• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek annesi olma yolunda çabalarımız ve tecrübelerimiz🌺🌼🌸

Evet canım 15 gün dediler.

Biraz Ağlasa bir şey olmaz deme canım, çocuk sana ihtiyacı olmasına rağmen kucağına almadığın için bir süre sonra ne yaparsa yapsın çağrılarına cevap alamadığı için susuyor. Ve bir daha talep etmiyor zaten. öğrenilmiş çaresizlik deniyor adına da. İlk üç ay çok önemli. Ne zaman isterse çağrısına kulak verdim ben. En fazla 1 yaşına kadar kucağımda duracak. Sonra ne kdae istesem de bir daha o eski günler geri gelmeyecek. Elimizi bile tutmak istemeyecekler. Sadece duygusal da yaklaşmıyorum, bir çok pedagog çok güzel açıklıyor bu durumu. Şuan sana ne kadar bağımlı olursa ileride bağımsız bir insan olması kolaylaşıyor.

Hepsine katılıyorum çok güzel açıklamışsın canım👏🏻👏🏻👏🏻
Bugün arayınca bizi de haberdar et olur mu? Geçti mi peki egzeması?

Ben de senin söylediklerine katılıyorum canım. Hatta bu söylediklerin bazı sert uyku eğitimleri için de geçerli.

valla hiç kimse çocuğunu ağlamaya terk etmiyor... yada tutup sert davranmıor..
bağımlılık kucağa almaklada olmuyor bence... kaldıki kucağa alınan bebeklerin anneleri şurda daha cok bebeğim susmuyor diye şikayet ediyor bu cok net..
seversin elini tutarsın yanına uzanırsın bunların hepsi anneyle temastır... diyalogtur.. zeka kartlarımızla oynuyoruz gülüyoruz.. birbirimizin elini tutuyoruz.. bu aralar yüzümüzü seviyor kendi yüzünü sevdiriyor gibi gibi.. benm kızım gayet uysal kucağa almadığım halde.. üstelik 2 aydır çalışıyorum beni tüm gün görmüyor ama yinede bana bağlı.. ilerdede bağlı olur bağlı olmaz onun tercihidir zorla tutamam.. kendi ayaklarında durmasını bilen bir kız olacak
ilginç bir açklama olmuş.. ama herkesin görüşü farklı...

valla hiç kimse çocuğunu ağlamaya terk etmiyor... yada tutup sert davranmıor..
bağımlılık kucağa almaklada olmuyor bence... kaldıki kucağa alınan bebeklerin anneleri şurda daha cok bebeğim susmuyor diye şikayet ediyor bu cok net..
seversin elini tutarsın yanına uzanırsın bunların hepsi anneyle temastır... diyalogtur.. zeka kartlarımızla oynuyoruz gülüyoruz.. birbirimizin elini tutuyoruz.. bu aralar yüzümüzü seviyor kendi yüzünü sevdiriyor gibi gibi.. benm kızım gayet uysal kucağa almadığım halde.. üstelik 2 aydır çalışıyorum beni tüm gün görmüyor ama yinede bana bağlı.. ilerdede bağlı olur bağlı olmaz onun tercihidir zorla tutamam.. kendi ayaklarında durmasını bilen bir kız olacak
ilginç bir açklama olmuş.. ama herkesin görüşü farklı...
Baloncuk neden coştun canım sen🤭 amaç bebeğin yanında olmak ister kucağına al ister yanına yat, ağlamasına cevapsız kalmamak. Yani seninki de güzel bir tür destek aslında. Kendi adıma konuşacak olursam benim söylediğim şey aman kucağına alma alışmasın aman her ağlayınca bakma şımarmasın denmesine. Yani bir mucize acaba kucağa alıştırmasam mı dedi ya ona cevap verdim ben hem kendi yöntemimi söyledim hem de bilimsel açıdan söyledim.

Ayrıca çocuğun mizacı da önemli. Benim kızım çok ağlayan bi kız değil mesela. Bunu ben sağlamadım doğuştan beri böyle. Başlarda kucağımda huzur buluyordu böyle diye de aman alışacak diye korkmadım. Sen de eminim eğer gerekseydi alırdın kucağına. Bak mesela masalım diyor ya benim çocuklar kolikti diye. Öyle olsa durmadan ağlasa ne yapacaktık? Eskiler özellikle bırak ağlasın modunda.

Hepimiz isteriz çocuklarımız kendi ayakları üzerinde dursun. Ama sen de ben de biliyoruz ki arkasında hep en sağlam destekçileri biz olacağız.
Bir de az buçuk tanıyoruz birbirimizi sen her konuda çok azimli ve örnek bi annesin😊

Baloncuk neden coştun canım sen🤭 amaç bebeğin yanında olmak ister kucağına al ister yanına yat, ağlamasına cevapsız kalmamak. Yani seninki de güzel bir tür destek aslında. Kendi adıma konuşacak olursam benim söylediğim şey aman kucağına alma alışmasın aman her ağlayınca bakma şımarmasın denmesine. Yani bir mucize acaba kucağa alıştırmasam mı dedi ya ona cevap verdim ben hem kendi yöntemimi söyledim hem de bilimsel açıdan söyledim.

Ayrıca çocuğun mizacı da önemli. Benim kızım çok ağlayan bi kız değil mesela. Bunu ben sağlamadım doğuştan beri böyle. Başlarda kucağımda huzur buluyordu böyle diye de aman alışacak diye korkmadım. Sen de eminim eğer gerekseydi alırdın kucağına. Bak mesela masalım diyor ya benim çocuklar kolikti diye. Öyle olsa durmadan ağlasa ne yapacaktık? Eskiler özellikle bırak ağlasın modunda.

Hepimiz isteriz çocuklarımız kendi ayakları üzerinde dursun. Ama sen de ben de biliyoruz ki arkasında hep en sağlam destekçileri biz olacağız.
Bir de az buçuk tanıyoruz birbirimizi sen her konuda çok azimli ve örnek bi annesin😊
yk cnm coşmadm ağlama olayına takıldım arkadaşın yazdığı
yani kimse bebeğini ölüme terk etmiyor..
neyse :D

yk cnm coşmadm ağlama olayına takıldım arkadaşın yazdığı
yani kimse bebeğini ölüme terk etmiyor..
neyse :KK70:
Ölüme terk etmez tabi ama görüyoruz sosyal medyada bir uyku eğitimi modeli olarak bebeği yatağına koyup odadan çıkıp ağlatanları. Onun gibi bir şeyden bahsediyor.

Fly3646 Fly3646 doktorlar görüştüm biz 20 gün tadımlara net başlıyoruz:confused::confused::confused::confused:
sütüm tam bitti..
damla bile yok :KK42::KK42:
Benim sütumde bitiyor günde 1 kere anca emiyor. Son damlaları artık 😊 biraz geçsin bende başlayacağım insallah 😁

çok duygusalım bu aralar :KK42::KK42::KK42:
Ondan bu haller anladım ben🤭 gerçi yengeç olarak her zaman duygusallaşacak bi şey buluruz ama. Ben benim kıza baktıkça ağlayasım geliyo ya size de oluyo mu? Keşke bu kadar sevmesem diye korkuyorum bildiğin. Geçen kabus gördüm zaten eşim eskişehirde porsuk nehri var ya oraya atlayıp kayboluyodu. Sonra kızım da kayboldu. Allam ikisini de bulamadım isimlerini haykıra haykıra ağladım😔 Bi uyandım ki yanımda kızım bi oh çektim. Allah acılarını göstermesin

Ondan bu haller anladım ben🤭 gerçi yengeç olarak her zaman duygusallaşacak bi şey buluruz ama. Ben benim kıza baktıkça ağlayasım geliyo ya size de oluyo mu? Keşke bu kadar sevmesem diye korkuyorum bildiğin. Geçen kabus gördüm zaten eşim eskişehirde porsuk nehri var ya oraya atlayıp kayboluyodu. Sonra kızım da kayboldu. Allam ikisini de bulamadım isimlerini haykıra haykıra ağladım😔 Bi uyandım ki yanımda kızım bi oh çektim. Allah acılarını göstermesin
bu aralar hepimiz bu histeyiz..
bende acaba haksızlıkmı yaptım dünyaya getirmekle
sırf evlat sevgisi içinmi felan ayy biz neler diyoyurz böyle :KK42::KK42:

bu aralar hepimiz bu histeyiz..
bende acaba haksızlıkmı yaptım dünyaya getirmekle
sırf evlat sevgisi içinmi felan ayy biz neler diyoyurz böyle :KK42::KK42:
Deme öyle deme, sırf ondan olur mu? Anca karar verme aşamasında etkili olmuştur o. Şimdi ise sevgi, özveri, şefkat allah ne verdiyse yani var bizde🤭 bakıp şükretmek lazım. Gerisini düşünme. Ay baloncuk beni mümin yaptın sabah sabah😄

millet sütüyle ek gıdaya geçip kaırşım yapıyor...
biz :işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:
Bende şunu istedim keşke sadece 1 gün anne sütü alsaydı bari diye o bile olmadı mutlaka mama verdim şimdi ise sirf mama 😔 şükür ki anne sütü alabildi. Doğmadan önce şöyle süt artar böyle artar diye hep araştırdım öğrendim ama iş başa gelince öyle olmuyormuş. Bazen olmadi mi olmuyor.

Bende şunu istedim keşke sadece 1 gün anne sütü alsaydı bari diye o bile olmadı mutlaka mama verdim şimdi ise sirf mama 😔 şükür ki anne sütü alabildi. Doğmadan önce şöyle süt artar böyle artar diye hep araştırdım öğrendim ama iş başa gelince öyle olmuyormuş. Bazen olmadi mi olmuyor.
bak seninki emdiği halde olmadı
mesela bana emseydi böyle olmazdı diyen oluyor
demek öyle değilmiş

Back