Ben 27 yasındayım ve 12 senedir itp hastasıyım.1,5 aylık bir kortizon tedavisi görmüştüm bunun dısında herhangi bir tedavi görmedim.Her ay kan tahlili yaptırıp trombositlerime bakılıyor ve genellikle 50 bin ile 80 bin arasında değişiyor.Nadirende olsa 15 - 20 binlere düştüğü zamanlar 1 haftalık bir program uyguluyorum kendime.Trombosit değerlerinizi yükseltmek için, eğer diğer tüm tahlilleriniz temiz çıktıysa (kanser,ilik vs..) bazı besinleri fazlaca tüketmeniz,stres ve üzüntüden uzak durmanız gerekiyor. En son 15 bin çıkan trombosit değerimi 5 günde 115 bine yükseltmeyi başardım.Umarım yazdıklarım sizede şifa olur. Hergün 3 öğün mercimek çorbası (Mercimek haşlanırken suyu asla dökülmeyecek,içine kabakta koyabilirsiniz ) Her sabah ve aksam 1 kaşık dut yada üzüm pekmezi ben pekmezin çok etkili oldugunu düşünüyorum. Hergün en az 30 tane antep fıstıgı ve bir avuç çekirdekli siyah üzüm. Her sabah ve akşam böğürtlen,çilek,portakal,muz,mor üzüm ve istenilen aromada meyve suyunu ben hazır seftalı suyuda ilave ediyorum biraz kıvamı yumusatmak için (bu karısımın içine yine pekmezde ilave ediyorum mutlaka) blender dan geçirip içiyorum. Aksam yemeklerinde mutlaka kırmızı et yemeye özen gösteriyorum çünkü kırmızı et trombositi yükselten besinler arasında.
Düşük trombosit dönemlerimde balığı fazla tüketmiyorum çünkü omega 3 olarak zengin bir besin oldugu için kan sulandırıcı etkisi görülebiliyor.Bol su içmeyide ihmal etmeyin
Ben kullandım canım 2013yılında nukseden hastalığım için.yalnız peşpeşe iki tane kullanmak gibi bi hata yaptım saçlarımın yarısı dokuldu nerdeyse.aralıklı kullanmak gerekliymiş.ama doktorların ameliyatsız duzelmez dediği trpmbositlerim 200binlerde şuanda.eğer yine duserse alternatif tedavi olarak kopek balığı karaciğeri yağını kullanacağım.yabancı forumlarda,başka ullkelerden trombosit dusukluğu yasayan kişilerin tedavi,alternatif tedavi yontemlerini arastırdım konuştum.kopek balığı karaciğer yağını arastırın siz de lütfen.bir diğer oneri de aip diyeti(uc ay kadar hayatımızdan bazı besinleri çıkarıp beslendiğimiz takdirde bağırsak floramızdaki bağışıklığı duşuren ,kendi hucrelerimize saldırkaya sebep olan rahatsızlığın tedavi edileceğine dair olumlu gorusler deneyimler var).gercekten benim gibi bu hastalıktan kurtulmak isteyen kişilere yardımcı olabilirim umarım.lutfen arastırın siz de.Enoant kullanan itp li varmı trombositleri yükseliyormuş.
Cok gecmis olsun umarm suanda iyisinizdir.Anneme aplastik anemi teshisi konuldi tedaviye baslandi surecimizin asamalarini yazdim baska bir forum icerigine.. ama sizin adiniza cok sevindim ilik nakli cok zor cunku ulkemizdeBenimde düşüktü ve 3e kadar düşüyordu sonunda ilik nakli oldum..
Evet çok zor ama birazda sans işi çok şükür iyiyim atlattım ama aşamalar ilaçlar yasaklar zorCok gecmis olsun umarm suanda iyisinizdir.Anneme aplastik anemi teshisi konuldi tedaviye baslandi surecimizin asamalarini yazdim baska bir forum icerigine.. ama sizin adiniza cok sevindim ilik nakli cok zor cunku ulkemizde
merhaba oğlunuz nasıl şimdi değerleri yükseldi miMerhabalar, 1 sene olmuş ama. Durumunuz nedir? Oğlum iki yaşında itp tanısı koyuldu. 17 bine kadar düştü. İvig verildi. Sürekli düşüşe geçiyor. Sizin süreç nasıl ilerledi. Bilgilendirir misiniz ?
Çok düşük değil ama biraz düşükmerhaba arkadaşlar bugün bu hastalığın adını ilk kez duydum trombosit değerim 133 çıktı kullandığım bi antidepresan var doktorum ona bağlı olabilceğini söyledi çok mu düşük bu değer bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
Benim 48 trombosit im bana tedavi hiç vermediler nedenini bilen var mınormalini şu an hatırlamıyorum ama annecimin 54 çıkmıştı o yüzden ona trombosit tedavisi uygulanması gerekti. trombosit kanda pıhtılaşma sağlayan hücre demek. trombosit oranı düşük oldugunda kanama halinde durmama ihtimali oluşuyor sanırım ama tabi ciddi kanamalardan bahsediyorum eline diken batması gibi şeyler değil
normalini şu an hatırlamıyorum ama annecimin 54 çıkmıştı o yüzden ona trombosit tedavisi uygulanması gerekti. trombosit kanda pıhtılaşma sağlayan hücre demek. trombosit oranı düşük oldugunda kanama halinde durmama ihtimali oluşuyor sanırım ama tabi ciddi kanamalardan bahsediyorum eline diken batması gibi şeyler değil
Hep mi düşük bir defaya mahsus mu böyle çıktı acabaBana geri dönüş yapmadınız benim trombosit sayım 48 neden hala tedavi etmiyorlar doktorlar?
Hep düşükHep mi düşük bir defaya mahsus mu böyle çıktı acaba