Evet her doktorun tedavi şekli farklı. Bakalım artık sayılı günlerimiz kaldı bizim deBen
Ben sadece estrofem kullandım ilk başta transfere kadar. Sonra progestan iğne ve vitaminler eklendi estrofem de devam. herkesin kürü farklı.
Dondurulmuş transfer daha iyi diye biliyorum. Ben bilerek dondurdum rahmi hazırladım v.s. canını sıkma
Aslında benim 7yumurtam toplandı çok da sayılmaz ilk duyunca çok şaşırdım en az 8 10 tane olması gerekiyor yazıyordu hep internetteÜzülme canım dondurulmuş embriyo transferinde bekletiyolar, hem o süreçte rahim de dinleniyor .. herşey Allahtan tabiki ona inanan insanlarız ama genelde doktorlar dondurulmuş embriyo da daha yüksek başarı elde ediyorlar. Tabi bu çok yumurta topladıkları hastalarda oluyo.
Evet.. Rabbim karşılığında evlatlarımızla mukafatlandirsin inşallahHaklısın hepimiz öyle şeyler yaşadık, stres dolu günler...
Benim de 7toplandi 6si dollendi dediler 3. Gün aradı 4tane kaldı dediler 5.gün aradılar çok şükür bende çok korktum 3 tane 1 kalite kaldı dediler ona da üzüldüm sonra kendime kızdım daha düne kadar 5. Güne kadar gelecek mi diye düşünürken Allahim 3 tane gelmiş hepimiz bir yumurtadan oluştuk sonuçta çok şükür diye kendimi sirkeledimEn zoru bekleme süreci döllendi mi sağlıklı ilerliyo mu. Ayy toplandıktan sonra 2.gun oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım ben çok zordu benim için eşim de yanımda değildi. İlk gün 4 tanesi gitti ikinci gün yine 4 tanesi geriden geliyo dediler tamam dedim kesin 5. Güne hicbisey kalmicak ,dünyam başıma yıkıldı gibi hissettim. Zaten bide o süreçte grip olmuştum aklımda bı sürü soru işareti . Çok şükür atlattım 5.gune giden embriyolarım oldu ama süreçte yıprandım ben de
Sayısından çok kalitesi önemli aslinda. genelde 8 10 tane çıkar ben de okumuştum. Benm 14 tane toplanmıştı ama 3u ilk günden işleme bile alınmadı . 5.gune 4 tane donduruldu. 10 tanesi gitti.Aslında benim 7yumurtam toplandı çok da sayılmaz ilk duyunca çok şaşırdım en az 8 10 tane olması gerekiyor yazıyordu hep internette
Çok şükür benimde 5. Gün 3tane donduruldu acaba tek mi çift mi embriyo konulacak bizim doktorla pek konuşamıyoruz aşırı yoğun insallah sonum güzel olurSayısından çok kalitesi önemli aslinda. genelde 8 10 tane çıkar ben de okumuştum. Benm 14 tane toplanmıştı ama 3u ilk günden işleme bile alınmadı . 5.gune 4 tane donduruldu. 10 tanesi gitti.
Çok şükür 3 tane varmış kaliteleri de iyiymiş. Benim de öyle 4 tanesi iyi kaliteli dediler. Benm 3. Günde de 10 tane yasiyodu 4ü geriden geliyo dediler ama 5 . Gün 4 tane dondurmuslar. Embriyologa sordum düne kadar 10 tanesi de yasiyodu ne oldu da bugün 4 tane kaldı dedim . Biz doktorunuzun uygun gördüğü şekilde 4 tanesini dondurduk dediBenim de 7toplandi 6si dollendi dediler 3. Gün aradı 4tane kaldı dediler 5.gün aradılar çok şükür bende çok korktum 3 tane 1 kalite kaldı dediler ona da üzüldüm sonra kendime kızdım daha düne kadar 5. Güne kadar gelecek mi diye düşünürken Allahim 3 tane gelmiş hepimiz bir yumurtadan oluştuk sonuçta çok şükür diye kendimi sirkeledim
Sebepsiz infertilite ise tek konuluyo genelde. Bide 35 yaş altı isen. Ama eşinde veya sende bı problem varsa yada yaşin 35 ve üzeri ise çift koyma hakkın varÇok şükür benimde 5. Gün 3tane donduruldu acaba tek mi çift mi embriyo konulacak bizim doktorla pek konuşamıyoruz aşırı yoğun insallah sonum güzel olur
Aman aman masallahÇok şükür 3 tane varmış kaliteleri de iyiymiş. Benim de öyle 4 tanesi iyi kaliteli dediler. Benm 3. Günde de 10 tane yasiyodu 4ü geriden geliyo dediler ama 5 . Gün 4 tane dondurmuslar. Embriyologa sordum düne kadar 10 tanesi de yasiyodu ne oldu da bugün 4 tane kaldı dedim . Biz doktorunuz uygun gördüğü şekilde 4 tanesini dondurduk dedi
İnşallah gecikmez. Bir an bebeğine kavusman duasıylaAman aman masallahşimdi hsg çekileyim de ikinci regl 3 Aralık gözüküyor gecikmez insallah
Sebepsiz infertilite denildi Zeynep kamil hastanesinde 3asilama negatif eşimde hiç sorun çıkmadı benim sadece prolaktin ve tsh yüksek çıkmıştı 2022 de sonra düzeltti tiroid ilacı kullandım şimdi tup bebeğe Bahceci de başladım Dr Cem Çelik i çok duydum da yakın diye Bahçeci ye karar verdik 27 yaşındayım o zaman kesin tek embriyo koyarSebepsiz infertilite ise tek konuluyo genelde. Bide 35 yaş altı isen. Ama eşinde veya sende bı problem varsa yada yaşin 35 ve üzeri ise çift koyma hakkın var
amin amin amin inşAllah Allahim bekleyen dileyen herkese tez zamanda kolaylıkla nasip etsinİnşallah gecikmez. Bir an bebeğine kavusman duasıylabugün de cuma bol bol dua edelim inşallah her isteyene nasip etsin Rabbim..
Cem çeliki ben de çok duydum işinde iyi diyolar. Bide Mehmet reşit bey var o da iyi diyolar görümcem de ona gidiyo ama malesef onun embriyolari 5.gune gidemedi. Tekrar baştan baslicak. Benim doktorum da Mehmet koç. Şişli'de özel kliniği var işlemlerini de ota jinemed Hastanesi'nde yapiyor. Orası da tüp bebekte iyi bir merkez diyolar bakalım inşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Bu arada bende 27 yaşındayımSebepsiz infertilite denildi Zeynep kamil hastanesinde 3asilama negatif eşimde hiç sorun çıkmadı benim sadece prolaktin ve tsh yüksek çıkmıştı 2022 de sonra düzeltti tiroid ilacı kullandım şimdi tup bebeğe Bahceci de başladım Dr Cem Çelik i çok duydum da yakın diye Bahçeci ye karar verdik 27 yaşındayım o zaman kesin tek embriyo koyar
Amin canım insallah hepimize uğurlu geliramin amin amin inşAllah Allahim bekleyen dileyen herkese tez zamanda kolaylıkla nasip etsinBol bol dua edeceğim size de Aralık ayı uğurlu gelecek inanıyorum yıl başında bebislerimizle girmek nasip olsun Allah ol derse her şey olur
Ayyyyyy ne iyi geldiniz banaCem çeliki ben de çok duydum işinde iyi diyolar. Bide Mehmet reşit bey var o da iyi diyolar görümcem de ona gidiyo ama malesef onun embriyolari 5.gune gidemedi. Tekrar baştan baslicak. Benim doktorum da Mehmet koç. Şişli'de özel kliniği var işlemlerini de ota jinemed Hastanesi'nde yapiyor. Orası da tüp bebekte iyi bir merkez diyolar bakalım inşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Bu arada bende 27 yaşındayımbizimki de sebepsiz infertilite , bu arada tahlillerimde de çok hafif bı yukselme varmış tiroidimde ona da transfer öncesi ilaç vericek sanırsam
Siz de öyle konuşurken bile rahatladım diyebilirimAyyyyyy ne iyi geldiniz bana
aynı yaş aynı ay içinde transfer olmak
pozitif sonuçlarımızı vermek nasip olsun
Benim doktorum da Mehmet reşit asogluBen öğrendiğimden beri kullanıyorum tiroid ilacı o hemen iniyor hiç problem gibi düşünme tiroidi ilaçla hemen düşüyor
Açıkçası pek dikkat etmedim yani hususi bir şey yapmadım. Sadece ilk gün çok yormadim kendimi. Ertesi günden itibaren yemeğimi yaptım ev işimi yaptim tabi ağır işler olmamak kaydıyla. Doktorum zaten kan akışı olmalı haraket et lohusa gibi yatma dedi bende hiç aman ay uy moduna girmedim akışına bıraktım olacağı varsa olur dedim öyle yatıp günlerce kalkmamazlik yapmadım bana o çok anlamsız geliyor normal günlük hayatına devam etmen gerekiyor yatmak daha beter benxe kan akışı yavaşlıyor vs iyi değil yani. Nar suyu, avokado, ceviz, badem vs tükettim ama o da 1 2 gün yani çok dikkat ettiğim söylenemez. Şimdi dönüp bakıyorum da ben balkon yıkadım, banyo yıkadım, ev supurdum vs. Ağır işte yapmışım. Rabbim ol deyince oluyor işte siz bu kadar yapmayın yinede hayirliysa vakti geldiyse zaten olacaktır. Güzel sonuçlara inşallah.Merhababaşlıktan da gördüğünüz gibi sorum açık.. evet tüp bebek anneleri transfer sonrası nelere dikkat ettiniz, hareket, beslenme vesaire bilgilendirirseniz çok kişiye de yardımcı olmuş olursunuz bence
Amin inşAllah kesinlikle öyleSiz de öyle konuşurken bile rahatladım diyebilirimamin inşallah birbirimize güzel haberlerle geliriz
Evet öyleymiş aslında yüksek değil 2.85 çıktı ama gebelikte 2.5 altı istiyor doktorlar doktorum da öyle söyledi. Bu süreçte sürekli pozitif düşünelim pozitif olsun. Aklına takılanlari doktoruna sor paylaş ve ona güven hep o da çok önemli. Bu arada kaç yıllık evlisiniz
Teşekkür ederim inşallah güzel sonuçlar alırız. Nasipse oluyor zaten ama insan en azından şunu şöyle yapmasaydim da böyle yapsaydım psikolojisine girmemek için ilk günleri riske atmak istemiyor . Allah kimsenin kucagini boş birakmasinAçıkçası pek dikkat etmedim yani hususi bir şey yapmadım. Sadece ilk gün çok yormadim kendimi. Ertesi günden itibaren yemeğimi yaptım ev işimi yaptim tabi ağır işler olmamak kaydıyla. Doktorum zaten kan akışı olmalı haraket et lohusa gibi yatma dedi bende hiç aman ay uy moduna girmedim akışına bıraktım olacağı varsa olur dedim öyle yatıp günlerce kalkmamazlik yapmadım bana o çok anlamsız geliyor normal günlük hayatına devam etmen gerekiyor yatmak daha beter benxe kan akışı yavaşlıyor vs iyi değil yani. Nar suyu, avokado, ceviz, badem vs tükettim ama o da 1 2 gün yani çok dikkat ettiğim söylenemez. Şimdi dönüp bakıyorum da ben balkon yıkadım, banyo yıkadım, ev supurdum vs. Ağır işte yapmışım. Rabbim ol deyince oluyor işte siz bu kadar yapmayın yinede hayirliysa vakti geldiyse zaten olacaktır. Güzel sonuçlara inşallah.
Tabi ki orası muhakkak öyle. Transfer oldunuz mu? Kaçıncı gün embriyosu?Teşekkür ederim inşallah güzel sonuçlar alırız. Nasipse oluyor zaten ama insan en azından şunu şöyle yapmasaydim da böyle yapsaydım psikolojisine girmemek için ilk günleri riske atmak istemiyor . Allah kimsenin kucagini boş birakmasin