• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TSH ve prolaktin

Merhaba hanımlar,
Adet düzensizliğimden bir kadın doğum uzmanına başvurdum. Adetimin üçüncü günü yaptığımız testlerden yola çıkarak tedaviye başlıyoruz bugün. TSH 6,59-Prolaktin 36,28 yani yüksek çıktı. Euthyrox (75 mg) verdi. Troid hormonlarımı düzenleyecekmiş. Bir de sivilce problemim var. Acaba bu hormonlarım düzelince cildim de düzelecek mi? Ve bu yollardan geçenler, kurtulup çocuk sahibi olanlar var mı? Seneye bende çocuk sahibi olmak istiyorum öyle planlıyorum nasipse inşaAllah. Sizce bu atlatılamayacak bir engel mi? Cevaplarınız çok değerli. Bekliyorumm🤗
Tiroid hem gebe kalmak için, hem de gebelik sürecinde bebeğin sağlığı için çok onemli. Tiroid için doktorunuzun verdiği ilacı düzenli ve hiç aksatmadan kullanırsanız değerler düzene girer endişe etmeyin.

Tsh ilk ogrendigim zaman bundan beş yıl önce 106 çıkmıştı. Şuan kontrol altında şükür yani tedavisi var üzülmeyin

Evet öyle 50 mg olanı kullanıyorum şimdi. Belki dengeler

Benimde fazla düştü aşırı saç dökülmesi yaptı pandemi döneminde 4 ay kadar doktoruma gidemedim bu yüzden de kontrol edemedik şimdi yeni yeni yükseliyor sanirim hapı azalttım bende bir süre böyle devam edicem

Benimde fazla düştü aşırı saç dökülmesi yaptı pandemi döneminde 4 ay kadar doktoruma gidemedim bu yüzden de kontrol edemedik şimdi yeni yeni yükseliyor sanirim hapı azalttım bende bir süre böyle devam edicem
Nasıl azaltıyorsunuz acaba? Ben de bir gün içip bir gün içmesem mi acaba diyorum. Düştüğünden beri aşırı halsizim parmağımı kımıldatacak halim yok. Siz nasıl bir ayarlama yaptınız?

Back