- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
- 133
müslümanımMusluman degilsin degil mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
müslümanımMusluman degilsin degil mi?
O halde nasil oluyor da ayetlerde yazan olaya fantezi diyorsun? Seytani sadece kotu bir dusunce olarak adlandiriyorsun?müslümanım
bir insan müslümanım diyorsa müslümandır.O halde nasil oluyor da ayetlerde yazan olaya fantezi diyorsun? Seytani sadece kotu bir dusunce olarak adlandiriyorsun?
Muslumanim diyip soyledikleri uyusmuyorsa suphe edilir. Ha senin okudugun ogrendigin baska kaynaklar varsa soyle bizde bilgilenelim. Ama Allah'in kitabinda acik acik yazan olaylara "fantezi" dersen muslumanligini sorgula derler adama.bir insan müslümanım diyorsa müslümandır.
Muslumanim diyip soyledikleri uyusmuyorsa suphe edilir. Ha senin okudugun ogrendigin baska kaynaklar varsa soyle bizde bilgilenelim. Ama Allah'in kitabinda acik acik yazan olaylara "fantezi" dersen muslumanligini sorgula derler adama.[/QUOT
şimdi kim daha müslüman tartışmasına giremeyeceğim sizinle.,,
Bir insan ayeti yok sayarsa dinden çıkar bu kadar net .. Firavunda müslüman oldum dedi ama demekle olmuyor o işler ..bir insan müslümanım diyorsa müslümandır.
size ne ?Bir insan ayeti yok sayarsa dinden çıkar bu kadar net .. Firavunda müslüman oldum dedi ama demekle olmuyor o işler ..
Son mesaj dedim ama dayanamadım :)
Sizin fikrinize göre , tümyada o zaman tek tip canlı olmalıydı : evrimin son basamağı insanlık.
Madem hepimiz aynı hücreden başladık o zaman tüm canlı formları da insan evrilmeli sizin düşüncenize göre. Yani böceği uzun süre yaşatırsanız akciğer, beyin , böbrek kazanabilir. Aynı şekilde eğrelti otu da yeteri kadar yaşarsa insana dönüşebilir çünkü sonuçta hepmizi aynı yerde usda hayata başladık ve aynı tek hücreden hayatlarımıza başladık , doğru mu sorduğunuz şey bu mu?
Benzer şekilde, her hayvanın ve hatta her canlının geçirdiği evrim, bu şekilde, doğanın kaotikliği içerisinde karşılaştıkları koşullara adapte olabilmeleriyle belirlenmektedir. Aynı canlıya ait iki farklı popülasyon, iki farklı türe evrimleşebilmektedir; çünkü üzerlerindeki baskılar birbirlerinden tamamen farklıdır ve hatta küçük farklılıklar bile, Evrimsel yönlerin tamamen farklı olabilmesini sağlayabilir. Dolayısıyla bir canlının geçirdiği evrimi, bir diğerinin birebir geçirmesi, oldukça düşük ihtimallidir. Buna istisna olarak ileri sürülebilecek yakınsak evrim bile birbirinden oldukça farklı görünümlü, sadece aynı amaca hizmet ettiği kabaca anlaşılabilen ürünler üretebilen bir evrimsel süreçtir. Örneğin karalardan denizlere dönen memelilerin yüzgeçlerinin evrimleşmesi yakınsak bir evrimdir; çünkü su ortamında hızlı ilerlemenin bin bir farklı yolu yoktur. Ancak yine de bir balığın yüzgeci ile bir balinanın yüzgeci kolaylıkla birbirinden ayrılabilir. Çünkü bir hayvan (örneğin balina), bir diğeriyle (örneğin balıkla) %100 aynı doğa koşullarını, yaşam şartlarını, av/avcı baskılarını seçilim baskılarını yaşayamaz. Her parametre tıpatıp aynı olamaz. Bu parametrelerdeki en ufak farklılaşmalardan ötürü, bunca çeşitlilik basit bir başlangıçtan evrimleşebilmiştir. Doğa şartları daha tekdüze olsaydı, bu çeşitliliği görmemiz mümkün olmazdı.
Şimdi bunu size neden maymunlar insan olmuyor üstünden açıklayayım:
Diyelim ki, yaklaşık 2000 kişilik bir kabiledesiniz. Bunlardan 750si kabileden ayrıldı ve farklı bir kabile oluşturdular. Bu giden kabileye B kabilesi kalan kabileye A kabilesi dersek; B kabilesi neden A kabilesine dönüşmüyor diye sormak mantıksız olacaktır çünkü artık B kabilesi A kabilesinden bağımsız ayrı bir kabiledir. Ekonomileri, sağlık yapıları, nüfus artış hızı, nüfus yoğunluğu vs. iki kabilede farklılık gösterecektir.
Aynı şekilde 7 milyon önceki şempanzelerle olan ortak atalarımız doğal yollarla farklı şekilde evrim geçirmeye başlamıştır ve bugünkü şempanzelerin insan olmasını bekleyemezsiniz. Ya da bugünkü Amerikalıların ve Avusturalyalıların çoğu Avrupalı insanların torunlarıdır, o halde neden şu anki Avrupalılar Amerikalı olmuyor sorusuna benzeyecektir ilk sunulan soru anladınız mı?
Bir başka konuysa şu anki şempanzelerin insana dönüşmesi evrimi kanıtlamaz aksine evrimi çok zora sokar [tabi öyle bir şey olsaydı]. Evrim dallanarak gelişim üzerine kuruludur. Evrime göre hiçbir tür öbürüne dönüşemez: eğer dönüşürse evrimin bir amacı, ya da çeşitlenmenin kesin bir kuralı olduğu düşünülecektir. Şempanzelerin 7 milyon yıllık evrim sürecinden sonra, insanı oluşturacak aynı mutasyonların gerçekleşmesi, aynı seçilimlerin yaşanması, aynı çeşitlenmeden geçmesi evrime aykırıdır. Evrimsel Biyoloji de, aynı çağda yaşayan çağdaş türler birbirlerine evrimleşemezler! Ve nitekim insana evrimleşmek evrimin amacı değildir, evrimin amacı yoktur. Dolayısıyla argümanın sunulması bile hatalıdır.
Yani şunu söyleyeyim o çoooooooook zeka ürünü neden istavrit balinaya dönüşmüyor!!!!! sorunuzun evrimle hiçbir alakası yok, çünkü evrime göre çağdaş türler birbirlerine evrimleşemezler.
Allah rızası için tam bilmediğiniz bilimsel konularda tartışma yapmayın. İnsan argümanlarını bilmediği konuyu nasıl tartışabilir? Bunu geçtim insan bilmediği bir konuyu nasıl çürütmeye çalışır bu nasıl bir kafa? Verdğiniz örnekler hem alakasız hem saçma hem de teorinin iddialarıyla alakası yok.
Milyonlarca cevabım var basitçe açıklamaya çalıştım ama siz kendinize bir iyilik yapıp yokedilmeden önce bir evrim kitabı edinin. Bu gerçekten son mesajımdı bir kitap edinip okumadan benden bir daha alıntı yapmayın lütfen.
şimdi size Muhammet İkbal ile başlayın derdim ama yarın devam ederiz.Çok geç oldu uykum geldi.A atlantistengelenkadin Ben kim daha musluman tartismasinda degilim. Kendimin de harika bir musluman oldugumu iddia etmiyorum. Fakat herkesin gorup okudugu bir konuda gerceklerle kendi fantezi dunyanizi karistirdiginizi goruyorsam orda bir dur derim.
Hele ki muslumanim diyorsan ac tekrar tekrar oku Kuran mealini.
Tekrar diyorum soylediklerini ogrendigin, ispat edebilecegin kaynaklarin varsa ya ki bizlerde ogrenelim "fantezi" olaylari. Ki hic sanmiyorum.
Muslumanim diyip cahil cahil konusan o kadar kisi var ki...
İste busun ,verecek cevabın olmayınca saldırın hemen ..size ne ?
Bizim inanclarimiza, degerlerimize saygi duymak zorundasin.size ne ?
deminden beri beni sorgulayan saldıran sizsiniz.yok müslüman mısın yok bilmem ne .hayret bir şeysiniz.Uğraştığınız konulara bakın.Gidin benimle uğraşana kadar iki rekat namaz kılın .İste busun ,verecek cevabın olmayınca saldırın hemen ..
İslami kendine gore yorumlayan birisinden mi ogrenecegim dinimi? Bence de yat sen. Sutunude ic ki faydasi olshn biraz.şimdi size Muhammet İkbal ile başlayın derdim ama yarın devam ederiz.Çok geç oldu uykum geldi.
Ciddi ciddi kaynak mi bekliyorsun Allah aşkına .. Kurandan büyük kaynak mi var orda bahsetmiyor mu şeytanın secde etmediği ve kovulduğu daha başka kaynağa ne hacet ? Üstelik kuranda geçen ayette derkiA atlantistengelenkadin Ben kim daha musluman tartismasinda degilim. Kendimin de harika bir musluman oldugumu iddia etmiyorum. Fakat herkesin gorup okudugu bir konuda gerceklerle kendi fantezi dunyanizi karistirdiginizi goruyorsam orda bir dur derim.
Hele ki muslumanim diyorsan ac tekrar tekrar oku Kuran mealini.
Tekrar diyorum soylediklerini ogrendigin, ispat edebilecegin kaynaklarin varsa ya ki bizlerde ogrenelim "fantezi" olaylari. Ki hic sanmiyorum.
Muslumanim diyip cahil cahil konusan o kadar kisi var ki...
işte siz böyle saygısızsınız.İslami kendine gore yorumlayan birisinden mi ogrenecegim dinimi? Bence de yat sen. Sutunude ic ki faydasi olshn biraz.
Bosver ya ugrasma . Cahil cahil konusuyor iste. İslam'i Kuran'dan degil de , kendine gore yorumlayan birinden ogreniyor, ne beklenir ki baskaİste busun ,verecek cevabın olmayınca saldırın hemen ..
Saygidan bahsedene bak.işte siz böyle saygısızsınız.
lütfen yazmayın bana .
Mahalle sohbeti isteyenler başka kapıya .
Ben tek bir yorum yaptım kafana gore sallama.. Ayrıca ayetler ile ilgili yalan yanlış şey yazarsan tabii ki müdahale eden olur .. Siz diyorsam müslümanim derseniz bende cevabını veririm .deminden beri beni sorgulayan saldıran sizsiniz.yok müslüman mısın yok bilmem ne .hayret bir şeysiniz.Uğraştığınız konulara bakın.Gidin benimle uğraşana kadar iki rekat namaz kılın .