iyi günler ogretmenlerim. bende bu yıl türk dili ve edebiyat bolümüne yerleştim.sorum su 2 yıl bittikten sonra dersanede falan calısırsan staj olmus oluyoruz demi . ikincisi formasyon nasıl alınıyo.
öncelikle hayırlı olsun. formasyonda belli bir süre staj oluyor. aldığın yere göre değişebilir mesela ben 2 aylık bir staj görmüştüm. bu süre içerisinde önce okulun staj hocan belirleniyor. onun derslerini girip izliyorsun. daha sonra da ders anlatıyorsun. ilk ders çok heyecan verici ve onun heyecanı bambaşka, çok tatlı. öğrenciler her zaman senden az şey bilecekleri için sorun olmaz. önemli olan kendini iyi hazırlaman psikolojik olarak ve anlatacağın konuya hazırlanman. rahat ol. birkaç ders anlatıyorsun sonra hocan sana not veriyor. staj dosyanı tamamlıyorsun. ve bitiyor. aramıza hoş geldin şimdiden.alkisalkisalkis
merhbalar arkadaslar bende edebiyat mezunuyum bu sene tezsiz yüksek lisans yapacagımda size birşey sormak istiyorum acaba formasyon alırken staj yapılıyormu ve stajda neler yapılıyor. ya ben sanki bişey yapamayacakmışım gibi geiliyor hiç birşey bilmiyormuş hiç bir soruya cevap veremeyecekmişim gibi geliyor ne yapacagım ben, staj olursa neler yapılıyor eger staj varsa bu konuda bilginiz varsa lütfen benimle paylaşın hanımlar lütfen
merhbalar arkadaslar bende edebiyat mezunuyum bu sene tezsiz yüksek lisans yapacagımda size birşey sormak istiyorum acaba formasyon alırken staj yapılıyormu ve stajda neler yapılıyor. ya ben sanki bişey yapamayacakmışım gibi geiliyor hiç birşey bilmiyormuş hiç bir soruya cevap veremeyecekmişim gibi geliyor ne yapacagım ben, staj olursa neler yapılıyor eger staj varsa bu konuda bilginiz varsa lütfen benimle paylaşın hanımlar lütfen
ya işte ben sanki hiç bişey bilmiyormusum gibi geliyor yani hoca falan soru sorarsa ne yapacagımı bilmiyorum öğrenciler sorarsa ne yapacagımı bilmiyorum cevap veremezsem bilemezsem diye korkuyorum şöyle bi durum var blmem sizde oldumu da üniversite öğrenimim boyunca öss ve milli eğitim sisteminden apayrı şeyler gördük tamamen zıt ve ben 2 yıl öss sistemindeki dilbilgisini unutmaya çalıştım geri kalan iki yıl ünv.deki dilbilgisi sistemini öğrendim şimdi ise benden ünv.dekileri unutup öss istenecek ve ben inan dilbigisini unutuum diyebilirim sana ve bu konuda ne yapacagım bilmiyorum hani ünv. de bi eğitim alıosun ama bu senin görev yapacagın sistemle çakışıyor tamamen farklı şeyler oluyor bu yüzden de kendimi hiç bişey bilmiyor olarak görüyüum halbuki benm dilbilgiöm çok iyiydi fakat şu anda terddütlerim var bu konuda ne yapacagım hiç bir fikrim yok bu yüzden çok sıkıntılıyım ve çok heyecanlıyım yapamayacakmışım gibi geliyor
peki acıkogretimin bolümünde türk dili edebiyat bolümü acıldı. yorumlarınız neler merak ettim. burayı okuyan arkadaslar ın ogretmenlik sansı ne kadar sizce.
bende soyle düsünüyorum. insanın kendini geistirmesi okuması cok güzel. hele helede türkce uzerine. sans bu zaten basarılıysa bitirir kpss ne girer atanır. hiç okumamaktansa okuyup bişeyler için mucadele etmek daha güzel. sonucta bu ulkenin egitimli insanlara ihtiyacı var. keske herkes okusa. hemde her edebiyat bolumundaki ogretmen olacak diye bişey yok.bence onlara yardımcı olmalı hevesleri kırılmamalı.
örgünden mezun olan öğretmenler çok kaliteli evet o yüzden derslerimizin çoğu kitabı baştan sona okumakla ve kitapta olan cümlelerden soru çıkarmakla geçti sadece edebiyat değil tüm derslerde eskidenmiş artık idealist öğretmenler AÖFde de başarılı olanlar mezun olucak bu ders bukadar zorsa açıktan okuyanlarıda zorluycak sizin bence sıkıntınız sağlam eğitimli öğrencilerin yetiştirilememesi değil açıktan okuyanların evlerinde çalışıcak olmaları ve okula sınvdan sınava gidicek olmaları bi nevi rahat olmaları yani açıktan okuyanlarda mezun olurlarsa eğer kendi emekleriyle ve zorlanarak olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?