Tüketici Hakem Heyetine Başvurup da Sonuç Alabilen Var mı?

Biti Zdrava

Allah'ın İzniyle Atanacağım İnşallah
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
2.262
1.932
133
29
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır çünkü 1 buçuk aydan beri sıkıntı yaşıyorum. Cihazımı bozulduğu için servise verdim. Tamir etmeden geri göndermişler tekrar gönderdim bu sefer de garanti süresi dolduğu için isterseniz ücret dahilinde değişim yapabiliriz dediler bende neden önce yapmadınız dedim efendim sizin telefonunuzu kontrol etmişler bir batarya değişimini uygun görmüşler dedi telefondaki kadın. Şimdi tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum süreç nasıl ilerliyor, sonuçlanması uzun sürüyor mu? Yardımcı olsbilir misiniz rica etsem? Cihazı verdiğimde garantisinin bitmesine yakın bir süre kalmıştı bende bilerek o süreyi geçirdiniz dedim.

komsum tuketici hakem heyeti ile sorun yasadigi koltuk takimini sifiri ile degistirmisti sorun ise kumaslari bir yilda tulerdi diye

ben basvurur yapmadim ama yapip sonuc alan tandiklar var

Hangi şehirde ki mahkemeye basvurdugunuz önemli. büyük şehirde yaşıyorum ilçemin mahkemesi 1.5aydan önce çözemiyor 1ayda inceliyo 2 3haftada beyfendiler anca karar veriyo. ve ismininde tüketici olduguna bakmayın tamamen keyfi karar veriyolar. 3sene önce süpürgemi evkur yüzünden mahkemeye verdim. ama sorun şu ki fatura annemin üzerine kayıtlı oldugundan böyle saçma bi sebeple haklı görülüp kazanmama ragmen belgede isimler tutmuyo tekrar basvurun mecbur iptal etcez dediler. aynı yazıyla basvurdum 2ay sonra reddettiler. gelde sakin kal. asla kanunlara veya mantıga uygun iş yapmıyolar şansa ne çıkarsa. ve asla 1aydan önce beklemeyin elleri çok ağır. ortalama 2ay sonra red alma ihtimalinizde yüzde50 ama tarih geçmiş yapaacak bişey yok şansınızı deneyin. yoksa zaten her halükarda para ödeyip tamir ettirceksiniz garanti bittigi için

2 kere basvurduk ikisinde lehimize sonuclandi. Birinde turk telekomu sikayet ettik diğerinde de online alisveris yapmistim bernardonun sitesinden onu.

Ben 3 kez sonuc aldim. Bir onceki servise gidişinde size servis formu vermis olmalilar. Cihazda yapilan degisimler, tamirat ya da saglam oldugu yazar. Sizinkinde ne yaziyor? Birde telefonu tamire biraktiktan sonra 20 is gunu icinde geri vermeleri gerekiyordu. Bu süreyi aştılarsa buradan da yuruyebilirsiniz.

Tuketicinin korunmasi hakkinda kanunu okuyun. Orada hangi hallerde basvuru yapacaginiz ve ne talep edeceginiz(iade, degisim) vs hersey yaziyor.

Ben de 3 kez kazandım. Servis fişi ve faturayı ekleyip olan biteni anlatıyosunuz. Benim 5-6 ayda anca karar çıktı. Firmanın da savunması falan isteniyor.

Ben ilçede yaşıyorum anlaşmazlık yaşadığım tutar 1000 ₺. Anakartını ilk gönderdiğimde de tamir edebilirlerdi süreyi geçirdiler.

Yazılım yüklendi diyor ama sorun ana kartta. Belgerim elimde.

Yazılım yüklendi diyor ama sorun ana kartta. Belgerim elimde.
Edevletten basvurunuzu yapin. Tum belgeleri yukleyeceksiniz fatura, servis formu vs. Pembe kapakli dosyaya yanlis hatirlamiyorsam 3 nuhsa halinde koyacaksiniz. Bulundugunuz ilcenin Kaymakamliginda yer alan tuketici hakem heyetine teslim edeceksiniz.

evet başvurdum olumlu dönüş aldım, kaymakamlıkların içinde tüketici hakem heyetleri var matbuu dilekçelerinden dolduruyorsunuz, başvuru no alıp e- devletten takip ediyorsunuz süreci, ücreti 50 TL idi. ben gıcık olduğum bir firmadan 350 TL Alacağım için başvurdum 4/5 ay sonra ürün iadesi kabul alıp ücreti ödediler,

Yarın başvuracağım gidip. Bakalım nasıl ilerleyecek. Umarım benim lehime de sonuçlanır. Haksızlığa dayanamıyorum. Aylarca mağdur edildim. Türkiye pazarından çekilmeyen bir telefon almak lazımmış.

Eşim marka spor ayakkabı için başvurdu,3-4 ay sürdü ama hem ürün yenisiyle değiştirildi hem de indirim farkı olduğu için kendime de ayakkabı almistim

Biz 5 yıl önce klimamızdan çok ses geliyor diye başvurduk hatta değiştirdiler yine aynıydı onun üzerine başvurduk 3 ay sonra sonuçlandı ve paramızı iade ettiler yaz boyu da klimayı kullanmış olduk

bu tatlı su kurnazları için başvurnak lazım zaten.
ben halı yıkamacı için başvurmuştum. kısa sürdü halının parasını ödediler.
insanı salak yerine koyuyorlar ya sinir oluyorum.

bu tatlı su kurnazları için başvurnak lazım zaten.
ben halı yıkamacı için başvurmuştum. kısa sürdü halının parasını ödediler.
insanı salak yerine koyuyorlar ya sinir oluyorum.
Daha önce de bu servisle ilgili sorun yaşadım ama o zaman üstünde durmamıştım. Benim para biriktererek aldığım ilk telefonumdu bu yüzden hakkımı arayacağım. Telefonu da düşürmedim, hiçbir arızası yok bootloop sorunu var bunu ben bile anlayabiliyorken servis uğraşmak istemeyip yazılım yüklemiş sadece. Telefon kadar ücret istediler vermedim. Ucuz etin yahnisi misali bir durum yaşıyorum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…