- 9 Haziran 2019
- 1.191
- 3.662
- 133
- 36
Eh biz tüp bebek annesiyiz aksiyonsuz olur muOyyy sende neler yaşamşsn cnm ya..
Anlaşılan hepimiz aksion yaşamışız
Ah bu bebeler...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eh biz tüp bebek annesiyiz aksiyonsuz olur muOyyy sende neler yaşamşsn cnm ya..
Anlaşılan hepimiz aksion yaşamışız
Ah bu bebeler...
Yaa evet tekme atması ahh ne güzeldiBen özlüyorum demiyim de bazen arıyorum tekme atışlarını filan ayy gazının olmadığı nadir zamanlarda vallahi aşırı mutlu oluyorum canım şimdi dediğin gibi en iyisini yapmaya çalışmak acaba şöyle mi demek zor oluyor.
Yaa ne güzel dönmeye başladı demek, bizimkş hala yapamıyor onu. Ben de pek yere bırakmıyorum hem kusması fazla olduğu için hem de üşürmüş gibi geliyor, aslında yerde zaman geçirmeleri çok sağlıklı gelişimleri açısından.Aynen canım 14-19. Hafta arası atak zamanı. Bizim kız da etrafını dikkatle inceliyor, ellerini birleştirip inceliyor, herkese bi gülücükler, dönmeye başladı bir dealtını değiştiriyorum bezini atıp gelene kadar bi geliyorum dönmüş yüzüstü. Huzursuz zamanında da basıyo çığlığı, çok zor uyuyo artık zaten. Gece gene uykusuzduk.
Evet canım doktor verdi bi mama, henüz denemedim ama gerekirse vericem bakalım. Kilo alımına göre. Bir de test sonucuna göre. Merakla bekliyorum. Süt zaten hiç tüketmiyorum ama doktorun verdiği diyeti bir görsen, her şey yasak.Çok geçmiş olsun bu arada, sadece egzama mı var? Alerji testlerinde çıkar inşallah neye olduğu. Gazı vs. de alerji kaynaklı olabiliyormuş. İnek sütü, yumurta gibi şeyler alerji yapıyormuş anne yediği zaman. Anne sütü alerjisiyse de sanırım alerji maması varmış ondan veriliyormuş. Genelde çocuklar onun tadını sevmediği için de vanilya özü ekleyin diye okumuştum.
Bizim de arada kakası mukuslu oluyor ve çok gazı var ondan araştırmıştım yeni. Ama tek başına mukus sanırım bi anlam ifade etmiyormuş.
Ben de doğduğundan beri her şeyi yiyorum. Bi iki kestim baktım faydası yok devam ediyorum. Sadece süt ve yoğurt tüketmiyorum. Her gün benzer şeyler yiyorum bazen iyi oluyo bazen kötü
Kusması olduğu günler ben de bırakamıyorum ki zaten süt yetsin diye uğraşırken olanı da kusmasına üzülüyorum. Yere bırakmıyorum şimdilik canım bizim yatakta vakit geçiriyoruz. Altına da yastık aldım yüzüstü destek yastığı yoksa hiç sevmiyo yüzüstü durmayı.Yaa evet tekme atması ahh ne güzeldi
Yaa ne güzel dönmeye başladı demek, bizimkş hala yapamıyor onu. Ben de pek yere bırakmıyorum hem kusması fazla olduğu için hem de üşürmüş gibi geliyor, aslında yerde zaman geçirmeleri çok sağlıklı gelişimleri açısından.
Evet canım doktor verdi bi mama, henüz denemedim ama gerekirse vericem bakalım. Kilo alımına göre. Bir de test sonucuna göre. Merakla bekliyorum. Süt zaten hiç tüketmiyorum ama doktorun verdiği diyeti bir görsen, her şey yasak.
Uğraşmak zor geliyor bu kuzulara oyun matı almayı düşünüyorum canım sırf bu yüzden, hem soğuğu geçirmesin hem de sert zeminde vücutlarını daha iyi hissediyorlar, farkındalıkları daha çok artıyormuş. İnstada fizyoterapist yonca görgülü takip ediyorum bu konuda çok paylaşım yapıyor, tavsiye ederim sanaKusması olduğu günler ben de bırakamıyorum ki zaten süt yetsin diye uğraşırken olanı da kusmasına üzülüyorum. Yere bırakmıyorum şimdilik canım bizim yatakta vakit geçiriyoruz. Altına da yastık aldım yüzüstü destek yastığı yoksa hiç sevmiyo yüzüstü durmayı.
Bize de haber et bakalım ne çıkacak. Hemen şifa bulsun inşallah yavruşun. Nette de okumuştum alerji varsa eğer kusma, gaz, egzama oluyormuş. Ona dikkat edince kilo alımı da artıyormuş. Hiç moral bozma sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun zaten. Diyette de alaka şeyler bile yasak dimi. Şey okumuştum bir de işte o yasak olan gıdaları ekleyip çıkararak neye alerjisi olduğunu belirliyorlarmış. Deri testi yapılabiliyor mu peki şimdi? Ne testi yaptılar size kan mı?
Yaaa evet hemen biri beni kucaklasın modundalar ben de burda baloncuk almıştı sanırım piyanolu oyun halısı ondan aldım. Çok mantıklıymış gerçekten çok sevdi. Bakayım canım söylediğin hesaba çok teşekkür ederim.Uğraşmak zor geliyor bu kuzulara oyun matı almayı düşünüyorum canım sırf bu yüzden, hem soğuğu geçirmesin hem de sert zeminde vücutlarını daha iyi hissediyorlar, farkındalıkları daha çok artıyormuş. İnstada fizyoterapist yonca görgülü takip ediyorum bu konuda çok paylaşım yapıyor, tavsiye ederim sana
Evet canım bir sürü şey var, bize deri testi yaptılar yumurta sarısı beyazı ve süt için. Sütte hafif bir kızarma oldu emin olamadığı için kan testi yaptı. Asıl onu bekliyorum ben de. Tam diyet o zaman belli olacakmış bakalım. İnşallah düzeliriz canım çok sağol
Aaa öyle mi canım yok hiç bilmiyordum süper oldu bu sağol haber verdiğin için. Peki tam olarak nasıl başvuruyorsun?Kızlar belki duyaniniz vardır. E bebeğin emzirme danışmanlığı var. Kayıt olup il seciyorsunuz. İlimizdeki emzirme danışmani ile whatsaptan gorusuyorsunuz. Bana süt artması için bazı seyler söyledi. İçecek tarifi verdi. Aynı zmanda ek gıda döneminde de yazabilirsiniz dedi.
Yeni doğum yapan kızlar 1 1mucize1umut Optimussprime ihtiyaciniz olursa aklınızda olsun
1 1mucize1umut günde 1 fincan rezene icebilirsin dedi 2~3 içebilir miyim diye sordum onermedi bitki çaylarında hassas olmak gerekir dedi.
Canım ben kamuda memurum ilçede oturuyoruz kaymakamlığın içinde sosyal yardımlaşma vakfı vardı ordan eşim sadece doğum parasına başvurdu başka da olmuyrmus sanırım memurlaraAaa öyle mi canım yok hiç bilmiyordum süper oldu bu sağol haber verdiğin için. Peki tam olarak nasıl başvuruyorsun?
Bir de ben şey soracaktım doğum yaptıktan sonra nerelere başvuruluyor doğum ödemeleri için filan biz sadece kimlik çıkarttık
Evet dişten yapıyor zaten elını tumuyke agzına sokmak istiyor... Dıs kasıyıcı tam yonetemıyor.. Kullanmayı bilmiyorCnm cok gazı olduğu zamanlar günde 1 kere veriodm
Şimdi sadece sancısı oldupunu hissedersem veriorm
Bazen haftada 1 bazen 2
Bazen 10 günde 1
Gözlemlerime göre
Yani artk hergn vermiorm
Kuzum geçecek.. Dişleri kaşınıomu?
Bizde dişten dolayı oluo
Diş kaşıyıcıyı veriorm eline 2 dk sonra delirio resmen yemek istio
O kdar kaşınıo garibim
Evet bır yerlere gıtmem gerekUykusuzluk çok gergin yapıyor ya en azından gece uyusun diyoruz ama yok yani. Uyanıp duruyor. Hele dün bütün gece kaka yapıcam gaz yapıcam diye uğraştı benim kız da. Kucağa da babannesiyle alışıyor hemen. Tv değişik geliyo herhalde renkli hareketli ya bizimki de hiç kaçırmıyor o olunca kapatıyoruz mecbur.
Şöyle ev gezmesine filan gitsen canım biliyorum hastalık var ama güvendiğin bi yerlere mesela
Canım instagramda e bebek te one cikanlar kısmında EDP var ona tıklayınca yönlendiriyor.Aaa öyle mi canım yok hiç bilmiyordum süper oldu bu sağol haber verdiğin için. Peki tam olarak nasıl başvuruyorsun?
Bir de ben şey soracaktım doğum yaptıktan sonra nerelere başvuruluyor doğum ödemeleri için filan biz sadece kimlik çıkarttık
Canim ben bilmiyodum inan ki bunu bazen takiliyorum ikiz bebek tek bebek diye hakkini helal et cok uzgunum bilmeden seni uzdum belki cok ozur dilerimCnm bir çay kaşığı rezeneyi atıorm 1 dk demlemeiriorm cok koyu olmayacak şekilde.. Ve bi 10ml veriorm sadeve
Kimyon vermedim hç ben
Gerçekten zaman su diyorım ya
Cnm ben hamileliğimi hiç özlemiorm..
Benim tüp bebek sürecim transferm felan cok rahattı ağrısız sızısız..
Ama gebeliğim berbattı..
İkizdi ben 3.5 ay kanama yaşadm..
Hastanelerde en az 1 hafta olmak üzere 3 kere yattm
Bir bebeğimi kaybettm..
6 ay ayağa kalkmam yasaktı
Gibi gibi.. Hiç hatırlamak bile istemiorm
Benim iki bebegim de kolitti ve ikisi de koca insan gibi gaz cikarirdi agzindan onun hic bir anlamini gormedim ben cikardigi bir iki gaz hikaye be canim kolik olmayan bebeklerde etkilidir o muhtemelenKızlar bebeleriniz üstten gaz çıkarma olayını nasıl yapıyor ben mi anlayamiyorum bilmiyorum benim kızım 1 kere çıkartıyor bende rahatladı heralde deyip yatağına birakiyoru ama çok sürmüyor uyanıyor sancıyla bunun matematiği nedir tek seferde cikmiyor mu gazı bı de uğraşıyorum yani çıkarsın varsa diye çıkarmıyor 1 kereden sonra
Benim kızım kolik değildir heralde canım anlamsız ağlamaları ve susmadogi olmuyor şükür ama belki de etmez heralde küçük daha kızımBenim iki bebegim de kolitti ve ikisi de koca insan gibi gaz cikarirdi agzindan onun hic bir anlamini gormedim ben cikardigi bir iki gaz hikaye be canim kolik olmayan bebeklerde etkilidir o muhtemelen
Kolik 16gunluk basladi oglumun canim biraz daha sabir insallah kolik vaktini atlatirsiniz da derin bi nefes alirsinBenim kızım kolik değildir heralde canım anlamsız ağlamaları ve susmadogi olmuyor şükür ama belki de etmez heralde küçük daha kızım
Yaa inşallahKolik 16gunluk basladi oglumun canim biraz daha sabir insallah kolik vaktini atlatirsiniz da derin bi nefes alirsin
Anladım canım sağolCanım instagramda e bebek te one cikanlar kısmında EDP var ona tıklayınca yönlendiriyor.
Sosyal hizmetlere bebeğin kimliği ile başvuru yaptim cocuk parası için. Birde sgk ye süt parası için gittim. Süt parası calisanlarin hesabına direk yatıyor ama sen öğretmensin nasıl olur bilmiyorum
Yaa cnm benim olurmu hiç öyle şeyCanim ben bilmiyodum inan ki bunu bazen takiliyorum ikiz bebek tek bebek diye hakkini helal et cok uzgunum bilmeden seni uzdum belki cok ozur dilerim
Diren cnmBugün akşama kadar direndik kızıma biberon vermedim emdi az az da olsa yalnız şimdide tek göğsümu emiuor diğerini tutmak istemiyor
Senin tontonunun o ayaklarını yesinler yaAnladım canım sağol