How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

sana bakmaya geldim:))
cok haklısın bunları hıssetmekte canım benım
sakın kendını suclama
bende cok sık yasıodum başlarda
ama hanı acınında sefhaları var yaa
ınsan sanırım kabullenme safhasını gecınce rahatlıo
sende rahatlayacaksın merak etme
dediğim kıtapları al oku bak onlar farkı bı acıdan bakmanı sağlayacak hemen al okumaya başla
aşkın gözyaşlarını ve okumadıysa elif safak ın aşk kıtabını
ben oyle ıyıleştırdım kalbımı vbı de duayla
hem bıde bılıomusun '"İnsanlar senin kalbini kırmışsa üzülme..
Rahman (c.c), 'Ben kırık kalplerdeyim' buyurmadı mı?"
onlardan allaha sığın senı bılerek uzenlerden ,bılkı
kımsenın ahı kalmaz kımsede
keske yakın olsaydık gelırdım yanına sarılırdım soylee
benımde kımse bılmıo ancak sızle konusuorum ıste
ıyıkı varsınız canım benımm hersey gececek ghem bak belkıde
gebelık olusmustur belkıde ona bağlı olmusur bu zona
allahım ol dedıkten sonra olmayacak bişey yok kii
ben bazen kendımızden kessemde umudu,allahtan kesmıorum
bılıorumkı o dılerse olacak..
tamam mı kuzum bu hıssettıklerın cok normal benımde ınfertılıtenın ılk yılında
cok sık hıseetığın seyler ve hepımızın yasadığı duygular yalnız değilsin :))))

iyi ki varsın canım benim... bazen düşünüyorum da sana bile hala vermediyse seni bile beklettise birazcık demekki kötü oldumuzdan değil.
kitapları alıcam bu hafta
aşk ı zaten herkes okudu birinden alırım.
demişsin ya umudu kendimden kessemde alllah tan kesmiyorum diye.o da hoşuma gitti. aslında bende çoğu zaman öyle düşünüyorum allaha güveniyorum vardır bi bildiği diyorum.
evet istiyorum ki kimsenin ahı kimsede kalmasın.
bu arada zona ben yumurtlmadan önce verdi sinyali ancak kendini gösterebildi. gebelikten değildir. ama keşke öle olsa...
sana kocaman sarılıyorum kuzum. aslında arkadaşa sözüm var çaya gitcem ama moral olmayınca geciktim çıkayım da hava değişsin biraz. şişmiş gözlerede ne bahane bulcaksam artık... kocamla kavga ettim ağladım derim:)

hergün yatağa yatarken dediğim gibi allahım bugünümüze şükür
şükür yarabbim tüm verdiklerin ve vereceklerin için...

çok teşekkür ederim canım. elimde olmadan yapıyorum stres eşimde haftada 3-4 gün olmayınca çok kendimi dinliyorum galiba...

keşke hamile olsam da ben razıyım bunun acısına falan... bebeğe zarar veren bişey değilmiş bu zaten
bende araştırırken okudum bir iki kadın daha yazmış hamileyken geçirmiş. demekki hamileyken de bağışıklık düşüyor ondan oluyor . inan şu an deliniyo gibi olan o acılardan daha çok kafamdaki bebek fikri beni yoruyor.

geçmiş olsun sanada canım. iyi yapıyosun bu ay olmazsada diğer aya olur kendimizi kötüye alıştırmak da gerekiyor...

yazını okurken durmadan ağladım aynı şeyleri o kadar çok hissetmeye başladım ki ...
hep isyan ederdim istemediğim bişey olunca .
yine ara ara ediyorum ama yinede en çok tevekkül gösterdiğim konu budur hayatımda.yinede sonuç aynı.
en çok üzüntüden oluyomuş yada ağır stresten . ama elimde değil işte. eşimde zaten bi gün var bigün yok sizden başka konuştuğum kimse yok . annemde yanımda değil.
kendime acımaya başladım ki en kötüsü bu heralde...
yıllardır görüştüğüm bir arkadaşım var (dostum değil) her konuda sidik yarıştırır durur pek sık görüşmem o yüzden ama yılların verdiği bir alışkanlık bir de dışlayamıyosun işte 4-5 kişilik bir gruptan bi zamandan sonra. ben işte taaa 18 ay önce ilk bebek isterken o 1 yıldır deniyodu olmuyodu. sonra ben hamile kalcam diye ödü koptu bunun her ay arayıp soruyodu hamile misin diye.. sonra baktı ki benimde olmuyo rahatladı.24. yında gebe kaldı. ama sorarsan öyle gün hesaplayıp hiç ilişkiye girmemiş bir tek sona aylarda girmiş ondada olmuş zaten süpriz olmuş. yaşı da 33 yani.. beni yicek aklı sıra. bende dedim 24 aydır korunmuyodun nasıl süpriz bu... bozuldu öyle deyince. şimdi de ne zaman konuşsak sürekli bir hava atma durumu işyerinde 7 kişi hamilemiş.yok başka biri hamileymiş bana haber veriyo...sadece allaha havale etttim gönlünden geçen neyse allahım bilir ona ne yaşatacağını da o bilir en iyi dedim... zaten ben üzülüyorum bir de böyle bilinçli üzmeye çalışanlar beni çileden çıkarıyor...
senin o rüyalarının benzerlerini sürekli bende görüyorum. ilk bu rüyayı 2004 yılında görmüştüm. aradan 7 yıl geçmiş şimdi haftada 2 kez görüyorum en az...
hiç iyi değilim bunu biliyorum ama bi çözüm bulmam gerek onun da farkındayım...
canım benim...senin o arkadaşına benden en iyi cevap : Allah herkesin çocuğunu korusun ama "veren de Allah , alan da"...herkes de bunun farkına varsın artık....Veren Rabbimin almayag ücü yetmiyor mu?...hiç birşey bizim değil..cahil karı..sinir oldum..:47::20:

canım benim...senin o arkadaşına benden en iyi cevap : Allah herkesin çocuğunu korusun ama "veren de Allah , alan da"...herkes de bunun farkına varsın artık....Veren Rabbimin almayag ücü yetmiyor mu?...hiç birşey bizim değil..cahil karı..sinir oldum..:47::20:

yıllardır benle yarışıp kendince kaybetti bazı şeyleri. ben asla uğraşmam öle şeylerle. sidik yarıştırmam. şimdi ilk kez kazandığını sanıyor hiç farkında değil bence... önüne bakma sonuna bak derler...

ıkızlerım canım benım senı cok cok ıyı anlıorum bende
tüp bebek seruvenınden önce bende aynı durumdaydım
aslında suan daha umutsuz olmalıyım 3 tup denemesınden sonra ama
zaman gectıkce ınsan bununla yasamaya alısıo..
dun mesela ılk girdiğim ateş topiğine baktım ama suankı değil
5 bın sayfa olduğu dıye kapatılan topiğe baktım
orda yazıstıklarımızı okudum baktımm ya hamıleler yada herkesın bebeklerı olmus hatta
1 yasına basmıs bazılarının bebeklerı ve sadece benım ısmımın altında tıcker yok
yanı sadece benım bebeğim yok
hanı bı anne nın 10 coocuğu olur 9 tanesınıne hedıyeler alır
onlarda bı mutluluk ama bı tanesı kosede yapayalnız
uzulerek bakar annesının diğer coocuklara sevgısıne,hedıyelere
kendısını yapayalnız hısseder ve unutumus...
bende aynen oyle hısettım
alllahın diğer herkese olan sevgısıne gıptayla baktım
benı sevmıyormuydu ben kötü bır kulmuydum
dedım gece ruyamda yıne hamıleymısım
aynada bekıodum kendıme gögüzlerımde yesıl damarlar olmus
14 haftalık hamıleymısım ticker yapacakmısım
sat tarıhımı bıle soyluorum okadar gercekcıydi
ama b u ruyalardan okadar cok gördumkı artık
hiç bebeğe yormuyorum bıle namazımı kılıp tovbe ettım
allahım dedım yanlış dusunduysem affet ne olur...
o duyguloarla yatınca,ac tavuk kendını bugday ambarında görürmüş gibi oldu:)
sana tavsiyem kendını oyala,kıaplar ıyı gelıo bu konuda
mesela askın gzöyasları var sems ıle mmevlanadan bahseder
elıf safakın ask kıtabı gıbı
stres etme dıyemem bunu çalışma basaramazsın
ama vucudun ıflas edecek yoksa
tup bebeğe halın klamyacak kuzum yapma,
azospermleıler naaapsın bı tane bıle spermlerı cıkmıo
tüpe bıle guçllerı yok
dahab 25 yasında rezervı tukeneneler naapsın
allah oyle bı dert verırkı ayy dersın asıl dert buymus
okadar ıyı durumdasınızkı ee maaddı durumda yeterlı
asgarı ucretle gecınıp tup bebek yapamayanlar ınsanlar var
topıklerde kalan ilaçlarınızı bağışlarmısınız dıyen ınsanlar var
bız okadar ıyı durumdayızkı allahım sağlık verdıkce
yumurtam oldukça paramızda bırıktıkçe denıcem ben ama
artık kendımı hırpalamıorum bunun sonucu değiştirmediğini
sadece sağlığımı bozduğunu gördüm
yazumı okuyan butun arkadaslarım yapamyınn sukredeck okadar seyımız varki
allahın gucune gider bende arada garip duygular hısssedıorum ama
onların benı ele gecrımesıne ızın vermıorum artık
sızde vermeyın ne olur sıze iyi gelen seyler yapın dua,spor kıtap gezme tozma size ne ıyı gelıosa onu yapın
bu bır sureç ve gececek allah sabredenlerle bırlıktedir kıslar ımtıhandayız
ve sabrımızın mufatı cok yakın...
çok güzel yazmışın ...bende dün gece gördüm iki çocuğumuzla tatile gitmişiz ama bir anda eşimle geri dönüyoruz ama çocuklar yok rüya uzun ama bu rüyayıda akşam okuduğum yazıdan etkilenip görmüş olabilirim...insanlık hali tabi etkileniyoruz üzülüyoruz ama kendimizi çabuk toparlamak lazım ...düşünün ben 14 yıl olmuş tüp deneyim dedim oladı şimdide parayı tamamlayamıyorum bir türlü yaş desen almış başını gidiyor ama ben yinede kendimden daha kötü durumdakileri düşünüp şükredecek ne kadar çok şeyim var diyorum
çok teşekkür ederim canım. elimde olmadan yapıyorum stres eşimde haftada 3-4 gün olmayınca çok kendimi dinliyorum galiba...

keşke hamile olsam da ben razıyım bunun acısına falan... bebeğe zarar veren bişey değilmiş bu zaten
bende araştırırken okudum bir iki kadın daha yazmış hamileyken geçirmiş. demekki hamileyken de bağışıklık düşüyor ondan oluyor . inan şu an deliniyo gibi olan o acılardan daha çok kafamdaki bebek fikri beni yoruyor.

geçmiş olsun sanada canım. iyi yapıyosun bu ay olmazsada diğer aya olur kendimizi kötüye alıştırmak da gerekiyor...

yazını okurken durmadan ağladım aynı şeyleri o kadar çok hissetmeye başladım ki ...
hep isyan ederdim istemediğim bişey olunca .
yine ara ara ediyorum ama yinede en çok tevekkül gösterdiğim konu budur hayatımda.yinede sonuç aynı.
en çok üzüntüden oluyomuş yada ağır stresten . ama elimde değil işte. eşimde zaten bi gün var bigün yok sizden başka konuştuğum kimse yok . annemde yanımda değil.
kendime acımaya başladım ki en kötüsü bu heralde...
yıllardır görüştüğüm bir arkadaşım var (dostum değil) her konuda sidik yarıştırır durur pek sık görüşmem o yüzden ama yılların verdiği bir alışkanlık bir de dışlayamıyosun işte 4-5 kişilik bir gruptan bi zamandan sonra. ben işte taaa 18 ay önce ilk bebek isterken o 1 yıldır deniyodu olmuyodu. sonra ben hamile kalcam diye ödü koptu bunun her ay arayıp soruyodu hamile misin diye.. sonra baktı ki benimde olmuyo rahatladı.24. yında gebe kaldı. ama sorarsan öyle gün hesaplayıp hiç ilişkiye girmemiş bir tek sona aylarda girmiş ondada olmuş zaten süpriz olmuş. yaşı da 33 yani.. beni yicek aklı sıra. bende dedim 24 aydır korunmuyodun nasıl süpriz bu... bozuldu öyle deyince. şimdi de ne zaman konuşsak sürekli bir hava atma durumu işyerinde 7 kişi hamilemiş.yok başka biri hamileymiş bana haber veriyo...sadece allaha havale etttim gönlünden geçen neyse allahım bilir ona ne yaşatacağını da o bilir en iyi dedim... zaten ben üzülüyorum bir de böyle bilinçli üzmeye çalışanlar beni çileden çıkarıyor...
senin o rüyalarının benzerlerini sürekli bende görüyorum. ilk bu rüyayı 2004 yılında görmüştüm. aradan 7 yıl geçmiş şimdi haftada 2 kez görüyorum en az...
hiç iyi değilim bunu biliyorum ama bi çözüm bulmam gerek onun da farkındayım...

canım sen boşver öyle insanları hem seni üzdüğü zamanlarda ALLAHa adua et ALLAH üzgün zamanda yapılan duayı geri çevirmezmiş

iyi ki varsın canım benim... bazen düşünüyorum da sana bile hala vermediyse seni bile beklettise birazcık demekki kötü oldumuzdan değil.
kitapları alıcam bu hafta
aşk ı zaten herkes okudu birinden alırım.
demişsin ya umudu kendimden kessemde alllah tan kesmiyorum diye.o da hoşuma gitti. aslında bende çoğu zaman öyle düşünüyorum allaha güveniyorum vardır bi bildiği diyorum.
evet istiyorum ki kimsenin ahı kimsede kalmasın.
bu arada zona ben yumurtlmadan önce verdi sinyali ancak kendini gösterebildi. gebelikten değildir. ama keşke öle olsa...
sana kocaman sarılıyorum kuzum. aslında arkadaşa sözüm var çaya gitcem ama moral olmayınca geciktim çıkayım da hava değişsin biraz. şişmiş gözlerede ne bahane bulcaksam artık... kocamla kavga ettim ağladım derim:)

hergün yatağa yatarken dediğim gibi allahım bugünümüze şükür
şükür yarabbim tüm verdiklerin ve vereceklerin için...
sende ıyıkı varsın canım benım:)
tabıkı kötü olduğumuzdan değil,yoksa allah hayat kadınlarına vermezdı evlat
ve allahın habıbım yanı en sevdiğim dediği hz. muhammedin bile butun coocukları kendınden once ölmuş
ve evlat acısıyla ımtıhan olmuşur..yıne hz ibrahim yaşlanıncaya kadar evladı olmamıstır
yaşlılığında bı oğulla mujdelenmıstır hatta ayette soyle der 'haberci gelıp bı oğulla mujdelendın dıyınce karısı guluverdi'
yanı ben bu yasımdamı coocuğum olacak dıye ama allah ol dedi ve oldu sadece kafirler allahtan umudu kesermiş
yıne hz. zekarıya da oyle cocuğu uzun bır sure olmamastır meryem suresınde anlatılır
hz yakup en sevdiği oğlu yusufu 30 yıl görememiştir hatta acısından gözlerı kör olmustur
bunları hepsı kotülermıydii elbette hayır hatta tam tersi allahın sevdiği kullardı
allahım butun arkadaslarımın evlatlarını bağışlasın...
evet kuzum cok bıraz havan değişsin :)
bızede4 tez zamanda nasıp etsınn boynumuzu bükük bırakmasın ınsalllah canımm..
çok güzel yazmışın ...bende dün gece gördüm iki çocuğumuzla tatile gitmişiz ama bir anda eşimle geri dönüyoruz ama çocuklar yok rüya uzun ama bu rüyayıda akşam okuduğum yazıdan etkilenip görmüş olabilirim...insanlık hali tabi etkileniyoruz üzülüyoruz ama kendimizi çabuk toparlamak lazım ...düşünün ben 14 yıl olmuş tüp deneyim dedim oladı şimdide parayı tamamlayamıyorum bir türlü yaş desen almış başını gidiyor ama ben yinede kendimden daha kötü durumdakileri düşünüp şükredecek ne kadar çok şeyim var diyorum

canım sen boşver öyle insanları hem seni üzdüğü zamanlarda ALLAHa adua et ALLAH üzgün zamanda yapılan duayı geri çevirmezmiş

elbette canım her nefes alıp verdıkce sükretsem azdır dıorum bende
tabıkı cnm hep beterın beterı vardır ...

benim bir arkadaşım ilik kanseri yaşı da 37. teşhis koyulalı 5 yıl olmuş.ben 2 yıldır tanıyorum. bundan öncede hep sağlık sorunları yaşıyomuş zaten. şu sıra çok kötü durumda yine. vücut iflas ediyor sürekli ünite ünite kan veriliyo 10 gün sonra yine berbat duruma geeliyor.. akciğeri su topluyo o geçiyo hepatit oluyo o geçiyo safra patlıyo sürekli iç organlar çürüyo arkasında hemoroidten çekiyo yani hayatı işkence gibi ayda 1-2 kez hastaneye yatıyo. bi anesi var başında annesi hayatta olmasa intaar eder sanırım.çektiğini bi kendi biliyo bi de allah. biraz önce telde konuştuk yine hastanedeymiş. sesi çıkmıyo nefes alamıyo pazartesi yine ameliyat etcekler safrayı alcaklarmış. maddi durumuda berbat yardımlarla kan alıyo falan...zaten ölcekmiş dr lar çok iyi bakılsa 3-5 yıl yaşar demişler.bazen dua ediyorum allahım çektirme ya yanına al yada biraz rahatlat azcık da ölmeden biraz rahat etsin çocuk diye...sizler de bi kez olsun dua ediverin nolur...
yaralar çok acıyodu ama onunla telde konuşunca kendi halime şükrettim. en azından dermansız değil dedim dururmumuz. idrar torbam bile bi şekilde düzeltilebilir hala umudum var sonuçta. bu ay adet olursam ilk işim tabi zona biraz hafiflerse direk idrar torbama baktırıcam sistoskopiyle.

Son düzenleme:
kızlar gece acile gitmek zorunda kaldım zona zonalığını daha yeni gösteriyor. dayanamayacağım hale geldi. allah düşmanımın başına vermesin dedikleri cinsten. her yere de yayıldı şimdi de sırtım acıyor yani yarın orayada taşınacak. acil dr u evet zona ya benziyo ama zona kuşak hattında olur bu çok yayılma göstermiş p. tsi mutlaka cilt dr u görsün dedi. 2 krem erdi ama kremler hiç acısını azaltmıyor. minoset aldım onun içiyorum... gece 100 kez uyanarak yattım sabahtan beri ağlıyorum bari kafam oyalansın diye buraya geldim ama hiç bişey unutturamıyor çünkü etimi deliyolar.....en az 1 hafta rapor alıcam. yürüyemiyorum neredeyse. allah dedi ki al sana dert çek de gör.yani ben bittim kızlar sanırım ölüyorum...

Son düzenleme:
kızlar gece acile gitmek zorunda kaldım zona zonalığını daha yeni gösteriyor. dayanamayacağım hale geldi. allah düşmanımın başına vermesin dedikleri cinsten. her yere de yayıldı şimdi de sırtım acıyor yani yarın orayada taşınacak. acil dr u evet zona ya benziyo ama zona kuşak hattında olur bu çok yayılma göstermiş p. tsi mutlaka cilt dr u görsün dedi. 2 krem erdi ama kremler hiç acısını azaltmıyor. minoset aldım onun içiyorum... gece 100 kez uyanarak yattım sabahtan beri ağlıyorum bari kafam oyalansın diye buraya geldim ama hiç bişey unutturamıyor çünkü etimi deliyolar.....en az 1 hafta rapor alıcam. yürüyemiyorum neredeyse. allah dedi ki al sana dert çek de gör.yani ben bittim kızlar sanırım ölüyorum...

kuzum cok cok geçmiş olsunn
mınoset plus var odaha etkılı
cunku mınoset cok hafif..
off kuzum yaa görüomusun ayy sen p.tesi gi hemen kuzum yaa
keske cuma giseymişsin daha ılerlemeden konrol alına alınırdı
neysee kuzum az kaldı yarınaa
off tatlımm yaa ne yapıo bu sıpalar bıse göruomusun
bende yazın öyleydım bulantıdan ağlıodum oylee..

canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşirsin...

kuzum cok cok geçmiş olsunn
mınoset plus var odaha etkılı
cunku mınoset cok hafif..
off kuzum yaa görüomusun ayy sen p.tesi gi hemen kuzum yaa
keske cuma giseymişsin daha ılerlemeden konrol alına alınırdı
neysee kuzum az kaldı yarınaa
off tatlımm yaa ne yapıo bu sıpalar bıse göruomusun
bende yazın öyleydım bulantıdan ağlıodum oylee..

canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşirsin...

bi daha bebek bebek diye ağlarsam bana bu çektiklerimi hatırlatın hemen anında susacam. vazgeçtim herşeyden bebek mebek olmasada yaşarım ama bu yaralarla yaşancak gibi değil.ahhh ahhh cuma bi cildiye görseydi belki farklı olurdu kafama mıçim...

bi daha bebek bebek diye ağlarsam bana bu çektiklerimi hatırlatın hemen anında susacam. vazgeçtim herşeyden bebek mebek olmasada yaşarım ama bu yaralarla yaşancak gibi değil.ahhh ahhh cuma bi cildiye görseydi belki farklı olurdu kafama mıçim...

canım ara ara başka forumlarda da okudum zona olanları... valla bu bizim stresimzin hastalığı....

hatunlar nasılsını nasıl gdiyor bakalımmmmm
yafff ben gene çok yoğunummmmmm gelemedim kaç zamandırrrrrrrrrrrrrr

iyi akşamlar arkadaşlar
bende ekim ayında başarısız bir tüp bebek macerası yaşadım
yaza kadar doğal yolla bekliycem
allah yardımcımız olsun

İKİZLER geçen kış zonayı benim babamda geçirdi ,çok kötüydü ama geçti üstelik babam şeker hastası olduğu için yaraları çok geç kapandı ve çok sıkıntı yaşadı
allah şifa versin

ikizlerrrrrrrrrr, çok geçmiş olsun. ateş topiğine yazmışsın gördüm. çok beladır zona canım yaa.
Allah şifa versin tez zamanda.

Back