- 13 Nisan 2007
- 33.473
- 101.819
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi limoncicegi2
-
Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.22 yaşında mezun oldum hemen atandım. 1 sene sonra evlendim 1 sene sonra da çocuğum oldu. Şimdiye kadar çocuk için acele ettim diye içten içe hep pişman oluyordum. Ki Allah kızım olmadan tek dakika nasip etmesin, onu çok seviyorum ama evet çocuk hayat için kısıtlayıcı. Ta ki 10 gün önceye kadar. Hayat çok kısa, pişmanlıklarımızı yaşarken anı kaçırıyoruz. Üstelik hiçkimsenin hiçbir şeye garantisi yok. Eşimin kuzenı 29 yaşında, eşi de 32. Adam gece aniden çay içerken kalp krizi geçirip vefat etti. Sapasağlam adam bir anda kadının kucağında can vermiş. Çok sarstı bizi vefatı. Kadın tüm cenaze boyunca keşke şunu yapsaydık keşke bunu yapsaydık öyle gitseydin dedi. 2 çocukları var. DÜn tekrar ziyarete gittiğimizde iyi ki çocuklarım var yoksa dayanacak gücüm kalmazdı dedi. Herşey her an elimizden kayıp gidebilir. Boşverin hızlı olmayın ama pişmanlıkta yaşamayın. Her andan zevk almak mutlu olmak gerekiyor. Yoksa bazı şeyler için maalesef geç kalabiliyoruz.
Tamamen sizinle aynıyım gezmeyi gençliği yaşamayı yapamadım bi türlü,liseden memur oldum sonradan açıktan üni okudum ilk çocuk 2.çocuk derken hiç gençliğimi yaşayamadım bende sizin gibi hissediyorumcok benzıyormusuz bırbırımıze. bende hamılelıkte tam guzel bır cevre olusturuyordum ıse ara vermem ve pandemı ıle bırlıkte cok yanlız kaldım yanlız cevresız cocuk buyutmek içimde kalan eğitim hyatı vs benı cok yıprattı. ilaç kullanıyor musunuz iyi geliyor mu ? ben terapi gördüm ama çok az rahatlama oldu ve geçti kalıcı birşey olamadı. öfke kontrolsüzlüğü ve üstümdekı öşü toprağindan kurtulamadım
Sıkılmışınız sadece biraz.üniversite sınavına girip merqk ettiğiniz bir bölümü bobi olarak okuyabilirsiniz.ya da eşinizle dans kursuna gitmenizi öneririm.çok kegifli oluyor.merhaba, yaklaşık 1-2 ay sonra anelıkten dolayı ucretsız ıznım bıtıyor ıse baslayacağım. ekımde de uniye basladım örgün. bebeğim yarım gun krese basladı. 2 yılı askın evdeyım bebeğimle. ve cok bunalmıstım evde. okula basladım bu sebeple bu bana birazcık iyi geldi. simdide isim baslıyor. emınım buda kendı stresını getırecek olsada hem evden uzaklasmak hemde maddı rahatlama olarak benı cok rahatlatacak. çok az kaldı aslında ama o kadar bunalmısım ki şu son günleri geçiremiyorum... ve bu aralar coğu zaman içmde keşkeler pişmanlıklar. lise mezunu olarak ıse basladım evlendım , bebeğim oldu. guzel bır ısım var memurum ama buda evlıyken oldu. evlıyken atandık esımde bende. hep bi mücadele ıle geçti zamanımız. maddı manevı rahat keyıflı zamanlar geçiremedik. evimi dahi hala düzmeye calisiyorum 6 yıllık evlıyım. destek göremedık aılelerden. elbette can sağlığı olsun gerısı onemlı değil ama yorgunum.. hersey tadıyla yavas yavas olsaydı keske dıyorum bazen. unıde okuyan hıc bır seye acelesı olmayan kızlara ozenıyorum , kafa rahat okulumu okuyabılseydım yavas yavas ceyız duzseydım ıs guc hazırken evlenseydık cocuk olana kadar gezebılseydık vs üzülüyorum geriye bakınca.. olmus bıtmıs elbette ama . enerjıyle bakamıyorum hayata bır umutsuzluk tukenmıslık yılmıslık sankı battı balık yan gıdermıs gibi bir ruh hali... bişeyler yapmaya calısıyorum hayatta ama ucundan. yaşam enerjım yok. sız nasılsınız , bana neler dersiniz
Geç atananlarda bu yaşa kadar birikim yapamadım, yıllarım boş boş geçti diye hayıflanıyorTamamen sizinle aynıyım gezmeyi gençliği yaşamayı yapamadım bi türlü,liseden memur oldum sonradan açıktan üni okudum ilk çocuk 2.çocuk derken hiç gençliğimi yaşayamadım bende sizin gibi hissediyorum
Canım bunlar artık yaşanmış ve değiştiremeyeceğin şeyler. Değişmeyecek şeyler için kendini yıpratmana üzmene gerek yok sana bi kitap önercem mutlaka ama mutlaka oku o da seni çok rahatlatacak eminim ismi 'şimdinin gücü'merhaba, yaklaşık 1-2 ay sonra anelıkten dolayı ucretsız ıznım bıtıyor ıse baslayacağım. ekımde de uniye basladım örgün. bebeğim yarım gun krese basladı. 2 yılı askın evdeyım bebeğimle. ve cok bunalmıstım evde. okula basladım bu sebeple bu bana birazcık iyi geldi. simdide isim baslıyor. emınım buda kendı stresını getırecek olsada hem evden uzaklasmak hemde maddı rahatlama olarak benı cok rahatlatacak. çok az kaldı aslında ama o kadar bunalmısım ki şu son günleri geçiremiyorum... ve bu aralar coğu zaman içmde keşkeler pişmanlıklar. lise mezunu olarak ıse basladım evlendım , bebeğim oldu. guzel bır ısım var memurum ama buda evlıyken oldu. evlıyken atandık esımde bende. hep bi mücadele ıle geçti zamanımız. maddı manevı rahat keyıflı zamanlar geçiremedik. evimi dahi hala düzmeye calisiyorum 6 yıllık evlıyım. destek göremedık aılelerden. elbette can sağlığı olsun gerısı onemlı değil ama yorgunum.. hersey tadıyla yavas yavas olsaydı keske dıyorum bazen. unıde okuyan hıc bır seye acelesı olmayan kızlara ozenıyorum , kafa rahat okulumu okuyabılseydım yavas yavas ceyız duzseydım ıs guc hazırken evlenseydık cocuk olana kadar gezebılseydık vs üzülüyorum geriye bakınca.. olmus bıtmıs elbette ama . enerjıyle bakamıyorum hayata bır umutsuzluk tukenmıslık yılmıslık sankı battı balık yan gıdermıs gibi bir ruh hali... bişeyler yapmaya calısıyorum hayatta ama ucundan. yaşam enerjım yok. sız nasılsınız , bana neler dersiniz
Aslında dolu dolu gecirmissiniz. Dönüp bakarken farkedemiyorsunuz bence kıymetini bilmelisinizzamanım aşırı boşa geçmiş gibi hissediyorum oysaki!! kendıme olan ofkemın en buyuk sebebı bu.
Valla aile fakir aldığın koca fakir olduğu zaman anca onlara destek olmakla geçti birikim yapsam içim yanmazGeç atananlarda bu yaşa kadar birikim yapamadım, yıllarım boş boş geçti diye hayıflanıyorinsanoğlu hep diğer yoldan gitseydim daha iyi olurdu der ne var bunda ? Kabullenmek gerek.
Gözünüz yeni açılmış sizin.Valla aile fakir aldığın koca fakir olduğu zaman anca onlara destek olmakla geçti birikim yapsam içim yanmaz
evet ya.. hem çok şükrediyorum aile sahibi olduğum için hemde o yasayamamis olmaya içim burkuluyor ve yukarda bi arkadasin dediği gibi öfkeye sebep oluyor. hic bir sey icin geç değil deyip elimizden geldiğince yasamaliyiz diyorum ben artık . çocğu krese baslattim bende örgün üniye basladim hayat telaşesinde angarya geliyor ama yinede tutunmaya calisiyorum. ve birazda aslında o yasayamadiğim öykündüğüm şeyin içinin boşluğunu görüyorum birazdaTamamen sizinle aynıyım gezmeyi gençliği yaşamayı yapamadım bi türlü,liseden memur oldum sonradan açıktan üni okudum ilk çocuk 2.çocuk derken hiç gençliğimi yaşayamadım bende sizin gibi hissediyorum
çok teşekkür ederim yorumunuz icin çok iyi geldi. hepimiz hayal ettiğimiz noktalara geliriz insallahOnemli olan su an ne yaptığınız. O dediklerinizin hepsini yaptim, rahat bir universite hayati, atandim calistim, borcsuz eksiksiz evlendim her seyi kendimiz yaptik, gezdik tozduk cocuksuz, simdi de cocugum var. Ama simdi elimde ne var? Hayalini kurdugum iş ve kariyere ulasmak için azmim enerjim yok, okul okumak istiyorum ama her sey oyle zor geliyor ki. Siz ne kadar guzel bir azme sahipsiniz ve gecmiste yasanilanlar gitti bitti, su an siz benden daha iyi yerdesiniz mesela. O istedigim bolume baslamak , calismak, cok isterim ama azmim ve motivasyonum yok. Cok zorlanıyorum. Caliskanliginizi tebrik ederim. Jic vazgecmeyin. Umarim ben de sizin gibi olabilirim yakin zamanda
olabilir teşekkür ederim insallah iyi gelir evde kalmak bana iyi gelmedi kesinlikleYorumları dikkate alırsanız eğer aslında şükredecek çok şeyiniz var ama insan bazen bunalıma girebiliyor. İster zengin ister fakir, ister çocuklu ister çocuksuz, ister evli ister bekar bazen insanın içini o huzursuzluk kaplıyor. İki sene ücretsiz izin zarfında aslında dinlenmekten kendinizi daha fazla dinlemeye başladığınızı tahmin ediyorum. İşe tekrar başlamak, tekrar bir hayat telaşesi buna iyi gelecektir.
benim dolu geçirmekten anladiğim başarı sayısı sanırım çabalar ve bekleyişler bana zaman kaybı gibi geliyor. ve birde kendime çok yüklenen biriyim basarilarimi göremiyorum gözüm hep kötü taraflarımdaAslında dolu dolu gecirmissiniz. Dönüp bakarken farkedemiyorsunuz bence kıymetini bilmelisiniz
Bu yanlis dusuncenizi hemen birakmaniz lazim boyle dusunerek vaktiniz bosa gider yoksa. Gayette herkesin ugrastigi seylere sahip olmussunuz. Bakin soyle dusunun kimi yillarca memuriyet icin cabaliyor basaramiyor ve tek cabasi o yonde memurlugu kazanmadan evlenmiyorda cocuk. da yok yani hepsi bosa gidiyor size gore. Yada iyi bir is var ama es yok yada cocuk yok . Bunlar icin cabaliyor bu sefer. . Herkes bi seylere cabalayarak ulasir bu vakut kaybi degil ki cabaladaman malesef ulasamazdiniz bu gunlere gelemezdiniz daha zor sureclerde olurdunuz basarmissiniz ki suan isim esim cocugum sagligm herseym var diyorsunuz ama vakit gitti e vakit bu gidecek zaten bide hic biseye sahip olmadan bu yasa gelseydiniz hâla ugrasiyor olsaydiniz nolurdu oyle dusunun. Hayat boyu caba surecek kimse oturdugu yerden biseylere sahip olmuyor hepimizin hayati biseylere kosturmakla geciyor ve senin sahip oldgn seylern sadece biri icin yillarini verenler var. Bende cocuk icin cabalayanlardanim mesela hâlâ ugrasyorum. Bunun icin ugrassamda gececek vakit ugrasmasamda gececek vakit en azindan cabayla gecmesi ve sonuca ulasilmasi daha guzel degil mi ?benim dolu geçirmekten anladiğim başarı sayısı sanırım çabalar ve bekleyişler bana zaman kaybı gibi geliyor. ve birde kendime çok yüklenen biriyim basarilarimi göremiyorum gözüm hep kötü taraflarımda
Çocuk yapmak hayatta yol almak demek mi şimdi?30 yaşında 1 buçuk yıllık evliyim. İlk denemesi olumsuz olmuş tüp bebek sürecinde olan üniversite mezunu biriyim. İnanın hayatım koşuşturma içinde ve ne olduğunu anlamadan geçti bu yaşıma kadar. Yaşıtlarımın çoğunun bebeği oldu ya da hamile. Ben de şu an anne olmak isterdim sizin gibi. Yani demem o ki insan elinde olan hayata mutlaka bir keşke buluyor ama geçmişi düşünerek bugünü kaçırıyoruz ve birkaç yıl sonra da bugün için keşke diyeceğiz. O yüzden anın tadını çıkarın ve geçmiş yerine gelecek için hayaller kurup geleceğe odaklanın derim. Bebeğinizle güzel yıllarınız anılarınız olsun
çok teşekkür ederim farkındalık olusturan ilgili yorumlarınız icin siz ve tüm diğer hanımlara. nasılda kadın kadının kurdudur lafını boşa çıkarıyoruz isteyince, çok iyi geldiniz hepinizBu yanlis dusuncenizi hemen birakmaniz lazim boyle dusunerek vaktiniz bosa gider yoksa. Gayette herkesin ugrastigi seylere sahip olmussunuz. Bakin soyle dusunun kimi yillarca memuriyet icin cabaliyor basaramiyor ve tek cabasi o yonde memurlugu kazanmadan evlenmiyorda cocuk. da yok yani hepsi bosa gidiyor size gore. Yada iyi bir is var ama es yok yada cocuk yok . Bunlar icin cabaliyor bu sefer. . Herkes bi seylere cabalayarak ulasir bu vakut kaybi degil ki cabaladaman malesef ulasamazdiniz bu gunlere gelemezdiniz daha zor sureclerde olurdunuz basarmissiniz ki suan isim esim cocugum sagligm herseym var diyorsunuz ama vakit gitti e vakit bu gidecek zaten bide hic biseye sahip olmadan bu yasa gelseydiniz hâla ugrasiyor olsaydiniz nolurdu oyle dusunun. Hayat boyu caba surecek kimse oturdugu yerden biseylere sahip olmuyor hepimizin hayati biseylere kosturmakla geciyor ve senin sahip oldgn seylern sadece biri icin yillarini verenler var. Bende cocuk icin cabalayanlardanim mesela hâlâ ugrasyorum. Bunun icin ugrassamda gececek vakit ugrasmasamda gececek vakit en azindan cabayla gecmesi ve sonuca ulasilmasi daha guzel degil mi ?
Rica ederiz. Sanırım sadece bunalmissiniz olur oyle arada elinizdekilerin kıymetini bilin tadini cikarin bundan sonra her istedigine sahip olmus ve diger guzel hayallere agir adimlar atan bir kadin olarak kahvenizi yudumlayın. Gerisi size kalmış hayat akacak birakın sevdiginiz seyler yaninizdayken aksınçok teşekkür ederim farkındalık olusturan ilgili yorumlarınız icin siz ve tüm diğer hanımlara. nasılda kadın kadının kurdudur lafını boşa çıkarıyoruz isteyince, çok iyi geldiniz hepiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?