• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp açıklık kontrolü Hystero Contrast Sonography (HyCosy)

İnşallah :)) moral oldunuz bana, Allah kalbinizde dilediğinizi size versin :dua: Az önce biraz fenalaştım, çok affedersiniz istifra ettim, aniden oldu..yumurtlama olan sol tarafta biraz ağrım da var, regl mi olacağım acaba, bilmiyorum. Akıntım da biraz sarı olmak üzere yoğun beyaz... elimde 4 test var, normalde salı yapacaktım ama yarın bir tanesini deneyim mi sizce, ümitlenmek de istemiyorum hüsran olmasın diye ama kendimi de tutamıyorum.
Yaaaa mesajı şimdi okudum bence yapın 🙈 inşallah vardır 🤲

Yaaaa mesajı şimdi okudum bence yapın 🙈 inşallah vardır 🤲
13. gün testi malesef beyaz cıktı, 2. çizgiden eser yok canım :( Yarın da çok ümidim olmasa da deneyeceğim, ne dersin regl gelmesini birkaç gün daha bekleyim mi (Bat Cuma) yoksa Progestan fitil kullanıyordum bırakayım mı hemen regl 3-5 güne gelsin (Progestan fitil reglimi geciktiriyor çünkü)

13. gün testi malesef beyaz cıktı, 2. çizgiden eser yok canım :KK43: Yarın da çok ümidim olmasa da deneyeceğim, ne dersin regl gelmesini birkaç gün daha bekleyim mi (Bat Cuma) yoksa Progestan fitil kullanıyordum bırakayım mı hemen regl 3-5 güne gelsin (Progestan fitil reglimi geciktiriyor çünkü)
Yumurtlama gününden emin misin eğer eminsen az da olsa birşey çıkardı bence 😔 adet geciktiriyorsa progestan ben olsam bırakırdım ama doktorun kan testi vermeden bırakmanı istemez sanırım

Yumurtlama gününden emin misin eğer eminsen az da olsa birşey çıkardı bence 😔 adet geciktiriyorsa progestan ben olsam bırakırdım ama doktorun kan testi vermeden bırakmanı istemez sanırım
az önce test aldım geldim, yarın yap demişti doktorum. yarın yapayım artık doktoru ararım akabinde. Çünkü 16sında iğnemi vurulmuştum, çıksa az da olsa çıkardı dediğin gibi.. ilk ay kan testi ver dedi, ama 2. ay verme dedi testler doğrudur, bakalım bu sefer ne diyecek. :KK51:

melinda- melinda- Merhaba canım, ben sabah test yaptım, negatifti, kliniği aradım kan vermeye gerek görmedi. 7sinde doktorla görüşmemiz var, tüp bebek detaylarını soracağız.. İnş herşey yolunda gider canım. Seni de bilgilendireyim dedim. :KK36:

melinda- melinda- Merhaba canım, ben sabah test yaptım, negatifti, kliniği aradım kan vermeye gerek görmedi. 7sinde doktorla görüşmemiz var, tüp bebek detaylarını soracağız.. İnş herşey yolunda gider canım. Seni de bilgilendireyim dedim. :KK36:
Merhaba canım :KK68: Görüşmede planı belirlersiniz, ilk ve son tedavin olsun inşallah , kaliteli embriyoların olsun sımsıkı tutunsun annesine:KK19::anne: Dua edeceğim:dua: Güzel gelişmeleri bekliyorum:KK19:

Merhaba canım :KK68: Görüşmede planı belirlersiniz, ilk ve son tedavin olsun inşallah , kaliteli embriyoların olsun sımsıkı tutunsun annesine:KK19::anne: Dua edeceğim:dua: Güzel gelişmeleri bekliyorum:KK19:
Allah razı olsun canım, çok teşekkür ederim desteğin için, senin de sağlıkla ilerlesin gebeliğin :KK15:

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 9 aydır yoğun bir şekilde bebek istiyoruz. Ben 35 eşim de 41 yaşında...Eşimin de benim de 2. evliliğimiz. İlk evliliğimizden çocuklarımız yok. 9 ay önce eşim ve ben gereken hormon testlerini yaptırdık, eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı, bende TSH düşüklüğü vardı, son 6 aydır ilaçlarla dengede. normal yollardan gebelik olabilir diye 3 ay denedik, olmayınca Tıp merkezine başvurduk. Hormonal testlerden yeniden geçtik, bende Amh 0,67 çıktı. Şuan 3 aylık klomen tedavimde 3. ayımdayım. Klomen, progestan ve ovitrelle iğnesi derken vücudumda yarattığı belirtilerle ve ruhumda yarattığı etkilerle 2 ay çok stresli geçti. 3. ayda tüp kontrolü yaptırmak istedim. Tüp açıklık kontrolü Hystero Contrast Sonography (HyCosy) ile (Rahim filmi değil) yapıldı ve sağ tüpüm tıkalıymış :KK57::110: hep sol taraftan yumurtlama oluyormuş. 1. ay 18mm,15mm (2 adet), 2. ay 21 mm (1 adet) yumurtam vardı.. bu ay da 16mm ve kısmen küçük 2 tane daha yumurtam varmış.. iğnemi yarın yapacağım... ve yeniden rahim hazırlansın ve kalınlaşsın diye Progestan kullanacağım..:bicak:
Beenimkine benzer süreçlerden geçen/geçmiş ve ek tüple hamile kalan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Neler yapmalıyız? Hamile kalma oranı tek tüple nasıl? Aşılama mı yaptırmalıyız? Tüp mü denemeliyiz? Dipnot: doktor asistanı aşılama önermiyoruz dedi, sebebi ne acaba?
Tup de tikaniklik varsa diş gebelige yol acabilir ben yasadim dis gebelik oldu ve tup alindi tek tup le elbette gebelik sansi var ama yuzde 50 dusuyor bence tup bebekten herseyden once iyi bir kdin dogum ve tup bebek uzmanina git ve laparoskopi ameliyati ol tikanikligi acsinlar daha sonra tup bebek dene vakit kaybetme 35 yas cok sınır bir yas bende ayni yastayim bundan sonrasi yumurta kalitesi dusuyor ve sende amh duauklugu var vakit kaybetmeni tavsiye etmem

Tup de tikaniklik varsa diş gebelige yol acabilir ben yasadim dis gebelik oldu ve tup alindi tek tup le elbette gebelik sansi var ama yuzde 50 dusuyor bence tup bebekten herseyden once iyi bir kdin dogum ve tup bebek uzmanina git ve laparoskopi ameliyati ol tikanikligi acsinlar daha sonra tup bebek dene vakit kaybetme 35 yas cok sınır bir yas bende ayni yastayim bundan sonrasi yumurta kalitesi dusuyor ve sende amh duauklugu var vakit kaybetmeni tavsiye etmem
Canım benim çok teşekkür ederim güzel yorumun için, 7sinde doktorumuzla randevumuz var, ben öncelikle tıkanıklığın üzerine gideceğim, doktor sebebini tespit etsin, giderilebilecek bir durumsa yapayım, yok giderilemeyecekse tüp bebek detaylarına yoğunlaşacağız... 35 evet sınır yaş ve ilk bebeğimiz olacak Allah nasip ederse.... Sizde durum nedir, inş bebeğinize kavuşmuşsunuzdur...

Canım benim çok teşekkür ederim güzel yorumun için, 7sinde doktorumuzla randevumuz var, ben öncelikle tıkanıklığın üzerine gideceğim, doktor sebebini tespit etsin, giderilebilecek bir durumsa yapayım, yok giderilemeyecekse tüp bebek detaylarına yoğunlaşacağız... 35 evet sınır yaş ve ilk bebeğimiz olacak Allah nasip ederse.... Sizde durum nedir, inş bebeğinize kavuşmuşsunuzdur...
Malesef kavusamadik insallah siz kavusursunuz en kisa zamanda

Saizen büyüme hormonu yumurta kalitesi için kullanılıyor. Regl ortalama 1 hafta sonra. İnşallah yarar bakalım. 🤗senin görüntüleme nasılmış tüp harici bilgi verebiliyor muymuş?
Ayyy şuan şoktayımmm... Az önceki forumdaki Merve senmişsin :)) diyorum ben biryerden hatırlayacağım buradanmış...biz seninle ne kadar çok yazışmışız canım yaa :dua: Şimdi 2 kat daha fazla sevindim senin adına ... Rabbim resmen bir mucize yaratmış... Sağlıkla artar inşallah...:21::KK74:

Ayyy şuan şoktayımmm... Az önceki forumdaki Merve senmişsin :)) diyorum ben biryerden hatırlayacağım buradanmış...biz seninle ne kadar çok yazışmışız canım yaa :dua: Şimdi 2 kat daha fazla sevindim senin adına ... Rabbim resmen bir mucize yaratmış... Sağlıkla artar inşallah...:21::KK74:
Hatırlamanı bekledim ses etmedim. 🤣 çok teşekkürler canım. 😍😍😘

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 9 aydır yoğun bir şekilde bebek istiyoruz. Ben 35 eşim de 41 yaşında...Eşimin de benim de 2. evliliğimiz. İlk evliliğimizden çocuklarımız yok. 9 ay önce eşim ve ben gereken hormon testlerini yaptırdık, eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı, bende TSH düşüklüğü vardı, son 6 aydır ilaçlarla dengede. normal yollardan gebelik olabilir diye 3 ay denedik, olmayınca Tıp merkezine başvurduk. Hormonal testlerden yeniden geçtik, bende Amh 0,67 çıktı. Şuan 3 aylık klomen tedavimde 3. ayımdayım. Klomen, progestan ve ovitrelle iğnesi derken vücudumda yarattığı belirtilerle ve ruhumda yarattığı etkilerle 2 ay çok stresli geçti. 3. ayda tüp kontrolü yaptırmak istedim. Tüp açıklık kontrolü Hystero Contrast Sonography (HyCosy) ile (Rahim filmi değil) yapıldı ve sağ tüpüm tıkalıymış :KK57::110: hep sol taraftan yumurtlama oluyormuş. 1. ay 18mm,15mm (2 adet), 2. ay 21 mm (1 adet) yumurtam vardı.. bu ay da 16mm ve kısmen küçük 2 tane daha yumurtam varmış.. iğnemi yarın yapacağım... ve yeniden rahim hazırlansın ve kalınlaşsın diye Progestan kullanacağım..:bicak:
Beenimkine benzer süreçlerden geçen/geçmiş ve ek tüple hamile kalan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Neler yapmalıyız? Hamile kalma oranı tek tüple nasıl? Aşılama mı yaptırmalıyız? Tüp mü denemeliyiz? Dipnot: doktor asistanı aşılama önermiyoruz dedi, sebebi ne acaba?
Tüpler sağlam değilse aşılama yapılmıyor. Yapışıklık varsa dış gebelik riski de var ayrıca. Diğer sebeplerden daha önemlisi amh nedeniyle tüpe geçin fazla beklemeyin derim ama amh hatalı ölçülebiliyor, ultrason muayenesinde antral folikul sayısı azsa rezervin düşük olduğu doğrulanır. Tek başına düşük amh düşük rezerv değil yani. ilaçla denemeye devam edecekseniz klomen değil femara deneyin derim..

Tüpler sağlam değilse aşılama yapılmıyor. Yapışıklık varsa dış gebelik riski de var ayrıca. Diğer sebeplerden daha önemlisi amh nedeniyle tüpe geçin fazla beklemeyin derim ama amh hatalı ölçülebiliyor, ultrason muayenesinde antral folikul sayısı azsa rezervin düşük olduğu doğrulanır. Tek başına düşük amh düşük rezerv değil yani. ilaçla denemeye devam edecekseniz klomen değil femara deneyin derim..
doktorumla perşembe görüştük, bir an önce tüp bebeğe başlatacak. Tek tüpten elbette yumurta gelirmiş fakat kadınların %80 i her ay bir yumurta verir, Yumurtanın aylarca sadece sağ tüpten atılma olasılığı çok yüksekmiş. o zaman doğal yoldan deneseniz de olmaz dedi. Kendimizi garanti altına almak adına da yüksek gebelik şansı olan Tüp bebeğe karar verdik :)

Aminnnn inşallahhhh kalırsınız🤲 Evettt o topikteyim ☺️ 2019 sonunda ve 2020 yılında kendiliğinden iki gebeliğim oldu, sağlıksız gebelik nedeniyle kaybettim, 6. haftalarda gelişimi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım, son kürtajım Haziran ayında oldu.Tıkanıklık sebebini söylemediler, ama eski bir tıkanıklık olduğunu söylediler,yeni olsaydı işlem sırasında açılırdı dediler,ben büyük ihtimal bu şekilde gebe kalmışım önceden, artık ne kadar doğru bilmiyorum🤷🏻‍♀️ Kürtajlar sonrası olur mu dedim,vakumlu kürtaj sonrası yapışıklık olması beklenmez çok çok nadir görülür o da tüplerde değil rahimde olur dediler,şükür öyle birşey çıkmamıştı.Başıma gelen olaylarla birlikte yaklaşık iki yıldır bebek istiyorduk,son kürtaj sonrası 5 ay denedik olmadı,6.ay hsg çektirdim o ay oldu çok şükür.İnşallah size de nasip olur.Amh değerim iki yıl önce 1,20 çıkmıştı,yaşına göre biraz düşük dediler,ama ultrasona her gittiğimde amh değerine göre daha güzel yumurta görüldüğünü söylüyorlardı.fsh lh vs onlar normaldi.Tek başına amh değerine takılmayın, sizin ultrasonda yumurtalar ve rahim nasıl görünüyor, bu çok daha önemliymiş🤗 Sorulardan hiç bıkmam yardımcı olabilirsem ne mutlu🤗 Bir de benim o ay tıkalı olan tarafımda yumurta gelişiyordu,moralim öyle bozuktu ki kontrole dahi gitmemiştim
Merhaba bende hsg çekildim hsgden sonra hamile kaldım ama 2 ay önce bende bebeğimi kaybettim kürtaj oldum. Kürtajdan sonra hsgde tüpleriniz kapalıy mıydı acaba zarar verdi mi kürtaj

Merhaba bende hsg çekildim hsgden sonra hamile kaldım ama 2 ay önce bende bebeğimi kaybettim kürtaj oldum. Kürtajdan sonra hsgde tüpleriniz kapalıy mıydı acaba zarar verdi mi kürtaj
Merhaba yorumda yazdığım gibi tek tarafta hafif bir tıkanıklık var ve açılmadı dediler. Ama eski bir tıkanıklıktır, yeni olsaydı açılırdı dediler. Yani işleme bağlı olduğunu düşünmediler.Doktorum hiç ciddiye almadı hatta.Tek taraflı tıkanıklık hamile kalmaya engel değilmiş zaten,bir de tam tıkalı değildi hafif tıkalıydı benim.Ben de kürtajlara bağlı olduğunu düşünmüyorum

Back