MerhabaCanim merhaba öncelikle geçmiş olsun saç dökülmesi bende de var mutlaka İnositol vitamini kullan bana baya işe yaradı bide çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum sakın ama sakın kendince dozlarını düşürüp çıkarma çünkü tiroid hastalığı psikolojik rahatsızlıklar getiriyor örneğin gerginlik sinirlilik depresyon gibi. İlaçların dozunu doktor ayarlaması lazım ve hergün kahvaltıdan yarım saat önceden içilmesi gerekiyor metabolizmayı hızlandırmak adına bu şekilde tüketmeniz gerekiyor. Bu ilacı içerken soya ve paketli gıdalardan uzak durmamızda önemli çünkü soya tiroid ilacının emilimini azaltıyor etkisini yani o yüzden bunları bilip devam edersek sağlığımızı koruruz. Konu sadece pko olmak gebe kalmak olmamalı bence bir insan nekadar sağlıklı olursa geleceğimizde okadar sağlıklı olur hemde ilerleyen zamanlarda gebelik içinde bu önemli biz tiroid hastaları gebe kalınca extra bir kontrol altına alınacağız çünkü gebelikte otomatikmen tıriod değeri birden tavan yapabiliyor Buda çok normal hormonlar değişiyor iki canlı oluyorsun birden. Ona göre de ilerleyen zamanlarda doktor dozu daha da yükseltiyor. İnşallah doktora gitmişsin dir ne gibi ağır geldi acaba onu da merak ettim aslında ? Bende sadece mide ekşimesi ve yanma yapıyor ama benim midem zaten çok hassas fazla antibiyotik kullanımdan sonra olmaya başladı
Bende aşırı stres yaptı ve benim bacak ve kollarım da kemik ağrılarım var hormonlarımdan dolayı mı tam bilmiyorum. Ama öyle bi endişe korku vs gibi bi hale dönüştüm ki anlatamam hafif mide ağrısı bende de oldu ve benim değerlerim çok çabuk yükselip düştü ben anlamadım daha 2 haftam daha var sonra doktor kontrolüm ne olcak merak ediyorum açıkçası. Düzenli beslenmeye çalışıyorum öyle paketli vs şeyleri çıkardım zaten hayatımdan bakalım beklemedeyim bende . Hamilelik vs tabi ki sorunsuz olsun ama öncelikli olarak tabi ki de kendi sağlığım. İnşallah iyi gelir