- 23 Ağustos 2012
- 50.495
- En iyi cevaplar
- 1
- 234.558
- 898
Evrim bana çok saçma geliyor.
O kadar hassas bir dengede yasıyoruz ki hatta evrende bulunduğumuz nokta bile o kadar hassas ki, bütün bu unsurların bir araya gelme ihtimali milyarda bir bile değilken, milyonlarca yıl öncesinden kalan bugünkü formlarıyla birebir aynı hayvan fosilleri bulunuyorken kalkıp da evrim vardır demek saçma geliyor.
Tübitak flash tvye bağlansın
https://o nedio.com/haber/evrim-dusuncesine-inandiklari-icin-bugun-sakincali-piyade-muamelesi-goren-16-islam-bilgini-466036
şu linkte müslüman bilim adamlarınında evrimi desteklediği yazıyor ama doğru mu bilemiyorum tabii
Hamamböceği evrimleşmedi diye geriye kalan 1000000000000000000 evrimleşen türün fosillerini yok sayabilir miyiz?
Evrimleşmeyen kaç tür var?
Aslında cevap 0. Tüm canlılarda mitokondri oksijensiz solunumdan oksijenliye evrimleşmiştir. Hücresi evrimleşmeyen canlı yoktur.
Bunu bilemeyiz elbette ama kainata baktığımızda evrim yoktur da diyemeyiz, o Bilgin'leri yüzeyselde olsa biliyorum, mutlaka araştırmışlardır, bilim inançtan çok farklı birşey çünkü, araştırınca belli sonuçlara ulaşınca inançtan uzaklaşmazsınız, aksine inanca daha çok yaklaşma olasılığınız artar.
Mesela kelebek örneği, Nasıl bir mucizedir değil mi? Önce bir tırtıldır hatta insanlar görünce huylanır, etrafına Koza örer, onun içinde evrimini tamamlar muhteşem bir kelebek olarak vücut bulur, işte bu bir mucizedir.
Evrimden bu kadar korkmak yerine araştırsınlar, biz ilk var olduğumuzda böyle mi görünüyorduk? İlk varoluşta insanın beden şekli böyle miydi? Ömürler, kültürler, inanışlar dahi değişti, bunlar bile birer evrimdir.
Evrim kesinmiş gibi yazmışsın ama hatırlatırım evrim sadece bir teoridir. Geriye kalan o 1000000000 ara türden bir kaç kesin örnek verebilir misin?
Mesela ilk hücre nasıl oluşmuş? İlk uçma eylemi nasıl gerçekleşmiş bu veya buna benzer durumlara gerçekliği kanıtlanmış örneklerin var mı?
Mune evrimleşmeyen tek şey hükümetimizin bilim konusundaki ökozce kafası.
Hiçbir yatırım yapılmıyor.
Hiçbir bilim politikası yok.
Akademisyenlere destek yok, grad öğrencilere maddi destek zaten hiç yok.
Bilim yapmak isteyene destek ok, bari yapana köstek olmayın.
Neandertaller , homo sapiens, homo erectus -> insan
Balina her canlı gibi yaşama suda başlıyor, karaya çıkıyor burda memeliye evrliyor, sonra suya dönüyor. Kanıtı balinalardaki körelmiş, kullanılmayan ayak kemikleri ve hava soluma organı akciğerler.
Her canlı , hayvan , bitki, insan türünden bağımsız olarak ortak DNA dizgeleri taşıyor:
www.icr.org / article / common-dna-sequences-evidence-evolution
Sadece belli canlılar belli ortak atalardan gelmiyor, her canlı evrime aynı noktadan başlamış.
Evrime inanma inanmama gibi bir şey yok , ispatlı bir duruma inanmıyorum derseniz insanlar güler. Burçlara inanmıyorum, dine inanmıyorum, aşka inanmıyorum kategorisine ispatlı bir olguyu sokamazsınız. İspatları okuyun:
necsi.edu / projects / evolution / evidence /evidence_intro.html
Bir de ilkel atmosfer deneyi var hiç gördünüz mü bilmiyorum. İlkel atmosfer şartları laboratuarda tekrar yaratılıyor ve random elekrik kıvılcımları gönderiliyor. Bir aminoasit oluşuyor. Yani her şeyin bir yıldırımla başlamış olması oldukça mümkün. Yaradılışa bulunan ulvi cevaplara rağmen , cevabın aslında sadece bir yıldırım ve organik bileşikler olması insanlığı boşluğa düşürüyor tabi bence de kitapları yakılmalı.
Yani her şeyin bir yıldırımla başlamış olması oldukça mümkün. Yaradılışa bulunan ulvi cevaplara rağmen , cevabın aslında sadece bir yıldırım ve karbon+hidrojen olması insanlığı boşluğa düşürüyor tabi bence de kitapları yakılmalı.
Öncelikle şurada anlaşalım. Senin provoke etmeye çalıştığın gibi kitaplar yakılmalı falan demiyorum. Evrime her inanmayan kara cahil değildir. Düşünce çeşitliliği iyidir. Sakin ol.
Verdiğin balina örneği üzerinden gideceğim. Diyorsun ki balina yaşama suda başlamış sonra karaya çıkmış. Yani ilk olarak suda yaşayacak şekilde organize olmuş bir canlı birden karaya çıkıyor ve taa ki akciğer oluşana kadar hayatta kalabiliyor.
Ya da bugün 15 gün karaya çıkıyor-hayatta kalıyor
yarın 30 gün çıkıyor-hayatta kalıyor
derken bu süre zarfında akıllı ve yetenekli beden kendine bir akciğer oluşturuyor.
Hadi bugün dünya üzerinde bulunan tüm istavritlere aynı işlemi yapalım. Kaç dakika havada yaşayabilecek ve kendine akciğer oluşturabilecek?
Bakın yanlış anlamamışsınız, balina evrime balık vb bir canlı olarak başladı demiyorum.
Hayat suda başladı. Daha sonra karaya taşındı. Akciğer ve memeliler evrimin çok çok çok üst basamaklarından biri. Karadaki ilk canlı da hücresel basit bir canlıydı. Daha sonra çok hücreli koloniler, en son çok hücreli canlılar ortaya çıktı. Sonra da bu canlılar memeli, böcek vs oldu.
Daha sonra evrimin çok çok sonraki basamaklarında sürüngenler, memeliler yani akciğerli canlılar trakeli veya daha basit solunum sistemli canlılardan ayrıldı ve solunum sistemler akciğere evrildi, artan enerji ihtiyaçları yüzünden. Akciğer milyon yıllık bir sürecin sonucu ve çok komplike bir organ. Balinanın suya inmesi de şartlar sonucu ve yine çok uzun bir süreç. Suya uygun hale gelmesi, kürkünü kaybetmesi yine uzun bir süreç. Evrim genel olarak yavaş ilerleyen bir süreç.
Buyrunuz ara basamakları görün, körelen önayaklara dikkat:
en.wikipedia.org / wiki / Evolution_of_cetaceans
İstavritin balinayala alakası yok. Böcek ne kadar eğrelti otuna evrilebilirse bir balık da memeliye o kadar evrilebilir.
Nasıl alakası yok? Böcek ve eğrelti otu kadar alakasız mı diyorsun?
Böcek hayvan ot ise bitki.
İstavrit ve balık benzer formlara sahip ve ikisi de suda yaşayan canlılar.
Çok alakasız bir örnek olmadı mı?
Memeli bir hayvanın ve balığın alakası, sizin benim balıkla olan alakamızla kadar.
İstavrit bir balık, çok basit bir canlı. Balina ise bir memeli evrimin son basamağı sayılabilecek bir türe ait.
Bu bu konudaki son mesajım bir biyoloji kitabı edinin lütfen.
iyi sabrediyorsun vallaMemeli bir hayvanın ve balığın alakası, sizin benim balıkla olan alakamızla kadar.
İstavrit bir balık, çok basit bir canlı. Balina ise bir memeli evrimin son basamağı sayılabilecek bir türe ait.
Bu bu konudaki son mesajım bir biyoloji kitabı edinin lütfen sonra evrim tartışırsınız.
Verdiğim örnek de iki canli türü kel alaka demek.
Böcekler de insanlar da karada yaşıyor , sizin bakışınıza göre biz de yakından akrabayız evrimde.
Sonuçta ikisi de suda başlamadı mı hayata? Benzer formlarla? O zaman istavrit de evrilebilirdi? Tabi sizin düşüncenize göre?
Biyoloji kitabından bilgilenmemi isteseydiniz benden alıntı yapıp da birşeyleri üstü kapalı aşağılayarak açıklamaya çalışmazdınız. Şu an tıkanmış olmasaydınız verecek milyonlarca cevabınız olurdu eminim
Benim yeterince biyoloji bilgim var siz o kitapları kendiniz için edinin ama at gözlükleriyle okumayın içine kendi düşüncelerinizi de katın olur mu?
Musluman degilsin degil mi?şimdi dinen bize ne öğretiliyor.
Adem ile Havva .
Adem ilk peygamber .
Bu gibi konular dara düşmüş olacak haliyle.
Adem ile Havva nın ilk insan olduğu teorisi çökecek çökecek de İslamın da kendi felsefesi var.
Şeytanı herkes bir melek olarak bilir halbuki şeytan bir düşüncedir.Kötü düşünceye verilen isimdir.
yok allahın huzuruna çıkmış ben secde etmem demiş vs bunlar insanlara bazı şeyleri anlatabilmek için oluşturulan fantazilerdir.
Evrimin ben de dine ters düşmeyeceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?