aynen ya bence Bilimle falan uğraşacaklarına toplanıp halay falan çeksinler. Bilim fazla bunlara.Tübitak diyanet işlerine bağlansın, artık bilim değil din ile ilgilensin.
Bilim takip etmek isteyen yabancı kaynaklara yönelir artık. Zaten şu saatten sonra tübitak'ın yayınladığı hiç bir şeyi güvenilir bulunmaz.
Tübitak flash tvye bağlansınaynen ya bence Bilimle falan uğraşacaklarına toplanıp halay falan çeksinler. Bilim fazla bunlara.
saçma ya da değil.Evrim bana çok saçma geliyor.
O kadar hassas bir dengede yasıyoruz ki hatta evrende bulunduğumuz nokta bile o kadar hassas ki, bütün bu unsurların bir araya gelme ihtimali milyarda bir bile değilken, milyonlarca yıl öncesinden kalan bugünkü formlarıyla birebir aynı hayvan fosilleri bulunuyorken kalkıp da evrim vardır demek saçma geliyor.
saçma ya da değil.
Bırakın da bunu bilim çözsün .Sekte vurmayın.
Diyelim ki maymundan geldik. Ne olacak.
İnananlar inançlarını mı terkedecek.
Dergisi’nin 15 sayfasını ve kapağını Darwin’e ayırmıştı.
Ancak TÜBİTAK Yönetim Kurulu, derginin bu hâlini beğenmeyip kapağı son anda değiştirerek, genel yayın yönetmeninin görevine son vermişti.
Evrime inanmıyorum. böyle yasaklarla falanda biryere varılmaz. İnsanların tercihlerini yasak koyarak değiştiremezsin. İsteyen istediğine inanır.
bu konuda sana katılmıyorum evrim teoridir peki din nedir din de bir teoridirEvrime inanmak ya da inanmamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü evrim bir din değil teoridir. Bir tercih de değildir ve dinlerle çelişmez.
bu konuda sana katılmıyorum evrim teoridir peki din nedir din de bir teoridir
birinin gerçek olarak kabul edilmesi diğerini çürütür
heh işte bam teli burası.Çünkü evrim bir din değil
Peki din ve evrimin çatıştığı nokta nedir evrimin dinle ilgilenmediğini var sayarsak o haldeheh işte bam teli burası.
Evrim dinle alakalı olarak hiçbir şey söylemez. hatta Darwin'in Türlerin Kökeni ifadesinin ilk halinde "evrim" kelimesi bile geçmez.
bilmeyenler için bilgim yettiğince ufak bir açıklama yapayım,
evrim basitçe Dünya üzerinde canlı yaşamının nasıl başladığı ve canlı yaşamının nasıl devam ettiği ile ilgilidir.
Evrim kısaca şunu der:
Dünya bundan örneğin 1 milyon yıl önce mevcut koşullarda değildi, doğada yırtıcı ve avcı hayvanlarla birlikte olan insan adapte olmak ve bu koşullarda yaşamak zorundaydı.
bu koşullara uyum sağlayamayan mesela Neanderthal İnsanının soyu tükendi ama Homo Sapiens yani bizler adapte olarak soyumuzu sürdürdük.
evrim kısaca bunu der.
Evrim Tanrı var mı, yok mu. varsa yeryüzündeki varlığımıza etkisi nedir, bunlarla ilgilenmez. bu konular Teolojinin ve Felsefenin alanıdır.
pozitif bilim, metafizikle ilgilenmez.
Evrim, cennet, cehennem, ölümden sonraki yaşamla alakalı hiçbir şey demez.
evrim için ölümle alakalı yegane sorun, canlıların hangi sebeple öldüğü ve bunun soy devamına etksidir.
örneğin.
nehrin bir yakasında kalan maymunların tamamen uysal ve barışçıl iken diğer tarafında kalanların vahşi ve saldırgan olmasını inceler. biri daha vahşidir çünkü alanını kendinden büyük yırtıcılarla paylaştığı için daha saldırgan ve agresif olarak koşullara adapte olacak şekilde "evrilmiş"lerdir.
Evrim budur.
ve Tanrı ile alakası Teori bazında yoktur.
evrim görüşünü savunan biri olarak Tanrı'ya inanıp inanmamak ise bireyin tercihidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?