Trke ve Edebiyat retmeni arkadalar

öncelikle hayırlı olsun. formasyonda belli bir süre staj oluyor. aldığın yere göre değişebilir mesela ben 2 aylık bir staj görmüştüm. bu süre içerisinde önce okulun staj hocan belirleniyor. onun derslerini girip izliyorsun. daha sonra da ders anlatıyorsun. ilk ders çok heyecan verici ve onun heyecanı bambaşka, çok tatlı. öğrenciler her zaman senden az şey bilecekleri için sorun olmaz. önemli olan kendini iyi hazırlaman psikolojik olarak ve anlatacağın konuya hazırlanman. rahat ol. birkaç ders anlatıyorsun sonra hocan sana not veriyor. staj dosyanı tamamlıyorsun. ve bitiyor. aramıza hoş geldin şimdiden.alkisalkisalkis

iyi günler ogretmenlerim. bende bu yıl türk dili ve edebiyat bolümüne yerleştim.sorum su 2 yıl bittikten sonra dersanede falan calısırsan staj olmus oluyoruz demi . ikincisi formasyon nasıl alınıyo.

iyi günler ogretmenlerim. bende bu yıl türk dili ve edebiyat bolümüne yerleştim.sorum su 2 yıl bittikten sonra dersanede falan calısırsan staj olmus oluyoruz demi . ikincisi formasyon nasıl alınıyo.

öncelikle tebrik ederim canım inş güzel bir 4 sene geçirirsin.kaydirigubbakcemile5
ama şunu üzülerek söylemeliyim ki mezun olmadan stajın kalkmaz.yani seni 2. sınıfta çalışman için kabul eden bir dersane olabilir ama ne adam gibi para verir ne de stajın kalkar çünkü staj milli eğitimin seni çalıştığın kuruma atamasıyla kaldırılabilen bişiy diploman olması şart yani. :teselli:
formasyonu sorduğuna göre fen edebiyatı kazandın bu sene öncesine kadar mezun olunca ales sınav sonucuyla tezsiz yüksek lisans pedogojik formasyona başvuruyordun kabul edilirsen kimi üniversitede 1 kimisinde 1.5 sene süren biri eğitim görüyordun ama şimdi size bölümünüz içinde tıpkı öğretmenlik bölümü gibi formasyon dersi verilcekmiş.
ne zaman icraate geçerler kredili 2-3 ders olarak mı alırsınız bir fikrim yok canım.

buarada profilimdeki iş alanım seni şaşırtmasın yönetici asistanlığı yapıyrum şuan da ama aslında 5 senelik türkçe öğretmeniyim.atanamadığım için kahredip alanım dışı bir işe başladım.dersaneler insanı çok sömürüyor çünkü.. :çok üzgünüm:

ya işte ben sanki hiç bişey bilmiyormusum gibi geliyor yani hoca falan soru sorarsa ne yapacagımı bilmiyorum öğrenciler sorarsa ne yapacagımı bilmiyorum cevap veremezsem bilemezsem diye korkuyorum şöyle bi durum var blmem sizde oldumu da üniversite öğrenimim boyunca öss ve milli eğitim sisteminden apayrı şeyler gördük tamamen zıt ve ben 2 yıl öss sistemindeki dilbilgisini unutmaya çalıştım geri kalan iki yıl ünv.deki dilbilgisi sistemini öğrendim şimdi ise benden ünv.dekileri unutup öss istenecek ve ben inan dilbigisini unutuum diyebilirim sana ve bu konuda ne yapacagım bilmiyorum hani ünv. de bi eğitim alıosun ama bu senin görev yapacagın sistemle çakışıyor tamamen farklı şeyler oluyor bu yüzden de kendimi hiç bişey bilmiyor olarak görüyüum halbuki benm dilbilgiöm çok iyiydi fakat şu anda terddütlerim var bu konuda ne yapacagım hiç bir fikrim yok bu yüzden çok sıkıntılıyım ve çok heyecanlıyım yapamayacakmışım gibi geliyor

merhaba canım öncelikle hayırlı olsun evet tezsizin bitmeden önce bi staj yapıyorsun hangi ünv yaptığına bağlı olarak süresi değişiyor.mesela istanbul ve sakarya 1.5 senede formasyon verdiği için staj döneminde uzun oluyor kimi zaman bir yarı dönem.
1 sene de tamamlayan üniversitelerde 1-2 ayı geçmiyormuş.resmi bir durum söz konusu okulun bir eğitim kurumu seçiyor bu özel bir okul yada devlet okulu olabilir oraya atanır gibi gidyorsun devam zorunluluğun falan var.bi nevi öğretmen mesaisi gibi gözetiminde olduğun öğretmen çok ciddiye alabiliyor.o kişini stajeri olduğun için sorumluluk verebiliyorlar.stajyer dosyan oluyor sınav ve değerlendirme yapıyolar not veriyolar ona göre bitiriyosun tezsizini.bazen insafsız hocalar stajdan düşük not verip yakabiliyolar ben şahit oldumç o yüzden bilgi birikiminden çok onu aktarımın sınıf hakimiyetin öğrenci diyaloguna dikkat etmelisin canım
ama korkma öğrenci milletiyle anlaşmak kolay empati yap sadece bilgi konusunda tedirgin olma her şartta sen üstünsün onlardan. allah muaffak etsin cnm

ya işte ben sanki hiç bişey bilmiyormusum gibi geliyor yani hoca falan soru sorarsa ne yapacagımı bilmiyorum öğrenciler sorarsa ne yapacagımı bilmiyorum cevap veremezsem bilemezsem diye korkuyorum şöyle bi durum var blmem sizde oldumu da üniversite öğrenimim boyunca öss ve milli eğitim sisteminden apayrı şeyler gördük tamamen zıt ve ben 2 yıl öss sistemindeki dilbilgisini unutmaya çalıştım geri kalan iki yıl ünv.deki dilbilgisi sistemini öğrendim şimdi ise benden ünv.dekileri unutup öss istenecek ve ben inan dilbigisini unutuum diyebilirim sana ve bu konuda ne yapacagım bilmiyorum hani ünv. de bi eğitim alıosun ama bu senin görev yapacagın sistemle çakışıyor tamamen farklı şeyler oluyor bu yüzden de kendimi hiç bişey bilmiyor olarak görüyüum halbuki benm dilbilgiöm çok iyiydi fakat şu anda terddütlerim var bu konuda ne yapacagım hiç bir fikrim yok bu yüzden çok sıkıntılıyım ve çok heyecanlıyım yapamayacakmışım gibi geliyor

sevgili öğretmenlerim.benim oğlum anadolu lisesine gidiyor 11. sınıfa geçti ama 10. sınıftan edebiyat dersi zayıf 2 sefer sınava girdi .geçer not alamadı.şubatta tekrar bir sınav daha var.ne tür sorular sorarlar.ona göre çalışsın tembel oğlum benim.bölümü eşit ağırlık...

canm seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de geçen sene aynı senin bu yaşadıklarını yaşamıştım.ikinci dönem staj başlamıştı ve ben resmen bunalıma girmiştim ben napıcam hiçbir şey bilmiyorum, ya bilmediğim bi şey sorarlarsa ne cevap vericem falan diye kendi kendimi yiyip bitirmiştim.ama not alacağım gün gidip de konuyu anlatmaya başladığımda hiç de büyüttüğüm gibi bir şey olmadığını anladım.hani bize öğrenciler bilmediğimiz bir soru soracaklarmış gibi geliyor ya hiç öyle düşünme canım çünkü sonuçta sen onlardan daha çok şey biliyorsun.ayrıca konu anlatmaya sen de daha önceden çalışıp gideceğin için hazırlıklı olacaksın.zaten öğrenciler de pek soru sormuyorlar.hem sorsalar da ne kadar zor bir soru sorabilirler ki sen bilemiyceksin.ben hep konuyu anlatırken öğrencilere soru sormuştum ve cevap vermelerini isteyerek bu şekilde anlatmıştım hem iletişim kurmuş oluyorsun sınıfla hem de öğrenciler daha iyi dinliyorlar.sen de bu yolu deneyebilirsin.bi de en önemlisi kendine güven.sakın anlatamam yapamam diye moralini bozma.ben böyle yaptım ve şu anda kendimi üzdüğüm o günlere yanıyorum bi şey yokmuş bu kadar diye.bi kere anlatmaya başladığında devamı geliyor ve bundan zevk almaya başlıyorsun inan bana.dediğim gibi en önemli şey kendine güvenmen ve anlatacağın konuya iyi bir şekilde hazırlanarak gitmen.başarılar diliyorum sana canım

Hoca sana soru sormaz, o senin bilgini ölçen biri değil, sana yol göstermesi gereken biri. Bu konuda endişelenme.

MEB sistemi ile ünv. elbette birbirinden farklılıklar barındırıyor ancak o uçurumu ancak çalışırken işin içindeyken kapatabiliyorsun. Bir de bu durumu abartmamak lazım, bir kazanım olarak görmek gerek. Bir şey öğretebilmek için bin şey bilmek gerek. Alt yapı olarak düşün ünv. bilgilerini.

Birkaç konu seçeceksin ve bunlar eğer hocan anlayışlıysa senin de isteğinle belirlenebilir. İçlerinde dil bilgisi olmaz eğer heyecanını azaltacağını düşünüyorsan.

Öğrencilere her zaman olumlu davranırsan, olumlu fakat otoriter olduğunu da belli edecek biçimde, hiçbir sorun yaşamazsın.

Heyecan olmazsa başarı olmaz. Bence sen de başarılı olacaksın.

Sevgiler.

peki acıkogretimin bolümünde türk dili edebiyat bolümü acıldı. yorumlarınız neler merak ettim. burayı okuyan arkadaslar ın ogretmenlik sansı ne kadar sizce.

bende birşey sorcam.türk dili ve edebiyatında okuyan bir öğrenci ayrıca ücretli öğretmen olarak çalışma imkanı varmı? okurken başka nerelerde çalışma imkanı var? şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
peki acıkogretimin bolümünde türk dili edebiyat bolümü acıldı. yorumlarınız neler merak ettim. burayı okuyan arkadaslar ın ogretmenlik sansı ne kadar sizce.

benim yorumum şu olacak bu konuda o akdar kızgınımki anlatamam daha yeni edb. mezunu olmama rağmen acık öğretime edb. bölümünün acılmasını şiddetle kınıyorum kınamayı geçtim bunu teklif eden kişi hiç mi utanmadı acaba bu ülkenin kültürü edebiyatla oluştu yoğruldu ve gelişti biz derlere giridiğimiz hiç kacırmadıgımız halde ne kadar zorlandık bir sürü dil dersleri gördük bir sürü şey ezberledik ben bi sınavımda 2 saattte 14 sayfa kagıdı doldurup verdiğimi bilirim bi sınavda 1000 sayfalık kitabın tamamından sorumluyduk ve ben bu itap hariç yüzlerce sayfa o konuyla ilgili makale okudugumu ezberlediğimi sabahlara kadar uyumayıp çalıştığımı ne emekler harcadıgımı bilirim sadexce ben deil tüm arkadaslarım peki biz bu kadar kafa patlattık emek verdik o kadar sayfa sınav kagıdı verdim acık öğretimde test yöntemiyle mi sınav olacak vay be bu kadar kolay mı edebiyatı düşürmek kalitesizleştirmek sen edebiyatınla gelişişrsin onu ne kadar düşürürsen o kadar küçülrsün yavaş yavaş acık öğretimde okuyan hangi bir insan benm öğrendiklerimi öğrenecek benim çektiğim zorlugu çekecek benim yaşadıklarımı yaşayacak çok şükür yine kolay atlattım okulu ama madem bu akdar kolay yolu vardı nie 4 sene kafa patlattım gecemi gündüzüme kattım. soruorum buradan NEDEN ACABA ????????? ben buna tamamen karşıyım ordan normalde ne öğrnilioki edebiyat bölümü açtığında öğreteceksin ki biz normal derslerde bile ne kadar zorlanıyorduk. haaa diyorsalar ki biz kalitesiz bişeyden haberi olamayan edb.çılar yetiştireceğiz buyrun açın sonuna kadar açın zaten her ile ünv.yi geçtim artık her ilçeye üniveriste açılıyor. hani istihdam nerde o kadar mezun ne yapacak acaba bu devlet çooook merak ediyorum ben bilmem siz ne düşünüyorsunuz sanrm bu konuya tek tepki gösteren benmklava:klava:klava:klava:klava:klava:

Merhaba,
Ben de edebiyat öğretmeniyim.Okurken ücretli öğretmenlik yapamazsın ınşallah mezun olunca da gerek kalmaz hemen atanırsın.Okuken yaynevlerinde çalışabilirsin.Ben kısa bir süre çalışmıştım.Kitap basılmadan önce imla yanlışlarınıdüeltiyorduk. zevkli bir iş.

Ben merak ediyorum.Bu bölüm nasıl açıköğretimde okutulacak.Biz kolay mı mezun olduk?Bu arkadaşlar nasıl öğretmenlik yapacak veya diğer edebiyat bölümünde okuyanların suçu ne?Ayrıca yeteri kadar edebiyat öğretmeni var.

bende soyle düsünüyorum. insanın kendini geistirmesi okuması cok güzel. hele helede türkce uzerine. sans bu zaten basarılıysa bitirir kpss ne girer atanır. hiç okumamaktansa okuyup bişeyler için mucadele etmek daha güzel. sonucta bu ulkenin egitimli insanlara ihtiyacı var. keske herkes okusa. hemde her edebiyat bolumundaki ogretmen olacak diye bişey yok.bence onlara yardımcı olmalı hevesleri kırılmamalı.

ben katılmııyorum herkes okulmalı diorsun ona katılıorum ama acıktan edebiyat okuyupta atanmak için hak talep etmemeli çünkü 4 yıl örgün eğitim alan biriyle açıktan okuyan biri karsılastırılmamalı şöyle düşün şimdi acık öğretime hukukta acıkdı yada acılacak senin avukatlık bi işin olsa sen açık öğretim bitirmiş bi avukatı mı tercih edersin yoksa adam gibi eğitimini almış birini mi haa avukatlık eğitimin yanında birasda kabiliyet işidir ama edebiyat deil edebiyatın adam gibi eğitimi verişlmeli bence yoksa ne edebiyat kalır ne bilşey ne kültür

örgünden mezun olan öğretmenler çok kaliteli evet o yüzden derslerimizin çoğu kitabı baştan sona okumakla ve kitapta olan cümlelerden soru çıkarmakla geçti sadece edebiyat değil tüm derslerde eskidenmiş artık idealist öğretmenler AÖFde de başarılı olanlar mezun olucak bu ders bukadar zorsa açıktan okuyanlarıda zorluycak sizin bence sıkıntınız sağlam eğitimli öğrencilerin yetiştirilememesi değil açıktan okuyanların evlerinde çalışıcak olmaları ve okula sınvdan sınava gidicek olmaları bi nevi rahat olmaları yani açıktan okuyanlarda mezun olurlarsa eğer kendi emekleriyle ve zorlanarak olucak

kesinlikle katılmıyorum benm derdim evden okumuş baska yerden okumus deil bende evimde okudum baska yerde okumadım ama şu var örgün eğitim alan biriyle açıktan okuyan birinin verecei eğitim arasında uçurumlar olur canm edebiyt kesinlkle eline kitap alıp ezberleyip geceliecek bi bölüm deil tabi bunu okumayan bilemz o yüzden bu konu hakkında ve edebiyat bölümü hakkında bi bilgin varsa bence ööle konuşalım derim benm derdim kaliteli öğrenvciler yetiştirmek yoksa evimde okumuşum okulda okumuşum derdim bu değil bu meselede ancak bu akdar basitleştirilebilirdi bence tebrik ediyorumm....alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…