TSH sorunu yaşayanlar

Mer
Merhaba tsh değeriniz ne oldu kaç ayda düştü kaçlık ilaç kullandınız acaba

Merhaba bende 4 aylık hamileyim.
16 hafta
Tsh degerim icin bende ilac kullaniyorum .
Ilacla deger düzeliyor.
Benim ciddi genel bi sorunum yok .
Sadece o rakamsal degeri 3 un altina dusurmeye calisiyoruz.

Euthyrox 1 tam tablet bide yarim yutuyorum ac karnina her gun sabahlari .
Doktor boyle dedi en son ki kontrölde.

Ilaca devam ediliyor mu düşünce?

Evet hala devam ediyorum 1,80e düşmüştü en son yarın tekrar kan vereceğim hamile kaldığım için daha sık kontrol edilecek sanırım.
Acaba ömür boyu mu kullanmak gerekiyor? Benim degerimde sizinkine yakın, doktor 10 olmadan ilaca gerek duymadı, sormak istedim

Acaba ömür boyu mu kullanmak gerekiyor? Benim degerimde sizinkine yakın, doktor 10 olmadan ilaca gerek duymadı, sormak istedim
10 mu? 10 çok çok yüksek bir değer. Referans aralığının en yüksek sınırının bile 2 katı. Benim 4,70lerdeydi ilk kullanmaya başladığımda ve en yüksek sınır 4,20 falan. Zaten gebelik düşünüyorsanız kesinlikle 2,5 altında olmasını istiyorlar. Ömür boyu mu onu bilmiyorum doktor bana bırakabilirsin diyene kadar kullanırım bu arada endokrin profesörü kullanmaya devam etmemi gebelik oluşmazsa 4-5 ayda bir gebelik oluşursa her ay değerimi kontrol ettirmemi söyledi.

Gebelikte TSH yüksek olunca noluyo acaba

Evet canım biri endokrinoloji uzmanı diğeri dahiliye, şimdiden ilaca gerek yok dediler, benim 7-8 yıldır hep 5 e yakın seyrediyor. Ben en iyisi bir kontrole daha gideyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…