Aslında en çok kaynanamın bu lafına üzüldüm yarın bi gün çocuk olsa sevmeyecek heralde tüp bu çocuk diyecek sanki uzaylılar verdiTüp bebek olunca ne oluyor yahu ne kadar cahil insanlar. Diğer konu için gerilecek bişey yok hayır kalmayacağız diyeceksiniz olup bitecek
Örgü oyuncak yapıyorum zaten bana en iyi o geliyor rahatlatıyor eşimle konuştum şimdi burda konuştuktan sonra herkese duyurmakla çok yanlış yaptığıma karar verdim ve vazgeçtik diyelim onlara kafamız rahat olsun rabbim nasip ederde olursa herşey yoluna girdiğinde sadece hamile olduğumu söyleriz dedimŞimdi tüp bebek annesi olarak yazıyoru. Öncelikle hayırlı olsun. Bu tedavi biraz yıpratıcı bir süreç. O yüzden teyzenize gerildiğinizi ve eşinizle başbaşa olmak istediğinizi ısrar etmemesi gerektiğini söyleyin. Kayınvalidenize gelince tüp bebek yaptırdığınız için çekinmediğinizi, ve bu süreçte bunları takmak istemediğinizi söyleyin. Bırakın alınan alınsın. Bu süreç de önemli olan sizziniz. Transferden sonra eğer imkanınız varsa bir otel de kalın. Hemen yolculuk yapmayın. Hem size de moral olur. Mümkün olduğunca kendinizi oyalayın. Kitap, dizi, el işi gibi şeyler yapın. Ara ara duygu değişimleriniz, sinir bozukluklarınız olabilir. Bunların nedeni ilaçlar bazen yan etki yapabiliyor. Yani paniklemeyin normal. Belki de sizi hiç etkilemez.
Kendiliğinden olmadı bak bak tüp bebekmis diyecekler diye işteAslında en çok kaynanamın bu lafına üzüldüm yarın bi gün çocuk olsa sevmeyecek heralde tüp bu çocuk diyecek sanki uzaylılar verdi
Ahh bu insanlar varya benim teyzem beş olumsuz denemeden sonra kendiliğinden hamile kaldı ve teyzeme dediler ki bu çocuk başkasınınKendiliğinden olmadı bak bak tüp bebekmis diyecekler diye işte
NeeeyyyyAhh bu insanlar varya benim teyzem beş olumsuz denemeden sonra kendiliğinden hamile kaldı ve teyzeme dediler ki bu çocuk başkasının
Tüp bebek yorucu bir süreç. Kendinizi negatifliklerden soyutlayin, içinizden geldiği gibi hareket edin. Kimsenin gönlünü yapmak için uğraşmayın hatta şu andan itibaren bunları düşünmeyi bırakın.Temmuz ayında tüp bebeğe başlayacaz başka ile gidip geliyorum tedavi olduğumuz ilde teyzem anneannem filan yaşıyor. Teyzem burda kal gidip gelme diyor tedavi başlayınca ama ben bunu istemiyorum transfer den sonrada sonuç belli olana kadar kal pozitif olursa 3ay burdasın diyor ama istemiyorum ve bunu söylüyorum biz eşimle sonuç ne olursa olsun pozitif de negatif de birbirimizin yanında olmak istiyoruz zaten 1 buçuk saatlik yol anneannem yaşlı kadına kendime hizmet ettirmek istemiyorum teyzem zaten hamile ve yaş dolayısı ile ağır geçiriyor zaten eşimin ailesi ayrı strese soktu beni kimseye söylemeyin biz yaptık deyin diyip duruyor sanki başkası yapıp bize verecek bu çocuğuUmarım anlatabildim derdimi..bunaldımmm kafamı boşaltmak istedim
Şuan 7 sene sonra 2 ye hamile yine aynı şeyler konuşuluyormuş köy ortamı işte konuşmasa bile duyuluyor herşeyNeeeyyyyumarım teyzeniz de o kişilerle görüşmeyi kesmiştir bu nasıl bir hadsizlik terbiyesizlik yahu
Esi bişey demiyormu onun kulağına gitmiyor muŞuan 7 sene sonra 2 ye hamile yine aynı şeyler konuşuluyormuş köy ortamı işte konuşmasa bile duyuluyor herşey
Eşimde istemiyor eğer olursa sizin yeriniz evimiz diyor ona güveniyorum bana yardımcı olacağı konusunda o yüzden istemiyorum aslında ama bakamaz diyorlar moral bozukluğu oluyor.. eksiği değilde sanki başkasının çocuğunu veriyorlar diye düşünüyorlar benceCaniniz nasil istiyorsa öyle davranin ama sonucu aldiktan sonra pozitif olursa 3 ay olmasada biraz kalmanizda yarar var ben 1-2 ay hiç iş yapmadım mesela. bebek yerleşsin iyice yerine. Bu arada ben tedavi esnasinda herkese soylememistim sürecim çok uzun sürdü ama sonucu aldıktan herkese tüp bebek ile hamile kaldığımı söyledim bu ayip yada utanılacak bişey değil aksine mücadele edilen bir süreçten geçiyorsunuz hem maddi hem manevi k.validenizin bu söylemine kulak tıkayın. Ben anlamiyorum tüp bebek olunca diğer bebeklerden bi eksigi falan mi oluyor
Valla ne kadar bakarim deselerde beceremiyorlar eve gidince ister istemez iş,güç, yemek yapmak gerekiyor erkek beceremiyor gözüne batıyor mecbur kalkıyorsun. Ben ilk zamanlar eve gelmiştim baktim .kv den hayir yok eşim bisey yapamiyor ufak tefek yaptim lekelenmem başladı geri gittim anneme ayrica beslenmene falan da dikkat etmen gerekiyor bunlarin hepsinin üstesinden gelebilecekseniz gidin gelemeyeceksiniz teyzeniz hakli en azindan 1 ay kalın keseyi görün, kalp atışını duyun derim ben .Eşimde istemiyor eğer olursa sizin yeriniz evimiz diyor ona güveniyorum bana yardımcı olacağı konusunda o yüzden istemiyorum aslında ama bakamaz diyorlar moral bozukluğu oluyor.. eksiği değilde sanki başkasının çocuğunu veriyorlar diye düşünüyorlar bence
Başkasının çocuğunu vermek ne demekmiş yahu transefere giriyorsun 10 kere isim soyisim teyid ediyorlar kimsenin embriyosu kimseye falan verilmez cahil kafalar bunlarEşimde istemiyor eğer olursa sizin yeriniz evimiz diyor ona güveniyorum bana yardımcı olacağı konusunda o yüzden istemiyorum aslında ama bakamaz diyorlar moral bozukluğu oluyor.. eksiği değilde sanki başkasının çocuğunu veriyorlar diye düşünüyorlar bence
Hayır kesinlikle kendi evinde esinle beraber ol gidip kalma hiç bir yerde hem mutlu huzurlu geçirmen lazim bu dönemi kesinlikle kimseyi dinlemeTemmuz ayında tüp bebeğe başlayacaz başka ile gidip geliyorum tedavi olduğumuz ilde teyzem anneannem filan yaşıyor. Teyzem burda kal gidip gelme diyor tedavi başlayınca ama ben bunu istemiyorum transfer den sonrada sonuç belli olana kadar kal pozitif olursa 3ay burdasın diyor ama istemiyorum ve bunu söylüyorum biz eşimle sonuç ne olursa olsun pozitif de negatif de birbirimizin yanında olmak istiyoruz zaten 1 buçuk saatlik yol anneannem yaşlı kadına kendime hizmet ettirmek istemiyorum teyzem zaten hamile ve yaş dolayısı ile ağır geçiriyor zaten eşimin ailesi ayrı strese soktu beni kimseye söylemeyin biz yaptık deyin diyip duruyor sanki başkası yapıp bize verecek bu çocuğuUmarım anlatabildim derdimi..bunaldımmm kafamı boşaltmak istedim
Bu ayrıntıyı düşünüyorum inanın ama eşim öyle bi insan değil aşılamada bebekler gibi bakmıştı bana ve o zamanlar market işletiyorduk.. yine öyle bakacağına inanıyorum ki işler ters gitti yapamadık diyelim annemi ararım o gelir yanıma Diye düşündüm en ufak ayrıntıları düşünüyorum zaten bu yüzden kafam karıştıValla ne kadar bakarim deselerde beceremiyorlar eve gidince ister istemez iş,güç, yemek yapmak gerekiyor erkek beceremiyor gözüne batıyor mecbur kalkıyorsun. Ben ilk zamanlar eve gelmiştim baktim .kv den hayir yok eşim bisey yapamiyor ufak tefek yaptim lekelenmem başladı geri gittim anneme ayrica beslenmene falan da dikkat etmen gerekiyor bunlarin hepsinin üstesinden gelebilecekseniz gidin gelemeyeceksiniz teyzeniz hakli en azindan 1 ay kalın keseyi görün, kalp atışını duyun derim ben .
Ah o cahil kafalarBaşkasının çocuğunu vermek ne demekmiş yahu transefere giriyorsun 10 kere isim soyisim teyid ediyorlar kimsenin embriyosu kimseye falan verilmez cahil kafalar bunlar
Şimdi anneannem de zaten kulağını tıkadı mucizesinin tadını çıkarıyorEsi bişey demiyormu onun kulağına gitmiyor mu
Ayy burdan aldığım güzel düşünceler ile silkelendim ve eşime dedim kimse bilmese daha iyi olacak en iyisi vazgeçtik erteledik sansınlar dedimTüp bebek yorucu bir süreç. Kendinizi negatifliklerden soyutlayin, içinizden geldiği gibi hareket edin. Kimsenin gönlünü yapmak için uğraşmayın hatta şu andan itibaren bunları düşünmeyi bırakın.
Yerinizde olsam, tedavi süreci bitene kadar, çevreme, bu konu hakkında konuşmak istemiyorum derdim. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Çok fazla kendini strese sokacak seyler dusunme bu süreçte. madem annen destek olabilecek dr la konuşur yola çıkarsınız uygun zamanda .inşallah pozitif sonuç alırsın şimdiden hayirli olsun ve kolay gelsin diyorum lütfen boş söylemleri ve gereksiz şeyleri kafana takma birazda akışına bırak fiziksel durumun müsait olursa ona göre ayarlama yaparsinBu ayrıntıyı düşünüyorum inanın ama eşim öyle bi insan değil aşılamada bebekler gibi bakmıştı bana ve o zamanlar market işletiyorduk.. yine öyle bakacağına inanıyorum ki işler ters gitti yapamadık diyelim annemi ararım o gelir yanıma Diye düşündüm en ufak ayrıntıları düşünüyorum zaten bu yüzden kafam karıştı
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz içinÇok fazla kendini strese sokacak seyler dusunme bu süreçte. madem annen destek olabilecek dr la konuşur yola çıkarsınız uygun zamanda .inşallah pozitif sonuç alırsın şimdiden hayirli olsun ve kolay gelsin diyorum lütfen boş söylemleri ve gereksiz şeyleri kafana takma birazda akışına bırak fiziksel durumun müsait olursa ona göre ayarlama yaparsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?