Merhaba hanımlar. Ev derdim bitmiyor bir türlü. Taşıdığım halde sorunlar peşimden geliyor. Şöyle bir konu var kaç gündür bununla uğraşıyorum. Taşınmadan bir gün önce ev sahibim eşiyle beraber gelip eve baktılar ve bir arıza yok diye depozitomu teslim ettiler. Ben taşındıktan bir hafta sonra beni arayıp evde sorunlar bulduk bunları ödemen lazım dediler. 3 adet tadilat istediler, bunlardan biri gerçekten de bizden kaynaklıydı ve tadilatı yaptırdım. Diğer ikisinden bir tanesi ben eve girerken var olan bir sorundu ama ev sahibine göre ben "burda böyle bir sorun var" demediğim için ben ödeyecekmişim. buna da eyvallah dedim ve sorunlu parçayı sipariş ettim.
Üçüncü soruna gelecek olursak. Şöyle ki bu evin tüm malzemeleri aşırı adi. Müteahit piyasada bulduğu en adi malları doldurmuş ki bundan tüm apartman şikayetçiydi. Oda kapılarının hepsinin kulpu çıkıktı. Bildiğiniz vidasızdı, sadece ortadaki demirle kapıya asılıydı. bu yüzden hiçbir kapıyı kapatamıyorduk. Kapatılması gereken kapıları da anahtarı yan çevirip onu kulp gibi kullanarak açıp kapatabiliyordum. Ben eve girmeden önce temizlik yaparken oturma odasının kapısının ön ve arka yüzünün birbirini bırakmaya başladığını farketmiştim. Kapının plakaları birbirine gelişigüzel yapıştırılmış ve ben evi tuttuğumda ayrılmaya başlamış durumdaydı. 2 senenin sonunda ben evden çıktığımda kapının plakaları epeyce ayrılmış oldu. Ev sahibi diyor ki "kapıları çarpa çarpa birbirinden ayırmışsınız. bu kapıyı sen yaptıracaksın". Ben de durumu anlattım, "kapıları bırak çarpmayı, kulplar kapıyla birleşik olmadığı için kapatamıyorduk bile. ben eve girerken plakalar ayrılmaya başlamıştı, bu gayet doğal bir süreç, bizimle alakası yok, kalitesiz malzeme kullanıldığı için zamanla olan birşey " dememe rağmen "benim malzemem kalitesiz olabilir ama sen bu evde otururken oldu, sen değiştireceksin" diyor. Marangoz çağırmış. Adam burda olmaz, atölyeye götürmeliyim diyor. Belli ki bana tuzlu bir fatura çıkarıcaklar. Diğerleri neyse ama bu kapı konusunda kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum ve bunun ödemesini yapması gerekenin ben olduğumu düşünmüyorum. Konu uzun oldu ama sorum gayet açık. Kiracı olarak girdiğiniz evde kapı yapıştırılmış yerlerden ayrılmaya başlamışsa ve siz oturduğunuz süreçte o ayrılan yer büyümüşse bu sizin yaptırmanız gereken bir tadilat mıdır?