri yakar zaten bizi bizden başkası anlamaz... ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inşallah... ailemiz bile anlamıyor hayat gerçekten çok zormuş...
AL.bendende o kdr... bazen diyorm elbet bizimde olucak daha yeniyiz ya olur illaki falan.. bazende olmucak galiba diyorum..
Canım bi arkadaşım bebeğini doğuralı 7 ay olmuştu baktı hamile. Çok yoruluyorum, erken daha diye hiç istemedi. Evde ağır kaldırdı, çekti, itti düşsün kendiliğinden diye, çok uğraştı. Ama düşmedi üstelik 4 kilo tosun gibi doğdu. Çok sağlıklı. Canım evde ne ağır kaldırmış olabilirsin en fazla çamaşır selesi kaldırmışsındır, alışveriş poşeti taşımışsındır, koltuk itmişsindir. Gardolap ittiğini sanmıyorum. Sağlıklı bebek ev işiyle düşmez. Tüm doktorlar böyle söylüyor. Benim de ilk gebeliğimde 3 haftalık hamileymişim bilmiyordum, işyerimle otobüsle haftasonu gezisine gittik, iki geceyi otobüste geçirdik, atladım, zıpladım, valiz kaldırdım hiç bi sorun yoktu. 9 haftalıkken aniden kalbi durdu, ilk tüp bebek dememem tutmadı, ikincisi kimyasal oldu. Demekki hepsi sağlıksızmış. Biz de daha sağlıklı gebelik yakalayamadık. İnan bana bebek sağlıklı değilse hiç kalkmadan yatsanda düşer. Geçmişi tamamen çıkar aklından. Bundan sonrası güzel olsun inşallah.Genetik test yaptırdık kanim düşük çıktı ama yinede gebeliğe sorun olmaz dedi ben carsi pazar gezdim sorun bende değil nasılsa çocuğa bişi olmaz diye biraz ağır kaldırdım ondan iki gün sonra kanamam başladı durduramadik 3 gün sonrada düşürdüm keşke 9 ay cikmasaydim evden yatsaydim diye kendimi sucladim hep nasip sonrakide kimyasal olmuş bidaki seneye artık insallh gerek kalmazda rabbim nasıp eder kendilinden olur
Evet canım haklısın. Aynen böyle hissediyorum ben de. Hiç kıskanmadım ama çok özeniyorum gerçekten. Çok haklısın maddi olarak çok zor. Bi ara çok endişelendim, tüp bebek denemelerim tutmazsa, param kalmazsa naparım diye. Dedim Zeynep kamile giderim. Özelde olmayıp orda olan çok kişi var. Yeterki tedavi olacak yumurtamız, spermimiz olsun. Şuan önemli olan tedavi olabiliyor olmamız. 30 yaşında menopoza girenler var. 7., 8. Denemede bebeklerine kavuşanlar var. Hayat herkese başka başka sorunlar veriyor. Bizimki de buymuş. Allah beterinden korusun, bizim de sınavımızı kısa sürede bitirsin inşallah.Anlayişsiz insanlar cok etrafimizda. Hem o var, bir de yaş itibariyle herkesin cocuk istedigi ve yaptigi yaş grubunda oldugumuz icin etrafimizdan bir suru hamilelik haberi duyuyoruz. Bir de bu vuruyor bizi. Ben kimsenin hamile olmasina uzulmuyorum. Sadece birlikte bekleme surecini yaşadigimiz arkadaşlar tek tek hamile oldugunu oğrenince yalniz kaldigimi ve aylar gectikce de hic hamile kalamayacagimi dusunuyorum. Eminim sizde de boyledir. Ama etrafimizda da defalarca deneyip negatifi goren fakat sonunda hamile kalabilen insanlar var. Yani pes etmeyenler bir sekilde kavusuyor istegine. Hic olmazsa... gibi bir dusunce aklimiza geldiginde, "bir daha denerim." Diyebiliyoruz cok sukur. Sonucta kimsenin bir kere tup bebek hakki yok. Maddi anlamda zor evet, ben de kac aydir para biriktiriyorum. Bize dusen tup bebek denemesinden once vitamin takviyemizi almak, saglikli beslenemk, gerekli kan tahlillerini yapmak, psikolojik anlamda destek almak.. yani işimizi hepten şansa birakmamak lazim. Yine de olmuyorsa hakikaten Allah bir musibetten koruyordur. Güclü olmak lazim. Tabi simdi boyle konusuyorum ama yarin adetim yaklastiginda depresif olcam yine umutsuzluga kapilcam o ayri. O zaman da siz iyi olursunuz bana moral verirsiniz belki :)
Kızlar.. bana yardımcı olun lütfen..
Ben 8 yıllık evliyim ve 5 yıldır olmuyor bebek..
Bunu ailem biliyor zaten..
Kız kardeşim hamile ve nerdeyse her gün ailemizin olduğu whup dan ya bebek hakkında yazar yada ultrason resmi koyar...
Bugün de tutturmuş iki isim buldum sizce hangisi olsun.. erkek olacak bebek..
Bende yazmadım bişey.. özelden ablam niye gruba bişey yazmıyorsun dedi.. babamla konuşmuşlar beni babam aradı..
Ve şöyle diyor..
Sen çok alıngansın.. Allah ne yazmışsa o olur..
Allah ona vermiş sanada belkide vakti gelince verecek zoruna gidecek ne var bunda.. oda bizim evladımız..
Kendi babam bile empati yapamıyor..
Beni bu aile ile çok zor günler bekliyor..
Gerçekten bende mi Bi sorun var nolur söyleyin arkadaşlar.. dün gece uyuyamadim bile.. beni aslında kıskançlık la suçluyorlar..
Ama benim yüreğimdeki yangın bambaşka..
Kendimi anlatamıyorum benmi yanlışım benmi alınganım.. sürekli gözüme sokması normal bişey mi nolur söyleyin bana...
[/QUOTE]Canım hiç üzme kendini. Kimse anlamaz bizi. Benim kuzenim çocuğum olmadığını bildiği halde çocuğunun ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar tatlı olduğunu bilmem neyini anlatır dururdu bana, ilk aydan hamile kalmış ne anlasın beni. Okul arkadaşlarımdan hamile olanlar sürekli bişeyler paylaşırlardı sosyal medyadan. Yok aşerdim, yok şu kadarlık olduk, çorap, patik birsürü şey bunlar gibi. Benden sonra evlenenlerin hemen hemen hepsinin çocuğu var. İnsan bunlara üzülüyor ama kardeşe daha çok üzülür. Benim sosyal medya hesabımda benim bildiğim 4 arkadaşım var çocuğu olmayan, inan kimse üzülmesin diye ufacık bişey paylaşmıyorum. Kimsenin içinde ukte bırakmak istemem. Kolay yoldan çocuk sahibi olanlarda bi rahatlık oluyor, nazardan bile korkmuyorlar. Allah isteyen herkese nasip etsin. Böyle düşüncesizlerede akıl fikir versin.
Duadan başka bi caremiz de kalmıyor böyle olunca. Ama bugün daha iyi hissediyorumAL.bendende o kdr... bazen diyorm elbet bizimde olucak daha yeniyiz ya olur illaki falan.. bazende olmucak galiba diyorum..
Insallah canim. Ne diye yaziliyor meditasyon bende yaparm belkiOlumsuz düşünmek yok çıkaracağız olumsuz cümleleri hayatımız dan bugün meditasyon da 2. Gün..
Önce biz inanacağız olacağına..
Rabbim gerekli olan herşeyi vermiş.. onun ol demesine bakar.. dua ve sabır.. bizi mutlu sona ulaştıracak allahın izniyle inşallah...
Insallah canim. Ne diye yaziliyor meditasyon bende yaparm belki
Tmm cnm sagol bnde firsst bulursam başlarm insallah iyi gelir.. bide suan yumurtlama donemindeyim normalde ama hic yumurta akintisi gelmiyorHamile kalmak için meditasyon yaz çıkıyor .. ilk video canım.. benim bugün 3. Gün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?