• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜBİTAK evrimi yasakladı!

Evrim bana çok saçma geliyor.
O kadar hassas bir dengede yasıyoruz ki hatta evrende bulunduğumuz nokta bile o kadar hassas ki, bütün bu unsurların bir araya gelme ihtimali milyarda bir bile değilken, milyonlarca yıl öncesinden kalan bugünkü formlarıyla birebir aynı hayvan fosilleri bulunuyorken kalkıp da evrim vardır demek saçma geliyor.

Hamamböceği evrimleşmedi diye geriye kalan 1000000000000000000 evrimleşen türün fosillerini yok sayabilir miyiz?

Evrimleşmeyen kaç tür var?

Aslında cevap 0. Tüm canlılarda mitokondri oksijensiz solunumdan oksijenliye evrimleşmiştir. Hücresi evrimleşmeyen canlı yoktur.

https://o nedio.com/haber/evrim-dusuncesine-inandiklari-icin-bugun-sakincali-piyade-muamelesi-goren-16-islam-bilgini-466036

şu linkte müslüman bilim adamlarınında evrimi desteklediği yazıyor ama doğru mu bilemiyorum tabii

Kime saçma gelip gelmediği önemli değil. Uğraşacak başka bir şey yok muydu? Bilimin içinden gelmeyen birini TÜBİTAK başkanı yapan zihniyetten başka ne beklenir ki. Bu kadar korkmaya gerek yok bilimden. Körü körüne bir şeye bağlanmaktansa sorgulayarak bağlanmak daha iyi. O beyin boşa verilmedi bize. Sadece elini kolunu hareket etti diye verilmedi.

Evettttttttt şimdi okuyanları üzmek istemem ammaaaaaaaaaaaaaaaaa size bazı haberlerim var.

Avrupa'da ve Kuzey Afrika'da adını şimdi hatırlamadığım bazı mağaralarda homo sapiens ve neandertal kemikleri beraber bulunmuş. Yani 2 farklı insan türü aynı anda varolmuş.
Bilin bakalım atalarımız ne yapmış?
Neandertalleri köle ve cariye yapmışlar. Kadınları ev işleri ve cinsel işler kölesi , erkekleri tarım işleri kölesi yapmışlar.
Daha az evrimleşmiş insanı bulduklarında dimdirek sömürmüşler.

Evetttttt, homo sapiensin bu yazdıklarımdan sonra atamız olmadığına hala inanan varsa çıksın yazsın. Bu kadar zalim, gaddar, tahammülsüz, çiğ süt emmiş,kendinden daha az güçlüyü ezen bir tür bizim atamız değilse, atamız kimdir? Cennette ibadetle meşgul, kendi halinde, mazlum edepli Adem ve Havva mı?

https://o nedio.com/haber/evrim-dusuncesine-inandiklari-icin-bugun-sakincali-piyade-muamelesi-goren-16-islam-bilgini-466036

şu linkte müslüman bilim adamlarınında evrimi desteklediği yazıyor ama doğru mu bilemiyorum tabii

Bunu bilemeyiz elbette ama kainata baktığımızda evrim yoktur da diyemeyiz, o Bilgin'leri yüzeyselde olsa biliyorum, mutlaka araştırmışlardır, bilim inançtan çok farklı birşey çünkü, araştırınca belli sonuçlara ulaşınca inançtan uzaklaşmazsınız, aksine inanca daha çok yaklaşma olasılığınız artar.
Mesela kelebek örneği, Nasıl bir mucizedir değil mi? Önce bir tırtıldır hatta insanlar görünce huylanır, etrafına Koza örer, onun içinde evrimini tamamlar muhteşem bir kelebek olarak vücut bulur, işte bu bir mucizedir.

Evrimden bu kadar korkmak yerine araştırsınlar, biz ilk var olduğumuzda böyle mi görünüyorduk? İlk varoluşta insanın beden şekli böyle miydi? Ömürler, kültürler, inanışlar dahi değişti, bunlar bile birer evrimdir.

Hamamböceği evrimleşmedi diye geriye kalan 1000000000000000000 evrimleşen türün fosillerini yok sayabilir miyiz?

Evrimleşmeyen kaç tür var?

Aslında cevap 0. Tüm canlılarda mitokondri oksijensiz solunumdan oksijenliye evrimleşmiştir. Hücresi evrimleşmeyen canlı yoktur.

Evrim kesinmiş gibi yazmışsın ama hatırlatırım evrim sadece bir teoridir. Geriye kalan o 1000000000 ara türden bir kaç kesin örnek verebilir misin?
Mesela ilk hücre nasıl oluşmuş? İlk uçma eylemi nasıl gerçekleşmiş bu veya buna benzer durumlara gerçekliği kanıtlanmış örneklerin var mı?

Bunu bilemeyiz elbette ama kainata baktığımızda evrim yoktur da diyemeyiz, o Bilgin'leri yüzeyselde olsa biliyorum, mutlaka araştırmışlardır, bilim inançtan çok farklı birşey çünkü, araştırınca belli sonuçlara ulaşınca inançtan uzaklaşmazsınız, aksine inanca daha çok yaklaşma olasılığınız artar.
Mesela kelebek örneği, Nasıl bir mucizedir değil mi? Önce bir tırtıldır hatta insanlar görünce huylanır, etrafına Koza örer, onun içinde evrimini tamamlar muhteşem bir kelebek olarak vücut bulur, işte bu bir mucizedir.

Evrimden bu kadar korkmak yerine araştırsınlar, biz ilk var olduğumuzda böyle mi görünüyorduk? İlk varoluşta insanın beden şekli böyle miydi? Ömürler, kültürler, inanışlar dahi değişti, bunlar bile birer evrimdir.

Mune evrimleşmeyen tek şey hükümetimizin bilim konusundaki ökozce kafası.

Hiçbir yatırım yapılmıyor.
Hiçbir bilim politikası yok.
Akademisyenlere destek yok, grad öğrencilere maddi destek zaten hiç yok.

Bilim yapmak isteyene destek ok, bari yapana köstek olmayın.

Bu arada yasaklara ben de karşıyım ama evrimi kabul eden aydındır etmeyen cahildir gibi sığ bir bakış açısına da sadece gülüyorum. Herkes evrime inanmak zorunda diye bir kaide yok. Nerede düşünce özgürlüğü? En baş savunucuları başka görüşlere saygı duymuyor.

Evrim kesinmiş gibi yazmışsın ama hatırlatırım evrim sadece bir teoridir. Geriye kalan o 1000000000 ara türden bir kaç kesin örnek verebilir misin?
Mesela ilk hücre nasıl oluşmuş? İlk uçma eylemi nasıl gerçekleşmiş bu veya buna benzer durumlara gerçekliği kanıtlanmış örneklerin var mı?

Neandertaller , homo sapiens, homo erectus -> insan

Balina her canlı gibi yaşama suda başlıyor, karaya çıkıyor burda memeliye evrliyor, sonra suya dönüyor. Kanıtı balinalardaki körelmiş, kullanılmayan ayak kemikleri ve hava soluma organı akciğerler.

İlk kuş, aslında bir dinazor. Kemikler uçmaya adaptasyon için kütlelerinin çoğunu kaybediyor ve vücut uçmaya uygun hale geliyor. Bunun kanıtları dinazor ve kuş iskeletlerinden geliyor. Modern uçabilen kuşların kemiklerinde bir zamanlar içlerinin dolu olduğunu gösteren bulgular var, şu anda ne olduğunu hatırlamıyorum ama içlerindeki kanallardı galiba.

Her canlı , hayvan , bitki, insan türünden bağımsız olarak ortak DNA dizgeleri taşıyor ve bu dizgeler çoğunlukta. Türe özgü dizgelerimiz azınlıkta, yani bir eğrelti otundan çok da bir farkımız yok aslında:

www.icr.org / article / common-dna-sequences-evidence-evolution

Sadece belli canlılar belli ortak atalardan gelmiyor, her canlı evrime aynı noktadan başlamış.

Evrime inanma inanmama gibi bir şey yok , kanıtlı bir duruma inanmıyorum derseniz insanlar güler. Burçlara inanmıyorum, dine inanmıyorum, aşka inanmıyorum kategorisine kanıtlı bir olguyu sokamazsınız. Kanıtları okuyun:

necsi.edu / projects / evolution / evidence /evidence_intro.html

Bir de ilkel atmosfer deneyi var hiç gördünüz mü bilmiyorum. İlkel atmosfer şartları laboratuarda tekrar yaratılıyor ve random elekrik kıvılcımları gönderiliyor. Bir aminoasit oluşuyor. Yani her şeyin bir yıldırımla başlamış olması oldukça mümkün. Yaradılışa bulunan ulvi cevaplara rağmen , cevabın aslında sadece bir yıldırım ve karbon+hidrojen olması insanlığı boşluğa düşürüyor tabi bence de kitapları yakılmalı.

Son düzenleme:
Mune evrimleşmeyen tek şey hükümetimizin bilim konusundaki ökozce kafası.

Hiçbir yatırım yapılmıyor.
Hiçbir bilim politikası yok.
Akademisyenlere destek yok, grad öğrencilere maddi destek zaten hiç yok.

Bilim yapmak isteyene destek ok, bari yapana köstek olmayın.

Ben bilim araştırmalarının desteklenmesini, devletin bütçe ayırmasını isterim doğrusu.
Bizi ileriye götürür araştırmalar, aman ne saçma denen şeylerin bile devletçe desteklenip ön ayak olunmasını isterim, belgesellerde görüyorum, atıyorum misal biri çıkıyor karpuz patlatıldığında ortaya çıkan enerjiyi araştırıyor ve destekliyor devleti, daha bugün dinledim sanırım, orta eğitim düzeyindeki öğrenciler cep telefon şarjları bitince doğadan yararlanarak Nasıl yeniden şarj ederiz'in araştırmasına girişmişler devlet desteklemiş, buldukları çözüm sanırım kullanılacakmış.

Ufkumuz açık olmalı, kalıplara sıkıştırmamalıyız konu bilim olunca, misal bugün en küçük asal sayı 1 deniyor ama bakalım 1 mi? Kainat bizim bildiğimiz görebildiğimiz kadar mı?
Bildiklerimiz düşündüklerimizle neden sınırlıyoruz ki kendimizi?

Tüketmek yerine üretmekten yanayım, bilim üretmeye en büyük katkı sağlayan dallardan biri.

Neandertaller , homo sapiens, homo erectus -> insan

Balina her canlı gibi yaşama suda başlıyor, karaya çıkıyor burda memeliye evrliyor, sonra suya dönüyor. Kanıtı balinalardaki körelmiş, kullanılmayan ayak kemikleri ve hava soluma organı akciğerler.

Her canlı , hayvan , bitki, insan türünden bağımsız olarak ortak DNA dizgeleri taşıyor:

www.icr.org / article / common-dna-sequences-evidence-evolution

Sadece belli canlılar belli ortak atalardan gelmiyor, her canlı evrime aynı noktadan başlamış.

Evrime inanma inanmama gibi bir şey yok , ispatlı bir duruma inanmıyorum derseniz insanlar güler. Burçlara inanmıyorum, dine inanmıyorum, aşka inanmıyorum kategorisine ispatlı bir olguyu sokamazsınız. İspatları okuyun:

necsi.edu / projects / evolution / evidence /evidence_intro.html

Bir de ilkel atmosfer deneyi var hiç gördünüz mü bilmiyorum. İlkel atmosfer şartları laboratuarda tekrar yaratılıyor ve random elekrik kıvılcımları gönderiliyor. Bir aminoasit oluşuyor. Yani her şeyin bir yıldırımla başlamış olması oldukça mümkün. Yaradılışa bulunan ulvi cevaplara rağmen , cevabın aslında sadece bir yıldırım ve organik bileşikler olması insanlığı boşluğa düşürüyor tabi bence de kitapları yakılmalı.

Öncelikle şurada anlaşalım. Senin provoke etmeye çalıştığın gibi kitaplar yakılmalı falan demiyorum. Evrime her inanmayan kara cahil değildir. Düşünce çeşitliliği iyidir. Sakin ol.

Verdiğin balina örneği üzerinden gideceğim. Diyorsun ki balina yaşama suda başlamış sonra karaya çıkmış. Yani ilk olarak suda yaşayacak şekilde organize olmuş bir canlı birden karaya çıkıyor ve taa ki akciğer oluşana kadar hayatta kalabiliyor.

Ya da bugün 15 gün karaya çıkıyor-hayatta kalıyor
yarın 30 gün çıkıyor-hayatta kalıyor
derken bu süre zarfında akıllı ve yetenekli beden kendine bir akciğer oluşturuyor.

Hadi bugün dünya üzerinde bulunan tüm istavritlere aynı işlemi yapalım. Kaç dakika havada yaşayabilecek ve kendine akciğer oluşturabilecek?

Yani her şeyin bir yıldırımla başlamış olması oldukça mümkün. Yaradılışa bulunan ulvi cevaplara rağmen , cevabın aslında sadece bir yıldırım ve karbon+hidrojen olması insanlığı boşluğa düşürüyor tabi bence de kitapları yakılmalı.

Bu arada şu kısma ithafen yazıyorum
önce savunduğun şeyin kesin olmadığını oldukça mümkün olduğunu ifade edip sonrasında cevabın kesin olduğuna geçiş yaparak insanlığı boşluğa düşürmüş olman da ayrı ironik.

Öncelikle şurada anlaşalım. Senin provoke etmeye çalıştığın gibi kitaplar yakılmalı falan demiyorum. Evrime her inanmayan kara cahil değildir. Düşünce çeşitliliği iyidir. Sakin ol.

Verdiğin balina örneği üzerinden gideceğim. Diyorsun ki balina yaşama suda başlamış sonra karaya çıkmış. Yani ilk olarak suda yaşayacak şekilde organize olmuş bir canlı birden karaya çıkıyor ve taa ki akciğer oluşana kadar hayatta kalabiliyor.

Ya da bugün 15 gün karaya çıkıyor-hayatta kalıyor
yarın 30 gün çıkıyor-hayatta kalıyor
derken bu süre zarfında akıllı ve yetenekli beden kendine bir akciğer oluşturuyor.

Hadi bugün dünya üzerinde bulunan tüm istavritlere aynı işlemi yapalım. Kaç dakika havada yaşayabilecek ve kendine akciğer oluşturabilecek?

Bakın yanlış anlamamışsınız, balina evrime balık vb bir canlı olarak başladı demiyorum.
Hayat suda başladı. Daha sonra karaya taşındı. Akciğer ve memeliler evrimin çok çok çok üst basamaklarından biri. Karadaki ilk canlı da hücresel basit bir canlıydı. Daha sonra çok hücreli koloniler, en son çok hücreli canlılar ortaya çıktı. Sonra da bu canlılar memeli, böcek vs oldu.

Daha sonra evrimin çok çok sonraki basamaklarında sürüngenler, memeliler yani akciğerli canlılar trakeli veya daha basit solunum sistemli canlılardan ayrıldı ve solunum sistemler akciğere evrildi, artan enerji ihtiyaçları yüzünden. Akciğer milyon yıllık bir sürecin sonucu ve çok komplike bir organ.
Balinanın suya inmesi de şartlar sonucu ve yine çok uzun bir süreç. Suya uygun hale gelmesi, kürkünü kaybetmesi yine uzun bir süreç. Evrim genel olarak yavaş ilerleyen bir süreç.

Buyrunuz ara basamakları görün, iskeletteki körelen önayaklara dikkat:

en.wikipedia.org / wiki / Evolution_of_cetaceans

İstavritin balinayala alakası yok. Böcek ne kadar eğrelti otuna evrilebilirse bir balık da memeliye o kadar evrilebilir.

İnanmadığınız, beğenmediğiniz teoriyi yeteri kadar biliyor musunuz? Çünkü sunduğunuz argümanların bu teorinin öne sürdükleriyle hiçbir alakası yok.

Son düzenleme:
Bakın yanlış anlamamışsınız, balina evrime balık vb bir canlı olarak başladı demiyorum.
Hayat suda başladı. Daha sonra karaya taşındı. Akciğer ve memeliler evrimin çok çok çok üst basamaklarından biri. Karadaki ilk canlı da hücresel basit bir canlıydı. Daha sonra çok hücreli koloniler, en son çok hücreli canlılar ortaya çıktı. Sonra da bu canlılar memeli, böcek vs oldu.

Daha sonra evrimin çok çok sonraki basamaklarında sürüngenler, memeliler yani akciğerli canlılar trakeli veya daha basit solunum sistemli canlılardan ayrıldı ve solunum sistemler akciğere evrildi, artan enerji ihtiyaçları yüzünden. Akciğer milyon yıllık bir sürecin sonucu ve çok komplike bir organ. Balinanın suya inmesi de şartlar sonucu ve yine çok uzun bir süreç. Suya uygun hale gelmesi, kürkünü kaybetmesi yine uzun bir süreç. Evrim genel olarak yavaş ilerleyen bir süreç.

Buyrunuz ara basamakları görün, körelen önayaklara dikkat:

en.wikipedia.org / wiki / Evolution_of_cetaceans

İstavritin balinayala alakası yok. Böcek ne kadar eğrelti otuna evrilebilirse bir balık da memeliye o kadar evrilebilir.

Nasıl alakası yok? Böcek ve eğrelti otu kadar alakasız mı diyorsun?
Böcek hayvan ot ise bitki.
İstavrit ve balık benzer formlara sahip ve ikisi de suda yaşayan canlılar.
Çok alakasız bir örnek olmadı mı?

Nasıl alakası yok? Böcek ve eğrelti otu kadar alakasız mı diyorsun?
Böcek hayvan ot ise bitki.
İstavrit ve balık benzer formlara sahip ve ikisi de suda yaşayan canlılar.
Çok alakasız bir örnek olmadı mı?

Memeli bir hayvanın ve balığın alakası, sizin benim balıkla olan alakamızla kadar.
İstavrit bir balık, çok basit bir canlı. Balina ise bir memeli evrimin son basamağı sayılabilecek bir türe ait.
Bu bu konudaki son mesajım bir biyoloji kitabı edinin lütfen sonra evrim tartışırsınız.
Verdiğim örnek de iki canli türü kel alaka demek.
Böcekler de insanlar da karada yaşıyor , sizin bakışınıza göre biz de yakından akrabayız evrimde.

Memeli bir hayvanın ve balığın alakası, sizin benim balıkla olan alakamızla kadar.
İstavrit bir balık, çok basit bir canlı. Balina ise bir memeli evrimin son basamağı sayılabilecek bir türe ait.
Bu bu konudaki son mesajım bir biyoloji kitabı edinin lütfen.

Sonuçta ikisi de suda başlamadı mı hayata? Benzer formlarla? O zaman istavrit de evrilebilirdi? Tabi sizin düşüncenize göre?

Biyoloji kitabından bilgilenmemi isteseydiniz benden alıntı yapıp da birşeyleri üstü kapalı aşağılayarak açıklamaya çalışmazdınız. Şu an tıkanmış olmasaydınız verecek milyonlarca cevabınız olurdu eminim:KK51:

Benim yeterince biyoloji bilgim var siz o kitapları kendiniz için edinin ama at gözlükleriyle okumayın içine kendi düşüncelerinizi de katın olur mu?

Bu bu konudaki son mesajım bir biyoloji kitabı edinin lütfen sonra evrim tartışırsınız.
Verdiğim örnek de iki canli türü kel alaka demek.
Böcekler de insanlar da karada yaşıyor , sizin bakışınıza göre biz de yakından akrabayız evrimde.
iyi sabrediyorsun valla

Sonuçta ikisi de suda başlamadı mı hayata? Benzer formlarla? O zaman istavrit de evrilebilirdi? Tabi sizin düşüncenize göre?

Biyoloji kitabından bilgilenmemi isteseydiniz benden alıntı yapıp da birşeyleri üstü kapalı aşağılayarak açıklamaya çalışmazdınız. Şu an tıkanmış olmasaydınız verecek milyonlarca cevabınız olurdu eminim:KK51:

Benim yeterince biyoloji bilgim var siz o kitapları kendiniz için edinin ama at gözlükleriyle okumayın içine kendi düşüncelerinizi de katın olur mu?

Son mesaj dedim ama dayanamadım :)

Sizin fikrinize göre , tüm dünyada o zaman tek tip canlı olmalıydı : evrimin son basamağı insanlık.

Madem hepimiz aynı hücreden başladık o zaman tüm canlı formları da insan evrilmeli sizin düşüncenize göre. Yani böceği uzun süre yaşatırsanız akciğer, beyin , böbrek kazanabilir. Aynı şekilde eğrelti otu da yeteri kadar yaşarsa insana dönüşebilir çünkü sonuçta hepmizi aynı yerde suda hayata başladık ve aynı tek hücreden hayatlarımıza başladık , doğru mu sorduğunuz şey bu mu?

Benzer şekilde, her hayvanın ve hatta her canlının geçirdiği evrim, bu şekilde, doğanın kaotikliği içerisinde karşılaştıkları koşullara adapte olabilmeleriyle belirlenmektedir. Aynı canlıya ait iki farklı popülasyon, iki farklı türe evrimleşebilmektedir; çünkü üzerlerindeki baskılar birbirlerinden tamamen farklıdır ve hatta küçük farklılıklar bile, Evrimsel yönlerin tamamen farklı olabilmesini sağlayabilir. Dolayısıyla bir canlının geçirdiği evrimi, bir diğerinin birebir geçirmesi, oldukça düşük ihtimallidir. Buna istisna olarak ileri sürülebilecek yakınsak evrim bile birbirinden oldukça farklı görünümlü, sadece aynı amaca hizmet ettiği kabaca anlaşılabilen ürünler üretebilen bir evrimsel süreçtir. Örneğin karalardan denizlere dönen memelilerin yüzgeçlerinin evrimleşmesi yakınsak bir evrimdir; çünkü su ortamında hızlı ilerlemenin bin bir farklı yolu yoktur. Ancak yine de bir balığın yüzgeci ile bir balinanın yüzgeci kolaylıkla birbirinden ayrılabilir. Çünkü bir hayvan (örneğin balina), bir diğeriyle (örneğin balıkla) %100 aynı doğa koşullarını, yaşam şartlarını, av/avcı baskılarını seçilim baskılarını yaşayamaz. Her parametre tıpatıp aynı olamaz. Bu parametrelerdeki en ufak farklılaşmalardan ötürü, bunca çeşitlilik basit bir başlangıçtan evrimleşebilmiştir. Doğa şartları daha tekdüze olsaydı, bu çeşitliliği görmemiz mümkün olmazdı.

Şimdi bunu size neden maymunlar insan olmuyor üstünden açıklayayım:

Diyelim ki, yaklaşık 2000 kişilik bir kabiledesiniz. Bunlardan 750si kabileden ayrıldı ve farklı bir kabile oluşturdular. Bu giden kabileye B kabilesi kalan kabileye A kabilesi dersek; B kabilesi neden A kabilesine dönüşmüyor diye sormak mantıksız olacaktır çünkü artık B kabilesi A kabilesinden bağımsız ayrı bir kabiledir. Ekonomileri, sağlık yapıları, nüfus artış hızı, nüfus yoğunluğu vs. iki kabilede farklılık gösterecektir.

Aynı şekilde 7 milyon önceki şempanzelerle olan ortak atalarımız doğal yollarla farklı şekilde evrim geçirmeye başlamıştır ve bugünkü şempanzelerin insan olmasını bekleyemezsiniz. Ya da bugünkü Amerikalıların ve Avusturalyalıların çoğu Avrupalı insanların torunlarıdır, o halde neden şu anki Avrupalılar Amerikalı olmuyor sorusuna benzeyecektir ilk sunulan soru anladınız mı?

Bir başka konuysa şu anki şempanzelerin insana dönüşmesi evrimi kanıtlamaz aksine evrimi çok zora sokar [tabi öyle bir şey olsaydı]. Evrim dallanarak gelişim üzerine kuruludur. Evrime göre hiçbir tür öbürüne dönüşemez: eğer dönüşürse evrimin bir amacı, ya da çeşitlenmenin kesin bir kuralı olduğu düşünülecektir. Şempanzelerin 7 milyon yıllık evrim sürecinden sonra, insanı oluşturacak aynı mutasyonların gerçekleşmesi, aynı seçilimlerin yaşanması, aynı çeşitlenmeden geçmesi evrime aykırıdır. Evrimsel Biyoloji de, aynı çağda yaşayan çağdaş türler birbirlerine evrimleşemezler! Ve nitekim insana evrimleşmek evrimin amacı değildir, evrimin amacı yoktur. Dolayısıyla argümanın sunulması bile hatalıdır.

Yani şunu söyleyeyim o çoooooooook zeka ürünü neden istavrit balinaya dönüşmüyor!!!!! sorunuzun evrimle hiçbir alakası yok, çünkü evrime göre çağdaş türler birbirlerine evrimleşemezler.

Allah rızası için tam bilmediğiniz bilimsel konularda tartışma yapmayın. İnsan argümanlarını bilmediği konuyu nasıl tartışabilir? Bunu geçtim insan bilmediği bir konuyu nasıl çürütmeye çalışır bu nasıl bir cehalet? Siz bu teoriyle ilgili bir tek şey bilmiyorsunuz.Verdğiniz örnekler hem alakasız hem saçma hem de teorinin iddialarıyla alakası yok

Milyonlarca cevabım var basitçe açıklamaya çalıştım ama siz kendinize bir iyilik yapıp yokedilmeden önce bir evrim kitabı edinin. Bu gerçekten son mesajımdı bir kitap edinip okumadan benden bir daha alıntı yapmayın lütfen.

Son düzenleme:
şimdi dinen bize ne öğretiliyor.
Adem ile Havva .
Adem ilk peygamber .
Bu gibi konular dara düşmüş olacak haliyle.
Adem ile Havva nın ilk insan olduğu teorisi çökecek çökecek de İslamın da kendi felsefesi var.
Şeytanı herkes bir melek olarak bilir halbuki şeytan bir düşüncedir.Kötü düşünceye verilen isimdir.
yok allahın huzuruna çıkmış ben secde etmem demiş vs bunlar insanlara bazı şeyleri anlatabilmek için oluşturulan fantazilerdir.
Evrimin ben de dine ters düşmeyeceğini düşünüyorum.
Musluman degilsin degil mi?

Back