Arkadaşlar hep merak ediyorum bu dersaneler niye var, okul var, öğrenci var, öğretmen var.
Ama sonuç; okulda öğrenemeyip, dersaneye para veren öğrenciler.
Gelelim sebeplere;
Bugün 75 kişilik sınıflarımdan birinde ders anlattım, yine. 10 kişi ders dinliyor. Diğerlerinin umurunda bile değil. Gürültü ediyor. Ders işlenmesine izin vermiyor. Aralarında defteri, kalemi olmayan bile var. Okuma yazma bilmeyen, dört işlem bile yapamayan bu öğrencilerle 10 tane pırlanta gibi çocuk aynı sınıfta aynı sıralarda. Sonuç bu 10 öğrenci, evet anlatılanı anlıyor ama dersin yarısı, zaten 65 kişiyi susturmakla, dört işlem anlatmakla geçtiği için yarım yamalak öğreniyorlar. Yani düşük seviyeli ve gürültülü çocuklar yüzünden kapasitelerinin altında kalıyorlar.
Dersaneye gitmek zorunda kalıyorlar.
Öğrenci dersaneye başvurduğunda sınava alınır, kendi seviyesindeki öğrencilerle aynı sınıfta olur. onlara uygun seviyede ve hızda ders anlatılır. 20 kişilik sınıfları vardır. Gürültü olmaz. Okumaya niyeti omayan, sorunlu öğrenci bulunmaz buralarda. Hepsi ders dinler öğrenmeye çalışır. Amaçları var.
Bizde ise hangi birine göre ders anlatayım, iyisi, kötüsü, okumaya niyetlisi, zorunlu okula geleni aynı sınıfta.
Bir de dersane öğretmenleri eleştirir bizi öğretemiyoruz diye. Sanki onlar Harvard mezunu, ancak velileri kandırır onlar. Dersanede 3 yıl çalıştım, derste ses yok, dinliyor soru çözüyor, tabii ki öğrenecek. O zaman öğretebiliyordum da şimdi mi yapamıyorum.. Bana verin o, 20 kişilik okumaya niyetli çocuğu öğretmezsem namerdim.
arkadaşlar haklı mücadelemde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler
dershaneler açık kalsın ki en azından bu kıyaslama sebebiyle okul öğretmeni arkadaşlar kendilerini geliştirsin..
ben geçen hafta öğrencilerime test dağıttım ödev olarak gitmiş okul öğretmeninden yardım almak istemiş 1-2 soru sormuş öğretmen cevaplayamamış tabi.. sonra hırs yapmış öğretmen diğerlerini de cevaplamaya çalışmış. Çocuk testin aynısını bana getirdi kontrol ettim ve bilin bakalım 15 soruluk testte kaç yanlışı çıktı ??? tam 8 tane yani yarısından fazlasını cevaplayamamış sizce de çok ilginç değil mi???
işte ben bu kast ediyorum okulda 10 yıllık 15 yıllık öğretmenler niçin yerinde sayıyor?? niçin konulara hakim değil?? devlete kapak attım anlayışı daha ne zamana kadar devam edecek arkadaşalar??? üzülüyorummmmmmmmmmmmmm
arkadaşlar haklı mücadelemde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler
dershaneler açık kalsın ki en azından bu kıyaslama sebebiyle okul öğretmeni arkadaşlar kendilerini geliştirsin..
ben geçen hafta öğrencilerime test dağıttım ödev olarak gitmiş okul öğretmeninden yardım almak istemiş 1-2 soru sormuş öğretmen cevaplayamamış tabi.. sonra hırs yapmış öğretmen diğerlerini de cevaplamaya çalışmış. Çocuk testin aynısını bana getirdi kontrol ettim ve bilin bakalım 15 soruluk testte kaç yanlışı çıktı ??? tam 8 tane yani yarısından fazlasını cevaplayamamış sizce de çok ilginç değil mi???
işte ben bu kast ediyorum okulda 10 yıllık 15 yıllık öğretmenler niçin yerinde sayıyor?? niçin konulara hakim değil?? devlete kapak attım anlayışı daha ne zamana kadar devam edecek arkadaşalar??? üzülüyorummmmmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?