• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiralık ev tadilatı hakkında

Aynısını ben de yaşadım,bir önceki oturduğum ev 0 apartman dairesi idi.O kadar adi malzeme kullanmış ki mücahit,herşey elimizde kalıyordu.Kac kez mutfağı su bastı,sinir krizleri geçirdim.Duvarlardan sızıntı oldu,kaç kere resimini çekip gönderdim ev sahibine oralı olmadı ama evden çıkarken depozitoyu geri vermemek için türlü türlü bahaneler çıkardı.Burada en düşük 1,5 milyon şu anda evler,anca öte tarafta ev sahibi oluruz artık😃.
ben de yaşadım benzerini ,kılıf bulacak yer aradı bulamadı ,150 lira kesti neye kestiğini bile söyleyemedi öyle aç gözlüydü

haram zehir zıkkım ettim ona , evine zarar versem yaptırdım zaten yok yere kesti meblağ önemli değil ama kul hakkı neticede

böyleleri çok işte

Depozitoyu vermemiş olsa bile,kullanımdan kaynaklı yipranmalari kiracı ödemek zorunda değil.Bu nedenle kira veriyorsun zaten.Keske depozitoyu aldıktan sonra diğer şeyleri de yaptirmasaydiniz.Siparis ettiğiniz şeyi de iptal edin.Engelleyin gitsin.

Merhaba hanımlar. Ev derdim bitmiyor bir türlü. Taşıdığım halde sorunlar peşimden geliyor. Şöyle bir konu var kaç gündür bununla uğraşıyorum. Taşınmadan bir gün önce ev sahibim eşiyle beraber gelip eve baktılar ve bir arıza yok diye depozitomu teslim ettiler. Ben taşındıktan bir hafta sonra beni arayıp evde sorunlar bulduk bunları ödemen lazım dediler. 3 adet tadilat istediler, bunlardan biri gerçekten de bizden kaynaklıydı ve tadilatı yaptırdım. Diğer ikisinden bir tanesi ben eve girerken var olan bir sorundu ama ev sahibine göre ben "burda böyle bir sorun var" demediğim için ben ödeyecekmişim. buna da eyvallah dedim ve sorunlu parçayı sipariş ettim.

Üçüncü soruna gelecek olursak. Şöyle ki bu evin tüm malzemeleri aşırı adi. Müteahit piyasada bulduğu en adi malları doldurmuş ki bundan tüm apartman şikayetçiydi. Oda kapılarının hepsinin kulpu çıkıktı. Bildiğiniz vidasızdı, sadece ortadaki demirle kapıya asılıydı. bu yüzden hiçbir kapıyı kapatamıyorduk. Kapatılması gereken kapıları da anahtarı yan çevirip onu kulp gibi kullanarak açıp kapatabiliyordum. Ben eve girmeden önce temizlik yaparken oturma odasının kapısının ön ve arka yüzünün birbirini bırakmaya başladığını farketmiştim. Kapının plakaları birbirine gelişigüzel yapıştırılmış ve ben evi tuttuğumda ayrılmaya başlamış durumdaydı. 2 senenin sonunda ben evden çıktığımda kapının plakaları epeyce ayrılmış oldu. Ev sahibi diyor ki "kapıları çarpa çarpa birbirinden ayırmışsınız. bu kapıyı sen yaptıracaksın". Ben de durumu anlattım, "kapıları bırak çarpmayı, kulplar kapıyla birleşik olmadığı için kapatamıyorduk bile. ben eve girerken plakalar ayrılmaya başlamıştı, bu gayet doğal bir süreç, bizimle alakası yok, kalitesiz malzeme kullanıldığı için zamanla olan birşey " dememe rağmen "benim malzemem kalitesiz olabilir ama sen bu evde otururken oldu, sen değiştireceksin" diyor. Marangoz çağırmış. Adam burda olmaz, atölyeye götürmeliyim diyor. Belli ki bana tuzlu bir fatura çıkarıcaklar. Diğerleri neyse ama bu kapı konusunda kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum ve bunun ödemesini yapması gerekenin ben olduğumu düşünmüyorum. Konu uzun oldu ama sorum gayet açık. Kiracı olarak girdiğiniz evde kapı yapıştırılmış yerlerden ayrılmaya başlamışsa ve siz oturduğunuz süreçte o ayrılan yer büyümüşse bu sizin yaptırmanız gereken bir tadilat mıdır?
Ayy nefret ettiğim ev sahibi tipleri. Hayır yani orta yolu bulmak bu kadar zor olmamalı ya da hiç kiracı kabul etmeyecek. Bizde 0 yapılmış daireye girmiştik bir yıllığına hayatımda ilk defa dairede kaldım geçen sene tövbe ya cidden ne kadar zormuş o daire hayatı. Dediğiniz gibi müteahhit malzemeden çalmış ucuzuna kaçmış valla deprem olsa dayanmaz o bina o kadar dandik resmen kağıttan yapmışlar :D Bizde de öyle gruptan herkes isyan ediyordu ama kalanların da hayrı yok kimse doğru düzgün toplantıya gelmez olması gerekenleri yapmaz ilk günden kavga ederlerdi. Şuan kurtulduğum için şanslıyım zira kafayı yemek üzereydim. Allah'tan ev sahibimiz iyiydi o konuda ne sorun çıksa arardım tabi 1 2 hafta buluyordu bazen ustanın gelmesi . Ama benim sorunum değildi çoğu. Mesela her katın net olarak yaşadığı bir sorun vardı banyolardan aşağı kata su akması. Bunun için tam üç kez usta geldi şaka gibi ikisinde de akmaya devam etti en sonunda artık yeniden banyoyu tamir edecekti :D Tabi iyi dediğim ev sahibi bile bina yeni olduğu için eksiği çoktu kendisinin bize yaptırdı çoğunu atıyorum tezgah arasını yaptık kiradan düştü tabi bunları. Sonra pencerelerden içeri soğuk giriyordu kiminden yağmur bunlarla uğraşmak bile sinir bozucu yeni bina Allah'tan :) Son olarak biz evden çıkmadan evi boyatmamızı istedi ki bunu baştan söyleseydi yapardık ama birileri akıl vermiş belli ki bizde kabul etmedik tabi öyle depozito falanda vermemiştik başta malum tüm eksiği biz tamamladık ama evde çocuk yok annemle iki kişiyiz diye istemişti oda zaten. Sizin ki gibi ev sahibim olsa lafını verirdim resmen fırsatçılık bu.

Depozitoyu vermemiş olsa bile,kullanımdan kaynaklı yipranmalari kiracı ödemek zorunda değil.Bu nedenle kira veriyorsun zaten.Keske depozitoyu aldıktan sonra diğer şeyleri de yaptirmasaydiniz.Siparis ettiğiniz şeyi de iptal edin.Engelleyin gitsin.
kesinlikle, bunu zamanında ben de araştırdım. zaman içinde, doğal kullanımdan kaynaklı şeyler için bile ev sahibi hak iddia edip depozito üzerine yatamaz. hor kullanmak ile arasında dağlar kadar fark var. tuvalet taşı kırmak hor kullanmaktır mesela. ama kapı kollarının gevşemesi, zaman içinde kendini bırakması, parkelerin eskimesi hatta duvar boyasının da eskimesi falan bunlar yıpranmadır ve depozitoyu kesme nedeni bile olamaz.

konu sahibi, senin o evden çıkıp depozitonu teslim aldıktan sonra o ev sahibi ile işin tamamen bitmişti. taleplerine asla dönüş yapmamalıydın. o siparişi iptal et ve başka masraf etme. her taraftan da engelle. benim eski evde anahtarı teslim ettiğim günün sabahı boş evi su basmıştı. boru patlamış ve su basmış yani benim de suçum değil. ev sahibi zararı karşılamak için, tamir için falan benden para istedi. üstelik bunlar olduğunda anahtar bendeydi yani ona güvenerek istedi. su basmış olması benim suçum değil boru zaman içinde yıprandıysa bunu ben bilmem dedim. velev ki içinde eşyalarım olsa hepsi zarar görecekti, bunu bilerek kim yapabilir ki? tutturdu bu yok ben hesaplayıp senden alacağım diye. gelen su faturasını da ben ödeyecekmişim güya. zaten su faturası denen şey komple ortaktı hiçbir yerinde adım sanım yoktu. dedim benim suçum değil ve beş kuruş param yok, istersen yasal yollara git bilirkişiler senden daha iyi bilir dedim. sonra bu, bari tamir masrafını öde diye çevirdi işi. apartman görevlisi de bu esnada beni 100 lira ver abla kapansın konu diye ikna etmeye çalışıyordu :D hiçbir cevap vermedim anahtarı verdim çıktım gittim. 1 saat sonra apartman görevlisi aramaya, mesaj atmaya başladı. tamirciyi videoya çekmiş tamirci diyor ki bilmem neyi de değiştirmek lazım şu kadara mal olur. apartman görevlisi yazıyor, abla 200 lira atar mısın şu iban'a diye. direkt engelledim. ev sahibi zaten hiç aramadı, hakkı olmadığını bildiği için muhtemelen. yani konu sahibi senin muhatap olman bile hata. hepsini engelle geç en büyük rahatlık valla engellemek.

Back
X