• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tünelin sonunda ışık yok...

Notlucky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
54
83
88
39
Merhaba arkadaşlar. Ben 10 yıllık evliyim. Evlenmeden önce aklım 5 karış havada olduğundan ve bu evlilik, akrabalık işlerinden zerre anlamadigimdan aile binasında oturmaya itiraz etmedim. Daha doğrusu benim ne kadar aslında buna uygun olmadığımı bilen arkadaşlarım birçok kez uyardılar, şaşkınlıklarını dile getirdiler. Yine de inanın bir sorun olacağı aklımın ucundan dahi geçmedi. Ayrıca işleri de ortak, binada kayinvalidemler ve eltimler oturuyorlar.

Neyse eltim tam bir doğal afet ve ayrıca süperstar mizaçlı birisi. Evlenmeden önce de onu gören herkes başıma bela olacağına dair imalarda bulunmuştu. Bense yine tabi düşünemedim sonuçta başka bir insan bana ne yapabilirdi ki? ve niye yapsindi?

Bu arada evlenmek gibi de bir isteğim yoktu. Eşime deli gibi aşık değildim ama uzun yıllar arkadaş gibi olsakta aslında bir ilişkimiz vardı sanırım. Kendisi çok iyi bir insan olduğundan ve evlenmeyi çok istediğinden evlilik yoluna girdim ben de.

Neyse evlendigim gibi kazın ayağının hiçte öyle olmadığını anladım. Hakaretler,asagilamalar her girdiğimiz ortamda alay etmeler kaş göz hareketleri... Toplum içine çıkmak istemedim bir süre sonra, o zamanda yaftalamalar başladı. yok soğuk nevale, yok suratsız vs... Eski tip adetler... Eltimin askerleri olan kayınvalidem, kaynım, görümcem ve bilumum akrabalar... Beni asla anlayamayan bir eş... Adeta dünyam başıma yikildi. Neyse dedim bir sene sonra ayrılırım. Bu arada kaynimda bir yandan eşimi dolduruyor boşanması için. Ama benim bir çocuğum oldu bu süreçte istemeyerek. Çocuk olunca da babasına çok düşkün oldugu için kıyamadım ve eşimden ayrılamadım.

Yıllarca annemden eve dönerken ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ev değil de sanki çilehaneye giriyordum. Bu arada evlendigimde 50 kilo olan ben 90 kilo oldum 2 senede. Mutsuzluk sıkıntı stres yeme bozukluğu yaptı bende.

Sonunda eltimle baş edemeyeceğimi ve kimsenin de bana yardımcı olamayacağını anlayıp eltimle mecburen iyi geçinmeye başladım. Her türlü hakaretine sustum, asagilamalarini duymamazlıktan geldim. Evime her gün gelir, ona hep çok iyi davrandım. Çocukları çocuklarımın canına okur kimse ses cikartamaz ben de dahil. Yıllar böyle geldi gecti. Bu süre boyunca hep ev alıp çıkmak istedim ama eşim kılını kipirdatmadi. Ben çok kötü duruma gelince bir iki ev bakıyormuş gibi göründü sonra yine unutuldu gitti.

Eşim birgün "ben ölsem asla gözüm arkada kalmaz, sen çok iyi bakarsın onlara" dedi. Ben de " ben aynı şeyi söyleyemem senin için, ve hayatta en çok korktuğum şey çocuklarım büyümeden bana birşey olması" dedim.

Ne yapmalıyım? ben kendimden geçtim artık sağlığım çok bozuldu. Bu soğuk savastan, sürekli diken üstünde yaşamaktan da çok yoruldum...

Kaç yaşındasınız çalışıyor musunuz mesleğiniz var mı , bosansaniz aileniz destek çıkar mı? Şimdi size doğal olarak hayata çile çekmeye gelmedin boşan diyen bir suru kişi cikacaktir ama tabi öncelikle bu soruların cevaplarını bilmek lazım.

35 yaşımdayım. Maalesef mesleğim yok çalışmıyorum. Maddi olarak bir sıkıntım da yok. Ailem destek olurlar iyi bir ailem var. Neyseki uzak oturmuyoruz. Araba kullanmaya başladım. Sürekli aileme gidiyorum buradan uzaklaşmak ve eşimin ailesini görmemek için. Bu arada geçen sene terapiye gittim. Psikolog yaşadıklarımdan sonra eltimin narsist olabileceğini ve uzak durmam gerektiğini söyledi. Ama bu mümkün değil maalesef.

İkinciyi de mi yaptiniz?
Bir de anlamadım neden evinize alıyorsunuz? İstedikleri kadar soğuk desinler. Al koçanı otur evinde. Elalemden sana ne?
Evet sürekli birşeyler düzelir diye umudum vardı. Ayrılsam bile çocuklarım olduğu için pişman hissetmem onlar benim en değerli varlığım. Evime almamın sebebi onunla mücadele edemiyorum.

Evet sürekli birşeyler düzelir diye umudum vardı. Ayrılsam bile çocuklarım olduğu için pişman hissetmem onlar benim en değerli varlığım. Evime almamın sebebi onunla mücadele edemiyorum.
Ay ben hiç bişey anlamadım. Tek diyeceğim bir çocuk diaha yapmadın.

Size hic faydasi olmayan bir ortam bir aile zaten hertürlü tukenmissiniz bu sartlar altinda akil sagliginizi koruyabilmeniz mucize..
Boyle rezil yasayacaginiza ailenize donun hic degilse onlar icin ezilip buzulun degmeyecek insanlar icin degil.
Aşagilamaya bile tahammul etmissiniz allah korusun size bisey olsa arkanizdan zil takip oynarlar.ya hepsini silin esiniz ve cocugunuzla kalin ya da ailenize donup bundan sonraki hayatiniza sagliginiza odaklanin..veren taraf oldukca sizi daha coook ezerler

Bir elti ya,en fazla napabilir ki size? Dimdik dursaniza? Ustunuze mi saldiracak napacak yani? Ben bir bu kkda gordum aile apartmani ,elti sorunlarini. Cevremde pek cok aile var boyle yasayan hic birine bir sey olmuyor
hiç süperstar mizaçlı eltiis olan biri var mı çevrenizde benim yok da /:

Neden boşanmak gibi bir seçenek yok aklınızda?

hiç süperstar mizaçlı eltiis olan biri var mı çevrenizde benim yok da /:
Var ya valla var. Komsum sayilir arka apartmanda oturuyor hatta ;) her gun goruntulu gorusuyorlar elti simdi Almanyada diye ;) cocuklari da birbirlerine eltos diye hitap ediyor hatta ahahahha cok komik ama oyle.

Çocukları çocuklarımın canına okuyor diyorsunuz e çok şükür sağlıklısınız ama çocuklarıza bi sürü şey olmuş farkındaysanız. Ben zaten anlamıyorum 1 sene sonra ayrılırım diyen bir kadının nasıl çocuğu olabilir 🤦🏻‍♀️

Olan olmuş diye bakarsak yapacağınız en iyi şey boşanmak. Çocuklara hiçbir şey olmaz paşalar gibi büyürler annelerinin psikolojisi yerinde olduktan sonra. İnanın iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Konuyu dıştan bi göz olarak okursanız ne denli sindirilmiş olduğunuzu göreceksiniz eminim.

Hicbisey yapamiyorsaniz o iki cocugunuz icin kendinize bakın.onlar size muhtac.
Yanlisin neresinden donerseniz sizin icin okadar iyi.
Cocuklarim icin dunyayi yakarim elti kaynana koca vs viz gelir tiris gecer

Neden boşanmak gibi bir seçenek yok aklınızda?
Aslında birçok kez aklıma geldi. Eşim kötü bir insan değil sadece hiç baskın bir karakter değil. Sanırım benden önce de ailesi içinde ezilen bir insandı. Bana kötü davranmaz ama sadece üzülür geçer.

Toplum gelinlerin en büyük sorunlarının başlangıcı aile apartmanı, dogal afet elti ve kazan karası kayınvalide. Hepimiz bunların benzerleriyle yaşıyoruz zaten kendini bırakıp mutsuzluga itme lütfenn bunar yüzünde hayatı bırak 5 kuruşu mu harcamam benim eltim dogal afetse ben kıyamet olurum yemişim süper starlıgını 😁 eltimden nefret ediyorum sizlik bir durum degil bu arada :halay:

Back