• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek annesi olma yolunda çabalarımız ve tecrübelerimiz🌺🌼🌸

Yk cnm o gelsin
Bem antebi hem cok gezdm hemde antebin unutulmaya yüz tutmuş ilçesinde yaşıor :KK70:
Kızımın psikolojisini orda bozmak istemem :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Cnm.. 15-30 cc arası normal ama günde tek bir defa veriosan doymuodur.. Sütün şuanlık yetersz olabilir daha cok erken.. Yeni doğum yaptn zamanla akacaktor belki göğüs ucun tam ckmamştr oda emdikçe cıkacak, belki emme reflek daha gelişmedi gücünü toplamadı oda olacal güçlenecrk.. Hepsi bir ijtimal.. Hepimiz bu yollardan geçtik..
ama mutlaka mutlaka göğsüne al bebeği doymasada emsin..
Ve ısrarla söylüoem biberon verme hem gaz yapar hem memeyi red eder..
Kaşık biberonla ver mutlaka..
Bide mamaya gelince gaz yapmadığı idda edilen mamalar var..
Aptamil conformil gibi mesela.. Ki yinede yaptı bizde..
Her yemekten snra mutlaka ağızdan gazımı cıkar... Belki çıkarması yarm saat sürecek ama mutlaka cıkar..

Valla ben bu konuda cesaretsizim 🙈
Belki zorda kalsaydm yapardm ama annemin yakın oluşu basitime gelior
Annemle babam yıkıor🙈
Onlar olmasa file alırdım sanırm

Malesef masalım mutlaka o uyanmadan uyanmalıyımki sağaym.. Ykksa sağmak kabusa dönüor..
Bu hafta okullar tatil die eşim burda
Sağma serüvenim daha sakin geçior :KK70:
Evet canım o gün 1 kere denemek için vermiştik sadece doymamış ertesi gün doktor da öyle söyledi.
Şimdi önce meme sonra üstünü mamayla doyuruyoruz. Bazen kaşık biberonla bazen biberonla veriyoruz durumuna göre.

Biberonla vermeyi hiç istemiyorum ama krize giriyor çocuk kaşık biberonla 1 saat sürüyor sabrı yetmiyor çocuğun onunla doymaya. Napacağımı şaşırdım artık ben de🤷🏻‍♀️

Göğüs ucum önceden vardı şimdi çocuk iyice uzattı götürdü, ilk günden beri memeyi tam kavrıyor göğüslerm hiç yara olmadı çok da güçlü çekiyor o konularda hiç sorunumuz yok şimdilik şükür. Bakalım zamanla sütüm artar yeter belki….

Sütü arttırmak için önerileriniz var mı kızlar? Bol su, sıcak suda masaj, kahvaltıda yeşillik, tahin helvası filan bunları yapıyorum sadece.
Bir de emzirme sonrası göğüslerim acıyor bazen öncesi de sızlıyor ağrıyor sertleşiyor. Napabilrim? Lahana aldık bi ams nasıl uygulanıyordu o bilmiyorum hiç

Sütü arttırmak için önerileriniz var mı kızlar? Bol su, sıcak suda masaj, kahvaltıda yeşillik, tahin helvası filan bunları yapıyorum sadece.
Bir de emzirme sonrası göğüslerim acıyor bazen öncesi de sızlıyor ağrıyor sertleşiyor. Napabilrim? Lahana aldık bi ams nasıl uygulanıyordu o bilmiyorum hiç
Ben Börülce ve bulgur pilavı tuketmistim canım. Benim ki öyle şarıl sarıl olmadı ama arttı yinede. E bebekten içecek almıştım tadı çok kötü ama icmistim 😁

1 bebesi olanlarında canı var :D

Evet canım o gün 1 kere denemek için vermiştik sadece doymamış ertesi gün doktor da öyle söyledi.
Şimdi önce meme sonra üstünü mamayla doyuruyoruz. Bazen kaşık biberonla bazen biberonla veriyoruz durumuna göre.

Biberonla vermeyi hiç istemiyorum ama krize giriyor çocuk kaşık biberonla 1 saat sürüyor sabrı yetmiyor çocuğun onunla doymaya. Napacağımı şaşırdım artık ben de🤷🏻‍♀️

Göğüs ucum önceden vardı şimdi çocuk iyice uzattı götürdü, ilk günden beri memeyi tam kavrıyor göğüslerm hiç yara olmadı çok da güçlü çekiyor o konularda hiç sorunumuz yok şimdilik şükür. Bakalım zamanla sütüm artar yeter belki….
O zamam tam acıkmadan vereceksn kaşık biberonla.. Normal biberon en az 40 gn kullanma cnm..
Cnm göğsün sertleşiyorsa sütün artıylr ve tam çelmiyor bebek demektir.. Süt varki göğsün sertleşiylr... Sürekli memeye götür bebeği ihmal etme... İşte yemek saati gelmedi vs die düşünme... Anne sütünden hiç bişi olmaz merak etme...
Zamanla daha artacak..
Benm bildiğim en etkili süt arttırıcı en az 3 lt su ve soğan..
Bem soğan yiyemiştim... Kuzenm soğanı temizler günde en az 2 soğanı löp löp yerdi, sütü baya çoğalmıştı

Doktkr en ağr aşı menenjit demişti
Menenjitle rotayı bile aynı gin olmuştu ama hç böyle olmadı rahattı
Fakat bunda huysuzlanma değilde
Ağrısı oldu gece cok inledi yavrum :(

Sagol canim cok huzursuzlar ozellikle kiz cok agladi uyanip duruyor ates yok simdilik sukur
Şifa olsn masalım

Back