Cnm göbek bağı düştükten snea kurusun diye betadin sürmüştim 2 gn cnm..Kızlar göbek bağı düştükten sonra ne kadar sürede yeri tamamen kapanıyor bizimki daha tam kapanmış sayılmaz bı sıkıntı mı var acaba korktum biraz
Şubat in 7 si normal baslama tarihim 2 ay kadar daha uzatmayı düşünüyorum yıllık izin raporla filan canım
Bal0ncuk nasıl aştı acaba bu durumu sanırım bi de tek başınasin Allah yardımcın olsun inşallah
Bebek doğmadan önce annem ve çevremdekiler bana yaşayabileceğim zorlukları anlatmştı taşıma ve sallama konusunda.. İlk çocuk kıyamıosn bide tüp bebek hiç kıyamıosn.. Ama hak vermiştim..Bal0ncuk annesi ile aynı apartmanda oturuyor canım şanslı o konuda ama tabi uykusuz kalan yine anne oluyor bu kısmı asmak biraz zor. İnşallah senin kızında kendi kendine uyur
Son 1 yılda doguma kadar olan surecte 90 gun primi olan herkes alabiliyor canm analık rapor ödeneği diye geciyorO ne oluyor canım bize sadece doğum yardımı alıyorsunuz dediler 300 TL ona başvuru yaptık
Bana da cevremdekiler hep dediler kucağa alıştırma karnını doyur bırak dediler hep öyle de yapıyorduk gaz sancıları çok olmaya başlayana kadar ağlamaları çok olunca dayanamıyoruz ama dediğin gibi nasıl alisirsa öyle devam ediyor biraz ağlasa bence birşey olmaz kucağa alışmalıCnm göbek bağı düştükten snea kurusun diye betadin sürmüştim 2 gn cnm..
Ama snrasındada biraz sürüyor
Bebek doğmadan önce annem ve çevremdekiler bana yaşayabileceğim zorlukları anlatmştı taşıma ve sallama konusunda.. İlk çocuk kıyamıosn bide tüp bebek hiç kıyamıosn.. Ama hak vermiştim..
Zaten yedirirken gazını alırken yada altını değişirken koklayp seviodum.. Özellikle gaz kısmnda
O yüzden hiç gerek duymadm..
Beşiğin sallama özelliği var hiç kullanmadm.. Ana kucağı almadm :)
Ağladı emzik verdik mesela.. Alıştı şimdi kendi sıkılıor kucakta :)
Fakat 10 gndür felan dişinden dolayı sürekli kendi benle yapışık yaşamak istio ama diş kaşıyıcıuı veriorm hemen eline
Atıo veriorm atıo veriorm ık mık edio ağlıo ama kabulleniyor :)
Bize dr birsey sürün vs demedi sadece bı kere hafif kızarıklık vardı alkol le silin demişti yada kolonya ile onu da yapmadım yanar diye zaten çok sürmedi bibsonraki güne kalmadı kızarıklık taCnm göbek bağı düştükten snea kurusun diye betadin sürmüştim 2 gn cnm..
Ama snrasındada biraz sürüyor
Bebek doğmadan önce annem ve çevremdekiler bana yaşayabileceğim zorlukları anlatmştı taşıma ve sallama konusunda.. İlk çocuk kıyamıosn bide tüp bebek hiç kıyamıosn.. Ama hak vermiştim..
Zaten yedirirken gazını alırken yada altını değişirken koklayp seviodum.. Özellikle gaz kısmnda
O yüzden hiç gerek duymadm..
Beşiğin sallama özelliği var hiç kullanmadm.. Ana kucağı almadm :)
Ağladı emzik verdik mesela.. Alıştı şimdi kendi sıkılıor kucakta :)
Fakat 10 gndür felan dişinden dolayı sürekli kendi benle yapışık yaşamak istio ama diş kaşıyıcıuı veriorm hemen eline
Atıo veriorm atıo veriorm ık mık edio ağlıo ama kabulleniyor :)
Anladim canım bu kamu yada özel sektör de farkediyir mu bı ödenek var kamu alamıyor özel sektör alıyor acaba bu o muSon 1 yılda doguma kadar olan surecte 90 gun primi olan herkes alabiliyor canm analık rapor ödeneği diye geciyor
Hafif kan normal bir sure gelir iltihap olmadigi ve cok kanama olmadigi surece normal canimYani bilmiyorum ki sulanıyor bazen yeri zibina leke filan çıkıyor geçen de hafif kan vardı endişelendim Dr a götürsem mı bı acaba
Öyle de birşey yok ama halasina gösterelim biz en iyisi tecrübelidir bilir oHafif kan normal bir sure gelir iltihap olmadigi ve cok kanama olmadigi surece normal canim
İlk 3 ay 4. Trimester olarak geçiyor ve kucağa alışma diye bir durum olmuyor aksine senin sıcaklığını arıyor bebiş.Kucağa alıştırma diyenlere hiç kulak asmadım. Huzursuzlandığında gece gündüz kucağımda uyuttum. Anneyle güvenli bağın oluşmasında çok önemli bence. Şu anda asla kucakta uyumak istemiyor.Bana da cevremdekiler hep dediler kucağa alıştırma karnını doyur bırak dediler hep öyle de yapıyorduk gaz sancıları çok olmaya başlayana kadar ağlamaları çok olunca dayanamıyoruz ama dediğin gibi nasıl alisirsa öyle devam ediyor biraz ağlasa bence birşey olmaz kucağa alışmalı
İyi dirayetli davranmışsin canım darısı bana olsun
Bende emzik vermek istedim ama cevremdekiler alisirsa bıraktırmak zor olur deyip verdirmediler iyi mi ettim kötü mü bilemedim
Evet bunu da duydum ama ne bileyim vallahi korkuyorum alışkanlıktan bakacak kimsem yok nazlayipta baksın kızıma mecbur bakıcı bulucam işe başlayınca o da ne kadar istediğim gibi bakar bilemiyorumİlk 3 ay 4. Trimester olarak geçiyor ve kucağa alışma diye bir durum olmuyor aksine senin sıcaklığını arıyor bebiş.Kucağa alıştırma diyenlere hiç kulak asmadım. Huzursuzlandığında gece gündüz kucağımda uyuttum. Anneyle güvenli bağın oluşmasında çok önemli bence. Şu anda asla kucakta uyumak istemiyor.
Emzik konusunda meme reddi olmasın diye 1. Aydan sonra öneriyorlar. Ama ben sırf uyurken verdim bi sıkıntı olmadı. Emzik vermeyi düşünmüyordum. Ama emzik almayan çocuklar bir süre sonra parmak emiyormuş ve o alışkanlığını bıraktırmak daha zormuş. Emziği uykuya geçiş için verirseniz sıkıntı yok dedi doktorum.
Uyku düzeni konusunda da bebek ilk 3 ay melatonin salgılamadığı için gece gündüz ayrımı yok. Aynı anne karnındaki gibi bi uyuyup bi uyanması normal. Uyutun da nasıl uyutırsanız uyutun diye okudum hep. Gazı olduğunda uyumayacaktır bizimki de uyumazdı hala gazı var düzensiz uykuları. Uyku düzeni 5. ayda oturmaya başlarmış. O yüzden gerçekçi olup bebişten yetişkin gibi uyumasını beklememek lazım. Tabi uyuyan bebeklerde var o da ayrı konu.
Emziğe alışma diye birşey yk cnmBana da cevremdekiler hep dediler kucağa alıştırma karnını doyur bırak dediler hep öyle de yapıyorduk gaz sancıları çok olmaya başlayana kadar ağlamaları çok olunca dayanamıyoruz ama dediğin gibi nasıl alisirsa öyle devam ediyor biraz ağlasa bence birşey olmaz kucağa alışmalı
İyi dirayetli davranmışsin canım darısı bana olsun
Bende emzik vermek istedim ama cevremdekiler alisirsa bıraktırmak zor olur deyip verdirmediler iyi mi ettim kötü mü bilemedim
2 tane gobek gormus olarak soyluyorum normalÖyle de birşey yok ama halasina gösterelim biz en iyisi tecrübelidir bilir o
Ah be kuzu anlatsam roman olurEmziğe alışma diye birşey yk cnm
Benm kuzenim bebek yoğun bakım hemşiresi tayini hatayacıktı 1 ay önce.. Keşke daha erken cıksaymış belki emzirmede daha fazla yardımı olurdu.. Neyse konumuza gelelim.. Oda bizim hep yaptığımızı yapmamızı söyledi ki zaten yapıoduk..
Mesela emziği veriyorduk ama sustuğu anda cıkarıyorduk sohbet edioduk dikkatini dağıtıodk..
Ben kızım uyurken istio emziği veriorm.. Gözler daldımı hemen hafifçe cıkarıorım.. Çenesini oynatp memeyi aradığında onu bulamıor ama zamanla bulamaynca uuyumaya devam etti..
Şimdi emziği sadece dişleri için istio garibim.. Yani emziğe bağımlılık birazda anneye kalmış bişey..
Diğer konulara gelince
Bence her konuda annenin verdiği sabır önemli.. Benm kızım 4ü bitirdi mesela.. Ama karanlıkta ve yatağında uyuyor ama ışık varsa akşam uyumuor mesela..
Bebek 3 aydan snra herşeyi anlıor ne verirsen onu alır..
Ben kızımı kucağa alıştırmadm ama beni gayette biliyor kokumu sıcaklığımı artık adını ne koyarsanız :) işten geldiğimde ayaklark pıtır pıtır hareket edio aldığımda kafasını omzuma yaslıor..
Bence bebeklerin ihtiyacı olan tek şey annesiyle arasındaki güven.. Oda ellerini tutarak parmağınızı vererek yanında uzanarak sohbet ederek verilir.. Kucağa veya emziğe cokta gerek yok :)
Biz şanslısız 1 bebemiz var...
Benm ekstra şansım annem var ve işe gitmek iyi geliyor sanırım, iş yerine ben dinlenme tesisim diyorm
Eve gelincede odak noktam tamamen kızım oluyor
Aslı ve masal 2 bebekle tüm bnlarn üstüesindeb geliyorlar maşallah..
Aslı mesela bir uzmandan uyku eğitimi almıştı diye biliyorum..
Yani herşeyin başı sabır :)
Bizin doğuştan sırasını bekleyen Sabırlı bebelerimiz yokFly3646
Sen kardeş payını daha anadan doğma öğretmişsin masalımAh be kuzu anlatsam roman olurbak bir animi anlatayim uyurlarken oglan uyandi mama yaptim geldim yanyana yatiyolar o zaman kucukler ayni yatakta icerken kiz uyandi basiyor cigligi cikarip biberonu kiza veriyorum bir iki cekiyor mamadan oglana o bi kac cekiyor mama kiza yanlarindan ayrilsam kiyamet kopuyor katiliyor aglarken ikisi de onlar agliyo ben agliyorum onlar agliyor ben agliyorum
En büyük problemimiz sabır bebelerimizden çok şey bekliyoruz hemenEmziğe alışma diye birşey yk cnm
Benm kuzenim bebek yoğun bakım hemşiresi tayini hatayacıktı 1 ay önce.. Keşke daha erken cıksaymış belki emzirmede daha fazla yardımı olurdu.. Neyse konumuza gelelim.. Oda bizim hep yaptığımızı yapmamızı söyledi ki zaten yapıoduk..
Mesela emziği veriyorduk ama sustuğu anda cıkarıyorduk sohbet edioduk dikkatini dağıtıodk..
Ben kızım uyurken istio emziği veriorm.. Gözler daldımı hemen hafifçe cıkarıorım.. Çenesini oynatp memeyi aradığında onu bulamıor ama zamanla bulamaynca uuyumaya devam etti..
Şimdi emziği sadece dişleri için istio garibim.. Yani emziğe bağımlılık birazda anneye kalmış bişey..
Diğer konulara gelince
Bence her konuda annenin verdiği sabır önemli.. Benm kızım 4ü bitirdi mesela.. Ama karanlıkta ve yatağında uyuyor ama ışık varsa akşam uyumuor mesela..
Ben kızımı kucağa alıştırmadm ama beni gayette biliyor kokumu sıcaklığımı artık adını ne koyarsanız :) işten geldiğimde ayaklark pıtır pıtır hareket edio aldığımda kafasını omzuma yaslıor..
Bence bebeklerin ihtiyacı olan tek şey annesiyle arasındaki güven.. Oda ellerini tutarak parmağınızı vererek yanında uzanarak sohbet ederek verilir.. Kucağa veya emziğe cokta gerek yok :)
Benm ekstra şansım annem var ve işe gitmek iyi geliyor sanırım, iş yerine ben dinlenme tesisim diyorm
Ahaha2 tane gobek gormus olarak soyluyorum normal
Sen cok iyi bir annesin... Sadece bizimde rahat hayatımızdan bu hayata geçişlerimiz bazen zorlayıcı olabiliyor cnmEn büyük problemimiz sabır bebelerimizden çok şey bekliyoruz hemenyaptiklariniz tavsiyeleriniz gerçekten çok iyi örnek oluyor biz arkadan gelenlere sağolun
Yok yok benimki hiç bilmiyor sıra falanEmziğe alışma diye birşey yk cnm
Diğer konulara gelince
Diş kaşıyıcı tam bir hayat kurtarıcı ama lena transa geçio kaşıdıkça uçuş takımlarını açıoYok yok benimki hiç bilmiyor sıra falan
Ama ben doğmadan önce de kucağıma alacagim diyordum. Öyle de yaptımşu an kendi kendine oyalandigi için eskisi kadar kucak istemiyor. Emzigi bende uyurken veriyorum uyuyunca zaten kendisi atıyor ağzından.
Nisanın da çok fazla ağzının suyu akıyor hep parmağı ağzında eline bir şey veriyorum ama ağzına sokmamasi gereken şeyi ağzına götürüyordiş kaşıyıcı alacağım bakalım benim ki ne yapacak
Sağol canım benimSen cok iyi bir annesin... Sadece bizimde rahat hayatımızdan bu hayata geçişlerimiz bazen zorlayıcı olabiliyor cnm
Sende oda zamanla birbirinize alışacaksnz
Daha cok cok cok yenisiniz herşey için
40ınız cıksın hele bi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?