benim de trombosit düşüklüğüm var.genelde 40lerde.şu an 37 haftalık hamileyim.kontrollere gidiyorum.65bindi 60a düştü,53 ve en son 50bin oldu dün.sezeryan yapamazsın dedi doktor,normal olması gerekiyormuş.dün canım çok sıkkındı.şimdilik tedavi yok..ankarada zekai tahire gidiyorum hemotolojide de cebeciye gidiyorum.inşallah normal doğum olur sorun olmaz.
Canım ben bu hastalığı geçirdim benim trombositlerim 3000e düşmüştü.
cok gecmıs olsun benmde kardeşim geçirdi çok şükür atlattık..başka sorun warsa yardımcı olmaya çalısırım cnm..
benim de trombosit düşüklüğüm var.genelde 40lerde.şu an 37 haftalık hamileyim.kontrollere gidiyorum.65bindi 60a düştü,53 ve en son 50bin oldu dün.sezeryan yapamazsın dedi doktor,normal olması gerekiyormuş.dün canım çok sıkkındı.şimdilik tedavi yok..ankarada zekai tahire gidiyorum hemotolojide de cebeciye gidiyorum.inşallah normal doğum olur sorun olmaz.
merhaba ben suan 6 aylik hamileyim hamileigimin basindan beri heray kansayimi tahlili veriyorum her ay normalden dusuk ciikiyordu ama tehlike yaratacak kadar degildi hamilelikten kaynaklayiyor diye dusunuyorduk bu ay 30.000kadar dusmustu acil hastanede yattim 20.000 kadar dustu bir gunde kolumda plaket verdiler cesitli ilaclar aldim 42.000 yukseldi sonra doktor evde kullanmam uzere 3 cesit ilac verdi iki gune bir kan tahlili verdim 1 haftada 90000 cikti doktor ilaclarin dozunu aziltip denemek istedi bu sefer gene birden dusmustu 52000 sonra yine bir gecede 26000 ve hizla dusus yasandi 20000 yine ilac verdiler kolumdan 44000 yukseltiler neden dustugunu ogrenmek icin kemik iligi asprasyonu yaptilar tahlil sonucumu bekliyorum ilkkez belirtisini yasadim burnum kanadi ama hemen durdu benimki hamileliktenmi kaynaklaniyor yoksa genetikmi bilmiyorum ama potasyum eksikligi oldugunu soyluyorlar onun ilaclariymis verdikleiri onu icince yukselmiye basliyor insallah sonuclarim iyi cikar rabbim hepimizin yardimcisi olsun
ITP hastası olupta iyleşen bu hastalığı atlatan var mı?
selamlar herkese..kızımın trombosit değerleri kendiliğinden 120000 oldu..hiçbir tedaviye gerek kalmadan..son onbeş gündür 100000 üzerindeydi zaten..bugün 120000 deyince doktor havalara uçtum sevinçten..haftada bir olan kontrollerimiz artık onbeş günde bir yapılacak..
haa bir de şu kapari reçelini sordum doktora , kesinlikle yedirme dedi..kanama riskini artırıyormuş..
herkese Rabbim şifa versin..
İnşallah düşmez daha da yükselir ,çocukluk çağında zaten daha kolay atlatılıyormuş ,umarım tekrarlamaz ilerleyen yıllardaselamlar herkese..kızımın trombosit değerleri kendiliğinden 120000 oldu..hiçbir tedaviye gerek kalmadan..son onbeş gündür 100000 üzerindeydi zaten..bugün 120000 deyince doktor havalara uçtum sevinçten..haftada bir olan kontrollerimiz artık onbeş günde bir yapılacak..
haa bir de şu kapari reçelini sordum doktora , kesinlikle yedirme dedi..kanama riskini artırıyormuş..
herkese Rabbim şifa versin..
Ben aldım kapari reçelini fakat iğrenç bir tadı var yiyemedim yemeyeceğim .ama bu receli kemoterapi olan hastalar trombositleri yükseltsin diye kullanıyor hatta doktorlar öneriyor ,sizin doktorun soylediği mümkün değil.
İnşallah düşmez daha da yükselir ,çocukluk çağında zaten daha kolay atlatılıyormuş ,umarım tekrarlamaz ilerleyen yıllarda