• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜBİTAK evrimi yasakladı!

Ciddi ciddi kaynak mi bekliyorsun Allah aşkına .. Kurandan büyük kaynak mi var orda bahsetmiyor mu şeytanın secde etmediği ve kovulduğu daha başka kaynağa ne hacet ? Üstelik kuranda geçen ayette derki
Ayetlerimiz hakkında münasebetsizliğe dalanları gördüğün zaman hemen onlardan uzaklaş ki, ondan başka söze dalsınlar. Eğer şeytan bunu sana unutturursa hatırladıktan sonra hemen kalk, o zalimler topluluğuyla oturma.

Onlarla tartışmamak bilene gerek. O insAnları daha fazla inkara sebebiyet vermememiz için , bizim içinde aynı , ne diyelim Allah büyük , obur dünyada herkes herşeyi anlar .

Ben tek bir yorum yaptım kafana gore sallama.. Ayrıca ayetler ile ilgili yalan yanlış şey yazarsan tabii ki müdahale eden olur .. Siz diyorsam müslümanim derseniz bende cevabını veririm .
Soylediklerine bakinca bende ateist falan sandim. Eger oyle.soyleseydi hic bir sey yazmayacaktim. Ama hem muslumanim diyip hem ayetleri inkar ediyorsa kendiyle celisiyor demektir

Birisi bana sadece şunu açıklarsa memnun olurum:
İlk insanlar Adem ve Havva, tamam.
Sonrasında tüm insanlar bu iki kişiden çoğalarak oldu (çocukları çocuklarıyla)
Peki sadece bu iki insandan ve onların çocuklarından;
1. Siyah ırk nasıl oldu?
2. Çekik gözlü Uzak Doğulular nasıl oldu?
3. Meksikalılar nasıl oldu?
4. Bu kadar çok kan grubu nasıl oldu?

Evren 13.700.000.000 yıldır var (bilim adamlarına göre) Yanlış okumayın, 13 milyar
Dünya 4.500.000.000 yıldır var.
İlk hayvanlar 600.000.000 yıldır, ilk insanlarsa 200.000 yıldır. (İnsanda milyar yok, yanlış yazmadım)
Öte yandan kutsal kabul edilen kitapların birinde (rakam aklımda yanlış kalmış olabilir ama 3 aşağı 5 yukarı) 5500 yıl öncesidir insanlığın başlangıcı. Yani insanlar 5700 yıldır varmış.
Ama 1-2 sene önce yapılan bir arkeolojik kazıda bulunanlarla, 20.000 yıllık geçmişe ait olduklarını tahmin ettiklerini söylemişlerdi.

Soylediklerine bakinca bende ateist falan sandim. Eger oyle.soyleseydi hic bir sey yazmayacaktim. Ama hem muslumanim diyip hem ayetleri inkar ediyorsa kendiyle celisiyor demektir
Belki bu konular da bilgisi olmayan birisi okuyacak etkilenecek herkese acil platform burası uyarmak her müslümanın görevi zaten .. ben de senin gibi düşündüm inan ki ateist büyük ihtimal dedim ..

Belki bu konular da bilgisi olmayan birisi okuyacak etkilenecek herkese acil platform burası uyarmak her müslümanın görevi zaten .. ben de senin gibi düşündüm inan ki ateist büyük ihtimal dedim ..
Resmen acik acik fantezi demis, ayetleri inkar etmis.
Soyledigi kisiyi de arastirdim ha Adnan Oktar ha o. Kisi dinini baska kaynaklardan ogrenince boyle oluyor demek

Resmen acik acik fantezi demis, ayetleri inkar etmis.
Soyledigi kisiyi de arastirdim ha Adnan Oktar ha o. Kisi dinini baska kaynaklardan ogrenince boyle oluyor demek

Pakistanlı İslam felsefecisini kime benzettiniz .

İyi misiniz cidden şaka mısınız?

Pakistanlı İslam felsefecisini kime benzettiniz .

İyi misiniz cidden şaka mısınız?
Ben iyiyim de sen kendine degilsin sanirim.
Ayrica ben bir aciz kulu benzettim de bu tepki verdin. Oysa sen ayetlere fantezi dedin. Asil ben sana soruyorum saka misin?

Her neyse artikbkonusmak istemiyorum, zira din hassas bir konu.
Sizin gibi birisiyle tartismam

Birisi bana sadece şunu açıklarsa memnun olurum:
İlk insanlar Adem ve Havva, tamam.
Sonrasında tüm insanlar bu iki kişiden çoğalarak oldu (çocukları çocuklarıyla)
Peki sadece bu iki insandan ve onların çocuklarından;
1. Siyah ırk nasıl oldu?
2. Çekik gözlü Uzak Doğulular nasıl oldu?
3. Meksikalılar nasıl oldu?
4. Bu kadar çok kan grubu nasıl oldu?

Evren 13.700.000.000 yıldır var (bilim adamlarına göre) Yanlış okumayın, 13 milyar
Dünya 4.500.000.000 yıldır var.
İlk hayvanlar 600.000.000 yıldır, ilk insanlarsa 200.000 yıldır. (İnsanda milyar yok, yanlış yazmadım)
Öte yandan kutsal kabul edilen kitapların birinde (rakam aklımda yanlış kalmış olabilir ama 3 aşağı 5 yukarı) 5500 yıl öncesidir insanlığın başlangıcı. Yani insanlar 5700 yıldır varmış.
Ama 1-2 sene önce yapılan bir arkeolojik kazıda bulunanlarla, 20.000 yıllık geçmişe ait olduklarını tahmin ettiklerini söylemişlerdi.
Dine aykırı değil.
İnsanlara bazı şeyleri kolayca anlatabilmek için yüce yaratıcı beyin vermiş.Benim mantığıma uymayan hiçbir tarafı yok.
Adem ile Havva yasak elma vs. İlk peygamberdir Adem .İlk insan değil zaten.

Dine aykırı değil.
İnsanlara bazı şeyleri kolayca anlatabilmek için yüce yaratıcı beyin vermiş.Benim mantığıma uymayan hiçbir tarafı yok.
Adem ile Havva yasak elma vs. İlk peygamberdir Adem .İlk insan değil zaten.
Şuur ile yaratılmış ilk insan değil mi sonuçta?
Buna inanıyorsa birisi, evrime de inanmak zorunda.
Oy çok çetrefilli bir durum oldu :D
Sonuçta ilk insanların neye benzediğini az çok biliyoruz. Bir de aynaya bakıyorum misal :D

Ayrica ben bir aciz kulu benzettim de bu tepki verdin. Oysa sen ayetlere fantezi dedin. Asil ben sana soruyorum saka misin?

koskoca Muhammet İkbal i kedicikleri olan adama benzettiniz ya evet sizle zaten tartışılmaz .
Bir de araştırdım yazmışsınız.
Süper bir araştırma olmuş . :)
tebrikler,

Kimmiş kimmiş islam felsefecesi mi :KK45: şair başıma islam felsefecisi mi oldu .. Ayete değil dandik bir şairin uydurmasina inanmak :KK43: Avrupalılar onu islam felsefecisi sansin dursun yasar nuri de alimdi zaten:63:

Şuur ile yaratılmış ilk insan değil mi sonuçta?
Buna inanıyorsa birisi, evrime de inanmak zorunda.
Oy çok çetrefilli bir durum oldu :KK70:
Sonuçta ilk insanların neye benzediğini az çok biliyoruz. Bir de aynaya bakıyorum misal :KK70:
kuran-ı Kerim bilime karşı değildir.
araştırılsın
büyük patlama vs.
ben baktıkça izledikçe büyük bir mucize görüyorum.
kimi tabiat anaya bağlar kimi yaratıcıya.
ben yaratıcıya bağlayanlardanım

koskoca Muhammet İkbal i kedicikleri olan adama benzettiniz ya evet sizle zaten tartışılmaz .
Bir de araştırdım yazmışsınız.
Süper bir araştırma olmuş . :)
tebrikler,
Arkadaş en azından hata yaptığını kabullenip erdemli davranmış .. Her kişinin değil er kişinin kârı dir hatasını kabul edebilmek .. Beşerdir şaşar önemli olan hatada ısrar etmemek ..

Kimmiş kimmiş islam felsefecesi mi :KK45: şair başıma islam felsefecisi mi oldu .. Ayete değil dandik bir şairin uydurmasina inanmak :KK43: Avrupalılar onu islam felsefecisi sansin dursun yasar nuri de alimdi zaten:63:
şimdi de islam alimlerine sataşmaya kadar gelmişsiniz.
tebrikler devam devam.en büyük müslüman sizsiniz herşeyin en doğrusunu siz bilirsiniz.

Hah konu kim daha müslümana kadar gelmiş çok şükür gidip rahatça uyuyabiliriz.

Bir de bir insan hakkında bilgi sahibi olmadığı konuda nasıl tartışmaya çalışır anlamış değilim. MissCherryBlossom MissCherryBlossom sabrına hayran kaldım.

Hah konu kim daha müslümana kadar gelmiş çok şükür gidip rahatça uyuyabiliriz.

Bir de bir insan hakkında bilgi sahibi olmadığı konuda nasıl tartışmaya çalışır anlamış değilim. MissCherryBlossom MissCherryBlossom sabrına hayran kaldım.

İnsanlar kitap okumuyor araştırmıyor bari burda gezerken taş neden ota dönüşmüyor , maymunlar neden insan olmuyor gibi güzide konuların açıklamalarını yapayım dedim. Kim ne okursa kar derim kendimce amme hizmeti yaptım.

İnsanlar kitap okumuyor araştırmıyor bari burda gezerken taş neden ota dönüşmüyor , maymunlar neden insan olmuyor gibi güzide konuların açıklamalarını yapayım dedim. Kim ne okursa kar derim kendimce amme hizmeti yaptım.

O kadar yazmışsın da yazdıklarının altına biri "şimdiki maymunlar neden insan olmuyor" diye yazmış yine. İstavritle maymunla otla böcekle çok ilerleyebileceğimizi sanmıyorum. Komedi gibi konu oldu.

O kadar yazmışsın da yazdıklarının altına biri "şimdiki maymunlar neden insan olmuyor" diye yazmış yine. İstavritle maymunla otla böcekle çok ilerleyebileceğimizi sanmıyorum. Komedi gibi konu oldu.

İşin kötü yanı insanlarımızın cidden okumaması, okumaya hevesli olmaması diyeyim.
Bilimsel konular siyaset forumuna kaldı iyi mi?

Ben bilimsel araştırmalar yapan bir insanım, hangi argüman nedir ilk bakışta anlarım mesela. Lakin bilimsel olguları, alakasız mesleklerden insanlar için açıklayan çok güzel popüler bilim kitapları var. Basılmamaları, yasaklanmaları, okunmamaları çok yazık olacak.

İşin kötü yanı insanlarımızın cidden okumaması, okumaya hevesli olmaması diyeyim.
Bilimsel konular siyaset forumuna kaldı iyi mi?

Ben bilimsel araştırmalar yapan bir insanım, hangi argüman nedir ilk bakışta anlarım mesela. Lakin bilimsel olguları, alakasız mesleklerden insanlar için açıklayan çok güzel popüler bilim kitapları var. Basılmamaları, yasaklanmaları, okunmamaları çok yazık olacak.

Ben artık orda değilim biliyor musun cherry. Okumak istemiyorlarsa okumasınlar mesele değil ama saçma sapan argumanlarla da çıkmasınlar insanların karşısına. Sabahtan beri yanlış bişey söylerim diye korkumdan kırk kere yazdım bu konuda yetkin değilim diye. Hakkında tek kelime okumadığı konu hakkında da tartışmasınlar artık.

Bu tabi ki kitapların yasaklanmasını, kaldırılmasını hoş gördüğüm anlamına gelmiyor. Okumak isteyen okuyabilsin, istemeyen okumasın. Zorla dayatmıyorlar bilim kitaplarını. Gerçi ilgisi olan, okumak öğrenmek isteyen bilgiye bir şekilde ulaşır günümüzde. Yani çok da mesele değil tübitakın tutumu.

Back