Çok zaman kaybettim artık bir meslek sahibi olup paramı tutmak istiyorum . 2 yıl ve üzerine 4 yıl daha okuduğum için bu okul hayatı beni yordu sıkıldım okuldan. Şu an ilişkim var yaza doğru söz düşünüyoruz. Eğer tekrar okumak istersem bana destek olacağını söylüyor. Hayalini gerçekleştirmek isterim mutsuz olacağın birşey yapma dedi odaNeden bu kadar umutsuzsunuz ?
Yeniden sınava girip o bölümü kazanabilirsiniz .
Bak ne guzel işte .Çok zaman kaybettim artık bir meslek sahibi olup paramı tutmak istiyorum . 2 yıl ve üzerine 4 yıl daha okuduğum için bu okul hayatı beni yordu sıkıldım okuldan. Şu an ilişkim var yaza doğru söz düşünüyoruz. Eğer tekrar okumak istersem bana destek olacağını söylüyor. Hayalini gerçekleştirmek isterim mutsuz olacağın birşey yapma dedi oda
Bunu yapmalıyım değil mi evet yapacağım :) ya onlara eziyet eden insan müsvettelerini gördükçe dünyayı yakasım geliyor . İnşallah hayatın akışına kapılıp gitmeden yapabilirim bunu. Hayat borçla harçla oyalamazsaBak ne guzel işte .
Sende mesleğini eline Alıp öyle okursun inşallah
O bitanemi benim yerime öpün lütfen . Düşüncrniz için teşekkür ederim bu yıl tekrar sınava gireceğim o halde desteğiniz için teşekkür ederim:)Sınav sürecini bilmem ama olun sizin gibi duyarlı egitmenlere ihtiyacımız var .. oğlum da ozel egitim alıyor ve ogretmelerin hakki odenmez inan ... sadece yazmak istedim size
Haklısınız sınava girecrğim:)Yakın bir arkadaşım, 27 yaşından sonra mimar olmaya karar verdi şuan 2. sınıf :)
Hiçbir şey için geç kalmadınız bence. Okul bittikten sonra ara verip yeniden hazırlanabilirsiniz bence :)
Evet doğru söze ne denir:) haklısınızKaç yaşında olursanız olun , istediğiniz bölümü okuyun .
İstediği mesleği yapan kişi ;
ömür boyu tatildedir :)
Ben atanamamis bir ogretmenim. 1 yil otizimlilerle calistim, eger atanirsam cok severek okudugum bölümümu alan degisikligiyle, ozel egitimle degistirmeyi dusunuyorum. Bazi bölumlerin alan degisikligi kurs sonu sinavlari oluyor. Arastir istersen.Merhaba hanımlar. Benim kafam karıştı. Daha doğrusu hep istediğim belliydi de ellerimde tutamadım. Meslek lisesi özel eğitim bölümü okudum.Yıllar önce üniversite sınavına girdim. Ancak istediğim bölüm -zihinsel engelliler öğretmenliği- tutmadı. Bir sene daha hazırlandım yine olmadı o zaman puanlar baya yüksekti bu bölümün. Bende deli gibi iki yıllık başka bölüm çıkınca bidaha uğraşamam diyip o bölümü okudum daha sonra dgs ile 4 yıla tamamlamaya karar verdim ve taa en baştan 1.sınıftan başlattılar ve şu an son sınıftayım. Bu 6 yıllık üniversite hayatım boyunca hiç istekli okuluma gitmedim aslında bölüm gelecek vadediyor ancak ben yinede aşık oldığum mesleği yapmak istiyorum. Ve bu eğitim meslek gibi sistemimizi saçma buluyorum. Neden mi? Sırf puan yüzünden ben o mesleği yapamayacağım. Ama yüksek puan alıp bu bölümü bitirip zihinsel engelli öğretmeni olmuş ya da okul öncesi öğretmeni olmuş bazı hadsiz insanlar o yavrucaklara şiddet uygulayıp hakaret ederlerken benim gibi gerçekten özen gösteren gerçekten isteyen insanlarda bambaşka mesleklerde yol bulmaya çalışıyorlar. Hiç bir zaman aşık olduğum mesleği yapamayacağım belliki. Bu sistemin değişeceğini sanmıyorum. Rüyama eski öğrencim girdi bu gece (otistik çocuklar eğitim merkezinde staj yaptığım zamanki öğrencim) bana sarılıp ağladı ay nasıl özlemişim . İşte bu yüzden yazayıp derdimi paylaşayım dedim. Uzun olsada olmasada yazmak istedim dahada yazardımda sayfalar alır gerek yok:) sizce bir yolu var mıdır . Mesela başka bölümü bitirmiş olsamda bu mesleği yapamaz mıyım. Neyse ilerde belki birikimim olursa okul açarım
Benim bölümüm ticaret olur mu acaba inşallah olur araştıracağım teşekkür ederim. Sizide tebrik ederim size emanetler:)Ben atanamamis bir ogretmenim. 1 yil otizimlilerle calistim, eger atanirsam cok severek okudugum bölümümu alan degisikligiyle, ozel egitimle degistirmeyi dusunuyorum. Bazi bölumlerin alan degisikligi kurs sonu sinavlari oluyor. Arastir istersen.
Evet uluslararası ticaret ve finansman okuyorum malesef. Evet keşke vazgeçmeseydim. Ama meslek çıkışlı olup bizden 400 küsür puanlık eşit ağırlık bölümünden soru yapmamızı bekliyorşar. Matematik bile görmüyosun temelin yok. Dershaneyle nereye kadar temel olmadıktan sonra olmadı işte. Keşke insanları puanlarla değilde yeteneklerine göre yerleştirseler. Stajdaki performansa göre sen git hakettin deselerKeşke üniversiteye devam ederken denemekten vazgeçmeyip yine sınavlara girseydiniz.
Bölümünüz çok mu alakasız özel eğitim öğretmenliğiyle?
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) yapı olarak bende narinim öyle derler ama onların yanında güçlüyüm. Onlar öyle mükemmel varlıklar ki benim onlara duyduğum sevginin farkında olup beni dinlerlerdi. Koskoca iri yarı adamlae zapdedemezlerdi hocalar beni çağırırdı Allah aşkına gel sözümüzü dünlemiyorlar diye. Ya onlardan sayfalarca bahsedebilirim hiç sıkılmam onlarla ilgili anılarımı anlatımca acayip mutlu oluyorum. Fiziksel olarak bi kere boynum incilmişti ama tamamem benim hatamdı çocuğuun bi suçu yoktu. Kriz geçirirken ters yönündeydim sonradan kıyamam sarıldı hemen oracıkta acımı unuttum zaten. Bitanelerim benim ya. Onların bana benimde onlara öyle ihtiyacım var ki anlatamam..Benim ilkokul öğretmenim eski bir zihinsel engelliler öğretmeniydi. İlk normal ilkokul öğrencileri bizdik. Hala ailecek görüşürüz kendisiyle. Dediğine göre zihinsel engelliler öğretmenliği çok yıpratıcı bir meslekmiş. İçine girip senelerce yaptıktan sonra bu sonuca varmış. Hem çok üzülüyormuş, hem de öğrencileri tükürüyormuş, vuruyormuş, ısırıyormuş vs.. narin de bir kadındı, yara bere içinde kalıyormuş. Tabi her öğrenci bir değil. Aralarında çok özledikleri öğrencileri de varmış.
Çok kutsal ve zorlu bir meslek. Belli ki siz bu işe gönül vermişsiniz. Eğer hem manevi hem de fiziki açıdan dayanıklıysanız bence yeniden girin sınava. O öğrencilerin sizler gibi öğretmenlere ihtiyaçları var.
Sizin için hayırlısı neyse o olsun.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) yapı olarak bende narinim öyle derler ama onların yanında güçlüyüm. Onlar öyle mükemmel varlıklar ki benim onlara duyduğum sevginin farkında olup beni dinlerlerdi. Koskoca iri yarı adamlae zapdedemezlerdi hocalar beni çağırırdı Allah aşkına gel sözümüzü dünlemiyorlar diye. Ya onlardan sayfalarca bahsedebilirim hiç sıkılmam onlarla ilgili anılarımı anlatımca acayip mutlu oluyorum. Fiziksel olarak bi kere boynum incilmişti ama tamamem benim hatamdı çocuğuun bi suçu yoktu. Kriz geçirirken ters yönündeydim sonradan kıyamam sarıldı hemen oracıkta acımı unuttum zaten. Bitanelerim benim ya. Onların bana benimde onlara öyle ihtiyacım var ki anlatamam..
Bu güzel dileği dilerken umarım Allahım duyarda bu aciz kuluna yardım eder. Çok sağ olun güzel duygularınız için. Amiiin Allah hepimizin gönlünden geçeni nasip eder inşallahNasıl güzel kalpli bir insansınız siz... Allah sizi hep çok mutlu etsin. Dilerim istediğiniz mesleğe de kavuşabilirsiniz. Çünkü gerçekten bu iş Edebiyat/Matematik netleri yüksek olanın değil, işte böyle kalpten isteyen insanların yapabileceği bir iş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?