• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek annesi olma yolunda çabalarımız ve tecrübelerimiz🌺🌼🌸

Ay olsun canım evden çıkmak çocuklara da bize de çok iyi geliyor. Boşver evi dicem olmıcak🤭 yani azami ölçüde yap gerisini boşver diyeyim. Bir yerde okumuştum ileride çocuklarınız derli toplu temiz bir evi, yıkanmış çamaşır bulaşıklarınızı değil sizin onunla nasıl zaman geçirdiğinizi hatırlayacak diye. Ben de açıkçası saldım. Elimden geleni yapıyorum, fazlasına zaten istesem de halim kalmıyor.
Valla öyle kuzum. Evde her şey dört dörtlük olsun diye uğraşmak benim sadece yorgunluğuma yorgunluk katacak 😁 sabah topluyorum akşam olduğunda bakıyorum yine bir dağınıklık. Bende bir süre hep dikkat ettim. Ama artık saldım bende senjn gibi. Bu günler geri gelmeyecek. Hem çocuk olan ev dağınık olur 😂 yemek bulaşık çamaşır ütü yetiyor bunlar mecburi işler 😁

Bu arada kızlar ben gene gününde regl oldum😒 tek farkı 9-10 gün sürüyor beni perişan ediyor sanki yeni ergenliğe girmişim gibi😂 süt de azalıyor bugünlerde. Nasıl bi hırslandıysa rahim hadi nerde bi sonraki çocuk diyo herhalde😂😂
Ben hala olmadım. Arada adet olacakmış gibi ağrılar oluyor. Sen doğumdan ne kadar sonra adet oldun canım

Valla öyle kuzum. Evde her şey dört dörtlük olsun diye uğraşmak benim sadece yorgunluğuma yorgunluk katacak 😁 sabah topluyorum akşam olduğunda bakıyorum yine bir dağınıklık. Bende bir süre hep dikkat ettim. Ama artık saldım bende senjn gibi. Bu günler geri gelmeyecek. Hem çocuk olan ev dağınık olur 😂 yemek bulaşık çamaşır ütü yetiyor bunlar mecburi işler 😁
Çok haklısın canım, zaten pandemi doğru düzgün gelen olmuyor ama gelen de bunu bilerek gelsin yani😄 senin eşin de dağınıkmış benimki de aksine titizdir, öyle olunca en azından o dağıtmıyor diyorum🤭 eskiden bi yerde bişey görsün burası batmış derdi. Şimdi öyle diyince e madem temizleyiversene diyorum😂o da sağolsun elinden geleni yapıyor ev işleri konusunda.

Ben hala olmadım. Arada adet olacakmış gibi ağrılar oluyor. Sen doğumdan ne kadar sonra adet oldun canım
Ay çok şanslısın kuzum. Olmasın daha iyi, başlayınca bi daha bitmiyo gelip duruyo😂 bir zamanlar tedavide hevesle beklediğim adet şimdi sinir ediyo🤭Ya zaten lohusalıkta bi bitti kanama bi daha başladı filan ben anlamadım yirmi günü geçmişti. Adetim de doğumdan tam iki ay sonra başladı. Üçüncüye gördüm yıldım he :KK43: demir depoları filan yerlerde muhtemelen.

Ay çok şanslısın kuzum. Olmasın daha iyi, başlayınca bi daha bitmiyo gelip duruyo😂 bir zamanlar tedavide hevesle beklediğim adet şimdi sinir ediyo🤭Ya zaten lohusalıkta bi bitti kanama bi daha başladı filan ben anlamadım yirmi günü geçmişti. Adetim de doğumdan tam iki ay sonra başladı. Üçüncüye gördüm yıldım he :KK43: demir depoları filan yerlerde muhtemelen.
Hiç sevmem adet olmayı o yüzden gelmesin memnunum 😂 adet oldum mu çok ağrım oluyor çünkü.
Senin erken gelmiş ya hormonlr hemen normale dönmüş demek benim sütumde artık bitmek üzere belki yakında olurum 🤔

Hiç sevmem adet olmayı o yüzden gelmesin memnunum 😂 adet oldum mu çok ağrım oluyor çünkü.
Senin erken gelmiş ya hormonlr hemen normale dönmüş demek benim sütumde artık bitmek üzere belki yakında olurum 🤔
Şöyle bi sene gelmesin o zaman🤭 ay ne bileyim anlamadım ki. Hep duyduğum geç olunuyormuş. Bence sen de 6. Aydan önce olmazsın. Yani inşallah🤗
Kadın doğumcu folikül görmüştü doğumdan sonra. Adet olabilirsin demişti. Bi de bi sene sonra ikinciyi düşünürseniz doğal olabilir demişti. Bu arada beni tüp bebek merkezinden aradılar yedek embriyolar için. Dondurmaya devam edecek misiniz diye. Eşim de ben de istemiyoruz ikinciyi ama o bıdıkların da kızım gibi evlatlarımız olduğunu ve ne zorluklarla elde edildiğini düşündükçe çözdürülmesin diyorum😂 ama tekrar o kadar iğneyi kaldıramam galiba ya. İstersek doğal olursa olsun.

Şöyle bi sene gelmesin o zaman🤭 ay ne bileyim anlamadım ki. Hep duyduğum geç olunuyormuş. Bence sen de 6. Aydan önce olmazsın. Yani inşallah🤗
Kadın doğumcu folikül görmüştü doğumdan sonra. Adet olabilirsin demişti. Bi de bi sene sonra ikinciyi düşünürseniz doğal olabilir demişti. Bu arada beni tüp bebek merkezinden aradılar yedek embriyolar için. Dondurmaya devam edecek misiniz diye. Eşim de ben de istemiyoruz ikinciyi ama o bıdıkların da kızım gibi evlatlarımız olduğunu ve ne zorluklarla elde edildiğini düşündükçe çözdürülmesin diyorum😂 ama tekrar o kadar iğneyi kaldıramam galiba ya. İstersek doğal olursa olsun.
Bizde dondurduk süresi 5 yil demişlerdi. Hiç duymadım böyle arandığını. Bende pek sıcak bakmıyorum ikinciye ama nasip tabi 😁 bugün TV de gördüm spermleri dondurma yönteminden ziyade artık kurutma yöntemi olacakmış ve kurutulan sperm evde saklanabilecekmis. Keşke bizim embriyolri da eve verseler doğurmasakta arada açar bakarız 😂😂😂

Bizde dondurduk süresi 5 yil demişlerdi. Hiç duymadım böyle arandığını. Bende pek sıcak bakmıyorum ikinciye ama nasip tabi 😁 bugün TV de gördüm spermleri dondurma yönteminden ziyade artık kurutma yöntemi olacakmış ve kurutulan sperm evde saklanabilecekmis. Keşke bizim embriyolri da eve verseler doğurmasakta arada açar bakarız 😂😂😂
Bizimki raporlu tedaviydi canım ondan sanırım ilk yıl ücret ödemedik dondurma için. Ama sonraki yıllar için ücretli o yüzden aradılar. Ya çok mantıklıymış valla bence de anı diye saklarız🤭

1 bebesi olanlarında canı var :KK70:

O zamam tam acıkmadan vereceksn kaşık biberonla.. Normal biberon en az 40 gn kullanma cnm..
Cnm göğsün sertleşiyorsa sütün artıylr ve tam çelmiyor bebek demektir.. Süt varki göğsün sertleşiylr... Sürekli memeye götür bebeği ihmal etme... İşte yemek saati gelmedi vs die düşünme... Anne sütünden hiç bişi olmaz merak etme...
Zamanla daha artacak..
Benm bildiğim en etkili süt arttırıcı en az 3 lt su ve soğan..
Bem soğan yiyemiştim... Kuzenm soğanı temizler günde en az 2 soğanı löp löp yerdi, sütü baya çoğalmıştı

Doktkr en ağr aşı menenjit demişti
Menenjitle rotayı bile aynı gin olmuştu ama hç böyle olmadı rahattı
Fakat bunda huysuzlanma değilde
Ağrısı oldu gece cok inledi yavrum :KK43:

Şifa olsn masalım
Tamam canım çok sağol tavsiyelerin için, uygulayacağım 🙏🏼🙏🏼

Benim eşim aşırı daginik bir insandır. Aldigini yerine koymaz. 5 yildr toplamaktan o kadar bıktım ki üzerine cocuk olunca benim dağınıklık extra oldu.

Sen duzenlisindr dağılmaz 😁
Cinnet sebebi :D
N2yseki benmki dağınk değil :D

Ay kuzum baktım benim kız 5-6 ya çıkardı kakayı sonunda da yeşilimsi yapıyo hem de akşama kadar uğraşıyo yapıcam diye gene aynı ağrıyla bıraktım probiyotiği komple😂 bi gaz damlası kullanıyorum o da sabahları. Sağlık ocağındaki hemşire metabolizması hızlıdır dedi günde bikaç kez kaka yapmasına. Gaza da normal diyorlar sık beslendiği için Teşekkür ederim sorduğun için🥰
Oyy kıyamam ona..
Allah sağlık versn
Rica ederm cnm

Bu arada kızlar ben gene gününde regl oldum😒 tek farkı 9-10 gün sürüyor beni perişan ediyor sanki yeni ergenliğe girmişim gibi😂 süt de azalıyor bugünlerde. Nasıl bi hırslandıysa rahim hadi nerde bi sonraki çocuk diyo herhalde😂😂
Offff aşırı kıskandım ya... Aşırı aşırı..

Fly3646 Fly3646 ve P Pimpiriklianneee bu arada benide aradılar.. Bende evet dednm.. 1 yıllık ücret ödedm geldm.. Hemde geçen sene transfer olduğum tarihe denk geldi :D :D

Tamam canım çok sağol tavsiyelerin için, uygulayacağım 🙏🏼🙏🏼
Rica ederim cnm, sütün bol olsn inşallah

Cinnet sebebi :KK70:
N2yseki benmki dağınk değil :KK70:

Oyy kıyamam ona..
Allah sağlık versn
Rica ederm cnm

Offff aşırı kıskandım ya... Aşırı aşırı..

Fly3646 Fly3646 ve P Pimpiriklianneee bu arada benide aradılar.. Bende evet dednm.. 1 yıllık ücret ödedm geldm.. Hemde geçen sene transfer olduğum tarihe denk geldi :KK70: :KK70:

Rica ederim cnm, sütün bol olsn inşallah
Kız niye kıskandın beter ediyor insanı resmen lohusa gibiyim hala😂 hamile kalmak için diyosan adet görmeden de kalabilirsin canım süt korumaz🤭
Ben de eşime diyorum senden habersiz koydursam napabilirsin ki diye😂 yüreğine inecek adamın🤭 oyüzden herhalde hemen çözülsün diyor galiba

Kızlar bebeğim kakasını yapmakta çok zorlanıyor.aslinda kabız filsnnda değil aksine sulu yapıyor çok rahatsız oluyor bu durumda kıpkırmızı oluyor kasilmaktan yapamayınca gaz sancısı gibi aynı ne uyuyor ne rahatlıyor ne yapabilirim bu durumda
Probiyotik damla kullanıyor musun canım

Yaklasik 1 haftadır kullanıyorum canım biogaia
Bende kullandim canım. Benim kızımda uzun süre kaka yapmıyordu yaparken çok zorlanıyordu. 2 şişe kullandım artık kullanmıyorum. Su an rahat kaka yapıyor. Senin kızın daha çok küçük. Zamanla normale döner. Ilık zeytinyağ ile karnına masaj yap

Bende kullandim canım. Benim kızımda uzun süre kaka yapmıyordu yaparken çok zorlanıyordu. 2 şişe kullandım artık kullanmıyorum. Su an rahat kaka yapıyor. Senin kızın daha çok küçük. Zamanla normale döner. Ilık zeytinyağ ile karnına masaj yap
Kabızlık filan yok ama yinede normal mi böyle olması masaj yapıyorum zaten karnına günde en az 1 sefer

Kabızlık filan yok ama yinede normal mi böyle olması masaj yapıyorum zaten karnına günde en az 1 sefer
Normal canım korkma. Bağırsakları gelismiyor henüz. Benim kızm kaka da yapmıyordu bir süre hep 4~5 günde bir fitille yaptırdım. 8~9 gün kaka yapmıyordu ama yinede kabiz değildi.

Kızlar bebeğim kakasını yapmakta çok zorlanıyor.aslinda kabız filsnnda değil aksine sulu yapıyor çok rahatsız oluyor bu durumda kıpkırmızı oluyor kasilmaktan yapamayınca gaz sancısı gibi aynı ne uyuyor ne rahatlıyor ne yapabilirim bu durumda
Karın üstü yatırabilirsin, ama çok aç ya da çok tok olmasın. Gaz ve kabızlık için masaj yapabilirsin:
Bir de bacaklarıyla gaz egzersizi var onu yaptırabilirsin

Kız niye kıskandın beter ediyor insanı resmen lohusa gibiyim hala😂 hamile kalmak için diyosan adet görmeden de kalabilirsin canım süt korumaz🤭
Ben de eşime diyorum senden habersiz koydursam napabilirsin ki diye😂 yüreğine inecek adamın🤭 oyüzden herhalde hemen çözülsün diyor galiba
Hamike kalmak için değil kuzum
Rahatlamak için.. Kendimi patlıacak bomba gibi görüorm :(

Cnm benm beneğimde sulu yapıodu ama yaparken zorlanıodu.. Doktora dediö buda kabızın bi şekli demişti...
Probiyorik düzenli kullan.. Hemen etki etmez.. Bide aslında ne kullanırsak kullanalım 3 aydan snra gaz kaka vs anca düzene giriyor...
Bağırsakları ancak düzenli çalışıyor oda biraz..

Back