• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh 6 çıktı 50 mg euthyrox kullanmaya başladım bebek deneme sürecine ara vermeli miyim?

somebdy1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
805
Puanlar
43
Doktor zaten tsh düşmeden bebek olmaz ama denemeye ara ver tsh düşsün bebek için tehlikeli olabilir gibi şeyler söyledi. Yani iki aydır deniyoruz yumurtlama testi her regl dönemi ümitlenme süreci vs şu bu uğraşıyorum bunu beklemiyordum moralim çok bozuldu herkes gibi ben de hemen hamile kalmak istiyorum ara vermeli miyim bir ay sonunda kaç olur tsh? 2.5 altına düşmesi ne kadar zaman alacak bunu bilmemek zaten stresli olan süreci daha da stresli yaptı güzel şeyler duymaya ihtiyacım var benzer süreçten geçenler konuşalım :(((

Düşer bi kaç aya denemeye ara verme bence.
Ben yıllardır 100 lük kullanıyorum değerim normal aralıktayken bile hamile kalamamıştım.
Ara vermene gerek yok diye düşünüyorum hamile kalana kadar zaten bi kaç ay olur

Düşer bi kaç aya denemeye ara verme bence.
Ben yıllardır 100 lük kullanıyorum değerim normal aralıktayken bile hamile kalamamıştım.
Ara vermene gerek yok diye düşünüyorum hamile kalana kadar zaten bi kaç ay olur
Bende böyle düşünüyorum yumurtlamama da 13 gün falan var hamile olduğumu öğrensem bile 1 ay geçmiş olacak çoktan o arada düşer sanki. sağlıklı besleniyorum her gün yürüyüş yapıyorum yani hamile kalsam bile ilacın 30 tanesini kullanmış olucam 4e bile düşse burada gördüm bu oranla hamile kalıp sonra daha yüksek dozla doktorlar 2.5 altına sabitliyormuş sanırım hamilelik başında ama başka tecrübesi olanlar yazsa çok iyi olur

Hamileyim halen tiroid ilacı kullanıyorum öncesinde değerim 3-4 arasında gidip geliyordu.
Benim 1 yıl önceki testlerim temizdi. Gebelik öğrendiğimde 4’e çıkmış olarak gördüm. 1 ay sonra 6.50 olmuş. Salı randevum var. Gebelik tiroid yükseltir mi sizce?

Benim 1 yıl önceki testlerim temizdi. Gebelik öğrendiğimde 4’e çıkmış olarak gördüm. 1 ay sonra 6.50 olmuş. Salı randevum var. Gebelik tiroid yükseltir mi sizce?
Evet yükseltiyor. Gebe kalınca 6lara çıkmıştı. Doktor acilen dahiliyeye görün çocuğun zeka gelişiminde önemli etkileri var dedi. Apar topar ertesi gün dahiliyeye gittim ilaç başladık

Evet yükseltiyor. Gebe kalınca 6lara çıkmıştı. Doktor acilen dahiliyeye görün çocuğun zeka gelişiminde önemli etkileri var dedi. Apar topar ertesi gün dahiliyeye gittim ilaç başladık
Peki dozunuz kaç ve şu anki seviyeniz ne durumda her ay ölçüyor musunuz?

Peki dozunuz kaç ve şu anki seviyeniz ne durumda her ay ölçüyor musunuz?
50 mg ile başladık değerim 2lere kadar düştü. Sonra ilacım bitti bir hafta kadar kullanamadım, kan vermeye fırsatım olmadı. 15 20 günde bir izlenmesi gerekiyormuş galiba. Tekrar kan verdim baktım yine 4e çıkmış doktor bu sefer 75 mg yazdı.

Merhaba arkadaşım benim hamile kaldığım zamanlarda hep yüksekti 6.5 civarındaydı. Doktor ilacin dozunu yükselterek düşürdü çünkü kullandığım az geliyordu. Mutlaka doktor takipli devam et. Geçmiş olsun

50 mg ile başladık değerim 2lere kadar düştü. Sonra ilacım bitti bir hafta kadar kullanamadım, kan vermeye fırsatım olmadı. 15 20 günde bir izlenmesi gerekiyormuş galiba. Tekrar kan verdim baktım yine 4e çıkmış doktor bu sefer 75 mg yazdı.
Tamam teşekkür ederim 🙏🏼

Merhaba arkadaşım benim hamile kaldığım zamanlarda hep yüksekti 6.5 civarındaydı. Doktor ilacin dozunu yükselterek düşürdü çünkü kullandığım az geliyordu. Mutlaka doktor takipli devam et. Geçmiş olsun
Kaç doz kullandınız ve ne kadar sürede düştü? Ben bu şekilde hamile kalsam bi şey olur mu diye korkuyorum açıkçası o yüzden bir ay ara verip kontrol mü ettirsem ama ara vermek de istemiyorum bir yandan :(

125 mg a yukseltti tam hatırlamıyorum 1 yada 2 ayda 3.5 a kadar düşmüştü. Doktorunuz gerekli yönlendirmeyi yapar kontrolünü mutlaka yaptır.

Benim TSH 10.33 peki neden böyle ya
Ben eski tahlillerime baktım 2022de 52 kiloydum tsh 2 çıkmış. Haziranda 60 kiloydum 4 çıkmış şimdi 65 kiloydum son tahlilimde 6 çıkmış. Kiloyla bağlantılı artmış azalmış benim. O günden beri ciddi diyet yapıyorum 63 kiloya düştüm inşallah bir sonraki yumurtlama günüme kadar 60 kilo olurum bu ayım boşa geçti çok üzülüyorum

Doktor zaten tsh düşmeden bebek olmaz ama denemeye ara ver tsh düşsün bebek için tehlikeli olabilir gibi şeyler söyledi. Yani iki aydır deniyoruz yumurtlama testi her regl dönemi ümitlenme süreci vs şu bu uğraşıyorum bunu beklemiyordum moralim çok bozuldu herkes gibi ben de hemen hamile kalmak istiyorum ara vermeli miyim bir ay sonunda kaç olur tsh? 2.5 altına düşmesi ne kadar zaman alacak bunu bilmemek zaten stresli olan süreci daha da stresli yaptı güzel şeyler duymaya ihtiyacım var benzer süreçten geçenler konuşalım :(((
Ben 25 mg kullanıyorum ve 6 haftada düşmüştü. Ben doğal şeyler de denediğim için dikkatli takip ettim düşüremedim ilacı düzenli almaya başladıktan 6 hafta sonra düştü. Ve gerçekten düşmeden hamile kalamadım düştükten sonra 2.ayda kalmıştım .sizin de öyle olur inşallah endişelenmeyin.

Ben 25 mg kullanıyorum ve 6 haftada düşmüştü. Ben doğal şeyler de denediğim için dikkatli takip ettim düşüremedim ilacı düzenli almaya başladıktan 6 hafta sonra düştü. Ve gerçekten düşmeden hamile kalamadım düştükten sonra 2.ayda kalmıştım .sizin de öyle olur inşallah endişelenmeyin.
Sizin kaçtan kaça düşmüştü? İnşallah sağolun çok umut doldum bu mesajla inşallah öyle olur 💕

Çok geçmiş olsun. Doktorunuz ne dedi bu yükseklik için. Kac mg kullanıyorsun ilaci
50 mg kullanıyorum önce çok korktum doktor başka bölüme gönderdi sonra bir hafta SONRA gitim tekrar baktı dedi çok önemli değil bu ilacı kulan bitince geri gel

Back
X