• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek annesi olma yolunda çabalarımız ve tecrübelerimiz🌺🌼🌸

Kızlar bebeğinizi dışarı çıkarırken nasıl giydiriyorsunuz ev çok sıcak bizim kalin şeylere hiç ihtiyaç duymadık biz şimdi diyorum çıkarsam ne giydiririm evde giydikleri çok ince
Canim daha cok kucuksunuz mont falan olmaz size kalin bir sekilde giydirip iyice gerekirse bir ince bir kalin battaniye sarip cikarabilirsin. Alttan ince battaniye kundak gibi ustte de kalin battaniye yine daha gevsek kundak gibi kafaya da kalin sapka ev sapkalari ince olur havalar sogudu 🤗

Canim daha cok kucuksunuz mont falan olmaz size kalin bir sekilde giydirip iyice gerekirse bir ince bir kalin battaniye sarip cikarabilirsin. Alttan ince battaniye kundak gibi ustte de kalin battaniye yine daha gevsek kundak gibi kafaya da kalin sapka ev sapkalari ince olur havalar sogudu 🤗
Evet mont içinde çok erken sun an 1 aylık saysak astronot montlardan alsam yine olmaz herhalde kucakta kıvrım kıvrım oluyor yavrum zaten 🤭😅🤭

Anladım canım, çıksın bakalım sonuçlar nasıl gelecek. Bu kadar uzun mu sürüyormuş çıkması ya?
Evet canım 15 gün dediler.
Bana da cevremdekiler hep dediler kucağa alıştırma karnını doyur bırak dediler hep öyle de yapıyorduk gaz sancıları çok olmaya başlayana kadar ağlamaları çok olunca dayanamıyoruz ama dediğin gibi nasıl alisirsa öyle devam ediyor biraz ağlasa bence birşey olmaz kucağa alışmalı😬
İyi dirayetli davranmışsin canım darısı bana olsun 😅
Bende emzik vermek istedim ama cevremdekiler alisirsa bıraktırmak zor olur deyip verdirmediler iyi mi ettim kötü mü bilemedim 🥴😅
Biraz Ağlasa bir şey olmaz deme canım, çocuk sana ihtiyacı olmasına rağmen kucağına almadığın için bir süre sonra ne yaparsa yapsın çağrılarına cevap alamadığı için susuyor. Ve bir daha talep etmiyor zaten. öğrenilmiş çaresizlik deniyor adına da. İlk üç ay çok önemli. Ne zaman isterse çağrısına kulak verdim ben. En fazla 1 yaşına kadar kucağımda duracak. Sonra ne kdae istesem de bir daha o eski günler geri gelmeyecek. Elimizi bile tutmak istemeyecekler. Sadece duygusal da yaklaşmıyorum, bir çok pedagog çok güzel açıklıyor bu durumu. Şuan sana ne kadar bağımlı olursa ileride bağımsız bir insan olması kolaylaşıyor.
İlk 3 ay 4. Trimester olarak geçiyor ve kucağa alışma diye bir durum olmuyor aksine senin sıcaklığını arıyor bebiş.Kucağa alıştırma diyenlere hiç kulak asmadım. Huzursuzlandığında gece gündüz kucağımda uyuttum. Anneyle güvenli bağın oluşmasında çok önemli bence. Şu anda asla kucakta uyumak istemiyor.
Emzik konusunda meme reddi olmasın diye 1. Aydan sonra öneriyorlar. Ama ben sırf uyurken verdim bi sıkıntı olmadı. Emzik vermeyi düşünmüyordum. Ama emzik almayan çocuklar bir süre sonra parmak emiyormuş ve o alışkanlığını bıraktırmak daha zormuş. Emziği uykuya geçiş için verirseniz sıkıntı yok dedi doktorum.
Uyku düzeni konusunda da bebek ilk 3 ay melatonin salgılamadığı için gece gündüz ayrımı yok. Aynı anne karnındaki gibi bi uyuyup bi uyanması normal. Uyutun da nasıl uyutırsanız uyutun diye okudum hep. Gazı olduğunda uyumayacaktır bizimki de uyumazdı hala gazı var düzensiz uykuları. Uyku düzeni 5. ayda oturmaya başlarmış. O yüzden gerçekçi olup bebişten yetişkin gibi uyumasını beklememek lazım. Tabi uyuyan bebeklerde var o da ayrı konu.
Hepsine katılıyorum çok güzel açıklamışsın canım👏🏻👏🏻👏🏻

Evet canım 15 gün dediler.

Biraz Ağlasa bir şey olmaz deme canım, çocuk sana ihtiyacı olmasına rağmen kucağına almadığın için bir süre sonra ne yaparsa yapsın çağrılarına cevap alamadığı için susuyor. Ve bir daha talep etmiyor zaten. öğrenilmiş çaresizlik deniyor adına da. İlk üç ay çok önemli. Ne zaman isterse çağrısına kulak verdim ben. En fazla 1 yaşına kadar kucağımda duracak. Sonra ne kdae istesem de bir daha o eski günler geri gelmeyecek. Elimizi bile tutmak istemeyecekler. Sadece duygusal da yaklaşmıyorum, bir çok pedagog çok güzel açıklıyor bu durumu. Şuan sana ne kadar bağımlı olursa ileride bağımsız bir insan olması kolaylaşıyor.

Hepsine katılıyorum çok güzel açıklamışsın canım👏🏻👏🏻👏🏻
Bı de bu açıdan dusunmek lazım çok haklısın canım aslında bı daha istesekte o da gelmek istemeyecek bizde kaldiramayacagiz zaten

Evet mont içinde çok erken sun an 1 aylık saysak astronot montlardan alsam yine olmaz herhalde kucakta kıvrım kıvrım oluyor yavrum zaten 🤭😅🤭
Aynen canim battaniye suan senin bebisin kışlıgı 🤗
Bı de bu açıdan dusunmek lazım çok haklısın canım aslında bı daha istesekte o da gelmek istemeyecek bizde kaldiramayacagiz zaten
10 aylik olacaklar ben halen her agladiklarinda alirim kucagima sussun alissinlar demem buyuyecekler allhin izniyle kucak istemeyecekler bile

Aynen canim battaniye suan senin bebisin kışlıgı 🤗

10 aylik olacaklar ben halen her agladiklarinda alirim kucagima sussun alissinlar demem buyuyecekler allhin izniyle kucak istemeyecekler bile
Biz devlet lojmanında kalıyoruz evimiz çok sıcak hastaneden geliyor ısıtma sistemi eve göre dışarı çok soğuk poyraz var aslında korkuyorum açıkçası bu kadar sıcaktan soğuğa çıkarmaya 🥴
Aslında kucağa almakta bı yerde tamam da anlmasiz aglamasa emmek istiyor veriyorum iki çekiyor basıyor çığlığı hırs yapıyor daha çok ağlıyor saatler sürüyor bu da gazlanmasina sebep oluyor fazlasıyla zaten sıkıntı yaşıyoruz o yönden bı de böyle olunca çıkamıyoruz işin içinden 😬🥴

Biz devlet lojmanında kalıyoruz evimiz çok sıcak hastaneden geliyor ısıtma sistemi eve göre dışarı çok soğuk poyraz var aslında korkuyorum açıkçası bu kadar sıcaktan soğuğa çıkarmaya 🥴
Aslında kucağa almakta bı yerde tamam da anlmasiz aglamasa emmek istiyor veriyorum iki çekiyor basıyor çığlığı hırs yapıyor daha çok ağlıyor saatler sürüyor bu da gazlanmasina sebep oluyor fazlasıyla zaten sıkıntı yaşıyoruz o yönden bı de böyle olunca çıkamıyoruz işin içinden 😬🥴
Hava soguksa riskli tabi cok kucuk daha kuzucuk.
Yasadiklarin surecin bir parcasi en zor donem yenidogan donem kolik degilse 0 3 ay kolikse 0 6 ay cok zor

Ahh kuzum ya. Bırden kendimi hayal ettim.. Bende mamayla besledıgım ıcın benım bebıs gece basıo cıglıgı ben mamayı yapana kadar, düşün bide herseyı odamızda sıcak suyu maması sadece kalkıp yapma suremde butun binayı basımıza topluyor, benım oglanında ikizi düştü.. Bır an hayal ettim, ıkısını yatakta cıglık cıglıga.. Bıberonu ondan ona ondan onaa ahahahha🤣🤣.. Allah yardımcın olsun valla zor iş

Gecen de şöle bir söz ettım.. kaynanayla aynı evde kalıp cocuk buyuten ben cocuk buyuttum demesin.. Hersey tek basınayken zormus.. Sende bize dıyorsundur.. Tek cocukla zorluk cekıoz demeyın🥰🥰
Ben bu mesaji neden yeni gordum acaba 😳 kusura bakma canim
Amin amin canim birbirlerini uyandirmasinlar diye golgemden hizli mama hazirliyorum 😂
Canim annelik cok zor gecen de demistimya anne disini tirnagina takar canini ortaya koyar bire de bakar beşe de, tek bebege de anne herseyini veriyor bes bebege de hic kolay degil annelik cok kutsal ♥️

Back