- 26 Ekim 2014
- 428
- 76
- 38
-
- Konu Sahibi cananzeyno
Her anne baba gibi bizde cocugumuza oncelik verdik. Allah kızıma başka rizik kapıları acsin artik ne yapayım tüm birikim gitti ne yedik ne giydik cocugumuza ayirdik nasibi yokmuş hep derdik bize bisi olursa kızım kendi ayaklarinin üstünde durur diye olmadı iste. Ancak helal etmiyoruz hakkimizi .Okurken içim acıdı vallakaynımın başına da geliyordu kuzenim bir sorun çıktığında tapuda yazan fiyatı geri ödemeleri halinde tapu asıl hak sahiplerine gider dediği için 3-5 fazla ödeyip ödediği tutarı yazdırmakta ısrar etti. Şükür bişi olmadı..
Bebeğin için yapman içimi acıttı. İnşallah hakkın olanı alırsın.
cok zor birdurum inşallah hakkınızı mahkeme yoluyla alabilirsinizMerhaba arkadaşlar çok bunaldim üzüntüden bitmek bilmeyen bir migrene tutldum artik. Yaklaşık bir yıl önce bütün düğün takilarimla 27 bin TL ye araba aldık bir süre kullandık aracı. Bu sırada gebe kaldım eşime bu parayı kızıma saklamak istediğimi söyledim pek yanaşmadı. Bu sırada is yerinden (adliye personeliyim) arkadaşımın abisi arsa alim satım işleriyle uğraştığını bize bir arsa ayarlayabilecegini söyledi. Abisi uzman çavuş. Eşime allemkullem edip arabayla takas edip karşılığında arsa almayı kabul ettirdim. Vekalet verdik marmara ereğlisinden yarim donum arsa aldık yine vekalet vererek arabayı satitrdik. Bu sırada önüme tapu geldi. Tapuda arsanın 9.750 TL ye alindigi yazıyordu sorduğumuzda ise vergi ve harcı çok olmasın diye yanıt aldık her ne kadar tatmin olmasakta gebeliğim nedeniyle sağlık problemlerinden dolayı pek ilgilenemedik. Tapuyu sakladik o kızımın guvencesiydi üniversite belki çeyizi içindi. Derken birgün mesaj geldi telime tedbir konulmuş arsamiza. Meğer diğer mirasçılar dava açmış onalim için ve kanun oncelik hakki olana veriyormus arsayı ve tapudaki miktarı baz aliyormus ! Sok olduk gezmedigimiz avukat kalmadı sonuç değişmiyormus kızımın 17 bin lirası uçtu gitti. Siz siz olun dikkat edin bu konularda her ne kadar adliye calisani olsamda mağdur oldum. Bi şekilde haksiz zenginlesen bir gurubun olduğunu da ogrenmis bulundum. Bakalım dava sonuçlanınca ne olacak ama ümitsiz .... Ve eşime karşıda çok mahcup oldum sonuçta ben sebep oldum çok üzgünüm cok
Mahkeme bile hakkini korumuyor bu devirde ama şükür mahkeme i kübra varcok zor birdurum inşallah hakkınızı mahkeme yoluyla alabilirsiniz
benimde babamın anneme saklasın diye yaptıgı bir miktar altınını komsumuzun kızı çaldı adımız kadar eminiz onun aldıgına ama bişey iddia edemiyoruz annem hem babama mahcup oldugundan dolayı cok üzülüyor hemde boşyere yatırmınn elinden gitmesine
biz inşaat firmasından taksitli ev almaya korkuyoruz güvenemediğimizden bu devirde hiçkimsye güven kalmamıs
evet bizde allah a havale ettik umarım hak yerini bulur ve bebeginizn kısmeti birşekilde size dönerMahkeme bile hakkini korumuyor bu devirde ama şükür mahkeme i kübra var
Amin canım inşallah . Rabbim sizede hayırlı bir evlat verir inşallah sanırım bebek bekliyosunizevet bizde allah a havale ettik umarım hak yerini bulur ve bebeginizn kısmeti birşekilde size döner
sağol canım inşallah amin malesef hamile değilim 2 düşüğüm var aşılama için tedaviye başladım tekrarAmin canım inşallah . Rabbim sizede hayırlı bir evlat verir inşallah sanırım bebek bekliyosuniz
Allah gönlünüze göre versin..o meleğin hakkını Rabbim zaten kimsenin yanına bırakmaz..[/QUO
Allahım dualarinizi kabul etsin inşallah bakalım mahkeme ne karar verecek elimizden geleni yapicaz ancak bakalım. Bi çocukla tek basıma eşim kelle koltukta vatanini koruyup kolluyor basimiza gelenler bunlar iste
Amin canım inşallah güzel haberlerini bekliyoruzsağol canım inşallah amin malesef hamile değilim 2 düşüğüm var aşılama için tedaviye başladım tekrar
inşallah bukez olur ve düşmez
inşallah canım cok teşeküür ederimmmmmAmin canım inşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Canım benim sagolasin yanlış anlamadım tabiki farklı bir bakış açısı sukur eşim cebimizde harcligimiz olmasa bile belli bir miktar her ay düzenli zekatimizi verirÖncelikle geçmiş olsun inşallah kurtarırsınız paranın tamamını sakın yanlış anlamayın burda kimse ile de polemik olsun istemiyorum fakat zekata dikkat ettiniz mi ödediniz mi acaba zekatı verilmeyen mal zayi oluyor veya üzüyor bir şekilde ben bunu kimseyle polemik için değil sizi üzmek kırmak için değil Allah'ın emri olduğu için söylüyorum eğer vermedinizse de bından sonra dikkat edersiniz diye söylüyorum zekat malın bereketini arttırır ve malı çoğaltır tekrar geçmiş olsun ve ne olur beni yanlış anlamayın hayırlı akşamlar
Sağol canım gerçekten rahatlattı. Dediğin gibi mal yerine geliyor ama can gelmiyor. Bende boyle düşünerek rahatlatiyorum kendimi bi arkadas ya arabayi takaslamayip kaza yapsaydiniz dedi. Gerçekten sarsildim. Evet basiret kapanıyor gözünüz kor kulağıniz sağır oluyor. Haktan hayırlısı . ilginiz için ve güzel kissaniz için teşekkür ederimBu kadar işin içinde olduğunuz halde böyle birşey olduğuna göre demek ki takdirde varmış bazen insanın basireti bağlanır belki Allah sizi daha büyük bir beladan korudu bilemeyiz. Aklıma kıssada var Hızır as bir gemiye biner sahipleri çok temiz insanlardır Hızır as geminin tabanını deler zarara yol açar. Hz. Musa der yahu bunlar temiz insanlar neden mallarına zarar verdin Hızır as der ben gemilerine küçük bir zarar verdim çünkü bundan sonra uğrayacakları limanda sağlam gemilere el koyan zalim bir kral var istedimki gemi kusurlu olsun ve kral gemilerini görünce almasın. Bu kusurlu yeri tamir edebilirler ama gemi gidince hiçbişey yapamazlar.
Maviselen arkadastan Allah razi olsun bunca yıllık Katibim bir avukat arkadaşı geri cevirmed şimdi basım darda kimse donup elimdeki tebligata bile bakmadı watsapdan gönderdim tebligat dönüş bile yapmadılar ama burada maviselen arkadasimdan Allah razi olsun zaten dar olan vaktini bolca ayırdı.