Merhaba hanımlar. Benim kafam karıştı. Daha doğrusu hep istediğim belliydi de ellerimde tutamadım. Meslek lisesi özel eğitim bölümü okudum.Yıllar önce üniversite sınavına girdim. Ancak istediğim bölüm -zihinsel engelliler öğretmenliği- tutmadı. Bir sene daha hazırlandım yine olmadı o zaman puanlar baya yüksekti bu bölümün. Bende deli gibi iki yıllık başka bölüm çıkınca bidaha uğraşamam diyip o bölümü okudum daha sonra dgs ile 4 yıla tamamlamaya karar verdim ve taa en baştan 1.sınıftan başlattılar ve şu an son sınıftayım. Bu 6 yıllık üniversite hayatım boyunca hiç istekli okuluma gitmedim aslında bölüm gelecek vadediyor ancak ben yinede aşık oldığum mesleği yapmak istiyorum. Ve bu eğitim meslek gibi sistemimizi saçma buluyorum. Neden mi? Sırf puan yüzünden ben o mesleği yapamayacağım. Ama yüksek puan alıp bu bölümü bitirip zihinsel engelli öğretmeni olmuş ya da okul öncesi öğretmeni olmuş bazı hadsiz insanlar o yavrucaklara şiddet uygulayıp hakaret ederlerken benim gibi gerçekten özen gösteren gerçekten isteyen insanlarda bambaşka mesleklerde yol bulmaya çalışıyorlar. Hiç bir zaman aşık olduğum mesleği yapamayacağım belliki. Bu sistemin değişeceğini sanmıyorum. Rüyama eski öğrencim girdi bu gece (otistik çocuklar eğitim merkezinde staj yaptığım zamanki öğrencim) bana sarılıp ağladı ay nasıl özlemişim . İşte bu yüzden yazayıp derdimi paylaşayım dedim. Uzun olsada olmasada yazmak istedim dahada yazardımda sayfalar alır gerek yok:) sizce bir yolu var mıdır . Mesela başka bölümü bitirmiş olsamda bu mesleği yapamaz mıyım. Neyse ilerde belki birikimim olursa okul açarım