• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm ev baştan sonra tadilat

• Konu Sahibi Konu Sahibi yesa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yesa

...
Pro Üye
24 Temmuz 2008
25.483
44.479
1.123
Merhaba kızlar

100 metre kare bir ev düşünun ve baştan aşağıya tadilat yaptığınızi (ankara)

Elektrik şu tesisatları
banyo wc
mutfak
yerler kapılar duvarlar

Aklınıza ne gelirse

Tahmini ne kadara malolur

Üst limit olmaz biliyorum 150 ye mal eden de olur

Ama içimize sinen normal güzel malzeme kullanıldığını düşünelim

Tabii bi de bu işi daha önce yaptırmış ve memnun kalmış anahtar teslim ev yapan yerler varsa adres alabilirsem süper olur

Cook Teşekkürler

7 sene önce bir iç mimarla anlaşarak tüm eve tadilat yaptırdık. 35 bin tuttu.
Üzerinden 7 sene geçti hala en ufak bir arızada müdahale ederler.
Güvenilir bir firmayla anlaşın daha pahalı olsa bile.

Bir tek mutfak ve balkonu 25 bin en az o da malediyorlar burada. Üstelik öylesine firmalar. İyi düşünün referansiniz kuvvetli olsun.

7 sene önce bir iç mimarla anlaşarak tüm eve tadilat yaptırdık. 35 bin tuttu.
Üzerinden 7 sene geçti hala en ufak bir arızada müdahale ederler.
Güvenilir bir firmayla anlaşın daha pahalı olsa bile.
Hangi firma bu merak ettim? 7 yıl öncesine göre bile çok iyi bir rakam. Zira 5 yıl önce bile dünyanın parasını istiyorlardı ufak tadilatlara.

Hangi firma bu merak ettim? 7 yıl öncesine göre bile çok iyi bir rakam. Zira 5 yıl önce bile dünyanın parasını istiyorlardı ufak tadilatlara.

Hem firma ismi vermem uygun olmaz, reklama girer hem de ben izmirdeyim yerel bir firma zaten bu.

Bir an evin içinde oturdugunuzu düşündüm ve üzüldüm. Neyse tadilat olacakmış. Şehir sehir fiyatlar degisiyor. Elektrik ve su için iyi araştırma yapıp işi ehline yaptırmanızı tavsiye ederim. Yoksa yeni dahi olsa çok büyük sıkıntılar yaşarsınız tadilat sonrası.

Bir tek mutfak ve balkonu 25 bin en az o da malediyorlar burada. Üstelik öylesine firmalar. İyi düşünün referansiniz kuvvetli olsun.

Bu rakam biraz fazla bence ankara için mi acaba

Bir arkadaşım 6 bine kocaman mutfak yaptırdı bol dolapli çok da memnun tabii yer ve duvar dahil değil

Bir an evin içinde oturdugunuzu düşündüm ve üzüldüm. Neyse tadilat olacakmış. Şehir sehir fiyatlar degisiyor. Elektrik ve su için iyi araştırma yapıp işi ehline yaptırmanızı tavsiye ederim. Yoksa yeni dahi olsa çok büyük sıkıntılar yaşarsınız tadilat sonrası.

Yok yok üzülmeyin :)

Satın alacağız sanırım :)

9 ay önce evi komple tadilat yaptırdık, bir mimar ile anlaşıp 70.000 TL verdik.
Ama tercihlerimiz sadelikten yana olduğu için şatafatlı şeyler tercih etmediğimiz için bu fiyata maloldu, yoksa daha fazla ücret çıkabilirdi.
Mimar ile anlaşmak mantıklı çünkü ustaları getirtmek çalıştırmak çok zor.

Yakın bir arkadasim dekorasyon firması mı oluyor öyle bir yerle anlaştı. Herşeyi onlar yaptıracaktır. Rezil oldu parasiyla. Mümkünse her işi sadece o işi yapana verin.

Yakın bir arkadasim dekorasyon firması mı oluyor öyle bir yerle anlaştı. Herşeyi onlar yaptıracaktır. Rezil oldu parasiyla. Mümkünse her işi sadece o işi yapana verin.

Valla bu konuda da insanlar ikiye ayrılmış

Bazıları da tek tek Ustalara ugrasmak çok sıkıntılı verin bir firmaya rahat edin diyor

Ama tercihlerimiz sadelikten yana olduğu için şatafatlı şeyler tercih etmediğimiz için bu fiyata maloldu, yoksa daha fazla ücret çıkabilirdi.

Evinizin buyuklugu nasıl

Benim de tercihim ne kadar sade o kadar iyi

Anahtar teslim yaptirmayin pisman olursunuz.Vaktiniz varsa ustalari kendiniz bulun.
45 50 bin tutar ayni tadilatlari yaptirdik.Anahtar teslim bulursaniz 30 bine yaparlar ama dedigim gibi malzeme kalitesi cok dusuyor asla cok yapiyorlar surumden kazaniyorlar gibi dusunmeyin.

Anahtar teslim yaptirmayin pisman olursunuz.Vaktiniz varsa ustalari kendiniz bulun.
45 50 bin tutar ayni tadilatlari yaptirdik.Anahtar teslim bulursaniz 30 bine yaparlar ama dedigim gibi malzeme kalitesi cok dusuyor asla cok yapiyorlar surumden kazaniyorlar gibi dusunmeyin.

Anladim peki süreç yorucu oldu mu

Ustalarla tek tek ugrasmak geleceğim deyip gelmemesi

Valla bu konuda da insanlar ikiye ayrılmış

Bazıları da tek tek Ustalara ugrasmak çok sıkıntılı verin bir firmaya rahat edin diyor

Kesinlikle tek tek ustayla uğraşmak çok zor. Hem muhtemelen daha pahalıya gelir. Kaliteleri farklı farklı olur. Hem de çok dah auzun sürer.

6 bine mutfak yapılır ama kalitesi kötü olur. Görüntü güzel olsa da kalitede sıkıntı vardır.

Güvenilir firma ya da mimar bulmak gerekir.
Ama tek tek o işi yapanı getirmek dezor adamlar şu gün şu saat geliceğiz diyorlar gelmiyorlar, 3 günlük işi sarkıtıp 10 günde bitiriyorlar. Ustalar ile muhattap olmak ve çalıştırmak gerçekten zor.

Mimar olduğu için fark çok çıkmıştır. Arkadaşım muteahit gibi birine yaptırdı. Ne mobilyalar ne fayanslar vs. Baştan yaptiracakti baktı olmadı evi sattı. 100 M2 eve çok masraf olmaz. Siz dizayn çizim vs de yaptı sanırım.

Back
X