- 16 Mart 2008
- 4.612
- 5.539
- 723
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 9 aydır yoğun bir şekilde bebek istiyoruz. Ben 35 eşim de 41 yaşında...Eşimin de benim de 2. evliliğimiz. İlk evliliğimizden çocuklarımız yok. 9 ay önce eşim ve ben gereken hormon testlerini yaptırdık, eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı, bende TSH düşüklüğü vardı, son 6 aydır ilaçlarla dengede. normal yollardan gebelik olabilir diye 3 ay denedik, olmayınca Tıp merkezine başvurduk. Hormonal testlerden yeniden geçtik, bende Amh 0,67 çıktı. Şuan 3 aylık klomen tedavimde 3. ayımdayım. Klomen, progestan ve ovitrelle iğnesi derken vücudumda yarattığı belirtilerle ve ruhumda yarattığı etkilerle 2 ay çok stresli geçti. 3. ayda tüp kontrolü yaptırmak istedim. Tüp açıklık kontrolü Hystero Contrast Sonography (HyCosy) ile (Rahim filmi değil) yapıldı ve sağ tüpüm tıkalıymış![KK57 :KK57: :KK57:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk57.gif)
hep sol taraftan yumurtlama oluyormuş. 1. ay 18mm,15mm (2 adet), 2. ay 21 mm (1 adet) yumurtam vardı.. bu ay da 16mm ve kısmen küçük 2 tane daha yumurtam varmış.. iğnemi yarın yapacağım... ve yeniden rahim hazırlansın ve kalınlaşsın diye Progestan kullanacağım..![Bıcak :bicak: :bicak:](/images/smiley/bıcak.gif)
Beenimkine benzer süreçlerden geçen/geçmiş ve ek tüple hamile kalan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Neler yapmalıyız? Hamile kalma oranı tek tüple nasıl? Aşılama mı yaptırmalıyız? Tüp mü denemeliyiz? Dipnot: doktor asistanı aşılama önermiyoruz dedi, sebebi ne acaba?
Yaklaşık 9 aydır yoğun bir şekilde bebek istiyoruz. Ben 35 eşim de 41 yaşında...Eşimin de benim de 2. evliliğimiz. İlk evliliğimizden çocuklarımız yok. 9 ay önce eşim ve ben gereken hormon testlerini yaptırdık, eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı, bende TSH düşüklüğü vardı, son 6 aydır ilaçlarla dengede. normal yollardan gebelik olabilir diye 3 ay denedik, olmayınca Tıp merkezine başvurduk. Hormonal testlerden yeniden geçtik, bende Amh 0,67 çıktı. Şuan 3 aylık klomen tedavimde 3. ayımdayım. Klomen, progestan ve ovitrelle iğnesi derken vücudumda yarattığı belirtilerle ve ruhumda yarattığı etkilerle 2 ay çok stresli geçti. 3. ayda tüp kontrolü yaptırmak istedim. Tüp açıklık kontrolü Hystero Contrast Sonography (HyCosy) ile (Rahim filmi değil) yapıldı ve sağ tüpüm tıkalıymış
![KK57 :KK57: :KK57:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk57.gif)
![110 :110: :110:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk110.gif)
![Bıcak :bicak: :bicak:](/images/smiley/bıcak.gif)
Beenimkine benzer süreçlerden geçen/geçmiş ve ek tüple hamile kalan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Neler yapmalıyız? Hamile kalma oranı tek tüple nasıl? Aşılama mı yaptırmalıyız? Tüp mü denemeliyiz? Dipnot: doktor asistanı aşılama önermiyoruz dedi, sebebi ne acaba?