Tüm bağları koparmak

xxxDizZyxxx

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
103
88
298
39
Merhaba hanımlar,
Konuyu en öz haliyle anlatmaya çalışacağım ama biliyorum ki uzun olacak.
Babamı 9 yaşında kaybettim, evlenene kadar (23 yaşında evlendim) annem ve abimle yaşadım. Annem o zamanlar da abimi kayırıp canımı acıtacak şeyler yapardı ama çok da büyük mevzular değildi üzerinde durmazdım. Evlendikten sonra bu durum katlanarak arttı. En çok canımı acıtan mevzular ben sezaryenle doğum yaptım o gece hastanede yanımda kaldı ve bütün gece uyudu. Eve geldik ben ev işi yapamam çok yorgunum dedi. İnsanlar gelecek diye kalkıp evi süpürürken dikişlerim açıldı. Kızım bir yaşındayken safra kesesinden ameliyat olmam gerekti, o sırada kuzenimin çocuğuna bakıyordu parasıyla. Ben onu bırakıp gelemem dedi ve gelmedi. Bu süreçte hep kayınvalidem ilgilendi benimle ve kızımla. 10 yıllık evliyim evliliğimin 3.yılında ev aldık hala kredisini ödüyoruz. Bizden bir yıl sonra abine ev alacağım, şu hayatta bir dikili ağacı olsun dedi. Senin paran ne istersen onu yaparsın dedim. Abim bir yıl önce evlendi. Annem yengemi bir türlü sevemedi. Abim de yengem de gemilerde çalışıyor. Arada gelip gidiyorlar eve. Bu kış evi tadilat yaptırdılar, annem beğenmemiş ve yengemin annesine onlar gemiye gidince ben yapacağımı biliyorum deyince olay çıkmış (bunları abim anlatıyor) o ev kimin bizim mi annenin mi bana ya evin tapusunu ya da noterden kağıt getireceksin demiş. Annem tapuyu vermem diye diretiyor. Notere gidiyorlar vasiyet bırakmak için. Bir baba evi ve anneannemden kalan mirasım ortak, diğer ev oğlumun şeklinde vasiyet bırakacak. Bunu duyunca aldım karşıma konuştum. Böyle bir şey yaparsan çok bozulurum sanki bana güvenmiyormuş gibi bir hareket bu. Tapuyu onların üzerine yap dedim. Onu yapmam dedi. (Yengemin ilk eşinden oğlu var ilerde ev ona kalırmış) Buna da ben razı değilim, bu ne demek bana bir şey olursa kızım o ev hak talep eder, edemesin demek. Ya tapuyu ver ya da git konuş orta yol bulun dedim. Ses çıkarmadı. Dün akşam öğrendim ki bu konuşmadan bir ay sonra annem akli dengesi yerinde raporu alarak vasiyet bırakmış, onca sözüme rağmen. Ben artık annem ve abim yüzünden üzülmek istemiyorum. 33 yaşındayım, vurdumduymazlığı artık dayanılacak gibi değil, kaldıramıyorum. Mirastan feragat denen bir şey varmış ve istenirse çocuklarım da mirastan yararlanamasın şeklinde düzenleniyormuş. Mirastan feragat edip tüm bağlarımı koparmak niyetindeyim, artık ne halleri varsa görsün ana oğul. Siz olsanız ne yapardınız, fikirleriniz benim için önemli

İlişkinize mesafe koymakta haklısınız ama mirastan neden feragat edeceksiniz ki. Miras haktır sakın böyle bir şey yapıp ekmeklerine yağ sürmeyin. Ayrıca bildiğim kadarı ile dava açarsanız mallar eşit bölünür. Direk birine bırakma durumu yok.

Neden feragat edesin ki sonuçta senin de hakkın var boşver sonradan aldıkları ev ana oğulun olsun

Sonradan aldıklarında zaten gözüm yok. Tepe tepe kullansınlar ama bu noterden yaptıkları kanıma dokundu. Madem güvenmiyorsunuz. Alin hepsi sizin olsun demek geliyor içimden.

Mirastan feragat etmeyin. Gun gelir ihtiyaciniz olur o mala. Ilerde ne olacagini, basimiza neler gelecegini bilemeyiz. Ayrica yeni evi ogluna birakmissa, digerini de size birakmaliydi. Neden ortak demis? Abiniz ondan da pay alacak yani. Eee size ne dusecek? Cok acimasizca. Oglan delisi analar kizlarin hayatinin icine ediyor resmen. Hah simdi o cok sevdigi oglunun esiyle ugrassin dursun bakalim anneniz. Iyi olmus diyecem de lutfen alinmayin ya.

Zaten annemizden miras alamıyorsunuz bu durumda, dolayısıyla mirastan feragat etmenize gerek yok. Babanızdan size kalan mirası tabii ki alın, onu reddetmeyin. Anneannenizden size direkt kalan bir miras varsa onu da alın. İndirekt olarak anneniz üzerinden kalacaksa da bir onu reddetmek için boşuna uğraşmayın. Zaten siz bağları koparınca anneniz onu da abinize bırakır.

Onlarla tüm bağlarınızı koparabilirsiniz tabii. Eğer size sadece üzüntü veriyorlarsa zorla görüşmenin alemi yok. İstediğiniz kişiyle görüşmek veya görüşmemek kanuni hakkınız.

Ben de tamamen soğudum. Her konuştuğumuzda bu yaşananlar aklıma gelir

tamam anneyle konuşma. ama mirasımı da vermezdim ben. ne hakla yahu. zaten zararından başka bi dokunuşu olmamış. sakın bak pişman olursun. annemde benzerini yaşadı.
doğal olarak anneme de bize de kalmadı. şimdi dayımın çocukları o parayla bize hava atıyor.

Alınmıyorum aslında herkes ektiğini biçiyor hayatta. Ben yengeme kızmıyorum aslında haklı. Bana bırakılan evin tadilatını beğenmeyip onlar gitsin bak neler yapacağım dense ben de kızar bu kimin derdim sanırım.

Anneniz sonradan pişman oldu yani. Ben de bu yüzden konu açtım. İnsan olayların içindeyken sağlıklı düşünemeyebiliyor.
Üçüncü bir kişi daha sağlıklı değerlendirebiliyor.

Anneniz sonradan pişman oldu yani. Ben de bu yüzden konu açtım. İnsan olayların içindeyken sağlıklı düşünemeyebiliyor.
Üçüncü bir kişi daha sağlıklı değerlendirebiliyor.

evet pişman oldu. bu kadar kolay bırakmaması gerekirdi. ihtiyacım yok kocam bana yeter ne halleri varsa görsünler havasındaydı. ama seneler geçti şimdi hak etmeyen şahıslara kaldı ve buna tahammülü yok...
keşke alsaydım kendim harcamasam da çocuk okutur burs verirdim falan dedi. ki düşmez kalkmaz bir Allah. köşeye de koyabilirdi. ama babasından annesinden kalan mallar saçma sapan şeylerle eritiliyor. gözümüze soka soka :)

Abime alınan ev zaten onun, anneannemden kalan ev de umrumda değil. Ama babacığımdan kalan ev için böyle bir durum olsa kanıma dokunur evet. Ben tüm bağları bu yolla koparmak adına düşünmüştüm feragat olayını.

Konuyu dikkatli okumadım. Mirası başlarına çalsinlar. Hiç yüz göz olma bidaha da muhatap olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…