- 19 Eylül 2017
- 360
- 504
- 53
- 31
Bende öyle düşünüyorum başarabilirim inşallahHayır kesinlikle kendi evinde esinle beraber ol gidip kalma hiç bir yerde hem mutlu huzurlu geçirmen lazim bu dönemi kesinlikle kimseyi dinleme
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende öyle düşünüyorum başarabilirim inşallahHayır kesinlikle kendi evinde esinle beraber ol gidip kalma hiç bir yerde hem mutlu huzurlu geçirmen lazim bu dönemi kesinlikle kimseyi dinleme
Hakkınızda en doğru kararı verirsiniz inşallah. Yakınlarımız çok iyi niyetli, bundan zerre şüphem yok. Yalnız sizi anlamaları çok zor. Söylenen 1 in size etkisi 5 olabiliyor.Ayy burdan aldığım güzel düşünceler ile silkelendim ve eşime dedim kimse bilmese daha iyi olacak en iyisi vazgeçtik erteledik sansınlar dedim
2 3 sene torun torun torun diye dolasan insanlara bir yerden sonra biz tedavi goruyoruz demeniz gerekiyor çunku.
İstemiyoruz dediginizde çeneler hic kapanmiyor.
Mesela şuan da disariya kizi cikardigimda komsular bile bu buyumus maasallah hemen ikinciyi dusunmuyonmu demeye basliyor, yoo dusunmuyorum diyince anam olurmu tek diyorlar virt zirt.
Sacma olan bizim bazi seyleri soylemek zorunda kalmamiz degil, insanlarin kac cocuk yapacagina karar vermeye calisan toplum, utanmadan cocugu olmayan evlerde yasayan insanlara yatak odasi muhabbeti yapip cocuk yapin diyen insanlar.
Her sorana aşilama buu demiyoruz herhalde o lafın gelişiydi.Yoo, hiçbirseye mecbur degildiniz. Ikiside benim için ayni sokaga çikiyor. Esinde gayet annesini susturabilirdi "bir daha bu soruyu sorarsan, biz artik gelmiyoruz". Bir gör bakalim kv'de agzini açiyormu diye.
Insanlar bir tepki veriyor diye, senin verecegin tepkin sinirli kalmiyor. Halen kendin seçebiliyorsun ne tepki verecegine. Insanlarin "ne zaman çocuk" soru sormasi saçma, seninde her yerde (kendi deyimin ile) asilama ile oldu demende saçma. Saçmadan ziyade, gereksiz.
"Kimseye söylemeyin, biz yaptık deyin" miii???Temmuz ayında tüp bebeğe başlayacaz başka ile gidip geliyorum tedavi olduğumuz ilde teyzem anneannem filan yaşıyor. Teyzem burda kal gidip gelme diyor tedavi başlayınca ama ben bunu istemiyorum transfer den sonrada sonuç belli olana kadar kal pozitif olursa 3ay burdasın diyor ama istemiyorum ve bunu söylüyorum biz eşimle sonuç ne olursa olsun pozitif de negatif de birbirimizin yanında olmak istiyoruz zaten 1 buçuk saatlik yol anneannem yaşlı kadına kendime hizmet ettirmek istemiyorum teyzem zaten hamile ve yaş dolayısı ile ağır geçiriyor zaten eşimin ailesi ayrı strese soktu beni kimseye söylemeyin biz yaptık deyin diyip duruyor sanki başkası yapıp bize verecek bu çocuğu Umarım anlatabildim derdimi..bunaldımmm kafamı boşaltmak istedim
Her sorana aşilama buu demiyoruz herhalde o lafın gelişiydi.
Bilmeyen kalmadi dememin sebebi çocugu veya kendisi tedavi gorecek olan insanlara annemin benim dr umu onermesinden.
Yoksa yakamiza benim cocugum asilama yazmiyoruz, yada sizin kizinizmi diyenlere evet asilamayla yaptik demiyoruz yani.
Eş kismina gelince turkiye de soylediginiz seyi yapabilecek kaç tane eş var sayilarini merak ediyorum ciddi anlamda.
Malum genelde annelerinin sütünden kesilmemis oluyor bizim erkekler.
Her erkek boyle demedim aksini yapan erkek sayisini merak ediyorum dedim.Yook, gayet özel hayatini özel tutabilen erkekler var. Eslerinin isteklerine saygi duyane erkekte var. Sirf senin esin yapmadi diye genellemeye vurman gerekmez. Ha sen esini öyle kabul ettin, kimsenin diyecegi bisey olamaz. Ancak "her erkek böyle", hiç dogru olmayan ve gereksiz bir savunma.
Evet bu kelime çok incitici değilmi.. amin hayırlısı inşallah"Kimseye söylemeyin, biz yaptık deyin" miii???
Tüp bebekte başkası yapıp mı veriyor, bu nasıl bir kafa.
Kapatın tüm telefonları, eşinizle birbirinize odaklanın. Hakkınızda hayırlısı inşallah.
İnciticiden ziyade çok cahilce- patavatsızca- egosu yıkılmış, kendini eksik görüp eksiğini başkasına kapattırmaya çalışan bir yorum. Takılmaya bile değmez. Boşverin...Evet bu kelime çok incitici değilmi.. amin hayırlısı inşallah
O zaman benim bebeklerim ne bebeği oluyorTüp bebekle olan bebek bebekten sayılmıyor hala böyle düşünenlere hayret ediyorum
Böyle parazit düşüncelerden dolayı bende paylaşmiyorum çoğu insanla
Allah bağışlasın canimO zaman benim bebeklerim ne bebeği oluyor
Öncelikle hayırlı olsun güzel sonuçlar alırsınız inşallah. Kendinizi hiç boş yere germeyin. Her hangi bir şey içinde mecbur hissetmeyin. 3 kere tüp bebek tedavisi gördüm. Yumurta takibinde gün aşırı gitmek gerekiyor yumurta gelişimi izlemek için. On gün falan sürüyor istersen O dönem yol yorucu gelecek diye düşünürsen akrabalarında kalabilirsin. Kliniklerin kendi misafirhaneleri var istersen orada da kalabilirsin. Kimsenin haberi olmaz. Ben de başka ilde yaptırdığım için iki saatlik yol gidip gelmiştim hem de çalışıyordum sabahtan iki saatlik o yolu gidip kontrollerimi yaptırıp iki saatlik yolu geri dönüp öğleden sonra da işe giderek yaptım. Benim kafam böyle rahat etti.tedaviye başladığımızı Kendi annem dahil kimse de bilmiyordu sadece işyerimde müdürüm Biliyordu. Ona da mecburen söylemiştim.hamile kaldıktan sonra tedavi ile olduğunu söyledik. Yoksa bugün gittiniz mi, ne zaman transfer olacak, ne zaman belli olacak gibi sorularla muhattap olmak daha yıpratıcı olurdu.Temmuz ayında tüp bebeğe başlayacaz başka ile gidip geliyorum tedavi olduğumuz ilde teyzem anneannem filan yaşıyor. Teyzem burda kal gidip gelme diyor tedavi başlayınca ama ben bunu istemiyorum transfer den sonrada sonuç belli olana kadar kal pozitif olursa 3ay burdasın diyor ama istemiyorum ve bunu söylüyorum biz eşimle sonuç ne olursa olsun pozitif de negatif de birbirimizin yanında olmak istiyoruz zaten 1 buçuk saatlik yol anneannem yaşlı kadına kendime hizmet ettirmek istemiyorum teyzem zaten hamile ve yaş dolayısı ile ağır geçiriyor zaten eşimin ailesi ayrı strese soktu beni kimseye söylemeyin biz yaptık deyin diyip duruyor sanki başkası yapıp bize verecek bu çocuğu Umarım anlatabildim derdimi..bunaldımmm kafamı boşaltmak istedim
Doktorum bana maksimum 3 yada 4 defa gelirsin yumurta takibi için dedi.. işte bende bu sorularla muhattap olmamak için hem kendi evimi istiyorum hemde herkese erteledik demeye karar verdimÖncelikle hayırlı olsun güzel sonuçlar alırsınız inşallah. Kendinizi hiç boş yere germeyin. Her hangi bir şey içinde mecbur hissetmeyin. 3 kere tüp bebek tedavisi gördüm. Yumurta takibinde gün aşırı gitmek gerekiyor yumurta gelişimi izlemek için. On gün falan sürüyor istersen O dönem yol yorucu gelecek diye düşünürsen akrabalarında kalabilirsin. Kliniklerin kendi misafirhaneleri var istersen orada da kalabilirsin. Kimsenin haberi olmaz. Ben de başka ilde yaptırdığım için iki saatlik yol gidip gelmiştim hem de çalışıyordum sabahtan iki saatlik o yolu gidip kontrollerimi yaptırıp iki saatlik yolu geri dönüp öğleden sonra da işe giderek yaptım. Benim kafam böyle rahat etti.tedaviye başladığımızı Kendi annem dahil kimse de bilmiyordu sadece işyerimde müdürüm Biliyordu. Ona da mecburen söylemiştim.hamile kaldıktan sonra tedavi ile olduğunu söyledik. Yoksa bugün gittiniz mi, ne zaman transfer olacak, ne zaman belli olacak gibi sorularla muhattap olmak daha yıpratıcı olurdu.
Eşime dedim olursa eğer heralde tüp bebek diye sevmeyecek çocuğu yani daha şimdiden böyle sanki ayıp bişey utanılacak bişeyİnciticiden ziyade çok cahilce- patavatsızca- egosu yıkılmış, kendini eksik görüp eksiğini başkasına kapattırmaya çalışan bir yorum. Takılmaya bile değmez. Boşverin...
Ben genelde moralimi bozacak şeylere gülüp geçiyorum. Size de tavsiyem bu yönde.Eşime dedim olursa eğer heralde tüp bebek diye sevmeyecek çocuğu yani daha şimdiden böyle sanki ayıp bişey utanılacak bişey
Bi tüp bebeğe başlayın bakalım ne olacak durumlar nasıl ilerleyecek öyle karalar bağlamayın . Ne güzel size destek olmaya çalışan insanlar var değerini bilin . Bence transfer olursanız 3-4 gün orada kalabilirsiniz doktorlar hemen yola çıkmayı önermiyor . Teyzenizin dediğinde de bir şey yok bence de tüp bebek yaptıracağınızı herkesin bilmesine gerek yok bi tanıdığım her evde bi b.k kazanı kaynar önemli olan kokuyu dışarı yaymamaktır derdi ki öyle de bence . Bende tüp bebek yaptırdım ama benim şansım evimin olduğu yerde yaptırdım hiç kimse bilmiyor eşim ve ben ikimiz karar verdik yaptırdık eğer tutarsa normal oldu diyeceğiz . Niye millet bilsin ki bilince bi faydaları mı var sanki . Bunlar için kendinizi üzmeyin sıkılacak bir şey yok tedaviye başlayın her şey çok güzel olacak inanınTemmuz ayında tüp bebeğe başlayacaz başka ile gidip geliyorum tedavi olduğumuz ilde teyzem anneannem filan yaşıyor. Teyzem burda kal gidip gelme diyor tedavi başlayınca ama ben bunu istemiyorum transfer den sonrada sonuç belli olana kadar kal pozitif olursa 3ay burdasın diyor ama istemiyorum ve bunu söylüyorum biz eşimle sonuç ne olursa olsun pozitif de negatif de birbirimizin yanında olmak istiyoruz zaten 1 buçuk saatlik yol anneannem yaşlı kadına kendime hizmet ettirmek istemiyorum teyzem zaten hamile ve yaş dolayısı ile ağır geçiriyor zaten eşimin ailesi ayrı strese soktu beni kimseye söylemeyin biz yaptık deyin diyip duruyor sanki başkası yapıp bize verecek bu çocuğu Umarım anlatabildim derdimi..bunaldımmm kafamı boşaltmak istedim
Gülüp geçmeyi çok istiyorum bazen ama ok gibi oturdu içime bu kelime eşimle bu süreçte gerilmemek için uzatmadım ama içimde de tutamayacam ne zaman dışa vururum kim bilir şuan önceliğim tedavimiz Burda konuşmak çok iyi geldi ama bana..Ben genelde moralimi bozacak şeylere gülüp geçiyorum. Size de tavsiyem bu yönde.
Sevmezse de kendi kaybeder ki inanın doğduğunda bu söylediğini söylememiş varsayacaktır.
İllaki içinizde kalacaksa bu cümle, bir yerde söyleyin içinizde tutmayın. Allah nasip eder doğarsa, kayınvalideniz aldığında kucağın "aman dikkat tüp ya, zarar gelmesin hassas oluyor" filan dersiniz, belki yaptığı hatayı anlar. Sizde içinizi boşaltır, ttutup tutup büyütmemiş olursunuz.
İyi niyetlerinden olduğunu biliyorum ama işte beni strese sokuyorlar şöyle yap böyle yap diye.. inşallah hayırlı sonuçlar alırsınızBi tüp bebeğe başlayın bakalım ne olacak durumlar nasıl ilerleyecek öyle karalar bağlamayın . Ne güzel size destek olmaya çalışan insanlar var değerini bilin . Bence transfer olursanız 3-4 gün orada kalabilirsiniz doktorlar hemen yola çıkmayı önermiyor . Teyzenizin dediğinde de bir şey yok bence de tüp bebek yaptıracağınızı herkesin bilmesine gerek yok bi tanıdığım her evde bi b.k kazanı kaynar önemli olan kokuyu dışarı yaymamaktır derdi ki öyle de bence . Bende tüp bebek yaptırdım ama benim şansım evimin olduğu yerde yaptırdım hiç kimse bilmiyor eşim ve ben ikimiz karar verdik yaptırdık eğer tutarsa normal oldu diyeceğiz . Niye millet bilsin ki bilince bi faydaları mı var sanki . Bunlar için kendinizi üzmeyin sıkılacak bir şey yok tedaviye başlayın her şey çok güzel olacak inanın
Temmuz ayında tüp bebeğe başlayacaz başka ile gidip geliyorum tedavi olduğumuz ilde teyzem anneannem filan yaşıyor. Teyzem burda kal gidip gelme diyor tedavi başlayınca ama ben bunu istemiyorum transfer den sonrada sonuç belli olana kadar kal pozitif olursa 3ay burdasın diyor ama istemiyorum ve bunu söylüyorum biz eşimle sonuç ne olursa olsun pozitif de negatif de birbirimizin yanında olmak istiyoruz zaten 1 buçuk saatlik yol anneannem yaşlı kadına kendime hizmet ettirmek istemiyorum teyzem zaten hamile ve yaş dolayısı ile ağır geçiriyor zaten eşimin ailesi ayrı strese soktu beni kimseye söylemeyin biz yaptık deyin diyip duruyor sanki başkası yapıp bize verecek bu çocuğu Umarım anlatabildim derdimi..bunaldımmm kafamı boşaltmak istedim