Tuhaflık bende mi millette mi anlamıyorum artık siz söyleyin..

Hiç de beceremem valla odaya kapattim kendimi bebekle eşim ilgileniyor gelenle de artık

Ben sevmem böyle şeyleri, tabii ki çok haklısınız, emziren kadın yakası paçası yamulmuş memesi dışarıda da geziyor yeri geliyor, evde bebeğinin sırtını okşaya okşaya gazını da çıkartıyor. Biraz insanlara alan bıraksalar keşke, tuhaf olan siz değilsiniz onlar; ama bu rahatsızlığınızı açıkça ifade edin müsait değilim, zor bir süreçteyim bebeğim yeni doğdu hassas, mikroplara açık daha sonra görüşürüz deyip gerekirse eve kabul etmeyin. Yoksa burada dertleşmekten öteye geçemezsiniz. İnsanların cazını suratını boşverin. Ne düşünürlerse düşünsünler.

maalesef aynısını bana da yaptılar. üstelik deprem sebebiyle annem babam bizde kalıyor. yani hem ev ev üstüne hem yeni bebek olmuş hem de ameliyatlıyım. bir de habersiz geliyorlardı. açıkçası eşimi mahvettim günlerce konuşmadım annesine şikayet ettim. sonuç: mathildays lohusa, ona karışmayın oldu yani sanki haksızmışım gibi iyice sinirlendim. şimdi biraz duruldu ortalık. insanlardaki bu düşüncesizlik beni öldürüyor. allah yardımcımız olsun

Tamamen düşüncesizlik, bu tür insanlara ben direk rengimi belli ettim kabul etmedim beni bildikleri için gelen de olmadi, iç çamaşırı giyemiyorsun zaten üstte atlet altta dependle takılıyorsun, uzun süre kanamada oluyor erkekleri geçtim kadınlar neyin kafasını yaşıyor da bunları bile bile geliyorlar

Müsait misiniz diye soranlara müsait değilseniz daha sonra buyrun gelin şu an uygun değiliz diyebilirsiniz. Buna rağmen geldilerse "emzirmem lazım" deyip kendi odanıza geçin uzun süreli olarak odanızda vakit geçirin.
Başka seçenek yok.

Aynı ekip mi ikinci kez geliyor? Böyle ise eşinizi görmeye gelmişlerdir diye düşünüyorum. Diğer türlüsü fazlasıyla gereksiz.

Off kendi evinde hapis gibi o kadar iyi anlıyorum ki , yenidoğan bıraksan 24 saat memede kalır . Konfor alanı oluşturmak lazım , rahat bir koltukta sırta , dirsek altına yastık gibi , yatağin üzerinde emzirmek işkence gibi olur.
Eve kabul ettikten sonra kovmak ayıp olur. En iyisi hiç kabul etmeyin. Çat kapı gelene de kapıyı açmayın . Varsın evdeyken açmadı diye lafını yapsınlar , bebekli lohusalı eve çat kapı gelmek daha büyük ayıp.

İlla evden mi kovalim demişsiniz evet kovun, bir daha gelmezler. İnsan az düşünceli olur, zaten bir kere gelmişler ikinciye neden gelirler anlamadım

E insanlara siz demişsiniz gelsinler diye. Onların tekrar gelmek istememesi ne kadar yanlışsa sizin de gelin dedikten sonra bu kadar söylenip tavır yapmanız yanlış. Bir anda kapıda bitmemişler ya siz gelin demişsiniz.

ben kv ye doğumuma yakın zamanda demiştim anne ben bebek mevlidi yapıcam herkesi o zaman bekliyorum diye o da dedi millete millet mırın kırın etti ama umrumdışı gittim anneme annem baktı beni dedeleri ananesi babanesi geldi zaman zaman çok güzel geçti.

Ben bizim milletin şu saçma sapan adetlerini hiç anlamam. Bebek görme de bunlardan biri. Cenaze adeti var bide cenaze evine gidip orada yapılan pide ayran lahmacun yiyip cenaze sahibine destek olacağına bir de üstüne çay istemek. Açıkça kabul etmeyin. Ben hayatımda artık çekirdek ailem hariç kimseyi ne arıyorum ne soruyorum cenazeme de gelip pide yiyecekse yemesin bebeğimiz olunca görecekse de görmesin . Çekirdek aile yeterli

Bi şu kırkı çıkmadan çocuğa koşa koşa gelen akrabaları anlamam bide minicik bebekleri kucağına alıp şap şup öpmeye kalkışanları
Ne gerek var erkenden gelmeye. Bebek daha dünyaya evine alışacak.
Bi salsınlar ya yeni anneleri
Bu arada bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah

Çat kapı mı bide?
Aradılar da buyrun gelin dediyseniz hata sizde

Yüz vermeyin hizmet etmeyin ve de rahat etmediğinizi açıkça belirtin , hatta durum paylaşın whatsapta bu konu ile ilgili...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…